Pages

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

λογοτυπο σεααν ενιαίου

Ντροπή και αίσχος!

Έχουν περάσει εδώ και δύο μέρες που πετάχτηκε στον δρόμο η οικογένεια του ανάπηρου από τα Άνω Πετράλωνα, σε λίγες μέρες Χριστούγεννα και η Κυβέρνηση δεν έχει δώσει ακόμα λύση.
Πέμπτη 28/12/23 στις 13:00
παράσταση διαμαρτυρίας του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος μαζί με άλλους φορείς και συνδικάτα στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας,
Δραγατσανίου 8.

            Ανάπηροι, χρόνια πάσχοντες, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι γίναμε όλοι μάρτυρες της βαρβαρότητας που η Κυβέρνηση κινητοποίησε τεράστιες δυνάμεις καταστολής ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΙΜΕΤ, κάνοντας μπλόκο σε μία ολόκληρη γειτονιά για να πετάξει λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα έναν ανάπηρο με την μητέρα του 74 χρονών, όπου και η ίδια έχει αναπηρία, επειδή το σπίτι τους είχε δοθεί σε πλειστηριασμό.

            Είδαμε όλοι εμείς που καθημερινά μας φλομώνουν με τα περί προστασίας των ευάλωτων, να κινητοποιούν ολόκληρο στρατό για να πετάξουν έναν ανάπηρο στον δρόμο, επειδή δεν μπόρεσε να αποπληρώσει το δάνειό του, επειδή πέθανε ο πατέρας του. Αλήθεια, μας προβληματίζει πώς γίνεται όταν ζητάμε να σταματήσουν οι πληρωμές από τις οικογένειές μας για τις αναγκαίες θεραπείες και τα βοηθήματα, τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία και των εκπαιδευτικών στα ειδικά σχολεία, αυτοί να μας απαντούν ότι υπάρχουν και δημοσιονομικά όρια; Όμως την ίδια στιγμή έχουν λεφτά να πληρώνουν για να κινητοποιούν τεράστιες δυνάμεις καταστολής, να ξυλοφορτώνουν ανάπηρους και χρονία πάσχοντες και να τους πνίγουν στα χημικά, αυτούς αλλά και όσους κινητοποιήθηκαν για να παραμείνει ο ανάπηρος, και ο κάθε ανάπηρος, στο σπίτι του στα Άνω Πετράλωνα.

            Όλα αυτά όταν τέσσερις τράπεζες καταγράφουν καθαρά κέρδη 1,5 δις τα τελευταία δύο χρόνια, τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήθηκαν με εκατοντάδες δις από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού τα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 • Η Κυβέρνηση έστω και τώρα πριν τις γιορτές να εξασφαλίσει την παραμονή του ανάπηρου και της οικογένειάς του στο σπίτι του.
 • Να επιστραφούν από το fund τα λεφτά σε αυτόν που αγόρασε το σπίτι στον πλειστηριασμό και να καταχωρηθεί το σπίτι στον ανάπηρο.
 • Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί.

Κανένας μόνος κανείς συμβιβασμός τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός!

Αθήνα 21/12/2023
Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ

λογοτυπο σεααν

Πετάνε στον δρόμο οικογένεια με ανάπηρο παραμονές Χριστουγέννων. Έκτακτη κινητοποίηση σήμερα το απόγευμα στις 18:30, του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος έξω από το σπίτι του ανάπηρου στα Άνω Πετράλωνα, Τιμοδήμου 13.

Ντροπή και αίσχος! Σήμερα τα ξημερώματα με εντολή της Κυβέρνησης μία τεράστια κινητοποίηση των δυνάμεων καταστολείς ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΙΜΕΤ, για να πετάξουν μία οικογένεια με ανάπηρο και την υπερήλικη μητέρα του γιατί το σπίτι τους το πλειστηριάσανε τα funds. Με κάλεσμα της ΣΕΑΑΝ και άλλων φορέων, μαζί  με την γειτονιά μπήκαμε μπροστά για να μην πεταχτεί η οικογένεια στον δρόμο. Τα στελέχη της ΣΕΑΑΝ, οι γειτονιά, ο κόσμος που είχε έρθει για να συμπαρασταθεί, δέχτηκε απρόκλητη, βάρβαρη επίθεση με ρόπαλα, χημικά, για να μπουν οι γκάνγκστερ στο σπίτι, να πετάξουν τα πράγματα των ανθρώπων στον δρόμο για να εγκαταστήσουν τον ιδιοκτήτη. Έφτασαν στο σημείο να επιχειρήσουν να βάλουν χειροπέδες στον ανάπηρο της οικογένειας, ενώ ο κόσμος δέχτηκε νέα βάρβαρη επίθεση για να φύγει το φορτηγό με τα έπιπλα της οικογένειας! Το ότι δεν υπήρξαν θύματα οφείλεται στην ψύχραιμη στάση του κόσμου.

Καλούμε όλους τους ανάπηρους, όλους τους χρόνιους πάσχοντες, τις οικογένειες των ΑΜΕΑ να κάνουν δική τους υπόθεση τη σωτηρία του σπιτιού της οικογένειας του συναδέλφου μας στα Άνω Πετράλωνα.  Και με τα κορμιά μας, με την παρουσία μας υψώνουμε ασπίδα προστασία μας για τους ανθρώπους μας, για τις οικογένειές μας. Η σωτηρία του σπιτιού της οικογένειας του ανάπηρου στα Άνω Πετράλωνα θα δώσει κουράγιο, θα δώσει δύναμη και στις χιλιάδες που πολλοί από αυτούς είναι ανάπηροι που κινδυνεύουν τα σπίτια τους να πλειστηριαστούν το επόμενο διάστημα. Τεράστιες ευθύνες της Κυβέρνησης και όλων αυτών που στελέχωναν τις προηγούμενες Κυβερνήσεις, ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, που έδωσαν στα Funds τα σπίτια του κοσμάκι και έκαναν ιδιώνυμα αδίκημα την εμπόδιση των πλειστηριασμών.

Λίγες μέρες αρκούσαν να περάσουν από τις 3 του Δεκέμβρη, Παγκόσμια Μέρα των ΑΜΕΑ, για να αποδειχθεί το πόσο ψεύτικα και υποκριτικά ήταν τα show της Κυβέρνησης και Ε.Σ.Α.μεΑ. που μας φλόμωσαν με αγάπη και συμπάθεια. Αυτοί έχουν επιλέξει με ποιους είναι κι οι άνθρωποι του μόχθου, οι ανάπηροι με αξιοπρέπεια, οι αγωνιστικοί λαϊκοί φορείς έχουμε κάνει κι εμείς την επιλογή μας.  Όμως δεν θα τους περάσει! Απαιτούμε εδώ και τώρα να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί! Η Κυβέρνηση έστω και τώρα να εξασφαλίσει την παραμονή του ανάπηρου και της οικογένειάς του στο σπίτι του. Να επιστραφούν από το fund τα λεφτά σε αυτόν που αγόρασε το σπίτι στον πλειστηριασμό και να καταχωρηθεί το σπίτι στον ανάπηρο.

Με την ΣΕΑΑΝ, τον ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και Νήσων, τους φορείς και τα σωματεία με τις λαϊκές γειτονιές μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Κανένας μόνος κανείς συμβιβασμός τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός!

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

λογοτυπο σεααν ενιαίου

  Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες ΑΜΕΑ,
        ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!! Παρασκευή 15 Δεκέμβρη στις 19:00 το απόγευμα στο Σύνταγμα.
Προσυγκέντρωση στις 18:15 στον πεζόδρομο της Κοραή (Στάση Μετρό Πανεπιστήμιο)
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΕΝΟΣ ΑΚΟΜΑ ΛΗΣΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ!

Συμμετέχουμε μαζί με τις οικογένειές μας στο μεγάλο συλλαλητήριο για την προστασία της ζωής μας, των οικογενειών μας, των ανθρώπων μας. Ενάντια στην ακρίβεια που γονατίζει τις οικογένειές μας.
Απαιτούμε:

 • Ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.
 • Να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, χωρίς τηλέφωνο, χωρίς νερό
 • Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί.
 • Κανείς και καμιά χωρίς τις αναγκαίες θεραπείες, καμία πληρωμή για φάρμακα, εξετάσεις, νοσήλια.

Εμείς οι γονείς και κηδεμόνες, οι βαριά ανάπηροι και οι χρονίως πάσχοντες που βιώνουμε στο πετσί μας καθημερινά την βάρβαρη αντί-αναπηρική, αντιλαϊκή πολιτική και τα μέτρα φτώχειας και εξαθλίωσης δηλώνουμε ότι δεν δεχόμαστε τον 21ο αιώνα να καιγόμαστε το καλοκαίρι, να πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή, να παγώνουμε τον χειμώνα, δεν δεχόμαστε να μείνουν τα σπίτια μας χωρίς ρεύμα, δεν συμβιβαζόμαστε με την ακρίβεια, την φτώχεια και την εξαθλίωση, να μην μπορούμε να κάνουμε τις θεραπείες μας, τις εξετάσεις μας, να παίρνουμε τα φάρμακά μας.

Δεν είμαστε ζητιάνοι, δεν περιμένουμε το τι θα μας πετάξει η κυβέρνηση με τις «επιταγές της ακρίβειας και της εξαθλίωσης», τα ματωμένα πλεονάσματα, για το πιάσιμο των στόχων του Ταμείου Ανάκαμψης! Δεν τσιμπήσαμε και δεν τσιμπάμε στα σόου ευαισθησίας της κυβέρνησης, όσοι ανάπηροι παίρνουν επιδόματα, -γιατί οι περισσότεροι δεν παίρνουν-, έχασαν από την ακρίβεια από 1.000 έως 1.800€ μόνο τα 2 τελευταία χρόνια. 

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Γενναία αύξηση όλων των επιδομάτων τουλάχιστον 100€ από 01/01/24.
 • Ένα ολόκληρο επίδομα και μία ολόκληρη σύνταξη μπροστά στις γιορτές των Χριστουγέννων.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ για τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση του ειδικού φόρου καυσίμων, καμία διακοπή ρεύματος σε σπίτι ή μικρή επιχείρηση, μείωση του ρεύματος κατά 50%, κατάργηση όλων των δημοτικών τελών για όλα τα ΑμεΑ και τους χρόνιους πάσχοντες.
 • Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.
 • Καμία πληρωμή για φάρμακα, θεραπείες και εξετάσεις, κανένα πλαφόν. Κάλυψη όλου του κόστους 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό με βάση τα παραπεμπτικά των ειδικών.
 • Όχι στο νέο ΕΣΥ και το Εθνικό Σχέδιο για την αναπηρία της εξαθλίωσης και της εμπορίας των αναγκών μας της ίδιας της ζωής μας. Γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από το κράτος.
 • Επαναφορά των επιδομάτων αναπηρίας στα ορφανά παιδιά ΑμεΑ που κόπηκε επειδή παίρνουν τη σύνταξη του θανόντα γονιού τους. Επέκταση των επιδομάτων στις κατηγορίες που μέχρι σήμερα δεν παίρνουν (κωφοί, πάσχοντες από άνοια, Alzheimer κ.ά.).
 • Κανένα επίδομα αναπηρίας και καμία σύνταξη κάτω από 600€

Αθήνα 13/12/2023

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ
Το ΔΣ του Ενιαίου

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΑΜΕΑ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2023

Σήμερα ημέρα Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2023 στις 18:00, συνεδρίασε η Εφορευτική Επιτροπή που διεξήγαγε τις εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής & Νήσων, για ΔΣ και ΕΕ. Κατά την συνεδρίαση παρόντα ήταν τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, εκ των τριών τακτικών μελών της Καϊνάρης Γιώργος, Ντουλαβέρη Βαγγελιώ και Τζούβαλη Λιλη.
Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν από την Κυριακή 26 Νοέμβρη 2023 μέχρι την Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2023 και παρατάθηκαν ύστερα από απόφαση της Εφορευτικής Επιτροπής για μέχρι την Κυριακή 10 Δεκέμβρη 2023.
Οι εκλογές διεξήχθησαν στα έξεις μέρη:

 • Στα γραφεία μας Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος.
 • Στα παραρτήματα του Συλλόγου μας.
 • Σε κάλπες που στήθηκαν σε εκδηλώσεις σε ειδικά σχολεία, Νοσοκομεία και ιδρύματα.

Αφού ανοίχτηκαν μία-μία οι κάλπες και έγινε η καταμέτρηση των φακέλων, υπήρξε πλήρης αντιστοίχηση του αριθμού των φακέλων με τις καταστάσεις ψηφισάντων κάθε κάλπης. Για το Κεντρικό ΔΣ και την ΕΕ που αφορά το παρών πρακτικό, ψήφησαν συνολικά σε όλες τις κάλπες 376 μέλη του Συλλόγου μας, σύμφωνα με τις καταστάσεις ψηφισάντων.
Οι φάκελοι αφού ανοίχτηκαν και αριθμήθηκαν τα ψηφοδέλτια βρέθηκαν:

 • ΕΓΚΥΡΑ: 372
 • ΑΚΥΡΑ: 3
 • ΛΕΥΚΑ: 1

Στο σύνολο των έγκυρων ψηφοδελτίων του συνδυασμού «ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ», διότι ήταν ο μοναδικός συνδυασμός που κατέβασε ψηφοδέλτιο για όλα τα όργανα του Συλλόγου. Άρα καταλαμβάνει και τις 11 έδρες του ΔΣ αλλά και τις 3 της ΕΕ. Μετά την καταμέτρηση των σταυρών, που ελέχθησαν δύο φορές, παρουσία υποψηφίων και μελών του Συλλόγου η Εφορευτική Επιτροπή, με βάση τους σταυρούς, ανακήρυξε τα έντεκα (11) τακτικά μέλη του ΔΣ κατά σειρά προτίμησης και τα τέσσερα (4) αναπληρωματικά.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο Εκλέγονται:


ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΨΗΦΟΙ

ΜΠΙΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

283

ΚΑΤΖΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

265

ΣΚΑΠΕΤΗ ΓΙΑΝΝΑ

248

ΛΙΒΕΡΗ ΣΟΦΙΑ

238

ΤΡΙΠΟΛΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

210

ΚΑΤΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

204

ΠΟΛΛΑΤΟΥ ΓΙΩΤΑ

198

ΛΑΛΑΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

186

ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

166

ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ

166

ΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ ΤΡΙΣΕΥΓΕΝΗ (ΕΥΗ)

148

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ:

 

ΚΑΜΑΡΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

110

ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΕΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

70

ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ ΚΕΛΛΥ

62

ΔΩΝΟΣ ΝΙΚΟΣ

51

   Για την Εξελεγκτική Επιτροπή Εκλέγονται:


ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΨΗΦΟΙ

ΤΖΟΥΜΑΝΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

166

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

161

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ

116

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ:

 

ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

61

ΣΑΡΑΝΤΙΔΗ ΑΡΣΙΝΟΗ

51

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΘΗ

50

Αθήνα 13 Δεκέμβρη 2023

Για την Εφορευτική Επιτροπή:
Καϊνάρης Γιώργος                          
Ντουλαβέρη Βαγγελιώ                             
Τζούβαλη Λιλή

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Γονείς και κηδεμόνες, μέλη των οικογενειών ΑμεΑ, ύστερα από το αίτημα των συναδέλφων από τα παραρτήματα και για την διευκόλυνση για την μεγαλύτερη συμμετοχή των γονέων και κηδεμόνων στις εκλογές του Συλλόγου μας ανακοινώνεται η παράταση των εκλογών του Συλλόγου μέχρι την Κυριακή 10 Δεκέμβρη. Θυμίζουμε ότι δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές έχουν όλα τα μέλη του συλλόγου. Εγγραφές γίνονται δεκτές και τις ημέρες των εκλογών με δικαίωμα ψήφου.

Το πρόγραμμα της κάλπης για τις επόμενες ημέρες θα είναι το έξης:
Κεντρική κάλπη: Χαλκοκονδύλη 37 2ος όροφος καθημερινά μόνο τα πρωινά από τις 10:00 έως τις 14:30 και την Κυριακή θα είναι από το πρωί στις 10:00 μέχρι τις 20:30.
Στα παραρτήματα θα ανοίξουν οι κάλπες το Σαββατοκύριακο. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί αύριο ύστερα από συνεννόηση με τους συναδέλφους.
Παίρνουμε δύναμη και αισιοδοξία από την μαζική και μαχητική συμμετοχή στην συγκέντρωση και πορεία των φορέων του αναπηρικού κινήματος και των χρονίως πασχόντων καθώς και των οικογενειών τους στις 3 του Δεκέμβρη- Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ στο νοσοκομείο παίδων «Αγία Σοφία» όπου πορευθήκαμε μέχρι την Βουλή.
Γι’ αυτό είναι σημαντικό όλα τα μέλη του Συλλόγου μας, με την συμμετοχή μας να συμβάλλουμε στη μαζικοποίηση του συλλόγου, να κάνουμε δική μας υπόθεση την ενίσχυση του, ψηφίζοντας για την ανάδειξη του νέου ΔΣ αλλά και των συμβουλίων των παραρτημάτων, να τον διευρύνουμε με νέες εγγραφές. Γιατί ένας πιο μαζικός, δυνατός και καλά οργανωμένος σύλλογος με δυνατά παραρτήματα σε όλη την Αττική διεκδικεί από καλύτερες θέσεις τα δικαιώματα των παιδιών, των ανθρώπων και των οικογενειών μας σε όλα τα επίπεδα. Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις περικοπές των θεραπειών, το σμπαράλιασμα των νοσοκομείων στ’ όνομα του νέου ΕΣΥ της εμπορευματοποίησης της υγείας, με τραγικές επιπτώσεις στα ΑμεΑ και τους χρονίως πάσχοντες. Άλλωστε αυτό που αναδείξαμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο με την κινητοποίηση της Κυριακής για την  υποθεραπεία των χρονίως πασχόντων και την υπομετάγγιση των παιδιών με μεσογειακή αναιμία είναι ότι τα παιδιά μας, οι άνθρωποι μας, είναι σε κίνδυνο  και μόνο με τον καλά οργανωμένο και αποφασιστικό αγώνα μπορούμε να τα προστατέψουμε, μπορούμε να σταματήσουμε το κακό, να πάρουμε τις ζωές μας πίσω.
Έτσι και αλλιώς όλες οι εξελίξεις, η ίδια η ιστορία, επιβεβαιώνει  την επιλογή μας.
Αποκρούουμε το  Εθνικό Σχέδιο για την Αναπηρία, τη δραματική συρρίκνωση της Πρόνοιας, του κλεισίματος των Ειδικών Σχολείων και των ιδρυμάτων, στο όνομα της αποϊδρυματοποίησης και της δήθεν ένταξης, της κατακρεούργησης συντάξεων και επιδομάτων με εργαλείο τη λειτουργικότητα και τα σφαγεία των ΚΕΠΑ.
Με τη μαζική συμμετοχή στις εκλογές και με τον αγώνα μας υψώνουμε ασπίδα προστασίας για τα παιδιά μας, τους ανθρώπους μας, τα σπίτια μας, τις οικογένειες μας.

Αθήνα 05 /12/2023

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σ.Ε.Α.ΑΝ

λογοτυπο σεααν

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2023-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΜΕΑ

Χαιρετίζουμε τους ανάπηρους, τους χρονίως πάσχοντες και τις οικογένειες τους, τους μαχόμενους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους σε υγεία, πρόνοια και ειδική αγωγή που  συμμετείχαν στην μαζική μαχητική κινητοποίηση στις  3 του Δεκέμβρη Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας στο νοσοκομείο παίδων η «Αγία Σοφία». Σφίγγουμε το χέρι ξεχωριστά στα μέλη των οικογενειών των παιδιών με μεσογειακή αναιμία και των καρδιοαπαθών που έδωσαν πάθος και συμμετείχαν με τους φορείς τους.
Μετά την συγκέντρωση που συμμετείχαν πλήθος φορέων και εκπρόσωποι κομμάτων ακολούθησε πορεία με τα πόδια και με αυτοκίνητα και μηχανάκια προς την βουλή για να επιδώσουμε το ψήφισμά μας. Η πορεία είχε θερμή υποδοχή από τον κόσμο για την οργάνωση της αλλά πάνω απ’ όλα για τον ίδιο τον σκοπό και το περιεχόμενό της.
Όλοι μαζί υψώσαμε φωνή διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη εγκληματική κατάσταση που επικρατεί στα παιδιατρικά νοσοκομεία, με τραγικές συνέπειες για τα παιδιά με αναπηρία-χρόνιες παθήσεις, όπως η υποθεραπεία των παιδιών με χρόνιες παθήσεις, η υπομετάγγιση των παιδιών με μεσογειακή αναιμία, η διάλυση του τμήματος ανοσοανεπάρκειας, της Ω.Ρ.Λ και πλαστικής κλινικής, η υποβάθμιση του παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου, οι τεράστιες λίστες αναμονής για χειρουργεία, οι πολύμηνες καθυστερήσεις των ραντεβού για εξετάσεις-θεραπείες, η επικείμενη λειτουργία των παιδοογκολογικών κλινικών και μονάδων σαν ΝΠΙΔ με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους μικρούς ασθενείς, τους γονείς τους, τους εργαζόμενους είναι μόνο ένα δείγμα αυτής της άθλιας κατάστασης. Δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι-ες με τον αγώνα μας μαζί με τους μαχόμενους υγειονομικούς, τους εργαζόμενους, το λαό μας να χτίσουμε ασπίδα προστασίας για τα παιδιά μας, για τους ανθρώπους μας, για τις οικογένειές μας.
Φτάνοντας οι διαδηλωτές στην Βουλή, αντιπροσωπεία των φορέων κατέθεσε στα κόμματα της Βουλής το ψήφισμα της κινητοποίησης. 
Όμως αλγεινή  εντύπωση σε όλους μας έκανε, η ουσιαστική εξαφάνιση του θέματος από τα περισσότερα κανάλια και το ελάχιστο της αναφοράς από την δημόσια τηλεόραση. Οι ώρες των καναλιών που αφιερώθηκαν στην  παγκόσμια μέρα των ΑμεΑ ήταν πάλι γεμάτες από σόου ευαισθησίας και «συμπερίληψης» διαφόρων Μ.Κ.Ο και κατ’ επάγγελμα «ευαίσθητων».
Βέβαια την επόμενη μέρα αφιέρωσαν άπλετο χρόνο στην τηλεπασαρέλα («ημερίδα το ονόμασαν») που οργάνωσε η κρατικοδίαιτη Ε.Σ.ΑμεΑ με την κυβέρνηση με το σύνολο του υπουργικού συμβουλίου παρουσία πρωτοστατούντος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που όλοι μαζί αλληλοσυγχέρονταν για το μεγάλο έργο τους. Τέλος, μας έκαναν την χάρη ν’ αναγνωρίσουν ότι υπάρχουν και άλυτα προβλήματα αλλά «που θα πάει θα τα λύσουν!!» Και τρομάξαμε πραγματικά.
Το ότι η πολιτική που στηρίζουν είναι κίνδυνος θάνατος για τα ΑμεΑ το ξέραμε. Άλλωστε από κοινού προωθούσαν τις ιδιωτικοποιήσεις, τις περικοπές, την διάλυση της δημόσιας υγείας και της ειδικής αγωγής όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό που μας ξεπερνάει όμως είναι ότι εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός στην «ημερίδα» ισχυριζόμενος ότι προωθεί την επιστολική ψήφο λόγω της γνωστής ευαισθησίας του για τα ΑμεΑ. Θα εκβιάζουν ακόμα και τα ΑμεΑ για να τους ψηφίζουν μέσω της επιστολικής ψήφου, όπως και τον υπόλοιπο κόσμο πατώντας στις ανάγκες  μας έχοντας το θράσος αυτοί που μας καταρακώνουν κάθε μέρα ότι δήθεν το κάνουν για να μας εξασφαλίσουν το δικαίωμα ψήφου. Όλα αυτά με την ξεδιάντροπη στήριξη του προέδρου της ΕΣΑΜΕΑ Γιάννη Βαρδακαστάνη μέλος της Κ.Ε του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Και επειδή κάποιοι εμφανίζονται να λένε : «Πώς είναι δυνατόν να γίνεται εκβιασμός με την επιστολική ψήφο;» τους λέμε εδώ τα ΑμεΑ και τις οικογένειές τους, τους εκβιάζουν και τώρα που δεν υπάρχει επιστολική ψήφος. Καθένας μπορεί να καταλάβει τι έχει να γίνει στη συνέχεια και με κάθε άνθρωπο που  έχει ανάγκη ακόμα και το μεροκάμματο.
Αν κάποιοι θεωρούν ότι αυτά που λέμε για την πολιτική τους ότι είναι υπερβολικά τους λέμε απλά: με την εφαρμογή αυτής της πολιτικής όλα αυτά τα χρόνια της τωρινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων αυξάνονται οι ανάπηροι, οι χρόνιοι πάσχοντες, διογκώνεται η ανεργία στους ικανούς προς εργασία, οι οικογένειες καλούνται να βάλουν το χέρι ακόμα πιο βαθειά στην τσέπη για να πληρώνουν για τις θεραπείες, για τις ανάγκες εκπαίδευσης και αποκατάστασης των ανθρώπων και των παιδιών τους καθώς και για την φροντίδα τους.
Περιμένουμε ακόμα απάντηση από την κυβέρνηση και τα αρμόδια κρατικά όργανα αν έχει μειωθεί το προσδόκιμο ζωής των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων, των φτωχών λαϊκών οικογενειών τα τελευταία χρόνια της κρίσης, της πανδημίας, της ακρίβειας και της αναιμικής ανάπτυξης. Μπράβο τους, έπιασαν την επενδυτική βαθμίδα!
Εμείς οι γονείς και οι χρονίως πάσχοντες δηλώνουμε ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια να χαθεί άλλος χρόνος! Υπονομεύεται η υγεία των παιδιών μας! Κινδυνεύει η ίδια η ζωή τους, η ζωή μας. Χιλιάδες οικογένειες πασχόντων βρίσκονται σε απελπισία καθώς βλέπουν να ταλαιπωρούνται τα παιδιά τους, να φεύγουν έμπειροι διευθυντές και άλλοι ειδικοί γιατροί και υγειονομικοί για συνταξιοδότηση και πίσω τους να διαλύονται τα τμήματα τους ως αποτέλεσμα της χρόνιας υποστελέχωσης, της πολιτικής της μερικής και προσωρινής στελέχωσης με επικουρικούς εργαζόμενους με ημερομηνία λήξης, να  ξηλώνεται και να εμπορευματοποιείται κομμάτι - κομμάτι η δημόσια παιδιατρική περίθαλψη και υγεία-πρόνοια συνολικότερα.
Δηλώνουμε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, όλοι μαζί ακόμη πιο έμπειροι, ακόμη πιο μαχητικοί, αποφασισμένοι μέχρι την νίκη!

 ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ!

Τηλ επικοινωνίας: 6977325257  Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2023
  6972510719  
  6988043457  
                                                        

Συνημμένο σας αποστέλλουμε το ψήφισμα της κινητοποίησης. Αύριο θα εκδοθεί ειδική αναλυτική ανακοίνωση για όσα ειπώθηκαν στην περιβόητη «ημερίδα-πασαρέλα» της Ε.Σ.ΑμεΑ και της κυβέρνησης.

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»
ΓΙΑ ΤΙΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΜΕΑ 2023

ΠΡΟΣ: Τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Μητσοτάκη,
Το Προεδρείο της Βουλής,
Πολιτικά Κόμματα.

Η ζωή του κάθε ανθρώπου, των παιδιών μας είναι μοναδική, ανεκτίμητης αξίας και αδιαπραγμάτευτη.
Εμείς που συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ κάτω απ’ την ανάγκη να υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη εγκληματική κατάσταση που επικρατεί στα παιδιατρικά νοσοκομεία, με τραγικές συνέπειες για τα παιδιά με αναπηρία-χρόνιες παθήσεις, όπως η υπομετάγγιση των παιδιών με μεσογειακή αναιμία, Η υποθεραπία γενικότερα των παιδιών με χρόνιες παθήσεις, η διάλυση του τμήματος ανοσοανεπάρκειας, της Ω.Ρ.Λ κλινικής, η υποβάθμιση του παιδοκαρδιοχειρουργικού, οι τεράστιες λίστες αναμονής για χειρουργεία, οι πολύμηνες καθυστερήσεις ραντεβού για εξετάσεις-θεραπείες είναι μόνο ένα δείγμα αυτής της κατάστασης, δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι-ες με τον αγώνα μας μαζί με τους μαχόμενους υγειονομικούς, τους εργαζόμενους, το λαό μας να χτίσουμε ασπίδα προστασίας για τα παιδιά μας, για τους ανθρώπους μας, για τις οικογένειές μας.

Ξέρουμε καλά ότι όλα αυτά είναι αποτέλεσμα μιας συνειδητής διαχρονικά πολιτικής αποσάρθρωσης των δημόσιων δομών υγείας στην λογική «κόστους-οφέλους» για να μας πάνε πελάτες στους ιδιώτες για να ενισχυθεί η επιχειρηματική δράση. Οι οικογένειες μας, οι άνθρωποι μας, τα παιδιά μας, χτυπήθηκαν από την κρίση, την πανδημία, όλα αυτά τα χρόνια. Ενώ η ακρίβεια, οι ιδιωτικοποιήσεις , με το νέο ΕΣΥ, οι περικοπές που φοβόμασταν ότι θα γενικευθούν με τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης επιβεβαιώνονται, μας φέρνουν σε απελπιστική θέση, κυριολεκτικά σε ανείπωτους κινδύνους, πράγμα που σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να το ανεχθούμε. Φοβόμαστε ότι επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις μίας σειράς ειδικών ότι αυτή η πολιτική ακυρώνει αυτές τις κατακτήσεις της επιστήμης αυξάνοντας τη νοσηρότητα, τον αριθμό των χρονίως πασχόντων, τα παιδιά με αναπηρία, μειώνοντας ακόμα και το προσδόκιμο ζωής ιδιαίτερα των παιδιών των φτωχών λαϊκών οικογενειών. Γι’ αυτό απαιτείται εδώ και τώρα η γενικότερη ενίσχυση με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων  και μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων στο «Αγία Σοφία», στα άλλα παιδιατρικά νοσοκομεία και στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, γενικότερα στο σύστημα υγείας.
για να σταματήσει η εγκληματική απαξίωση και υποβάθμιση της υγειονομικής φροντίδας των μικρών παιδιών με σοβαρές χρόνιες παθήσεις των παιδιών του λαού μας, αλλά και να αναπτυχθούν τα εξειδικευμένα δημόσια κέντρα αναφοράς για τα παιδιά με χρόνιες παθήσεις, για τα ΑμεΑ γενικότερα. Αυτή η κατάσταση χτυπάει και το δικαίωμα στην εκπαίδευση-αποκατάσταση των παιδιών με αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες.
                ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΕΝΙΚΟ
Εδώ και 3 μήνες περίπου έχουν ανοίξει τα σχολεία αλλά πολλά παιδιά με αναπηρία δεν έχουν περάσει την πόρτα του σχολείου τους λόγω του ιδιωτικοποιημένου συστήματος μεταφοράς και των ελλείψεων προσωπικού στα σχολεία. Τέτοιες περιπτώσεις είναι τα παιδιά του 10ου Ειδικού Σχολείου Αθηνών, των πολλαπλά αναπήρων στο Αιγάλεω, του Νηπιαγωγείου στον Κολωνό, των ειδικών σχολείων της ανατολικής Αττικής., ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν σχολεία που παραμένουν στα χαρτιά όπως ΕΕΕΕΚ Αθηνών, Βύρωνα, Νέας Φιλαδέλφειας, ΕΝΕΕΓΥΛ Αμαρουσίου και όχι μόνο, ενώ πάρα πολλά τμήματα ένταξης μένουν χωρίς εκπαιδευτικό. Αυτό που ξεπερνά κάθε λογική είναι ότι υπάρχουν ειδικά σχολεία σε επικίνδυνα κτίρια όπως στην ΕΛΕΠΑΠ, το 10ο, το 6ο, το πολλαπλά αναπήρων στο Αιγάλεω, στη Ραφήνα και πολλά άλλα.
Μεγάλη ανησυχία επικρατεί, ανάμεσα στους γονείς & κηδεμόνες, παιδιών με αναπηρία, με τη δημοσιοποίηση μιας σειράς αποφάσεων του ΕΟΠΥΥ, που περικόπτουν θεραπείες για παιδιά με αναπηρίες.

 • Με απόφαση του ΕΟΠΥΥ δεν εγκρίνεται η θεραπεία του Ειδικού Παιδαγωγού για παιδιά που έχουν παράλληλη στήριξη ή είναι ενταγμένα σε τμήμα ένταξης.
 • Έρχονται καταγγελίες απ’ όλη την Ελλάδα, ότι έρχονται μαζικά απορριπτικές αποφάσεις από τον ΕΟΠΥΥ, παρά τα παραπεμπτικά των ειδικών. Αποφάσεις που αρνούνται την ένταξη των παιδιών με αυτισμό και υψηλή λειτουργικότητα (asperger), στο ανώτερο πακέτο παροχών-θεραπειών του ΕΟΠΥΥ για παιδιά με αυτισμό.
 • Μείωσαν κατά 50% την αποζημίωση των θεραπειών των παιδιών του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων.
 •  Τέλος, η απόφαση του ΕΟΠΥΥ, να μπορούν να συνταγογραφούνται, λογοθεραπείες εξ αποστάσεως (μέσω βίντεο κλήσης, skype κλπ).

Όλες αυτές οι αποφάσεις, είναι πέρα για πέρα αντιεπιστημονικές. Είναι στη λογική των περικοπών, μακριά και έξω από τις ανάγκες των παιδιών μας. Θέτει κυριολεκτικά, την πορεία της ζωής τους, σε κίνδυνο, φορτώνοντας επιπρόσθετα βάρη στις οικογένειες μας. Γιατί δεν μπορεί κανείς στα σοβαρά να ισχυριστεί, ότι ένα παιδί με αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας, δεν έχει ανάγκη από μικρή ηλικία εντατικό πρόγραμμα θεραπειών, για να μπορέσει να κατακτήσει αυτά που η φύση του προβλήματος τούς επιτρέπει και η επιστήμη μπορεί να εξασφαλίσει. Αυτές οι αποφάσεις-περικοπές, έρχονται να προστεθούν σε πολλές άλλες, που περιόριζαν–έκοβαν, τις θεραπείες για τα παιδιά μας τα τελευταία 12 χρόνια.

Παλεύουμε και διεκδικούμε.

 • Πολιτική πρόληψης της αναπηρίας. Δημόσιες, δωρεάν και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες πρώιμης διάγνωσης, έγκαιρης παρέμβασης, εκπαίδευσης, ειδικής αγωγής και αποκατάστασης των ΑμεΑ.
 • Αποφασιστική ενίσχυση και ανάπτυξη της δημόσιας π.φ.υ.
 • Προστασία της ζωής και υγείας των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
 • Συγκεκριμένα μέτρα στήριξης και προστασίας των εργαζόμενων αναπήρων στους χώρους δουλειάς αλλά και των εργαζόμενων γονιών που έχουν παιδιά με αναπηρία.

 ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ

 • Να ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ οι υπομεταγγίσεις των πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία στο Παίδων «Αγία Σοφία», καθώς και της υπόλοιπης χώρας, το οποίο θέτει σε κίνδυνο τη ζωή μας και την κοινωνική αξιοπρέπεια μας.
 • Υψηλής ποιότητας παιδιατρική περίθαλψη, ολόπλευρη στήριξη των παιδιών με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.
 • Μαζικές προσλήψεις τώρα γιατρών, παιδιάτρων, στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, σχολικούς νοσηλευτές και κοινωνικούς επιστήμονες σε όλα τα σχολεία αλλά και προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, στα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας.
 • Ολόπλευρη στήριξη και ανάπτυξη των μονάδων μεσογειακής αναιμίας του «Αγία Σοφία» αλλά και των άλλων νοσοκομείων.
 • Οργάνωση του κεντρικού συστήματος διαχείρισης του αίματος από το ΕΚΕΑ. Μαζικές προσλήψεις στις αιμοδοσίες και στο ΕΚΕΑ, για να διευκολυνθούν οι αιμοδότες, να αναπτυχθούν προγράμματα ενημέρωσης και εθελοντικής αιμοδοσίας, καθώς και καλύτερης διαχείρισης του αίματος.
 • ΟΧΙ στη διάλυση του τμήματος ανοσοανεπάρκειας του νοσοκομείου «Αγία Σοφία» και της ΩΡΛ κλινικής.
 • Όχι στην ιδιωτικοποίηση του παιδοογκολογικού.
 • Να μπει τέρμα στις τεράστιες λίστες αναμονής για χειρουργεία, εξετάσεις και θεραπείες, λίστες εκμετάλλευσης.
 • Ανάπτυξη δημόσιων κέντρων αναφοράς στα δημόσια παιδιατρικά και γενικά νοσοκομεία για τις χρόνιες παθήσεις και τις σπάνιες ασθένειες.
 • Δημόσια κέντρα αποκατάστασης σε όλη την Ελλάδα.
 • Να δημιουργηθούν επιτέλους κλινικές αποκατάστασης για παιδιά στα δημόσια παιδιατρικά και τα άλλα νοσοκομεία.
 • Καμία πληρωμή για εξετάσεις και θεραπείες στα πρωινά ή απογευματινά ιατρεία ή στα εργαστήρια, είτε είναι ασφαλισμένοι είτε ανασφάλιστοι. Δωρεάν παροχή αναλώσιμων υλικών για κάθε ανασφάλιστο πάσχοντα.
 • Δωρεάν σε όλα τα παιδιά με αναπηρία, όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά βοηθήματα και προθέσεις, αναγκαία για την εκπαίδευση την αποκατάσταση, την ποιότητα της καθημερινής ζωής.

ΑΝΟΣΟΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ

 • Να προσληφθούν τουλάχιστον τρείς ιατροί, νοσηλευτές και βιολόγοι ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης λειτουργία του τμήματος.
 • Να σταματήσει κάθε πληρωμή από τους γονείς των παιδιών για εξετάσεις και θεραπείες στα πρωινά αλλά και στα απογευματινά ιατρεία και εργαστήρια ανεξάρτητα εάν είναι ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι, Έλληνες ή μετανάστες σε όλα τα παιδιατρικά νοσοκομεία.
 • Να ενισχυθούν ολόπλευρα όλα τα μεταμοσχευτικά κέντρα της χώρας για να μπορέσουν να αυξηθούν οι μεταμοσχεύσεις που σήμερα είναι στα τάρταρα.

ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

 • Εδώ και τώρα να εξασφαλιστεί ότι θα πάνε στο σχολείο όλα τα παιδιά στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα που έχουν μείνει στα σπίτια τους από την αρχή της σχολικής χρονιάς λόγω προβλημάτων με τη μεταφορά.
 • Να επιβληθεί στους ιδιώτες, να εξασφαλίσουν εξειδικευμένο προσωπικό για τη μεταφορά των παιδιών από και προς τα ειδικά σχολεία. Βεβαίως, να υπάρχει ψυχοκοινωνική εξέταση του προσωπικού που μεταφέρει παιδιά σε όλα τα σχολεία.
 • Να μην μπορεί ο επιχειρηματίας, να αποκλείει μαθητή από τη μεταφορά
 • Να καταργηθεί ο απαράδεκτος θεσμός των συμβασιούχων οδηγών και συνοδών που προσλαμβάνει το υπουργείο παιδείας για τα σχολικά που ανήκουν στα ειδικά σχολεία και να καλύπτονται οι ανάγκες από μόνιμο προσωπικό, με τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και αυτών που θα προσληφθούν και φέτος.
 • Δημόσια σύστημα μεταφοράς των παιδιών με σύγχρονα και ασφαλή μέσα και εξειδικευμένο προσωπικό. Γιατί το σκαλάκι του σχολικού είναι η είσοδος του σχολείου.
 • Γενναίο πρόγραμμα χτισίματος νέων, σύγχρονων ειδικών σχολείων για να εξασφαλιστεί η κάλυψη όλων των μαθητών που έχουν ανάγκη ειδικό σχολείο και να σταματήσουμε να έχουμε υπεράριθμα και επικίνδυνα ειδικά σχολεία. Να  αντικατασταθούν επιτέλους τα επικίνδυνα και ακατάλληλα κτίρια που είναι η πλειοψηφία των περιπτώσεων, όπως το 1ο και 2ο ΕΛΕΠΑΠ Αθηνών, το 6ο και 10ο ειδικό Αθηνών, το ΕΕΕΕΚ μαθητών με προβλήματα όρασης και πολλαπλές αναπηρίες Αιγάλεω, ειδικό δημοτικό Περιστερίου, Λαυρίου, Ραφήνας και πολλά άλλα στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα. Άμεση ανέγερση σχολείων που έχουν ιδρυθεί και παραμένουν στα χαρτιά όπως το ΕΕΕΕΚ Αθηνών, του Βύρωνα, της Νέας Φιλαδέλφειας του ΕΝΕΕΓΥΛ και ΕΕΕΕΕΚ Αμαρουσίου, κ.ά.
 • Κατάργηση του απαράδεκτου θεσμού των αναπληρωτών μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων στην ειδική αγωγή. Μαζικές προσλήψεις με βάση τις ανάγκες. Σύγχρονα επιστημονικά αναλυτικά προγράμματα.
 • Ολόπλευρα μέτρα στήριξης των ανάπηρων φοιτητών. Μόνιμους διερμηνείς νοηματικής γλώσσας στα πανεπιστήμια, βιβλία Braille και σε μεγέθυνση για τους φοιτητές με προβλήματα όρασης, προσβάσιμες κτιριακές εγκαταστάσεις. Δημόσιο σύστημα μεταφοράς προς και από τα Πανεπιστήμια και υπηρεσίες στήριξης των φοιτητών μέσα στις σχολές.


 ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

 • Μαζικές προσλήψεις με πλήρη εργασιακά δικαιώματα όλων των ικανών προς εργασία αναπήρων. Καμία απόλυση ΑμεΑ, χρόνιου πάσχοντα ή γονέα- κηδεμόνα. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων.
 • Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης. Αυξήσεις στο ύψος του πληθωρισμού. Επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.
 • Δημόσιο δίκτυο προστατευόμενων εργαστηρίων για τους ανθρώπους με νοητική στέρηση, πολλαπλές αναπηρίες και ψυχικές παθήσεις με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και 100% απορρόφησης των προϊόντων τους από το κράτος.
 • Όπως μειωμένες ώρες εργασίας και χρόνια συνταξιοδότησης, απαγόρευση της νυχτερινής βάρδιας, περισσότερες άδειες κλπ., ειδικές εργονομικές παρεμβάσεις.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

 • Γενναία αύξηση όλων των επιδομάτων τουλάχιστον 100€ αναδρομικά από 01/01/23. Κανένα επίδομα αναπηρίας και καμία σύνταξη κάτω από 650€. Όχι στο 200αρι της ελεημοσύνης.1000€ μπροστά στις γιορτές.
 • Επαναφορά των επιδομάτων αναπηρίας στα ορφανά παιδιά ΑμεΑ που κόπηκε επειδή παίρνουν τη σύνταξη του θανόντα γονιού τους.. Επέκταση των επιδομάτων στις κατηγορίες που μέχρι σήμερα δεν παίρνουν (κωφοί, πάσχοντες από άνοια, Alzheimer κ.ά.).  Να μην κόβεται το επίδομα αναπηρίας από τους εργαζόμενους ή συνταξιούχους.
 • Μέτρα προστασίας από την ακρίβεια. κανένα σπίτι αναπήρου κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα. Διαγραφή χρεών.
 • Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στο φυσικό αέριο και στα καύσιμα, κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας.
 • Κατάργηση όλων των δημοτικών τελών για όλα τα ΑμεΑ και τους χρόνιους πάσχοντες
 • Όχι στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
 • Όχι στα χαράτσια και τη φοροληστεία, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, να μην υπολογίζεται με κανέναν τρόπο ως εισόδημα το επίδομα στον ΕΝΦΙΑ, στο φόρο αλληλεγγύης, στο μέρισμα και στο ΚΕΑ.
 • Άμεση αποζημίωση στο 100% των ζημιών όλων των πλημμυροπαθών εργαζόμενων, αυτοαπασχολούμενων, ανέργων και συνταξιούχων, ιδιαίτερα μέτρα στήριξης των πλημμυροπαθών ΑμεΑ. Άμεσα έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας με βάση τις κατακτήσεις της επιστήμης.
 • Δωρεάν παροχή από το κράτος στους ανάπηρους όλων των τεχνολογικών βοηθημάτων και τεχνιτών μελών, αναγκαίων για την καθημερινή ζωή, για την εκπαίδευση και την ένταξή τους στην παραγωγή.
 • Όχι στον νόμο-έκτρωμα για την υγεία και το Εθνικό Σχέδιο για την αναπηρία της εξαθλίωσης και της εμπορίας των αναγκών μας, της ίδιας της ζωής μας. Γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από το κράτος. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία και πρόνοια, καμία απόλυση, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών.
 • Ολόπλευρη ενίσχυση των ανασφάλιστων αναπήρων. Ίδια δικαιώματα στις παροχές υγείας και τεχνολογικά βοηθήματα με τους ασφαλισμένους. Καμία εξαίρεση, κανένα πλαφόν, κανένας αποκλεισμός.
 • Ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό όλων των ΚΔΑΠ ΑμεΑ, ένταξή τους στο δημόσιο, κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
 • Εξασφάλιση λειτουργίας όλων των δομών που ανήκουν σε ΜΚΟ με την ευθύνη του κράτους και ένταξή τους στο δημόσιο γιατί δεν μπορεί το παιδί χωρίς οικογένειας, το κακοποιημένο παιδί, το παιδί με αναπηρία, οι βαριά ανάπηροι, οι ηλικιωμένοι να είναι στα χέρια ιδιωτών.
 • Καμία εμπλοκή ιδιωτών στην υγεία, την πρόνοια και την ειδική αγωγή. Είναι ευθύνη του κράτους και πρέπει να την αναλάβει.
 • Να μπει ΤΕΡΜΑ στα σφαγεία των ΚΕΠΑ.
 • Προσωπικό βοηθό για όλους τους ανάπηρους που έχουν ανάγκη, παιδιά και ηλικιωμένους, χωρίς όρια ηλικίας, ενταγμένους με μόνιμη και σταθερή δουλειά σε δημόσιες δομές, όπως το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» στα πλαίσια ενός εθνικού συστήματος υγείας και πρόνοιας. Καμία εμπλοκή εταιρειών.
 • Εκφράζουμε την Αλληλεγγύη στους αγώνες των νοσοκομειακών γιατρών που βρίσκονται στον δρόμο για την προστασία της υγείας του Ελληνικού λαού.
 • Εκφράζουμε την οργή μας και τον αποτροπιασμό μας για την συνεχιζόμενη σφαγή στην Γάζα των παιδιών της Παλαιστίνης.
 • Καμία εμπλοκή της χώρας μας Να γυρίσουν πίσω οι Ελληνικές φρεγάτες, από τα παράλια του πολέμου, Αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967.

Αγαπάμε και προστατεύομε το παιδί μας. Αν αγαπάμε και αγωνιζόμαστε για τα παιδιά όλου του κόσμου και τα παιδιά της Παλαιστίνης. Γιατί αν γλυτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα.

Παίδων Αγ. Σοφία 3 Δεκέμβρη 2023

 

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

λογοτυπο σεααν

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!

Οικογένεια αναπήρου πετιέται ξανά στο δρόμο γιατί απλά δεν είχε να πληρώσει τα πανωτόκια στα κοράκια των funds και των τραπεζών!

Ένας ολόκληρος στρατός από σώματα ασφαλείας (ΟΠΚΕ κ.λ.π.) επιστρατεύτηκε με εντολή του δικαστικού επιμελητή προκειμένου να πετάξει στο δρόμο έναν ανάπηρο 82 ετών με την οικογένειά του σε χωριό της Χαλκιδικής. Είχαν το θράσος να σπάσουν και τη ράμπα για να μην μπει ξανά στο σπίτι του με το αμαξίδιό του! ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ!
Η υποκρισία στο ζενίθ, η ανθρωπιά στα τάρταρα!

Κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Δημοτικές αρχές που τους στηρίξανε έχουν ακέραιη την ευθύνη για το νομικό πλαίσιο που έδωσε στη φαρέτρα των funds και των τραπεζών τα λαϊκά σπίτια. Χαιρετίζουμε τους συγχωριανούς, το Συνδικάτο Οικοδόμων Χαλκιδικής και τους άλλους μαζικούς φορείς που στάθηκαν για μία ακόμα φορά στο πλευρό του ανάπηρου και της οικογένειάς του όπως και σε κάθε λαϊκό άνθρωπο. Απαιτούμε εδώ και τώρα:

 • να ξαναγυρίσει ο ανάπηρος και η οικογένειά του στο σπίτι του
 • Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί πρώτης και δεύτερης κατοικίας

Με τον αγώνα μας χτίζουμε ασπίδα προστασίας για τα παιδιά μας, τους ανθρώπους μας, τα σπίτια μας, τις οικογένειές μας!

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ!
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

 

Αθήνα, 29/11/2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

λογοτυπο σεααν

ΓΙΑ ΤΙΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΜΕΑ

Τα παιδιά με αναπηρία, οι χρόνιοι πάσχοντες, οι ζωές μας σε κίνδυνο!

Η υποχρηματοδότηση, το σμπαράλιασμα του δημόσιου συστήματος υγείας για τη στήριξη των εμπόρων της υγείας η μόνη αιτία.
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στη 48ωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών και των εργαζόμενων στην υγεία. Την Πέμπτη 30-11 στις 12:00 π.μ. θα βρεθούμε μαζί με τους μαχόμενους υγειονομικούς στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας.
Όλοι μαζικά διαδηλώνουμε την Κυριακή 3/12 παγκόσμια μέρα ΑμεΑ στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» στις 10:30 π.μ, όπου θα πορευτούμε στη συνέχεια με τα πόδια και με αυτοκινητοπορεία για όσους-ες δεν μπορούν προς το Σύνταγμα στη Βουλή. Πορευόμαστε και διαδηλώνουμε ενάντια:

 • στη διάλυση της παιδιατρικής περίθαλψης, των παιδιατρικών νοσοκομείων.
 • στην υποθεραπεία των παιδιών με χρόνιες παθήσεις, την υπομετάγγιση των παιδιών με μεσογειακή αναιμία.
 •  στο κλείσιμο ραντεβού μετά από ένα χρόνο για εξετάσεις και έλεγχο
 •  στο κλείσιμο του μοναδικού τμήματος πανελλαδικά για την ανοσοανεπάρκεια, τη διάλυση της Ω.Ρ.Λ κλινικής, την υποβάθμιση της παιδοκαρδιοχειρουργικής, την ιδιωτικοποίηση του παιδοογκολογικού,
 • στις λίστες της βαρβαρότητας για χειρουργεία-επεμβάσεις

Προκαλούμε αυτό το κράτος και την Ε.Ε που τα μετράνε όλα για τις επενδυτικές βαθμίδες, την κερδοφορία και την ανάπτυξη, να μας πουν επιτέλους αν έπεσε ή δεν έπεσε το προσδόκιμο ζωής των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων, των λαϊκών οικογενειών σε αυτά τα χρόνια της κρίσης, της πανδημίας και της ακρίβειας!
Όλα αυτά είναι που συνθέτουν το πάζλ του τρόμου που απειλεί τις ζωές μας!
Η ειδική αγωγή στη νεκρά, τα ειδικά σχολεία ως επί το πλείστον επικίνδυνα, χωρίς προσωπικό και μεταφορά, τα Κ.Ε.Π.Α σφαγεία τελευταίας τεχνολογίας, ενώ την ίδια στιγμή η ακρίβεια και η ανεργία των ικανών προς εργασία ΑμεΑ σαρώνει τις ζωές μας, τις οικογένειές μας.  Νισάφι πια! Τα παιδιά μας δεν είναι αναλώσιμα! Μια μέρα ζωής δεν αξίζουν όσο όλα τα κέρδη τους! Παίρνουμε την υπόθεση της υγείας μας, της ζωής μας, της αξιοπρέπειάς μας στα χέρια μας. Είμαστε σε κλοιό, εδώ μας σκοτώνουν λίγο-λίγο μέρα με τη μέρα, στη Γάζα μαζικά καθημερινά. Το κυνηγητό των κερδών η ίδια αιτία. Τα κέρδη η μοναδική τους αξία.
Όλοι στον αγώνα, αγαπάμε και προστατεύουμε το παιδί μας, αν αγωνιζόμαστε για την προστασία των παιδιών όλου του κόσμου και των παιδιών της Παλαιστίνης.

Αθήνα, 29/11/2023

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΠΗΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από τις 26 Νοέμβρη ξεκίνησαν οι εκλογές του Συλλόγου για την ανάδειξη νέων μελών του ΔΣ και των συμβουλίων των παραρτημάτων. Καλούμε τους γονείς και κηδεμόνες να πάρουν μέρος στις εκλογές του συλλόγου μας. το πρόγραμμα της κάλπης για τις επόμενες ημέρες είναι το έξεις:

 • Κεντρική Κάλπη: Στα γραφεία του Συλλόγου μας Χαλκοκονδύλη 37, Πλ. Βάθη 2ος όροφος

Όλες τις ημέρες των εκλογών από την Κυριακή 26 Νοέμβρη μέχρι την Τρίτη 5 Δεκέμβρη.
Από τις 10πμ έως τις 2.30μμ. & Από τις 5μμ έως τις 8μμ.

 • Παράρτημα Πειραιά:

29/11 και 4/12 στην Επιτροπής Ειρήνης Κορυδαλλού (Κρέσνας 6-10, Κορυδαλλός) 
Από τις 5:30μμ έως τις 8:30μμ.
29/11, 1/12 και 4/12 στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά (Ομηρίδου Σκυλίτση 19, Πειραιάς) Από τις 5:30μμ έως τις 8:30μμ.
5/12, Δημαρχείο Νίκαιας Από τις 5:30μμ έως τις 8:30μμ.
1/12 και 5/12, Λαϊκό φροντιστήριο (Περικλεούς 41 Β’ ΚΑΠΙ Κερατσίνι)
Από τις 5:30μμ έως τις 8:30μμ.

 • Παράρτημα Βορείων:

Σχολή ΑΜΕΑ Αθηνών της ΔΥΠΑ (Λεωφόρος Γαλατσίου 19)
29 Νοέμβρη Από 11.00πμ έως 2.00μμ
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ (Νισύρου 20 Νέα Ιωνία) Πλησίον Σταθμού ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας
02/12 Από τις 10.00πμ έως τις 2μμ & από τις 5.30μμ έως τις 8.30μμ.
05/12 Από τις 5.30μμ έως τις 8.30μμ.

 • Παράρτημα Δυτικών:

Εκτός της ημέρα της συνέλευσης Τρίτη 28 Νοεμβρίου (Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αιμιλίου Βεάκη 36, 2ος Περιστέρι) Από τις 5μμ έως τις 9μμ.
Στο Περιστέρι Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (Αιμιλίου Βεάκη 36, 2ος όροφος )
26 Νοέμβρη Από τις 10.00πμ έως τις 2.00μμ.
2 Δεκέμβρη Από τις 10.00πμ έως τις 2.00μμ.
5 Δεκέμβρη Από τις 5.30μμ έως τις 8.30μμ.
Στο Αιγάλεω Συνδικάτο οικοδόμων (Έλλης και Αδριανουπόλεως 5)
27 Νοέμβρη Από τις 5.30μμ έως τις 8.30μμ.
2 Δεκέμβρη Από τις 10.00πμ έως τις 2.00μμ.
5 Δεκέμβρη  Από τις 5.30μμ έως τις 8.30μμ.
Στο Ίλιον Συνδικάτο οικοδόμων (Χρυσήιδος 36 και Μενελάου)
26 Νοέμβρη από τις 10.00πμ έως τις 2.00μμ.
30 Νοέμβρη Από τις 5.30μμ έως τις 8.30μμ.
5   Δεκέμβρη Από τις 5.30μμ έως τις 8.30μμ.
Στην Πετρούπολη Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πετρούπολης Μέλος της ΟΓΕ, (25ης Μαρτίου 80, 1ος όροφος Πετρούπολη)
26 Νοέμβρη Από τις 10.00πμ έως τις 2.00μμ.
2 Δεκέμβρη Από τις 10.00πμ έως τις 2.00μμ & από τις 5.30μμ έως τις 8.30μμ
Στους Αγίους Αναργύρους-Καματερό Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης (Πρώην ΕΙΑΑ Σπύρου Θεολόγου 1, Ίλιον)
28 Νοέμβρη Από τις 10.00πμ έως τις 2.00μμ
4   Δεκέμβρη Από τις 10.00πμ έως τις 2.00μμ

 • Παράρτημα Νοτίων:

Στην Καλλιθέα Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (Πλάτωνος 31, Καλλιθέα).
30 Νοέμβρη Από 5.30μμ έως 8.30μμ
5 Δεκέμβρη  Από 5.30μμ έως 8.30μμ
Στην Ηλιούπολη Παράρτημα ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ (Μαρ. Αντύπα & Βενιζέλου)
29 Νοέμβρη Από 5.00μμ έως 8.30μμ
Στον Άγιο Δημήτρη Συνδικάτο οικοδόμων-σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ (Καλλιθέας 6, Αγ. Δημήτρης)
28 Νοέμβρη Από 5.30μμ έως 8.30μμ
4 Δεκέμβρη  Από 5.30μμ έως 8.30μμ

 • Στα Μεσόγεια:

Στο Κορωπί Παράρτημα Εργατικού Κέντρου Λαυρίου –Ανατολικής Αττικής (Δημήτρη Παπανικολάου 10)
28 Νοέμβρη Από 6.00μμ έως 8.30μμ
Στο Λαύριο Εργατικό Κέντρο Λαυρίου (Δανουκάρα 7)
2 Δεκέμβρη Από 9.00πμ έως 12.30μμ
Στην Ελευσίνα Σωματείο Συνταξιούχων (Αισχύλου 10 όπισθεν ΟΤΕ)
2 Δεκέμβρη Από 10.00πμ έως 2.00μμ

 • Παίδων «Αγίας Σοφίας» (Είσοδος κτηρίου Δοξιάδη
  )

29 Νοέμβρη Από 10.00πμ έως 3.30.μμ
3 Δεκέμβρη στον χώρο της συγκέντρωσης (Είσοδος νέου κτηρίου)
Από 9.30πμ έως 12.00μμ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΥΤΙΚΩΝ

Γονείς και κηδεμόνες παιδιών με αναπηρίες, μαθησιακές δυσκολίες, χρόνιες παθήσεις. Σας καλούμε να πάρετε μέρος στην συνέλευση του παραρτήματος του Ενιαίου Συλλόγου Γονιών ΑΜΕΑ των Δυτικών συνοικιών (Περιστέρι, Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Αγ. Βαρβάρα).

Την Τρίτη 28 Νοέμβρη 2023 στις 6μμ στην αίθουσα των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ του Περιστερίου (Αιμιλίου Βεάκη 36 2ος όροφος, Περιστέρι).

Συμβάλλουμε με τη γνώμη μας και την δράση μας, στο δυνάμωμα του Συλλόγου μας, στον  αγώνα για τα δικαιώματα των παιδιών μας, των ανθρώπων μας. Η μαζική συμμετοχή, στις εκλογές του συλλόγου μας, που ξεκινάνε από τις 26 Νοέμβρη μέχρι τις 5 Δεκέμβρη, όπου θα εκλέξουμε και συμβούλιο του παραρτήματος, θα δώσει ώθηση, δύναμη στον αγώνα ενάντια στις περικοπές και την εμπορευματοποίηση των αναγκών μας.
Δίνουμε μάχη στα Δυτικά προάστια για την ίδρυση και την ανέγερση νέων ειδικών σχολείων, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας ειδικής αγωγής, για να αποσυμφορηθούν τα υπάρχοντά και να αντικατασταθούν τα επικίνδυνα και ακατάλληλα κτήρια με νέα σύγχρονα, του ΕΕΕΕΚ πολλαπλά αναπήρων και ΕΝΕΕΓΥΛ στο Αιγάλεω, του ειδικού δημοτικού και του ΕΝΕΕΓΥΛ στο Περιστέρι. Να λειτουργήσει επιτέλους σε πλήρη ανάπτυξη το ΕΕΕΕΚ του Περιστερίου με όλες τις τάξεις και όχι να μας κοροϊδεύουν με την λειτουργία ενός τμήματος. Να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα για την παράλληλη στήριξη, σχολικοί νοσηλευτές σε όλα τα σχολεία. Ίδρυση και ανάπτυξη υπηρεσιών πρώιμης διάγνωσης και έγκαιρης παρέμβασης στην περιοχή μας. Πλήρες δίκτυο δημόσιο ΚΔΑΠΜΕΑ για όλες τις ηλικίες με υψηλής ποιότητας και δωρεάν υπηρεσίες σε όλους τους δήμους της Δυτικής Αθήνας. Όχι στο νέο ΕΣΥ που διαλύει και τα νοσοκομεία, υποβαθμίζοντας παραπέρα το ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο, για τα κέρδη των εμπόρων της Υγείας. Να ανοίξει ΤΩΡΑ σε πλήρη ανάπτυξη το πρώην «Λοιμωδών», μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, καμία απόλυση και μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, στα νοσοκομεία της περιοχής μας. Γενναία χρηματοδότηση για την αναβάθμιση των υποδομών τους και του ιατροτεχνολιγικού τους εξοπλισμού. Όχι στην διάλυση των περιφερειακών – ιατρείων και των κέντρων υγείας της Δυτικής Αθήνας με πρόσχημα την λειτουργία στο ΑΤΤΙΚΩΝ της μονάδας αυξημένης φροντίδας για τα εγκεφαλικά επεισόδια. Το ράβε-ξήλωνε στην υγεία είναι τραγωδία!
Είμαστε στο πλευρό των μαχόμενων υγειονομικών που κοιτάνε τους ασθενείς στα μάτια και όχι στην τσέπη. Αποκρούουμε το Εθνικό Σχέδιο για την Αναπηρία, της δραματικής συρρίκνωσης της Πρόνοιας, του κλεισίματος των Ειδικών Σχολείων και των ιδρυμάτων, στο όνομα της αποϊδρυματοποίησης και της δήθεν ένταξης, της κατακρεούργησης συντάξεων και επιδομάτων με εργαλείο τη λειτουργικότητα και τα σφαγεία των ΚΕΠΑ. Να παλέψουμε για το δικαίωμα στη δουλειά για τα ΑΜΕΑ, την ανεξάρτητη και αυτόνομη διαβίωση τους.
Στον χώρο της συνέλευσης θα υπάρχει κάλπη από τις 5 έως της 9 το απόγευμα όπου θα μπορούμε να ψηφίσουμε για τα νέα όργανα του συλλόγου. Εγγραφές γίνονται και την ημέρα της συνέλευσης.


Υπενθυμίζουμε: ότι οι υποψηφιότητες κατατίθενται μέχρι τις 24 Νοέμβρη στις 3μμ στα γραφεία του συλλόγου Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος και στο email info@goneisamea.gr και seaanamea@gmail.com 

Με τον αγώνα μας,
υπερασπιζόμαστε τα παιδιά μας, τους ανθρώπους μας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ!

Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ
21/11/2023

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΠΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ:

 • Εκτός της ημέρα της συνέλευσης Τρίτη 28 Νοεμβρίου (Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αιμιλίου Βεάκη 36, 2ος Περιστέρι) Θα υπάρχει κάλπη στο χώρο τις εξής ώρες 5-9μμ!!

Περιστέρι

Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (Αιμιλίου Βεάκη 36, 2ος όροφος )

 • 26 Νοέμβρη κάλπη 10.00πμ-2.00μμ
 • 2 Δεκέμβρη Σάββατο 10.00πμ – 2.00μμ
 • 5 Δεκέμβρη 5.30μμ – 8.30μμ

Αιγάλεω.

Συνδικάτο οικοδόμων (Έλλης και Αδριανουπόλεως 5)

 • 27 Νοέμβρη 5.30μμ – 8.30μμ
 • 2 Δεκέμβρη 10.00πμ – 2.00μμ
 • 5 Δεκέμβρη  5.30μμ – 8.30μμ

Ίλιον

Συνδικάτο οικοδόμων (Χρυσήιδος 36 και Μενελάου)

 • 26 Νοέμβρη 10.00πμ-2.00μμ
 • 29 Νοέμβρη 5.30μμ-8.30μμ
 • 5   Δεκέμβρη 5.30μμ-8.30μμ

Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό

Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης (Πρώην ΕΙΑΑ Σπύρου Θεολόγου 1, Ίλιον)

 • 28 Νοέμβρη 10.00πμ-2.00μμ
 • 4   Δεκέμβρη 10.00πμ-2.00μμ

Δυναμώνουμε τον Σύλλογο μας, με τον αγώνα μας υψώνουμε ασπίδα προστασίας για τα παιδιά μας,
για τα σπίτια μας για τις οικογένειες μας.

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

Γονείς και κηδεμόνες παιδιών με αναπηρίες, μαθησιακές δυσκολίες, χρόνιες παθήσεις. Σας καλούμε να πάρετε μέρος στην συνέλευση του παραρτήματος του Ενιαίου Συλλόγου Γονιών ΑΜΕΑ του Πειραιά.

Την Δευτέρα 27 Νοέμβρη 2023 στις 6μμ στην αίθουσα της Επιτροπής Ειρήνης Κοκκινιάς (Κύπρου 43 & Ηλιουπόλεως, Νίκαια) 300μ από τον Σταθμό του Μετρό Νίκαιας στην Πλ. Αγ. Νικολάου

Συμβάλλουμε με τη γνώμη μας και την δράση μας, στο δυνάμωμα του Συλλόγου μας, στον  αγώνα για τα δικαιώματα των παιδιών μας, των ανθρώπων μας. Η μαζική συμμετοχή, στις εκλογές του συλλόγου μας, που ξεκινάνε από τις 26 Νοέμβρη μέχρι τις 5 Δεκέμβρη, όπου θα εκλέξουμε και συμβούλιο του παραρτήματος, θα δώσει ώθηση, δύναμη στον αγώνα ενάντια στις περικοπές και την εμπορευματοποίηση των αναγκών μας.
Δίνουμε μάχη στον Πειραιά για την ίδρυση και την ανέγερση νέων ειδικών σχολείων, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας ειδικής αγωγής. Να αντικατασταθούν τα επικίνδυνα και ακατάλληλα με νέα σύγχρονα κτήρια του ειδικού νηπιαγωγείου στον Πειραιά, τα ειδικά δημοτικά στο Ρέντη-Νίκαια και του Περάματος. Να ιδρυθεί νέο ΕΝΕΕΓΥΛ στον Πειραιά για να αποσυμφορηθεί το υπάρχον. Ενίσχυση των υπηρεσιών πρώιμης διάγνωσης και έγκαιρης παρέμβασης, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο «Μηχαλίνιο» και μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Λέμε Όχι στο κλείσιμο της παιδοψυχιατρικής του Τζανείου. Διεκδικούμε αναβάθμιση και ολόπλευρη στήριξη της.
Όχι στο νέο ΕΣΥ που διαλύει και τα νοσοκομεία του Πειραιά για τα κέρδη των εμπόρων της Υγείας. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, καμία απόλυση και μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, στα νοσοκομεία του Πειραιά και σε όλα τα νοσοκομεία. Γενναία χρηματοδότηση για την αναβάθμιση των υποδομών τους και του ιατροτεχνολιγικού τους εξοπλισμού.
Να ιδρυθεί επιτέλους δημόσιο κέντρο αποκατάστασης στον Πειραιά για να σταματήσει η αφαίμαξη αασθενών και οικογενειών. Είμαστε στο πλευρό των μαχόμενων υγειονομικών. Αποκρούουμε το Εθνικό Σχέδιο για την Αναπηρία, της δραματικής συρρίκνωσης της Πρόνοιας, του κλεισίματος των Ειδικών Σχολείων και των ιδρυμάτων, στο όνομα της αποϊδρυματοποίησης και της δήθεν ένταξης, της κατακρεούργησης συντάξεων και επιδομάτων με εργαλείο τη λειτουργικότητα και τα σφαγεία των ΚΕΠΑ. Να παλέψουμε για το δικαίωμα στη δουλειά για τα ΑΜΕΑ, την ανεξάρτητη και αυτόνομη διαβίωση τους.
Στον χώρο της συνέλευσης θα υπάρχει κάλπη από τις 5 έως της 9 το απόγευμα όπου θα μπορούμε να ψηφίσουμε για τα νέα όργανα του συλλόγου. Εγγραφές γίνονται και την ημέρα της συνέλευσης.


Υπενθυμίζουμε: ότι οι υποψηφιότητες κατατίθενται μέχρι τις 24 Νοέμβρη στις 3μμ στα γραφεία του συλλόγου Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος και στο email info@goneisamea.gr και seaanamea@gmail.com 

Με τον αγώνα μας,
υπερασπιζόμαστε τα παιδιά μας, τους ανθρώπους μας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ!

Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ
12/11/2023

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΠΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ:

 • Εκτός της ημέρα της συνέλευσης 27/11 (Κύπρου 43 & Ηλιουπόλεως, Νίκαια) από 5μμ-9μμ θα είναι η κάλπη

 

 • 29/11 και 4/12 στην Επιτροπής Ειρήνης Κορυδαλλού (Κρέσνας 6-10, Κορυδαλλός)  5:30μμ - 8:30μμ

 

 • 29/11, 1/12 και 4/12 στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά (Ομηρίδου Σκυλίτση 19, Πειραιάς) 5:30μμ - 8:30μμ

 

 • 5/12, Δημαρχείο Νίκαιας 5:30μμ - 8:30μμ

 

 • 1/12 και 5/12, Λαϊκό φροντιστήριο (Περικλεούς 41 Β’ ΚΑΠΙ Κερατσίνι) 5:30μμ - 8:30μμ

Δυναμώνουμε τον Σύλλογο μας, με τον αγώνα μας
υψώνουμε ασπίδα προστασίας για τα παιδιά μας,
για τα σπίτια μας για τις οικογένειες μας.

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Γονείς και κηδεμόνες παιδιών με αναπηρίες, μαθησιακές δυσκολίες, χρόνιες παθήσεις. Σας καλούμε να πάρετε μέρος στην συνέλευση του παραρτήματος του Ενιαίου Συλλόγου Γονιών ΑΜΕΑ των βόρειων συνοικιών.

Την Κυριακή 26 Νοέμβρη 2023 στις 6μμ στην αίθουσα του ΚΕΠ (Πατριάρχου Ιωακείμ 4) Πλησίον Σταθμού ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας.

Συμβάλλουμε με τη συμμετοχή μας, στο δυνάμωμα του Συλλόγου μας. Η μαζική συμμετοχή, στις εκλογές του συλλόγου μας, από τις 26 Νοέμβρη μέχρι τις 5 Δεκέμβρη, που θα εκλέξουμε και συμβούλιο του παραρτήματος, θα δώσει ώθηση, δύναμη στον αγώνα για την προστασία των ανθρώπων μας, των οικογενειών μας. Στην οργάνωση του αγώνα, ενάντια στις περικοπές στις θεραπείες, το νέο ΕΣΥ, την εμπορευματοποίηση της υγείας, της πρόνοιας, της ειδικής αγωγής και αποκατάστασης. Δίνουμε μάχη στην περιοχή μας για την ίδρυση και την ανέγερση νέων ειδικών σχολείων, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας ειδικής αγωγής στην ευρύτερη περιοχή των Βορείων προαστίων. Για να ανασάνουν επιτέλους τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του ειδικού δημοτικού σχολείου στην Αλσούπολη, να λειτουργήσει επιτέλους το ειδικό δημοτικό σχολείο στην Νέα Φιλαδέλφεια που η ανέγερση και η λειτουγία του παραμένουν στα χαρτιά εδώ και χρόνια. Ακόμα να ιδρυθούν και να λειτουργήσουν ειδικά σχολεία στο Χαλάνδρι που δεν υπάρχει κανένα, το ΕΝΕΕΓΥΛ στο Μαρούσι που και αυτό παραμένει στα χαρτιά. Ουσιαστική ενίσχυση και αποσυμφόρηση των σχολείων κωφών Αγίας Παρασκευής. Να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα για την παράλληλη στήριξη, σχολικούς νοσηλευτές σε όλα τα σχολεία. Αποφασιστική ενίσχυση του Νοσοκομείου «Αγία Όλγα» με μόνιμο προσωπικό, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ουσιαστική αναβάθμιση των υποδομών του νοσοκομείου και του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Αποκρούουμε το Εθνικό Σχέδιο για την Αναπηρία, της δραματικής συρρίκνωσης της Πρόνοιας, του κλεισίματος των Ειδικών Σχολείων και των ιδρυμάτων, στο όνομα της αποϊδρυματοποίησης και της δήθεν ένταξης, της κατακρεούργησης συντάξεων και επιδομάτων με εργαλείο τη λειτουργικότητα καθώς και τα σφαγεία των ΚΕΠΑ. Να παλέψουμε για το δικαίωμα στη δουλειά για τα ΑΜΕΑ, την ανεξάρτητη και αυτόνομη διαβίωση τους.

Στον χώρο της συνέλευσης θα υπάρχει κάλπη από τις 5 έως της 9 το απόγευμα όπου θα μπορούμε να ψηφίσουμε για τα νέα όργανα του συλλόγου. Εγγραφές γίνονται και την ημέρα της συνέλευσης.
Υπενθυμίζουμε: ότι οι υποψηφιότητες κατατίθενται μέχρι τις 24 Νοέμβρη στις 3μμ στα γραφεία του συλλόγου Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος και στο email info@goneisamea.gr και seaanamea@gmail.com 

Με τον αγώνα μας,
υπερασπιζόμαστε τα παιδιά μας, τους ανθρώπους μας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ!

Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ
12/11/2023

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΠΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ:

Εκτός της ημέρα της συνέλευσης Κυριακή 26 Νοέμβρη 2023 στις 6μμ στην αίθουσα του ΚΕΠ (Πατριάρχου Ιωακείμ 4) Πλησίον Σταθμού ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας. Θα υπάρχει κάλπη στο χώρο τις εξής ώρες 5-9μμ!! Νέα Ιωνία Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νέας Ιωνίας

 • 2 Δεκέμβρη 10.00πμ-2μμ & 5.30μμ-8.30μμ
 • 5 Δεκέμβρη 5.30μμ-8.30μμ

Δυναμώνουμε τον Σύλλογο μας, με τον αγώνα μας
υψώνουμε ασπίδα προστασίας για τα παιδιά μας,
για τα σπίτια μας για τις οικογένειες μας.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Παράρτημα Νοτίων Προαστίων

Γονείς και κηδεμόνες παιδιών με αναπηρίες, μαθησιακές δυσκολίες, χρόνιες παθήσεις,
σας καλούμε να πάρετε μέρος στη συνέλευση του παραρτήματος του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων ΑΜΕΑ των Νοτίων Προαστίων, την Κυριακή 26/11 στις 10.30πμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου  Ειδικού Δημοτικού Καλλιθέας (Δημοσθένους 252-258).
Συμβάλλουμε όλοι με τη γνώμη μας και τη δράση μας , στο δυνάμωμα του συλλόγου μας, στον αγώνα για τα δικαιώματα των ανθρώπων μας.
Η περίοδος των εκλογών είναι από τις 26 Νοεμβρίου έως τις 5 Δεκεμβρίου. Η μαζική συμμετοχή όλων, θα δώσει δύναμη και ώθηση στον αγώνα ενάντια στις περικοπές και την εμπορευματοποίηση των αναγκών μας.
Δίνουμε μάχη στα Νότια Προάστια έτσι ώστε να πάψει να τρέμει το φυλλοκάρδι μας κάθε φορά που πηγαίνει ένα παιδί σχολείο σε αυτά τα ακατάλληλα και επικίνδυνα σχολικά κτήρια του ειδικού δημοτικού και του ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας. Πρέπει άμεσα να μεταφερθούν σε άλλα ασφαλή κτήρια αλλά και να ανεγερθούν και να ιδρυθούν νέα σε όλους τους δήμους των νοτίων με βάση τις ανάγκες, για να αποσυμφορηθούν τα υπάρχοντα όπως του Αγ. Δημητρίου. Γιατί δεν είναι δυνατόν, εκτός των άλλων προβλημάτων σε σχολεία των 100 μαθητών να πηγαίνουν 400. Μαθητές με αυτισμό, νοητική στέρηση κλπ, από μόνο του αυτό είναι επικίνδυνο.
Να μπει τέρμα, στα παιχνίδια του δήμου Καλλιθέας, που θέλει ο καθένας για δικό του λογαριασμό , για τα επιχειρηματικά τους παιχνίδια , το παλιό κτήριο της σχολής τυφλών Καλλιθέας. Πρέπει άμεσα να δοθούν οι αναγκαίες πιστώσεις για να ανακαινιστεί και να αξιοποιηθεί το παλιό κτήριο του ΚΕΑΤ για τις ανάγκες των τυφλών μαθητών (ίδρυση Γυμνάσιου – Λυκείου για τυφλούς, σύγχρονων επαγγελματικών σχολών κλπ).
Να ιδρυθούν δημόσιες υπηρεσίες πρώιμης διάγνωσης και έγκαιρης παρέμβασης σε όλους του δήμους, όπως και ΚΔΑΠΑΜΕΑ με μόνιμο προσωπικό και σύγχρονα προγράμματα για όλες τις ηλικίες , χωρίς αποκλεισμούς. Να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα για παράλληλη στήριξη κα σχολικοί νοσηλευτές σε όλα τα σχολεία (Ειδικά και Γενικά). 
Λέμε όχι στο νέο ΕΣΥ, που σμπαραλιάζει τα νοσοκομεία, προς όφελος των εμπόρων της υγείας. Αποκρούουμε το Εθνικό Σχέδιο για την Αναπηρία, της δραματικής συρρίκνωσης της Πρόνοιας, του κλεισίματος των Ειδικών Σχολείων και των ιδρυμάτων, στο όνομα της αποιδρυματοποίησης και της δήθεν ένταξης. Της κατακρεούργησης συντάξεων και επιδομάτων με εργαλείο τη λειτουργικότητα και τα σφαγεία των ΚΕΠΑ. Να παλέψουμε για το δικαίωμα στη δουλειά για τα ΑΜΕΑ, την ανεξάρτητη και αυτόνομη διαβίωση τους.
Στο χώρο της συνέλευσης από τις 10πμ μέχρι τη 1.30μμ θα υπάρχει κάλπη , που μπορούμε να ψηφίσουμε για τα νέα όργανα του συλλόγου και για το συμβούλιο του παραρτήματος. Εγγραφές μπορούν αν γίνουν και την ημέρα της συνέλευσης.


Υπενθυμίζουμε: ότι οι υποψηφιότητες κατατίθενται μέχρι τις 24 Νοέμβρη στις 3μμ στα γραφεία του συλλόγου Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος και στο email info@goneisamea.gr και seaanamea@gmail.com 

Με τον αγώνα μας,
υπερασπιζόμαστε τα παιδιά μας, τους ανθρώπους μας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ!

Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ
14/11/2023

 

 

3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΜΕΑ

Τα παιδιά με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις, με μεσογειακή αναιμία σε κίνδυνο! Η υπομετάγγιση, η υποθεραπεία, θηλιά στο λαιμό μας. Με τον αγώνα μας, θα την κόψουμε.

Η ζωή του κάθε παιδιού αξίζει πολύ περισσότερο από τα κέρδη τους

Όλοι στη συγκέντρωση, στο νοσοκομείο Παίδων η «Αγία Σοφία την Κυριακή 3 Δεκέμβρη 10.30πμ και στην πορεία με τα πόδια και με τα αυτοκίνητα στη Βουλή. Συγκέντρωση, διεκδίκησης και αγώνα, ενάντια στη διάλυση της παιδιατρικής περίθαλψης, των παιδιατρικών νοσοκομείων, του νέου ΕΣΥ και της εμπορευματοποίησης της υγείας, που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών μας, ιδιαίτερα των παιδιών με χρόνιες παθήσεις.
Αγώνας για:

 • Να ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ οι υπομεταγγίσεις των πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία στο Παίδων «Αγία Σοφία», καθώς και της υπόλοιπης χώρας, το οποίο θέτει σε κίνδυνο τη ζωή μας και την κοινωνική αξιοπρέπεια μας.
 • Υψηλής ποιότητας παιδιατρική περίθαλψη, ολόπλευρη στήριξη των παιδιών με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.
 • Μαζικές προσλήψεις τώρα γιατρών, παιδιάτρων, στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, σχολικούς νοσηλευτές και κοινωνικούς επιστήμονες σε όλα τα σχολεία αλλά και προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, στα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας.
 • Ολόπλευρη στήριξη και ανάπτυξη των μονάδων μεσογειακής αναιμίας του «Αγία Σοφία» αλλά και των άλλων νοσοκομείων.
 • Οργάνωση του κεντρικού συστήματος διαχείρισης του αίματος από το ΕΚΕΑ. Μαζικές προσλήψεις στις αιμοδοσίες και στο ΕΚΕΑ, για να διευκολυνθούν οι αιμοδότες, να αναπτυχθούν προγράμματα ενημέρωσης και εθελοντικής αιμοδοσίας, καθώς και καλύτερης διαχείρισης του αίματος.
 • ΟΧΙ στη διάλυση του τμήματος ανοσοανεπάρκειας του νοσοκομείου «Αγία Σοφία» και της ΩΡΛ κλινικής.
 • Όχι στην ιδιωτικοποίηση του παιδοογκολογικού.
 • Να μπει τέρμα στις τεράστιες λίστες αναμονής για χειρουργεία, εξετάσεις και θεραπείες, λίστες… και εκμετάλλευσης.
 • Ανάπτυξη δημόσιων κέντρων αναφοράς στα δημόσια παιδιατρικά και γενικά νοσοκομεία για τις χρόνιες παθήσεις και τις σπάνιες ασθένειες.
 • Δημόσια κέντρα αποκατάστασης σε όλη την Ελλάδα.
 • Να δημιουργηθούν επιτέλους κλινικές αποκατάστασης για παιδιά στα δημόσια παιδιατρικά και τα άλλα νοσοκομεία.
 • Καμία πληρωμή για εξετάσεις και θεραπείες στα πρωινά ή απογευματινά ιατρεία ή στα εργαστήρια, είτε είναι ασφαλισμένοι είτε ανασφάλιστοι. Δωρεάν παροχή αναλώσιμων υλικών για κάθε ανασφάλιστο πάσχοντα.
 • Δωρεάν σε όλα τα παιδιά με αναπηρία, όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά βοηθήματα και προθέσεις, αναγκαία για την εκπαίδευση την αποκατάσταση, την ποιότητα της καθημερινής τους ζωής.

                 
Αγωνιζόμαστε για τα παιδιά μας, για τα παιδιά όλου του κόσμου, για τα παιδιά της Παλαιστίνης, γιατί αν γλυτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα!

 Ομάδα Πρωτοβουλίας Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία του

νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία»,

Ενιαίος Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής & Νήσων

 Σύλλογος Θαλασσαιμική Ενότητα του ΓΝΑ «Γεννηματάς» ,

 5μελή Επιτροπή ΕΙΝΑΠ «Αγία Σοφία»,

ΔΑΣ «Αγία Σοφία»,

ΣΕΑΑΝ

ΑΣΑμεΑ «ΚΕΡΑΥΝΟΣ»,

Σύλλογος  Φίλων  Ασθενών  με πρωτοπαθείς  Ανοσοεπάρκειες & Παιδιατρικής Ανοσολογίας «ΑΡΜΟΝΙΑ».

Καλούμε επιπρόσθετα φίλους, συγγενείς, συλλόγους, σωματεία φορείς, πάσχοντες να συμμετάσχουν

 

20/11/2023

 

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

λογοτυπο σεααν ενιαιου συλλογου γονεων και κηδεμονων

για κακοποίηση ΑΜΕΑ μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Λίγες ημέρες πριν,  είδαν για ακόμη φορά ,το φως της δημοσιότητας εικόνες φρίκης, εικόνες κακοποίησης τόσο ψυχικής, όσο σωματικής και σεξουαλικής από έναν άνδρα γνωστό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , εις βάρος δύο ατόμων με νοητική στέρηση.
524 συνολικά βίντεο κακοποίησης, σαπίλας και φρίκης , τα οποία ακόμη και σήμερα η γνωστή πλατφόρμα δεν έχει κατεβάσει , δεν έχει λογοκρίνει γιατί μάλλον, σύμφωνα με την «πολιτική» της αυτά τα βίντεο δεν έχουν περιορισμό ηλικίας και οι σκηνές του είναι όμορφες(;;) Κανείς δεν ξέρει.
Τι να πρωτοπεί κάνεις, γι αυτή τη σαπίλα που κυκλοφορεί ελεύθερη στο διαδίκτυο και μπορούν πανεύκολα μικρά παιδία να τη δουν και να θεωρήσουν «φυσιολογικές» αυτές τις σκηνές βίας.
Τι να πρωτοπεί κανείς, για το γεγονός ότι μεγάλες- γνωστές σε όλους πλατφόρμες επιλέγουν να λογοκρίνουν, βίντεο, εικόνες και τραγούδια τα οποία αφορούν την εξέγερση του Πολυτεχνείου ή για τη γενοκτονία της Παλαιστίνης. Εικόνες, βίντεο, τραγούδια τα οποία δείχνουν έναν άλλο δρόμο. Έναν δρόμο αντίστασης και αλληλεγγύης.
Δεν είναι σάπιοι μόνο οι ιθύνοντες του βίντεο και αυτοί οι 23.000 που τα παρακολουθούσαν και πλήρωναν κιόλας για να τα δουν, ακόμη  πιο σάπιοι είναι αυτοί που τα αφήνουν να κυκλοφορούν ελεύθερα, με πληρωμή, γιατί το μοναδικό πράγμα για το οποίο ενδιαφέρονται είναι οι τρόποι με τους οποίους θα αποκτήσουνεπιπλέον κέρδος, άσχετα εάν αυτό καταπατά τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ, αν τα κακοποιεί ή τα διασύρει.
Όταν δεν υπάρχουν δημόσιες δομές , με νέα εξειδικευμένα προγράμματα για να εκπαιδεύονται οι ανάπηροι στο σύνολο τους και να έχουν δουλεία και να μπορούν να ζήσουν αυτόνομα, στις συνθήκες που ζούμε, που η ανάγκη για εύκολο χρήμα είναι τεράστια, τέτοια πανομοιότυπα περιστατικά θα πληθαίνουν.

 

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑν
Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ
15/11/2023

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

λογοτυπο σεααν

50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, μαζί με τα συνδικάτα , ραντεβού την Πέμπτη 16 Νοέμβρη στις 5μμ, στην πλατεία Κάνιγγος για να πάμε να καταθέσουμε στεφάνια στο Πολυτεχνείο.

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!!
ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Αυτά τα συνθήματα ήταν γραμμένα στην αιματοβαμμένη πόρτα του Πολυτεχνείου, που έριξε το τανκ στις 17 Νοέμβρη του 1973.

50 χρόνια μετά, περισσότερο επίκαιρα από ποτέ.
Η χώρα μας ένα απέραντο νατοϊκό στρατόπεδο, ορμητήριο των ιμπεριαλιστών (ΝΑΤΟ και Αμερικανών),  για να στηρίζουν το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, για την πρώτη γενοκτονία του 21ου αιώνα, αυτή του Παλαιστινιακού λαού.
Την ίδια στιγμή ελληνικά καράβια, υποστηρίζουν τα αμερικάνικα αεροπλανοφόρα, για την ενίσχυση του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ. Κατασκοπευτικά αεροπλάνα του ΝΑΤΟ απογειώνονται από τα ελληνικά αεροδρόμια, για να «κλειδώνουν », στόχους για να σκοτώνουν περισσότερα παιδιά στη Γάζα. Ενώ την ίδια στιγμή γινόμαστε «μαγνήτες» αντιποίνων, απαντητικών χτυπημάτων. Το ίδιο γίνεται με την εμπλοκή μας στον πόλεμο στην Ουκρανία, αφού από την Αλεξανδρούπολη και όχι μόνο , προωθείται ένα μεγάλο μέρος του εξοπλισμού και των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στα σύνορα με τη Ρωσία. Η ΕΡΤ και άλλα κανάλια, αναπαράγουν την προπαγάνδα του Ισραήλ, έχουν γίνει «γραφεία τύπου», του ΝΑΤΟ , των Αμερικάνων και των Ισραηλινών.
Όποιος βαστά παλαιστινιακή σημαία , χαρακτηρίζεται τρομοκράτης, συλλαμβάνεται, ενώ οι μαθητές και οι καθηγητές που διαδηλώνουν ενάντια στον πόλεμο, για  να σταματήσει η σφαγή, χαρακτηρίζονται από τον ίδιο τον υπ. Παιδείας και το Ισραηλιτικό Συμβούλιο, ως αντισημίτες και υμνητές της τρομοκρατίας. 
Δύο μήνες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τα κενά στα Γενικά και Ειδικά Σχολεία, είναι χιλιάδες, ενώ πάνω από 1000 παιδιά με αναπηρίες σε όλη την Ελλάδα, δεν πηγαίνουν σχολείο γιατί δεν υπάρχουν τα αναγκαία σχολικά. Ενώ τα περισσότερα Ειδικά και Γενικά Σχολεία, έχουν χτιστεί πριν τον αντισεισμικό κανονισμό ενώ δεν είναι λίγα τα ειδικά σχολεία που είναι και επικίνδυνα.
Η ακρίβεια σαρώνει τα λαϊκά σπίτια, που πολλά από αυτά κινδυνεύουν να βγουν σε πλειστηριασμό , ή να μείνουν χωρίς ρεύμα, επειδή δεν έχουν να πληρώσουν.
Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών δικάζετε στις 16 Νοέμβρη , παραμονή της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, επειδή πρωτοστάτησε σε κινητοποίηση για να δοθούν τα αναγκαία μέσα και το προσωπικό στα νοσοκομεία, για να προστατευτεί η υγεία και η ζωή του ελληνικού λαού μέσα στην πανδημία.
Να γιατί οι ανάπηροι, οι χρόνια πάσχοντες, οι γονείς και οι κηδεμόνες, μαζί με όλο το λαό, θα πάρουν μαζικά μέρος στην πορεία του Πολυτεχνείου την Παρασκευή στην Αμερικάνικη Πρεσβεία, αλλά και σε όλες τις εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.
Θα στηρίξουμε τις πρωτοβουλίες των συνδικάτων ενάντια στην ακρίβεια, τη φοροληστεία, για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος. Θα ανεμίσουμε ξανά και ξανά, τις παλαιστινιακές σημαίες, στα συλλαλητήρια , για να σταματήσει η σφαγή.

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ της χώρας μας.
ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ
1967 ΜΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΝ ΑΝ. ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.
ΘΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

 

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ
14/11/2023

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΕΣΚ ΤΥΦΛΩΝ (συνδικαλιστές της ΣΕΑΑΝ)
Χαλκοκονδύλη 37, 2ο όροφος πλατεία Βάθης, τηλ: 210-5221411
Site: www.eskamea.gr, email: eskamea@otenet.gr

Παραλίγο ατύχημα με νεαρό τυφλό στο σταθμό του Ελληνικού στο μετρό.

Το μεσημέρι της Δευτέρας 13 Νοεμβρίου αποδείχθηκε περίτρανα για ακόμη μια φορά, πως η υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και η έλλειψη σχεδιασμού θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές!
Πιο συγκεκριμένα, την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου και ώρα 1 και 30 το μεσημέρι, ο τυφλός Β. Κ. στα πλαίσια εκπαίδευσης κινητικότητας που λαμβάνει, βρέθηκε, μαζί με την εκπαιδεύτρια του, στον σταθμό του Ελληνικού στην αποβάθρα προς Ανθούπολη, με σκοπό να μετακινηθεί με το μετρό. Εκείνη την ώρα πέρασε ο συρμός 209, που είναι συρμός πρώτης γενιάς, και ενώ σταμάτησε, μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα οι πόρτες έκλεισαν, με αποτέλεσμα το μπαστούνι του συναδέλφου να βρεθεί ανάμεσα στην πόρτα και τον συρμό και να φύγει παίρνοντάς το μαζί του.

Διερωτόμαστε με φόβο και οργή τι θα συνέβαινε αν η αμαξοστοιχία έπαιρνε μαζί και τον συνάδελφο;

Το περιστατικό αυτό αποτελεί ένα παράδειγμα που εξηγεί γιατί στις αποβάθρες πρέπει να υπάρχει προσωπικό ασφαλείας, το οποίο να ενημερώνει τον οδηγό πότε μπορεί να φύγει ο συρμός.
Αρνούμαστε να κινδυνεύουν οι ζωές μας, επειδή αποτελούν κόστος για τις εκάστοτε κυβερνήσεις και το κράτος.
Ζητάμε εδώ και τώρα πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης μετά από την καταγγελία που έγινε στο σταθμαρχείο του Ελληνικού και πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού στους σταθμούς με ευθύνη του κράτους, προκειμένου η κίνηση των επιβατών να γίνεται με ασφάλεια.
Αριθμός καταχώρησης καταγγελίας: 230978
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 69489040746, 6947738574, 210-5221411

 

 

Η Γραμματεία της ΕΣΚ-Τυφλών
14/11/2023

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

λογοτυπο σεααν

για τον αποκλεισμό ΑΜΕΑ από τις προκηρύξεις του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα καταγγέλλει τον απαράδεκτο αποκλεισμό υποψηφίων ΑΜΕΑ από διαγωνισμό πρόσληψης προσωπικού σε υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού.
Πιο συγκεκριμένα, η εξαίρεση αφορά την πρόσληψη προσωπικού με σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου του Υπουργείου Πολιτισμού / Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Κατά τη διενέργεια των Ανακοινώσεων (ΣΟΧ 1/2022, ΣΟΧ 1/2023 και ΣΟΧ 2/2023) δεν μοριοδοτήθηκε η Ατομική Αναπηρία υποψηφίων με διάφορες ειδικότητες και μεταξύ αυτών για την ειδικότητα των Φυλάκων (Ημερήσιοι και Νυχτοφύλακες).
Η ανεργία στους βαριά ανάπηρους, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Την ίδια στιγμή, οι εργοδότες ξεσαλώνουν και μόλις ένας εργαζόμενος παρουσιάσει πρόβλημα υγείας/χρόνια πάθηση, τον απολύουν ή τον εκβιάζουν σε παραίτηση.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα μια πολιτικής που χρόνια τώρα, τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα , με τις πολλαπλές εργασιακές σχέσεις, εργασιακές σχέσεις λάστιχο με αποκορύφωμα το 13ωρο του Γεωργιάδη, τη δουλειά μέχρι τα 74 και την ποινικοποίηση της απεργίας.
Έρχεται τελευταία το δημόσιο, σε μια σειρά διαγωνισμούς να αποκλείει ουσιαστικά νέους ανάπηρους/χρόνιες παθήσεις. Πρωτοστατούν οι δήμοι με τη στήριξη των κυβερνήσεων ενώ, έχουμε τώρα το φαινόμενο στο διαγωνισμό του Υπουργείου Πολιτισμού, να μην μοριοδοτείται η αναπηρία για τους υποψηφίους με αναπηρία /χρόνιες παθήσεις. Αρνούνται τη μοριοδότηση ακόμη και σε χρόνιους πάσχοντες/ανάπηρους, απόφοιτους αντίστοιχων σχολών που προέβλεπε η παραπάνω προκήρυξη (ημερήσιοι φύλακες κλπ).
Το πρόσχημα που προβάλλουν τα στελέχη του Υπουργείου, είναι ότι δεν μπορούν ανάπηροι να δουλέψουν σε συγκεκριμένα πόστα, είναι πέρα για πέρα αβάσιμο. Γιατί σε ένα μουσείο, σ έναν αρχαιολογικό χώρο δεν είναι απαραίτητοι μόνο οι νυχτοφύλακες, που ένα μέρος των ΑΜΕΑ ίσως να μην μπορούν να ανταποκριθούν αλλά υπάρχουν θέσεις εργασίας που μπορούν να καλυφθούν από ειδικευμένους ΑΜΕΑ ( έκδοση εισιτηρίων κλπ).
Αυτή η πρακτική , που αρχίζει να γίνεται καθεστώς, να παίρνει γενικευμένα χαρακτηριστικά στου διαγωνισμούς του δημοσίου, οδηγεί στο περιθώριο στην εξαθλίωση, ιδιαίτερα τους νέους ανάπηρους κ χρόνια πάσχοντες.
Είναι στη λογική του κόστους – οφέλους, του εργαζόμενους για όλες τις δουλειές και για όλες τις ώρες την η μέρα, μετατρέποντας τους χώρους εργασίας σε κάτεργα.
Απαιτούμε εδώ και τώρα:

 • Να μοριοδοτηθούν ,έστω και εκ των υστέρων, όλοι οι ανάπηροι και χρόνιοι πάσχοντες, με βάση το ποσοστό αναπηρίας, που έχουν τα τυπικά προσόντα του συγκεκριμένου διαγωνισμού του Υπουργείου Πολιτισμού.
 • Να προσλαμβάνονται όλοι οι νέοι ανάπηροι και χρόνια πάσχοντες με την αποφοίτηση τους από την εκπαίδευση με βάση τα τυπικά και ουσιαστικά τους προσόντα. Είναι ευθύνη του κράτους και πρέπει να την αναλάβει.

Η ΣΕΑΑν ζήτησε κατεπειγόντως συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού προβάλλοντας και τα παραπάνω αιτήματα , αν δεν υπάρξει άμεσα θετική απάντηση, μαζί με τους υποψηφίους του συγκεκριμένου διαγωνισμού , τους άνεργους συναδέλφους και συναδέλφισσες , το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα θα δώσει την πρέπουσα απάντηση.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας :6977325257, 6948940746

 

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ
08/11/2023

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

λογοτυπο σεααν

Για την απαράδεκτη σύλληψη Παλαιστίνιου διαδηλωτή από την Ελληνική Αστυνομία.

Το πρωί της Τρίτης 07/11//2023 η αστυνομία επικαλούμενη το άρθρο 141 του Ποινικού Κώδικα (όποιος με πρόθεσή του και με οποιεσδήποτε ενέργειες εκθέτει το ελληνικό κράτος ή σύμμαχό του ή κατοίκους τους σε κίνδυνο αντιποίνων ή εκθέτει σε κίνδυνο διατάραξης τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του με ξένο κράτος, τιμωρείται με φυλάκιση τριών μηνών μέχρι τριών ετών. Αν τα αντίποινα επήλθαν πραγματικά εξαιτίας των ενεργειών του, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών), προχώρησε στη σύλληψη ενός 22χρονου παλαιστινίου, ο οποίος προχώρησε στο «τεράστιο έγκλημα» του να υψώσει στην μεγαλειώδη κινητοποίηση της Κυριακής 05/11/2023 για το αιματοκύλισμα στη Γάζα, την παλαιστινιακή σημαία ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ  ελληνική.

          Αυτή η απαράδεκτη , άδική και κατάπτυστη ενέργεια εις βάρος του Παλαιστίνιου διαδηλωτή βρίσκει απέναντι, σύσσωμο το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα και όλο το λαό μας.

          Εμείς είμαστε χέρι – χέρι με τον χιλιοβασανισμένο λαό της Παλαιστίνης και στεκόμαστε πλάι στον δίκαιο αγώνα του. Η Κυβέρνηση και τα ακροδεξιά παπαγαλάκια της, χρησιμοποιώντας fake news, αγκαλιάζει και δέχεται τα εύσημα από το κράτος –δολοφόνο του Ισραήλ.

          Προειδοποιούμε , πως ο λαός δεν τρομοκρατείται από τέτοιου είδους ενέργειες και πως θα συνεχίσουμε να υψώνουμε κεφάλι και να στεκόμαστε αλληλέγγυα στο λαό της Παλαιστίνης αλλά και σε όποιον καταπατούν τα δικαιώματα του, όποιον έχει  ανάγκη και σε όποιον αντιστέκεται.

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!!

 

 

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ
08/11/2023

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ιδρυτική Συνέλευση του Παραρτήματος Βορειοδυτικών Συνοικιών του συλλόγου μας.

Γονείς και κηδεμόνες παιδιών με αναπηρίες, μαθησιακές δυσκολίες, χρόνιες παθήσεις. Σε καλούμε να πάρεις μέρος στην ιδρυτική συνέλευση του παραρτήματος του Ενιαίου Συλλόγου Γονιών ΑΜΕΑ των βορειοδυτικών συνοικιών (Πετρούπολη, Ίλιον, Αγ. Ανάργυροι-Καματερό).

Την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 στις 6:30μμ στην αίθουσα του συνδικάτου οικοδόμων (Μενελάου 36 και Χυσήιδος Ίλιον), πίσω από το Δημαρχείο.

Συμβάλλουμε με τη συμμετοχή μας, στο δυνάμωμα του Συλλόγου μας. Στηρίζουμε με τη συμμετοχή μας, με την προσφορά μας, το νέο βήμα, για την καλύτερη οργάνωση του συλλόγου, με τη συγκρότηση παραρτήματος στην περιοχή μας. Η μαζική συμμετοχή, στις εκλογές του συλλόγου μας, από τις 26 Νοέμβρη μέχρι τις 5 Δεκέμβρη, που θα εκλέξουμε και συμβούλιο του παραρτήματος, θα δώσει ώθηση, δύναμη στον αγώνα για την προστασία των οικογενειών μας.
Στην οργάνωση του αγώνα, ενάντια στις περικοπές στις θεραπείες, το νέο ΕΣΥ της εμπορευματοποίησης της υγείας, της αποκατάστασης, με τραγικές επιπτώσεις στα ΑΜΕΑ και τους χρόνια πάσχοντες. Βάζουμε STOP με τον αγώνα μας στη διάλυση του ΕΚΑ (πρώην ΕΙΑΑ, Ίλιον), συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης και των προηγούμενων για να στηρίξουν τη γιγάντωση του Ιδιωτικού Τομέα. Αποκρούουμε το Εθνικό Σχέδιο για την Αναπηρία, της δραματικής συρρίκνωσης της Πρόνοιας, του κλεισίματος των Ειδικών Σχολείων και των ιδρυμάτων, στο όνομα της αποιδρυματοποίησης και της δήθεν ένταξης. Της κατακρεούργησης συντάξεων και επιδομάτων με εργαλείο τη λειτουργικότητα και τα σφαγεία των ΚΕΠΑ.
Να παλέψουμε για το δικαίωμα στη δουλειά για τα ΑΜΕΑ την ανεξάρτητη και αυτόνομη διαβίωση τους.

 

Συνένοχοι στο έγκλημα δεν θα γίνουμε! Με τον αγώνα μας, υπερασπιζόμαστε τα παιδιά μας, τους ανθρώπους μας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ!

Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ
08/11/2023

 

ΚΑΛΕΣΜΑ

λογοτυπο σεααν ενιαιου συλλογου γονεων και κηδεμονων

ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ

50 μέρες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, περί τους 1000 μαθητές με αναπηρίες, σε όλη την Ελλάδα, δεν πηγαίνουν σχολείο ή καταταλαιπωρούνται αυτοί και οι οικογένειες τους , λόγω του ιδιωτικοποιημένου συστήματος μεταφοράς που διαχειρίζονται οι περιφέρειες.

Στηρίζουμε την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής για
κινητοποίηση Τρίτη 07 Νοέμβρη στη 1μμ στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής (Συγγρού 15), που συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας.

Γονείς και κηδεμόνες, ανάπηροι , χρόνια πάσχοντες, αγαπητά μας παιδιά,
Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει κάθε χρόνο, να έχουν ξεκινήσει τα σχολεία, σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 2 μήνες, παιδιά, οικογένειες σε αδιέξοδο, να περιμένουν μάταια το σχολικό. Παιδιά να κάνουν κρίσεις, γονείς σε παράκρουση, να αναγκάζονται να παραιτούνται από τη δουλειά τους ή να απολύονται, για να κάτσουν στο σπίτι να απολαύσουν την «κανονικότητα» και ότι πιάσαμε την επενδυτική βαθμίδα, σα δεν ντρέπονται. Αλλά ακόμη και τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο, να καταταλαιπωρούνται για ώρες στους δρόμους, με ανειδίκευτους οδηγούς και συνοδούς για παιδιά με αναπηρία, γιαυτό έχουμε όλο και περισσότερο τα γνωστά επεισόδια, παιδί να χάνεται και να περιπλανιέται στα χωρία της Βοιωτίας, άλλο παιδί να ξεχνιέται μέσα στο σχολικό, και άλλος οδηγός, γνωστός νταής, να δέρνει μπροστά στα έκπληκτα μάτια των παιδιών ανάπηρο πατέρα παιδιού επειδή με το αυτοκίνητο του, του ακούμπησε το πούλμαν. Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, στην εποχή της «αγίας επιχειρηματικότητας».
Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των ειδικών σχολείων, τους γονείς στα ειδικά σχολεία που δεν υπάρχει σύλλογος, να πρωτοστατήσουν για τη μαζική κάθοδο των γονέων στην κινητοποίηση της Τρίτης έξω από την περιφέρεια.

Μετατρέπουμε την απελπισία, την αγανάκτηση , την οργή, συστρατευόμαστε με τον ΕΝΙΑΙΟ, τη ΣΕΑΑΝ , το αγωνιστικό γονεικό και αναπηρικό κίνημα.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
Όλοι στον αγώνα.

Να κόψουν το λαιμό τους για να εξασφαλιστεί ΤΩΡΑ η μεταφορά όλων των παιδιών. Είναι ευθύνη τους και πρέπει να την αναλάβουν.

Δημόσιο σύστημα μεταφοράς με εξειδικευμένο προσωπικό , με ασφαλή μέσα, κρατικά για τα παιδιά ων ειδικών, των μουσικών, των καλλιτεχνικών, των πολυπολιτισμικών σχολείων αλλά και των απομακρυσμένων περιοχών.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:
6972510719,6974075665,6977325257

Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ
Η Γραμματεία της ΣΕΑΑν
02/11/2023

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Εκλογές Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ από Κυριακή 26 Νοεμβρίου έως Τρίτη 5 Δεκεμβρίου.

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, μέλη οικογενειών ΑμεΑ,
Σε κοινή συνεδρίαση της Εφορευτικής Επιτροπής και του ΔΣ, ορίσαμε τις ημέρες των εκλογών για τα όργανα του συλλόγου όπως είχαμε εξουσιοδοτηθεί, από την εκλογοαπολογιστική συνέλευση του συλλόγου μας, στις 7 Μάη 2023.

Ψηφίζουμε για νέο ΔΣ, εξελεκτική επιτροπή αλλά και για συμβούλια των παραρτημάτων.
Οι υποψηφιότητες και οι συνδυασμοί για τα όργανα του Συλλόγου (για ΔΣ και ΕΕ) και τα συμβούλια των παραρτημάτων κατατίθενται μέχρι την Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2023 έως τις 3 μ.μ 
με τους εξής τρόπους: 
Α) αυτοπροσώπως στα γραφεία του συλλόγου (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος)
Β) στα e-mail info@goneisamea.gr και seaanamea@gmail.com.
Προς διευκόλυνση, να επιβεβαιώνουμε την παραλαβή του e-mail εφόσον δεν υπάρχει απαντητικό.


Ψηφίζουμε όλες τις ημέρες!

 • Στα γραφεία του συλλόγου, καθημερινά και τα σαββατοκύριακα, 10.00 - 14.30 και 17.00-20.00.
 • Κάλπες θα στηθούν, στα παραρτήματα του συλλόγου, στα ειδικά σχολεία, στα ιδρύματα, στα κέντρα ειδικής αγωγής, στα ΚΕΠΑ και σε άλλες υπηρεσίες, οι μέρες και ώρες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

 

Δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές έχουν όλα τα μέλη του συλλόγου.
Η Ψηφοφορία πραγματοποιείται με την επίδειξη Αστυνομικής Ταυτότητας, διαβατηρίου, βιβλιαρίου υγείας ή διπλώματος οδήγησης. Εγγραφές θα γίνονται δεκτές και τις ημέρες των εκλογών με δικαίωμα ψήφου. Όπως και οι υποψήφιοι μπορούν να εγγραφούν ως μέλη
την ημέρα υποβολής της υποψηφιότητας τους.

Καλούμε όλα τα μέλη του Συλλόγου μας, με την συμμετοχή μας να συμβάλλουμε στη μαζικοποίηση του συλλόγου, να κάνουμε δική μας υπόθεση την ενίσχυση του, να τον διευρύνουμε με νέες εγγραφές. Γιατί η δύναμή του είναι τα μέλη του, που συλλογικά αποφασίζουν αλλά και συμμετέχουν στις δραστηριότητες του και τις κινητοποιήσεις του.
Δυναμώνουμε τον Σύλλογο, οργανώνουμε τον αγώνα ενάντια στις περικοπές στις θεραπείες, το νέο ΕΣΥ της εμπορευματοποίησης της υγείας, με τραγικές επιπτώσεις στα ΑΜΕΑ και τους χρόνια πάσχοντες. Αποκρούουμε το Εθνικό Σχέδιο για την Αναπηρία, της δραματικής συρρίκνωσης της Πρόνοιας, του κλεισίματος των Ειδικών Σχολείων και των ιδρυμάτων, στο όνομα της αποιδρυματοποίησης και της δήθεν ένταξης, της κατακρεούργησης συντάξεων και επιδομάτων με εργαλείο τη λειτουργικότητα και τα σφαγεία των ΚΕΠΑ.
Παλεύουμε για το δικαίωμα στη δουλειά για τα ΑΜΕΑ, την ανεξάρτητη και αυτόνομη διαβίωση. Είναι ευθύνη του κράτους και πρέπει να την αναλάβει.

Με τη μαζική συμμετοχή στις εκλογές και με τον αγώνα προστατεύουμε τα παιδιά μας,
τους ανθρώπους μας, τις οικογένειες μας.

 

Αθήνα 30 /10/2023

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

<

Παράρτημα Βορείων Περιοχών της Αττικής

Ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, ΟΛΟΙ στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο Την Τετάρτη 1 Νοέμβρη στις 6μμ στην συμβολή των οδών Λ. Ηρακλείου και Ιφιγένειας στο Ν. Ηράκλειο. Έτσι απαντάμε στο θράσος τους, να διοργανώσουν πανευρωπαϊκή φασιστοσύναξη στη γειτονιά μας.

ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ! 

Οι Νέο-Ναζί, φασίστες που στην ιδεολογία τους για τα ΑΜΕΑ έχουν σαν πρόγραμμα την στείρωση, την ευθανασία και τα κρεματόρια, όπως έκαναν και οι πρόγονοι τους Χίτλερ, Μέγγελε κλπ. Αυτοί ως βαθιά φωνή του συστήματος, τύπωναν αφίσες για το πόσο κοστίζουν οι ανάπηροι, για να ανοίξουν το δρόμο με σημαία την ιδέα την «ανώτερης φυλής», μάζευαν με σχέδιο τους ανάπηρους από τα ιδρύματα και από τη Γερμανία αλλά και τις υπόλοιπες κατεχόμενες χώρες και τους έκαιγαν στα κρεματόρια. Έρχονταν μετά, για να μασκαρευτούν στήνοντας συσσίτια για τους άπορους και έτρεχαν να περνούν τις γιαγιάδες απέναντι στο δρόμο.
Αυτοί, βάραγαν στο ψαχνό στις διαδηλώσεις των αναπήρων επί κατοχής και οργάνωσαν μαζί με τους Ταγματασφαλίτες το μεγάλο πογκρόμ του 43’ ενάντια στους αναπήρους στα 19 νοσοκομεία της Αθήνας που τα είχαν μετατρέψει οι ανάπηροι σε κάστρα της αντίστασης.
Είχαν το θράσος, νυν και πρώην κυβερνώντες, μεγαλοκαναλάρχες και τα παπαγαλάκια τους να τους προβάλλουν ως έχοντες το δικαίωμα στην άλλη άποψη αλλά και να φωτογραφίζονται μαζί τους, στις παρελάσεις και στους δήμους της περιοχής μας αλλά και στο Καστελόριζο ως πατριωτική δύναμη.
Τεράστιες ευθύνες, όλων αυτών και της ΕΕ που θέλησαν να τους νομιμοποιήσουν με την επαίσχυντη θεωρία των δύο άκρων. Γι αυτό άλλωστε, η δίκη της Χρυσής Αυγής εδώ και 10 χρόνια, από τη δολοφονία του Π. Φύσσα,  δεν έχει τελεσιδικήσει και άφησαν τον Κασιδιάρη να εκλεχθεί στην Αθήνα και του έδωσαν και άδεια, να «ξεκουραστεί», από τη φυλακή – εκλογικό κέντρο υψίστης ασφαλείας.
Άλλωστε σε Βουλή και Ευρωβουλή, ως γνήσια μαντρόσκυλα του συστήματος, στήριζαν τις ιδιωτικοποιήσεις, τις περικοπές στις θεραπείες των ΑμεΑ, το κλείσιμο Ειδικών Σχολείων και ιδρυμάτων, για να στηριχθεί το «βάθρο της πατρίδας», η «αγία επιχειρηματικότητα», ο «εφοπλισμός».
Το συνεπές αγωνιστικό γονεϊκό και αναπηρικό κίνημα καλεί τους αναπήρους, γονείς και κηδεμόνες από τα φτωχά λαϊκά στρώματα να δώσουμε τη μάχη συμμετέχοντας στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο, μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα, να τσακίσουμε το φασισμό και τη μήτρα που τον γεννά και που τον έχει ανάγκη για να στηρίξει τη βάρβαρη καπιταλιστική ανάπτυξη.
Ούτε στιγμή δεν υποστέλλουμε τη σημαία, δεν δείχνουμε καμία ανοχή και μαχητικά, μαζί με τη νεολαία, τους εργαζόμενους , τους φωνάζουμε κατάματα και τους στέλνουμε στα τσακίδια γιατί είναι η σαπίλα όλου του ντουνιά , μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά.

Δεν έχουν θέση ανάμεσα μας!

Το ΔΣ
25/10/2023

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.) Χαλκοκονδύλη 37 2ος όροφος, 210-5221411 www.eskamea.gr seaanamea@gmail.com
Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής (Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α.) τηλ./fax: 2105221411, 6981527117, 6973467755, e-mail: semisea@yahoo.gr

Παράσταση Διαμαρτυρίας Πέμπτη 26/10/2023 στις 10πμ, στο Φάρο Τυφλών (Αθηνάς 17, Καλλιθέα), για την άρνηση της Διοίκησης, να επιτρέψει τον έλεγχο των μηχανημάτων που έγινε το εργατικό ατύχημα με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό τυφλής συναδέλφισσας εργαζομένης στο Φάρο. Ο έλεγχος θα γινόταν από ειδικό επιστήμονα της εμπιστοσύνης μας όπως έχουμε δικαίωμα.  

            Την Τετάρτη 11.10.2023 η τυφλή συναδέλφισσα Α.Χ κατά τη διάρκεια της εργασίας της στη πρέσα παραγωγής/ διαμόρφωσης μεταλλικών υλικών του μηχανουργείου του Φάρου Τυφλών Ελλάδος, είχε ένα εργατικό ατύχημα με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστούν τα τρία δάχτυλα του δεξιού της χεριού.
Εμείς ως Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής από την πρώτη στιγμή που πληροφορηθήκαμε για το ατύχημα ήμασταν στο πλευρό της, δηλώσαμε συμπαράσταση στη συναδέλφισσα και απαιτήσαμε με ανακοίνωση μας την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος,  τον καταλογισμό των ευθυνών αλλά και την πλήρη εξασφάλιση της συναδέλφισσας με ότι αυτό συνεπάγεται. Στην ανακοίνωση μας, υπογραμμίσαμε και τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, που αρνείται να στηρίξει την ένταξη των ΑμεΑ στην παραγωγή και τη λειτουργιά των προστατευόμενων εργαστηρίων, σαν αυτά που λειτουργεί ο Φάρος Τυφλών Ελλάδος, με τη διαμόρφωση ανάλογου θεσμικού πλαισίου και εξειδικευμένους μηχανισμούς, υποδομές με ειδικούς επιστήμονες για τη λειτουργία τους.
Παράλληλα, στις 12/10/2023 αντιπροσωπεία και από τους δύο παραπάνω φορείς επισκέφθηκε το χώρο, συναντήθηκε με τον διευθυντή κ. Γ. Καρκούλια και τον προϊστάμενο παραγωγής κ. Πετρετζίκη και επισκεφθήκαμε το τμήμα παραγωγής όπου και μας υποδείχθηκε, ο τρόπος λειτουργίας του μηχανήματος αλλά και ο χειρισμός του από έναν τυφλό.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την πρόεδρο του ΔΣ, μεταφέραμε τα παραπάνω αιτήματα και παρατηρήσεις μας , ως προς την κατοχύρωση της συναδέλφισσας και τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος.  Ζητήσαμε συνάντηση μαζί της, η οποία ορίστηκε την Πέμπτη στις 19/10/2023.
Κατά τη συνάντηση ενημερωθήκαμε ότι έγιναν δεκτά τα αιτήματα μας από το ΔΣ ως προς την κατοχύρωση  της συναδέλφισσας και τη στήριξη της για ότι χρειαστεί σχετικά με τη θεραπεία και αποκατάσταση της αλλά και πως θα παραμείνει ως εργαζόμενη του Φάρου μέχρι τη συνταξιοδότηση της.
Ταυτόχρονα ενημερωθήκαμε, για τις υποδείξεις που έκανε ο επιθεωρητής του ΣΕΠΕ , κατά τη 2η αυτοψία του στο χώρο του ατυχήματος την Τετάρτη 18/10/2023. Υποδείξεις που δεν είχαν γίνει, όπως ενημερωθήκαμε, σε παλαιότερη επίσκεψη και έλεγχο στο χώρο  μετά από άλλο εργατικό ατύχημα το 2017. Στο σημείο αυτό ζητήσαμε, να μπορέσουν να κάνουν οι φορείς μας αυτοψία με δικός μας επιστήμονα μιας και στο χώρο δεν υπάρχει Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων όπως προβλέπει ο νόμος για μεγαλύτερες μονάδες.
Με έκπληξη μας απάντησαν, ότι δεν ξέρουν αν πρέπει να το επιτρέψουν και θα μας απαντήσουν γραπτά, σε γραπτό αίτημα μας. Αίτημα που υποβάλλαμε αργότερα το μεσημέρι της Πέμπτης 19/10/2023.

Σε αρνητική απάντηση που λάβαμε το απόγευμα της ίδια ημέρας, μας ανακοίνωσαν τα εξής προκλητικά, «Επειδή το αίτημα σας για έλεγχο από δικό σας Ειδικό Ελεγκτή, ξεπερνά τα όρια της καλής πίστης αλλά και του Νόμου, είμαστε υποχρεωμένοι να αρνηθούμε το αίτημα αυτό. Μετά τον τελικό πόρισμα των αρμοδίων (εκ του Νόμου) Επιθεωρητών Ελεγκτών θα γίνουν, από την Διοίκηση του Φορέα,  όλες οι ενέργειες οι οποίες θα υποδειχθούν από τους Δημόσιους Φορείς ελέγχου. Τέλος, κανένας Ιδιωτικός Φορέας  δεν έχει δικαίωμα ελέγχου, πάρα μόνο οι αρμόδιοι Επιθεωρητές του ΣΕΠΕ».
Άκουσον – άκουσον.
Υπέστη ακρωτηριασμό τυφλή, ανάπηρη εργαζόμενη κατά την ώρα της εργασίας της, στο χώρο του Φάρου Τυφλών και δεν μπορεί το κλαδικό της σωματείο (ΣΕΜΙΣΕΑ), και η ΣΕΑΑΝ να κάνουν με δικό τους, επιστήμονα εμπιστοσύνης έλεγχο στα μηχανήματα που χειρίζονται εργαζόμενοι και μάλιστα ανάπηροι και μιλούν από πάνω ότι ξεπερνά τα όρια της καλής πίστης;;
Αφού είναι όλα καλώς καμωμένα τι φοβούνται; Και γιατί έγινε το ατύχημα;

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
Να επιτραπεί, ο συγκεκριμένος έλεγχος με ειδικό επιστήμονα που θα υποδείξουν οι φορείς μας και ας είναι παρόντες τα εξειδικευμένα στελέχη του Φάρου αλλά και ο Επιθεωρητής του ΣΕΠΕ.
Εμάς μας ενδιαφέρει έτσι κ αλλιώς γιατί έχουμε την πρώτη ευθύνη και λόγο και για να μην επαναληφθεί επ’ουδενί ανάλογο ατύχημα αλλά και να αναγκαστεί το κράτος να διαμορφώσει ανάλογο θεσμικό πλαίσιο και δομές , δημόσιων προστατευόμενων παραγωγικών εργαστηριών με εξειδικευμένα επιστημονικά στελέχη για να μπορούν να δουλεύουν οι τυφλοί/ανάπηροι με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Καλούμε τους τυφλούς/ανάπηρους, τους εργαζόμενους του Φάρου Τυφλών, να συμμετέχουν μαχητικά στην κινητοποίηση , όχι μόνο να εκφράσουμε τη στήριξη μας στη συναδέλφισσα – θύμα του ατυχήματος , αλλά και να απαιτήσουμε συνθήκες δουλειάς για να μην επαναληφθεί ανάλογο ατύχημα.

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑν
Το ΔΣ του ΣΕΜΙΣΕΑ

Τηλέφωνα Επικοινωνίας
6977325257, 6993171776

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Τα παιδιά με μεσογειακή αναιμία, οι ενήλικοι, υπομεταγγίζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η ζωή τους βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.

Πέμπτη 19 Οκτώβρη στις 2μμ, συνέντευξη Τύπου στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» με θέμα:

Η χρόνια υπομετάγγιση των πασχόντων με θαλασσαιμία, οι ελλείψεις αίματος τραγική συνέπεια της υποβάθμισης και των ελλείψεων του νοσοκομείου παίδων «Αγία Σοφία» και γενικότερα του συστήματος Υγείας.
Θύματα οι πάσχοντες με μεσογειακή αναιμία, τα παιδιά με χρόνιες παθήσεις και οικογένειες τους.
Η ζωή του κάθε ανθρώπου, είναι μοναδική ,ανεκτίμητης αξίας και αδιαπραγμάτευτη.

Είναι ώρα ευθύνης και αλληλεγγύης!

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», καλεί εκπροσώπους επιστημονικών, συνδικαλιστικών  οργανώσεων των επαγγελματιών και εργαζομένων στην υγεία και αναπήρων και χρονίως πασχόντων να πάρουν μέρος στην συνέντευξη τύπου και να τοποθετηθούν. Η Εκδήλωση είναι ανοικτή για κάθε ενδιαφερόμενο. Συντονίζει ο καθηγητής Ιορδάνης Ψημμένος.

Έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι παρακάτω φορείς:

ΕΟΘΑ ΕΣΑΜΕΑ
Πενταμελή επιτροπή της ΕΙΝΑΠ του Νοσοκομείου «Αγία Σοφία». ΙΣΑ
Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων. ΠΕΠΠΑΜΑ
ΔΑΣ Νοσοκομείου «Αγία Σοφία». ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΠΟΕΔΗΝ ΟΕΝΓΕ
ΠΟΣΕΑ ΠΑΣΠΑΜΑ

Ομάδα Πρωτοβουλίας Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία»
Ιορδάνης Ψημμένος: 693 872 1717
Πανέτας Παύλος: 698 44 38 799
Κατράνη Μυρσίνη: 697 579 2030

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

λογοτυπο σεααν

ΣΟΒΑΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟΝ ΦΑΡΟ ΤΥΦΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Εργαζόμενη με σοβαρό πρόβλημα όρασης, υπέστη ακρωτηριασμό και στα τρία δάχτυλα του χεριού της, στην πρέσα του μηχανουργείου των εργαστηρίων του κέντρου. Η εργαζόμενη, είχε προσληφτεί να δουλεύει στο εργαστήριο παραγωγής σκούπας, όπως παραδοσιακά δουλεύουν οι τυφλοί και λόγω αναγκών στο μηχανουργείο μεταφέρθηκε εκεί με εντολή της διεύθυνσης.
Απαιτούμε πλήρη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος και καταλογισμό των ευθυνών. Να στηριχθεί ολόπλευρα η συναδέλφισσα και να διερευνηθεί αν μπορούσε τυφλή να χειρίζεται το συγκεκριμένο μηχάνημα και αν η συγκεκριμένη –εφόσον μπορούσε-, είχε εκπαιδευτεί. Με τίνος την εντολή είχε τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο πόστο. Σύμφωνα με πληροφορίες η συναδέλφισσα βάσει της συμβάσεως της είχε άλλο αντικείμενο εργασίας.
Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδας, ΝΠΙΔ, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που υπάρχουν εξαιτίας της υποχρηματοδότηση, μέσω της εντατικοποίησης της δουλειάς στα εργαστήρια, για να αυξήσει τα έσοδα του και να χρηματοδοτήσει τη λειτουργία των άλλων τμημάτων του κέντρου. Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης, που ένας τέτοιος ευαίσθητος τομέας των προστατευόμενων εργαστηρίων για αναπήρους, έχει αφεθεί στα χέρια των ιδιωτών. Χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο, επιστημονικό-τεχνική στήριξη, χωρίς μηχανισμούς ελέγχου και προστασίας της ασφάλειας των εργαζομένων –ιδιαίτερα των αναπήρων-, και εξασφάλισης της απορρόφησης των προϊόντων τους.


ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

Τηλ Επικοινωνίας: 210-5221411, 6977325257, 6948940746

 

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ
11/10/2023

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

λογοτυπο σεααν ενιαιου συλλογου γονεων και κηδεμονων

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ- ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Εμείς τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις μαζί με τους γονείς και κηδεμόνες των ΑμεΑ, εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό. Έναν λαό ηρωικό και πολυβασανισμένο. Παίρνουμε μαζικά μέρος στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό την Τετάρτη 18 του Οκτώβρη στις 7μμ στο Σύνταγμα.
Από το 1948 μέχρι και σήμερα, ο παλαιστινιακός λαός, βιώνει την κατοχή από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, σκοτώνοντας, βιάζοντας, βασανίζοντας ηλικιωμένους, παιδιά και αμάχους.
75 χρόνια μετρά εκατοντάδες , χιλιάδες θύματα με συνεχείς επιθέσεις.
Επιθέσεις που έχουν ως θύματα αμάχους και παιδιά.
Επιθέσεις που εναντιώνονται στο δικαίωμα του Παλαιστινιακού λάου για απόκτηση πατρίδας.
Οι επιθέσεις αυτές βέβαια πραγματοποιούνται με την ανοιχτή στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Διόλου αμελητέος βέβαια και ο ρόλος των ελληνικών κυβερνήσεων όλα αυτά τα χρόνια. Οι οποίες , στα πλαίσια της συμμαχικής συνεργασίας κάνουν κοινές ασκήσεις, με την προοπτική των κοινών επιχειρήσεων στο μέλλον. Αρνούμενοι παράλληλα να προχωρήσουν στην ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων για αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.

Στεκόμαστε ΕΝΑΝΤΙΑ στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.
Στεκόμαστε αλληλέγγυα στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης, που τον παρουσιάζουν ως τρομοκράτη καθώς μάχεται για την ανεξαρτησία του , για δική του πατρίδα.

Είναι κατάπτυστη και εξοργιστική η στάση των καναλιών , της κυβέρνησης, των μεγαλοεργολάβων και εφοπλιστών , που ευθυγραμμίζονται με τη ΝΑΤΟική προπαγάνδα και εμφανίζουν τους παλαιστινίους σαν εγκληματίες ,που πολεμούν για να ζουν με ασφάλεια στα σπίτια τους. Για μια δική τους πατρίδα. Αλήθεια, αυτά τα κανάλια δεν είδαν τους Ισραηλινούς να κάνουν σκοποβολή στα κορμιά των παιδιών της Παλαιστίνης, τις φυλακές γεμάτες από έφηβους και παιδιά , τις δολοφονίες αναπήρων πάνω στα αμαξίδια τους, τυφλούς μαζί με τους συνοδούς τους, επειδή διαδήλωναν για το αυτονόητο.
Τα παιδιά του Ισραήλ και της Παλαιστίνης είναι θύματα του βάρβαρου , στρατικοκρατικού καθεστώτος του Ισραήλ και ευρωνατοϊκων ιμπεριαλιστών που το στηρίζουν

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

 

Η Γραμματεία της Σεααν
Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ
10/10/2023

 

Ανακοινωση

Αρνιούνται να φτιάξουν αναβατόριο για κινητικά ανάπηρο μαθητή στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Σμύρνης. Κινητοποίηση σήμερα το απόγευμα στις 6μμ έξω από το 6ο ΔΣ Ν. Σμύρνης.

Αρνιούνται να φτιάξουν αναβατόριο για κινητικά ανάπηρο μαθητή στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Σμύρνης. Κινητοποίηση σήμερα το απόγευμα στις 6μμ έξω από το 6ο ΔΣ Ν. Σμύρνης.

ΑΡΚΕΤΑ!!
Οι ανάγκες μόρφωσης, προσβασιμότητας, ζωής, αξίζουν πολύ περισσότερο από τα κέρδη των διαφόρων εργολάβων που τροφοδοτείται καθημερινά από τα ταμεία των δήμων.

Βαρβαρότητας συνέχεια.
Στο Ειδικό Σχολείο για κινητικά ανάπηρα παιδιά στην Ηλιούπολη , έπεσε και χτύπησε , δύο φορές παιδί με βαριά κινητική αναπηρία, λόγω της τεράστιας έλλειψης προσωπικού στο συγκεκριμένο σχολείο, αλλά και της έλλειψης άκουσον – άκουσον, της αναγκαίας αντιολισθητικής επίστρωσης του δαπέδου, ακόμη και της ράμπας, άκρως απαραίτητο για οποιοδήποτε σχολείο και απλώς επιβαλλόμενο για ένα σχολείο με βαριά ανάπηρα κινητικά παιδιά.
Ένα μήνα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, και πάνω από 1500 παιδιά με αναπηρίες (τουλάχιστον τα μισά από αυτά τα παιδιά , βρίσκονται στην Αθήνα), δεν πάνε σχολείο, γιατί το ιδιωτικοποιημένο σύστημα μεταφοράς, έχει δυσλειτουργίες.
Έχουν το θράσος , οι υμνητές της αγοράς και της επιχειρηματικότητας, οι Περιφερειάρχες , να έρχονται να μας ζητούν τη ψήφο.

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ!

Υψώνουμε ασπίδα προστασίας για τα παιδιά μας, τους ανθρώπους μας, τα σπίτια μας, τις οικογένειες μας.

 

Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ
06.10.2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

λογοτυπο σεααν ενιαιου συλλογου γονεων και κηδεμονων

Αθήνα 30/09/2023>

Για την συνάντηση αντιπροσωπείας της ΣΕΑΑΝ και του ΕΝΙΑΙΟΥ με τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Την Παρασκευή 23/09/2023, στις 9π.μ., στην έδρα της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας των φορέων μας με εκπροσώπους της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ.
Το ραντεβού κλείστηκε μετά τη μαχητική κινητοποίηση της ΣΕΑΑΝ και του ΕΝΙΑΙΟΥ στις 31 Αυγούστου στο Υπουργείο Υγείας, και τη συνάντηση που έγινε κάτω από την πίεση των συγκεντρωμένων με τον υφυπουργό Υγείας κ. Θεμιστοκλέους.
Οι φορείς μας εκτίμησαν την συγκεκριμένη συνάντηση και δίνουν στην δημοσιότητα το παρακάτω κείμενο.
Στη συνάντηση τέθηκαν προς συζήτηση τα αιτήματα της κινητοποίησης που αφορούν τον ΕΟΠΥΥ.

1. Ως προς τη δυνατότητα συνταγογράφησης θεραπειών, όπως της λογοθεραπείας, εξ αποστάσεως.

Η αντιπροσωπεία μας, υπογράμμισε το επικίνδυνο αυτής της απόφασης, δεν μπορεί να υπάρξει λογοθεραπεία, ιδιαίτερα σε μικρά παιδιά με αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση κλπ. εξ’ αποστάσεως, μέσω Skype. Μια τέτοια απόφαση, τους μόνους που εξυπηρετεί, είναι τους ιδιοκτήτες των κέντρων ειδικής αγωγής, που θέλουν να ρίξουν το λειτουργικό κόστος από τη μια πλευρά και από την άλλη να πιέσουν τους γονείς, να πληρώνουν παραπάνω από τη τσέπη τους για τις δια ζώσης θεραπείες μέσα στα κέντρα. Τα στελέχη του ΕΟΠΥΥ μας ενημέρωσαν ότι αυτή η απόφαση δεν πάρθηκε από τον ίδιο τον ΕΟΠΥΥ αλλά απευθείας από την ίδια την κυβέρνηση, μιας και προβλέπεται σε ειδική Υπουργική Απόφαση, που υπέγραψε, λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές, στις 18 Μάρτη 2023 η κ. Γκάγκα, τότε αναπληρώτρια υπουργός Υγείας. Τα στελέχη του ΕΟΠΥΥ δικαιολόγησαν την παραπάνω απόφαση, λέγοντας πως ήταν αποτέλεσμα πίεσης κάποιων γονέων, που έκαναν εξ αποστάσεως θεραπείες στα παιδιά τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Υπογραμμίσαμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι δεν μπορεί να έρχεται η ηγεσία του Υπ. Υγείας ένα χρόνο μετά τη λήξη των μέτρων για την πανδημία, να παίρνει μια απόφαση, που δεν αφορά την αποζημίωση κάποιων θεραπειών που έγιναν αναγκαστικά εξ αποστάσεως, που θα μπορούσαμε να το δεχθούμε, αλλά  καθορίζει τη ζωή και το μέλλον χιλιάδων παιδιών με αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες από δω και πέρα, με τραγικές επιπτώσεις για τη ζωή τους εάν εφαρμοστεί. Γι αυτό απαιτήσαμε την απόσυρση της συγκεκριμένης απόφασης και ότι δεν είμαστε επ’ ουδενί διατεθειμένοι να δεχθούμε μια τέτοια ρύθμιση στο νέο ΕΚΠΥ (Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας), που είναι υπό διαμόρφωση από τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και το Υπ. Υγείας.

2. Ως προς τη μαζική απόρριψη από τους ελεγκτές του ΕΟΠΥΥ των παραπεμπτικών από τους ειδικούς (παιδοψυχίατρους, αναπτυξιολόγους κλπ.), για ένταξη παιδιών με αυτισμό στο μεγάλο πακέτο αποζημίωσης θεραπειών.

Αποφάσεις που έχουν σαν συνέπεια οι γονείς να πληρώνουν τουλάχιστον 300€/μήνα, για τις θεραπείες των παιδιών τους, που μέχρι χθες ήταν δωρεάν, επειδή χαρακτηρίζονταν ότι ανήκαν στον υψηλά λειτουργικό αυτισμό. Υπογραμμίσαμε τον αντιεπιστημονικό χαρακτήρα αυτών των αποφάσεων, ότι είναι στη λογική «κόστος-όφελος», με δραματικές επιπτώσεις στα παιδιά, εφόσον κόψουν τις αναγκαίες θεραπείες σε αυτήν την ηλικία. Οι εκπρόσωποι της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, αναγνώρισαν το δικαιολογημένο των διαμαρτυριών μας και πως θα προχωρήσουν στη λογική της ενιαίας κάλυψης των παιδιών με αυτισμό στον νέο κανονισμό του ΕΟΠΥΥ. Αναφορικά με το αίτημα μας για την αποζημίωση των γονέων για τις θεραπείες που αναγκάστηκαν να πληρώσουν για αυτό το διάστημα, απάντησαν πως για να γίνει αυτό απαιτείται νομοθετική ρύθμιση, που εφόσον γίνει ο ΕΟΠΥΥ θα καλύψει τα παιδιά γι αυτό το διάστημα.

3. Αναφορικά με τη μείωση των θεραπειών που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ με τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας των παιδιών με αυτισμό ή άλλες βαριές αναπηρίες, όπως εγκεφαλική παράλυση κλπ.

Αποδείξαμε με τον πιο τεκμηριωμένο τρόπο, ότι και αυτή η απόφαση δεν έχει να κάνει με τις πραγματικές ανάγκες και τις δυνατότητες εξέλιξης των παιδιών αλλά με τη λογική των περικοπών, της μείωσης του κόστους. Γιατί και τα παιδιά μπορούν να εξελιχθούν μετά το 18ο έτος της ηλικίας τους, αλλά και αυτό το επίπεδο των θεραπειών, -και ακόμη περισσότερων θεραπειών- είναι αναγκαίο και για την εξέλιξη τους αλλά και για τη διατήρηση των λειτουργιών και των δεξιοτήτων που έχουν κατακτήσει. Διότι σε περίπτωση που πάψουν οι θεραπείες το όποιο επίπεδο έχουν κατακτήσει αποδομείται. Τα παιδιά πισωγυρίζουν, υποτροπιάζουν. Οι εκπρόσωποι του ΕΟΠΥΥ αναγνώρισαν το δίκιο του αιτήματος και δήλωσαν την πρόθεση τους, με το νέο κανονισμό του ΕΟΠΥΥ να ικανοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό αυτό μας το αίτημα.

4. Περικοπές στις θεραπείες των παιδιών του προσωπικού που υπηρετεί στις ένοπλες δυνάμεις.

Ενημερώσαμε για τη μεγάλη αναστάτωση που επικρατεί στο εν ενεργεία προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων που πάει να εγκρίνει τα νέα παραπεμπτικά των ειδικών για τις θεραπείες των παιδιών τους και ενημερώνονται ότι οι θεραπείες κόβονται κατά 50% γιατί θα εφαρμοστεί στα παιδιά τους ο κανονισμός του ΕΟΠΥΥ και δεν θα ισχύει η αποζημίωση τους βάσει των παραπεμπτικών των ειδικών. Οι εκπρόσωπο της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ μας ενημέρωσαν ότι αυτή η απόφαση δεν αφορά τον ίδιο τον ΕΟΠΥΥ αλλά το ασφαλιστικό ταμείο των στρατιωτικών που επέκτεινε την εφαρμογή του κανονισμού του ΕΟΠΥΥ στα παιδιά του εν ενεργεία προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων. Η αντιπροσωπεία μας δήλωσε την αντίθεση της και πως θα προχωρήσει σε παρέμβαση στους αρμόδιους για την απόσυρση αυτής της απαράδεκτης απόφασης.

5. Ως προς τη διακοπή της αποζημίωσης για ειδικό παιδαγωγό για τα παιδιά που έχουν παράλληλη στήριξη (ιδιωτική ή δημόσια) ή ανήκουν σε τμήμα ένταξης.

Υπογραμμίσαμε πως ο ειδικός παιδαγωγός, είναι μέλος της διεπιστημονικής ομάδας, άρα άκρος απαραίτητο στοιχείο και προϋπόθεση για την εξέλιξη των παιδιών με αναπηρία ή/και μαθησιακές δυσκολίες. Η άρνηση του ΕΟΠΥΥ για αποζημίωση της συγκεκριμένης κάλυψης των παιδιών, εκτός του ότι φορτώνει το κόστος στην ίδια την οικογένεια, δηλώσαμε ότι μας ανησυχεί, ότι είναι προάγγελος νέων περικοπών με πρόσχημα ότι τα παιδιά που πηγαίνουν σε ειδικό σχολείο μπορεί να έχουν κάλυψη από λογοθεραπευτή, εργοθεραπευτή, κοινωνικό λειτουργό κλπ. Μιας και όλες οι κυβερνήσεις –και η σημερινή- αλλά και οι διοικήσεις του ΕΟΠΥΥ με μια σειρά αποφάσεις τους, διαχρονικά, προχωρούν βήμα-βήμα και από διάφορες κατευθύνσεις τη λογική των περικοπών, το φόρτωμα του κόστους στις ίδιες τις οικογένειες. Στη λογική της εξασφάλισης ενός ελάχιστου πακέτου παροχών για τους πιο εξαθλιωμένους και από κει και πέρα ανάλογα με το τι έχει να πληρώσει ο καθένας να έχει και τις ανάλογες παροχές. Τα στελέχη του ΕΟΠΥΥ δικαιολόγησαν την παραπάνω απόφαση, επειδή οι ειδικοί παιδαγωγοί δεν έχουν πιστοποίηση ως επαγγελματίες υγείας, οπότε δεν μπορούν να αποζημιώνονται ανάλογα από τον ΕΟΠΥΥ.

6. Ως προς τα προβλήματα με τους ανασφάλιστους.

Η αντιπροσωπεία προέβαλλε τα τραγικά προβλήματα που βιώνουν οι ανασφάλιστοι και ιδιαίτερα τα παιδιά με αναπηρίες. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν δημόσιες δομές να καλύψουν τις ανάγκες τους σε θεραπείες (εργο, λόγο κλπ), οι γονείς δεν αποζημιώνονται για τις θεραπείες των παιδιών τους στον ιδιωτικό τομέα. Οι εκπρόσωποι του ΕΟΠΥΥ, αναγνώρισαν τις διαστάσεις του προβλήματος, όμως δήλωσαν ότι ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να καλυφθεί νομικά από το κράτος αλλά και χρηματοδοτικά γιατί και τα οικονομικά του μέσα είναι περιορισμένα. Ανάλογα τοποθετήθηκε κι για τα τεχνολογικά βοηθήματα των ανασφαλίστων.

7. Ως προς την αποζημίωση των τεχνολογικών βοηθημάτων και τεχνιτών μελών.

Δήλωσαν τη διάθεση τους να υιοθετήσουν συγκεκριμένες προτάσεις ένταξης ειδών που ως τώρα δεν καλύπτονται και να βελτιωθεί το επίπεδο των παροχών, πχ γυαλιά, φακούς για άτομα με σοβαρά προβλήματα όρασης κλπ. Ακόμη, οι αντιπρόσωποι του ΕΟΠΥΥ ενημέρωσαν ότι με απόφαση του Υπ. Υγείας διπλασιάστηκε η αποζημίωση για την προμήθεια αμαξιδίου από τους ασφαλισμένους βαριά αναπήρους. Ως προς την απόφαση του Υπ. Υγείας για τα αμαξίδια υπογραμμίσαμε ότι ήταν σχετικά μια σχετική εξέλιξη κάτω από την πίεση των αγώνων. Όμως η αποζημίωση του ΕΟΠΥΥ και με την νέα απόφαση είναι κάτω από αυτά που ζητάνε οι εταιρείες, δηλαδή, πάλι θα επιβαρύνεται η οικογένεια, ο ανάπηρος ενώ οι εταιρείες που αυτές καθορίζουν την αγορά, διότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αυξήσουν την τιμή κερδοσκοπώντας από τις ανάγκες των αναπήρων και τον ΕΟΠΥΥ.  Γι’ αυτό επαναφέραμε το αίτημα-πρόταση του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος για την ίδρυση δημόσιου φορέα-τεχνολογικού ινστιτούτου για την έρευνα και την παραγωγή σύγχρονών τεχνολογικών βοηθημάτων και τεχνιτών μελών και την απευθείας εισαγωγή εκεί που δεν μπορεί να γίνει αλλιώς και την δωρεά διάθεση σε όσους την έχουν ανάγκη. 
Στην συνέχεια η αντιπροσωπεία δήλωσε στους εκπροσώπους του ΕΟΠΥΥ ότι θα δώσουμε και συγκεκριμένες προτάσεις και κατάλογο ειδών βοηθημάτων για ΑΜΕΑ για να συμπεριληφθούν στον νέο κανονισμό και να βελτιωθεί από πλευράς του ΕΟΠΥΥ η κάλυψη τους.
Τέλος δηλώσαμε την απαίτηση μας για γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό,  γιατί είναι υποχρέωση του κράτους η προστασία της υγείας και η κάλυψη των αναγκών των ΑΜΕΑ σε όλα τα επίπεδα. Την ολόπλευρη στελέχωση του ΕΟΠΥΥ με προσωπικό με μαζικές προσλήψεις για να μπορεί να ανταποκρίνεται στο έργο του.

Το αγωνιστικό και γονεϊκό κίνημα θα είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα για να γίνουν πράξη αυτά που συμφωνηθήκαν στην συνάντηση και να καταργηθούν όλες οι αποφάσεις της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων που κόβουν θεραπείες και επιβάλουν πληρωμές από τους ανάπηρους, τους χρονίως πάσχοντες και τις οικογένειες τους για της υγειονομικές τους ανάγκες και τα τεχνολογικά βοηθήματα.

 

 

Η Γραμματεία της Σεααν
Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ

 

Ανακοινωση

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ
(Παράρτημα Νοτίων Προαστίων)
Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος, Τηλ.: 2105221411 www.goneisamea.gr, info@goneisamea.gr

 

Πως η πραγματικότητα ξεπέρασε κάθε φαντασία

Και η τωρινή κυβέρνηση και οι προηγούμενες κυβερνήσεις απαρέγκλιτα στήριξαν την απαίτηση της ευρωπαϊκής ένωσης και του 3ου μνημονίου να κλείσουν τα ειδικά σχολειά γιατί κοστίζουν …
Παράδειγμα αυτής της πολιτικής είναι το ΕΕΕΕΚ της Καλλιθέας που εδώ και χρόνια λειτουργεί σε λυόμενα, οι μαθητές κάνουν μάθημα με συνδιδασκαλίες γιατί δεν υπάρχουν αίθουσες και όταν βρέχει δεν έχουν που να σταθούν... Αυτή είναι η πραγματικότητα των ειδικών σχολείων εδώ και χρόνια, και τώρα τους έπιασε ο πόνος;
Ή μήπως δεν ξέρουν τίποτα για την υποστελέχωση των ειδικών σχολείων, τον κόφτη στις παράλληλες στηρίξεις, στα τμήματα ένταξης στους νοσηλευτές, στις θεραπείες;
Δεν ξέρουν για την άθλια κτιριακή υποδομή, ότι το καλοριφέρ δεν λειτουργεί, ότι δεν έχει συστήματα ψύξης και το καλοκαίρι “σκάνε” ενώ το χειμώνα παγώνουν;; Και μάλιστα μαθητές με αισθητηριακές ή/και άλλες ιδιαιτερότητες!!
Το πιο εξοργιστικό από όλα σε σύντομο χρονικό διάστημα να υπόσχεται ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα φέρει και air condition και αίθουσα με δωρεά – χορηγίες και να στήνουν επικοινωνιακό καβγά την ιδία ώρα που οι μαθητές αμεα πηγαίνουν σε αυτά τα υποβαθμισμένα ειδικά σχολειά και οι οικογένειες τους είναι σε απελπιστική κατάσταση ….
Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μέλανε για σχοινί…. Φέρουν στο ακέραιο εγκληματική ευθύνη όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα ποτέ δεν τους ένοιαξαν τα παιδία μας ποτέ δεν τους ενδιέφερε αν οι οικογένειες μας υποφέρουν ….δεν έκαναν τίποτα γι αυτό …..
Ότι έχουμε καταφέρει και έχουμε κερδίσει  έγινε κάτω από την πίεση των δικών μας αγώνων γονιών και εκπαιδευτικών, με μπροστάρη το σύλλογο μας τον Ενιαίο Σύλλογο την ΣΕΑΑΝ, το ΣΕΜΙΣΕΑ τα εκπαιδευτικά σωματεία …
Τίποτα δεν μας χαρίστηκε …

Καθόλου τυχαία η συνάντηση Κασσελάκη  - Μιχαηλίδου
στο ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας λοιπόν!!

Όλες οι κυβερνήσεις υπηρέτησαν απαρέγκλιτα την ιδία αντιαναπηρικη πολιτική ….
Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για αυτά που σήμερα πρέπει να έχουν τα παιδιά μας …
Δυναμώνουμε τον Ενιαίο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων,
πυκνώνουμε τις γραμμές της ΣΕΑΑΝ,
ζωντανεύουμε τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των ειδικών σχολείων …

Απαιτούμε εδώ και τώρα

 • Να γίνουν τώρα οι αναγκαίες προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά όλων των ειδικών σχολείων όλων των παιδιών που χρειάζονται παράλληλη στήριξη να συγκροτηθούν και να λειτουργήσουν με επιστημονικούς ορούς όλα τα τμήματα ένταξης
 • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και αναπληρωτών
 • Κανένα σχολείο χωρίς σχολίατρο και νοσηλευτή ,χωρίς σχολικό ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό. Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας
 • Γενικό σχέδιο κατασκευής νέων ειδικών σχολείων με σύγχρονες προδιαγραφές για την αντικατάσταση των επικίνδυνων και ίδρυση νέων ειδικών σχολείων και να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στα υπάρχοντα κτίρια για να καταστούν πλήρως λειτουργικά και ασφαλή
 • Δημόσιο σύστημα μεταφοράς με εξειδικευμένο προσωπικό
 • Εξασφάλιση μονίμου προσωπικού καθαριότητας πλήρους εργασίας σε κάθε σχολειό
 • Να καταργηθούν όλες οι αποφάσεις που περικόπτουν θεραπείες, όπως οι τελευταίες αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων
 • Να παρθούν πίσω οι απαράδεκτοι εγκύκλιοι για την παράλληλη στήριξη και τους σχολικούς νοσηλευτές

ΣΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

 

Ανακοινωση

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ και Γραμματεία ΧΠ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)
Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος, Τηλ.: 2105221411 www.eskamea.gr, seaanamea@gmail.com

 

Συνεχίζουν να υπομεταγγίζονται τα παιδιά με μεσογειακή αναιμία.

Δευτέρα 02 Οκτώβρη στις 12μμ παράσταση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες των πασχόντων με μεσογειακή αναιμία, της ΣΕΑΑν, της ΟΓΕ και άλλων σωματείων, η διοίκηση του νοσοκομείου παίδων η «Αγία Σοφία» και η κυβέρνηση αρνήθηκαν να πάρουν συγκεκριμένα μέτρα με βάση τις προτάσεις μας, για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Γι αυτό στηρίζουμε την πρωτοβουλία ασθενών και οικογενειών για την πραγματοποίηση της παράστασης διαμαρτυρίας την παραπάνω μέρα.
Καλούμε τους ανάπηρους, τους χρόνια πάσχοντες , τους γονείς κι κηδεμόνες, σωματεία, συλλόγους και μαζικούς φορείς να στηρίξουν τον αγώνα των παιδιών με μεσογειακή αναιμία.
Γιατί οι ζωές των παιδιών μας, των ανθρώπων μας αξίζουν.

Με τον αγώνα μας υψώνουμε ασπίδα προστασίας για τα παιδιά μας,  τους ανθρώπους μας, τα σπίτια μας, τις οικογένειες μας.

 

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ
27/09/2023

 

Ανακοινωση

λογοτυπο σεααν ενιαιου συλλογου γονεων και κηδεμονων

Αλλαγή χώρου εκδηλώσεων

Ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, σας ενημερώνουμε πως οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις ενημέρωσης, συζήτησης και αγώνα που είναι για

 • Σήμερα Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη στις 7μμ, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Β Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά (Δραγάτση 1).

 

 • Αύριο Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη στις 7μμ, θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τέχνης του Δημαρχείου Περιστερίου (Καραθεοδωρή 1), αντί για στον πεζόδρομο Εθνικής Αντιστάσεως.

 

Οι παραπάνω αλλαγές πραγματοποιούνται λόγω των άσχημων καιρικών φαινομένων που αναμένονται και στην Αττική.

 

Υψώνουμε ασπίδα προστασίας για τα παιδιά μας, τους ανθρώπους μας, τα σπίτια μας, τις οικογένειες μας.

 

Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ
Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ
27/09/2023

 

ΚΑΛΕΣΜΑ

 

Γονείς και κηδεμόνες ΑμεΑ,

Μαχητικά, αποφασιστικά ,την Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη στις 2μμ, διαδηλώνουμε έξω από το Υπουργείο Παιδείας (σταθμός ΗΣΑΠ Νερατζίωτισα), ενάντια στην απαράδεκτη και εγκληματική κατάσταση που επικρατεί τόσο στην Ειδική όσο και τη Γενική Εκπαίδευση.
Διαδηλώνουμε μαζί με την Ομοσπονδία Γονέων, τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων από τα Ειδικά και Γενικά σχολεία. Τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς που σέβονται το λειτούργημα τους και τα παιδιά μας.

Καταγγέλλουμε:

 • Μεταφορά:

15 μέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, πολλά παιδιά με αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες, δεν έχουν πάει ακόμη σχολείο, γιατί οι ιδιώτες που νέμονται τη μεταφορά των παιδιών μας, δεν τους συμφέρει να δρομολογήσουν ακόμη τα λεωφορεία τους. Αλλά και να τα δρομολογήσουν , πάλι πολλά παιδιά θα είναι απ έξω, γιατί δεν θα τα δέχονται οι λειτουργοί της Αγίας επιχειρηματικότητας, επειδή «δεν είναι συνεργάσιμα» ή έχουν προβλήματα. ‘Η επειδή έτσι τους αρέσει, με την κάλυψη κάποιων διευθυντών και της περιφέρειας, κινούν τα λεωφορεία τους μόνο στους κεντρικούς άξονες, οπότε πολλά παιδιά με αναπηρία αποκλείονται.

 • Τραγικές ελλείψεις προσωπικού:

Σε όλες τις ειδικότητες και βαθμίδες σε Ειδικά και Γενικά σχολεία, στην παράλληλη στήριξη, στους νοσηλευτές, στους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς που είναι απαραίτητοι τόσο στα Γενικά όσο και στα Ειδικά σχολεία, στο βοηθητικό προσωπικό που είναι άκρως απαραίτητο για τη λειτουργία των ειδικών σχολείων αλλά και για τα παιδιά με κάποιες βαριές αναπηρίες που μπορούν να ενταχθούν στο Γενικό σχολείο. Εκεί που η πρόκληση του υπουργείου και των διευθύνσεων χτυπά κόκκινο είναι όταν εμφανίζει την ύπαρξη ενός λογοθεραπευτή και ενός εργοθεραπευτή κ ανάλογα σε άλλες ειδικότητες, σε ένα ειδικό σχολείο με 70 και 100 μαθητές, ότι είναι καλυμμένο. Γιατί αυτοί είναι καλυμμένοι(!!), επειδή εξυπηρετούν τους ιδιώτες, αφού μας αναγκάζουν με αυτόν τον τρόπο να τα ακουμπάμε στα απογευματινά ιδιωτικά κέντρα. Όταν ξέρουν πως για να μπορέσουν να βοηθηθούν τα παιδιά μας , πρέπει να κάνουν , αν όχι καθημερινά, δύο με τρεις συνεδρίες την εβδομάδα, τουλάχιστον.

 • Σχολικά κτήρια:

Τα παιδιά μας σε κίνδυνο!!Έχουμε αποδείξει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ειδικών σχολείων είναι πέρα για πέρα επικίνδυνα για ειδικά σχολεία και όλες οι κυβερνήσεις είναι ένοχές τόσο η σημερνή όσο και οι προηγούμενες, αλλά και οι δήμοι που τους στηρίζουν γιατί δεν έκαναν τίποτα για να αντικαταστήσουν ένα επικίνδυνο κτήριο ή να χτίσουν ένα καινούργιο , σύγχρονο και ασφαλές.

 

Για όλα αυτά, αλλά και για τα σχολεία που παραμένουν στα χαρτιά και την έλλειψη αναλυτικών προγραμμάτων εκπαίδευσης των παιδιών μας, ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες , εκεί που είναι δυνατό και μαζί με τα παιδιά μας,  διαδηλώνουμε έξω από το Υπουργείο Παιδείας. Γιατί μπουχτίσαμε από την ευαισθησία τους, μας φλόμωσαν με την κανονικότητα τους και ανησυχούμε πως με το Εθνικό Σχέδιο για την αναπηρία μας ετοιμάζουν ακόμη χειρότερα. Γιατί η ζωή των παιδιών μας, των οικογενειών μας, είναι η μοναδική αξία και γι αυτό θα κάνουμε τα πάντα.

Με τον αγώνα μας υψώνουμε ασπίδα προστασίας για τα παιδιά μας,  τους ανθρώπους μας, τα σπίτια μας, τις οικογένειες μας.

 

Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ
26/09/2023

 

Ανακοινωση

λογοτυπο σεααν ενιαιου συλλογου γονεων και κηδεμονων

Εδώ και πέντε μέρες, ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά! Τα ίδια και χειρότερα για την Ειδική Αγωγή.
Θεσσαλία όλη η Ελλάδα για πολλά παιδιά με αναπηρία, αφού δεν υπάρχουν μέσα μεταφοράς ή προσωπικό να τα υποδεχθεί.
Το πάμε κ όπου βγει, ο κανόνας που κυριαρχεί.
Γονείς, αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, λέμε STOP ,ως εδώ!

Σε κανένα , επικίνδυνο κτήριο που στεγάζει Ειδικό Σχολείο, δεν έγινε ούτε μια παρέμβαση για να τα κάνει ασφαλή. Κανένα Ειδικό Σχολείο που στεγάζονταν σε επικίνδυνο κτήριο, δεν μεταφέρθηκε σε ασφαλές. Για καινούργιο, ούτε κουβέντα!
Ένα σχολείο από αυτά που ήταν στα χαρτιά, ανακοινώθηκε ότι θα λειτουργήσει το ΕΕΕΕΚ Περιστερίου, αλλά απλώς μπήκε η ταμπέλα.  Φαίνεται, ο κύριο δήμαρχος, ετοιμάζει να κάνει το δικό του σόου πριν τις εκλογές.

Ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, σε θέση μάχης!

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει πως βαίνουν όλα καλώς και όπως δήλωσε η κ. Μιχαηλίδου Υφυπουργός Παιδείας είναι υπερβολή να γίνεται παράλληλη στήριξη σε πάνω από δύο μαθητές σε μια τάξη. Την ίδια στιγμή, η ηγεσία του υπουργείου αρνείται να μας συναντήσει για να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματα μας, στις καταγγελίες μας.
Άλλο να μιλάς στις κάμερες και άλλο να μιλάς πρόσωπο με πρόσωπο με τους γονείς/κηδεμόνες τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά με αναπηρία.
Υπενθυμίζουμε, ότι από τις 20 Ιούλη , έχουμε κάνει αίτημα συνάντησης με τη νέα Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου, αλλά σιγή ασυρμάτου.
Όμως η κυβέρνηση, δεν έχασε χρόνο κ προχώρησε σ΄έναν νέο κύκλο περικοπών στις θεραπείες των παιδιών μας.

Τα παιδιά μας δεν είναι αναλώσιμα.

Συγκεντρώσεις ενημέρωσης, συζήτησης και διεκδίκησης του ΕΝΙΑΙΟΥ και της ΣΕΑΑν σε περιοχές της Αττικής:

 • Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη, στις 6.30μμ για τους βόρειο, βορειοδυτικούς δήμους της Αθήνας, στο ανοιχτό θεατράκι στην πλατεία, στο σταθμό ΗΣΑΠ Ηρακλείου.
 • Τρίτη 26 Σεπτέμβρη, στις 6.30μμ για τους νότιους δήμους της Αθήνας, στην πλατεία Παναγή Τσαλδάρη και Σιβιτανιδείου (πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ Καλλιθέας).
 • Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στις 7μμ για τον Πειραιά , στην αυλή του Δημοτικού Θεάτρου.
 • Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη στις 7μμ για τους δυτικούς δήμους , στον πεζόδρομο Εθνικής Αντιστάσεως , μπροστά από το Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι.

Στο χώρο των εκδηλώσεων θα συγκεντρώνονται είδη για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, με βάση τη λίστα που έχει δοθεί από τα συνδικάτα.

Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Όλες οι εκδηλώσει θα κλείσουν μουσικά με τα συγκροτήματα της ΣΕΑΑΝ γιατί το πολεμάμε και τραγουδάμε είναι τρόπος ζωής για εμάς.

 

 

Μερικά στοιχεία, μέχρι τώρα, για τη νέα σχολική χρονιά.

Επικίνδυνα κτήρια Ειδικών Σχολείων.

Δήμος Αθηναίων:

 • 1ο, 2ο, 6ο,10ο Ειδικό Σχολείο. Ο μεγαλύτερος δήμος με τα λιγότερα και πιο επικίνδυνα Ειδικά Σχολεία.
 • 6ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Σεπολίων, παιδιά σε κοντέινερ κάπου στα Πατήσια, 30 παιδιά σε αναμονή.
 • Ένα μοναδικό ΕΕΕΕΚ , που για χρόνια είναι στα χαρτιά.

Δήμος Αιγάλεω:

 • ΕΝΕΕΓΥΛ και πολλαπλά αναπήρων.

Δήμος Περιστερίου:

 • Ειδικό Δημοτικό.
 • ΕΝΕΕΓΥΛ, μεταφέρθηκε προσωρινά σε άλλο κτήριο, που κ αυτό δεν καλύπτει τους όρους ασφάλειας και τις ανάγκες των μαθητών.
 • ΕΕΕΕΚ, μπήκε η ταμπέλα, αλλά θα λειτουργήσει μονάχα η Α’ Γυμνασίου, κ ας είναι τραγικά υπεράριθμα όλα τα Ειδικά Δευτεροβάθμια Σχολεία.
Δήμος Νίκαια- Ρέντη: Δήμος Ραφήνας:
 • Ειδικό Δημοτικό
 • ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας
 • Ειδικό Δημοτικό
 • ΕΕΕΕΚ
Δήμος Ν. Μακρής: Δήμος Λαυρεωτικής
 • Ειδικό Δημοτικό
 • ΕΕΕΕΚ
 • Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Λαυρίου
 • ΕΕΕΕΚ Κορωπίου

Πολλά σχολεία συστεγάζονται και έχουν πρόβλημα χώρου, 9ο Ειδικό Δημοτικό Αθηνών , Ειδικό Δημοτικό Ν. Ιωνίας, ΕΝΕΕΓΥΛ Κωφών Αγ. Παρασκευής.
Τα λίγα νεόδμητα, είναι επικίνδυνα γιατί είναι και υπεράριθμα, με υπερδιπλάσιο μαθητικό πληθυσμό και κάποια από αυτά λειτουργούν σε διώροφα και τριώροφα κτήρια πχ Ειδικά Σχολεία Αγ. Δημητρίου κλπ.

Παράλληλη Στήριξη- Σχολικοί Νοσηλευτές.

Μέχρι σήμερα, έχει ικανοποιηθεί μόνο το 1/3 των περσινών αιτήσεων. Ενώ υπάρχει εγκύκλιος να μοιράζεται μια παράλληλη στήριξη σε ένα και δύο και τρία και τέσσερα παιδιά. Τμήματα Ένταξης χάος. Σχολικοί νοσηλευτές ούτε στα μισά σχολεία, σε κάποιες περιπτώσεις «καθησυχάζουν» γονείς και εκπαιδευτικούς, πως αν συμβεί κάποιο έκτακτο περιστατικό θα έρθει νοσηλευτής από διπλανό σχολείο κ αν υπάρχει! Στο ΕΕΕΕΚ Αγ. Δημητρίου παραγγέλθηκε απινιδωτής μετά το θάνατο παιδιού με αυτισμό. Ζήτημα να υπάρχει εγκατεστημένος σε 2 με 3 σχολεία, όταν ο πληθυσμός των Ειδικών Σχολείων είναι ιδιαίτερα βεβαρημένος , με παιδιά με προβλήματα υγείας.

Μεταφορά.

Λείπουν δρομολόγια από τα περισσότερα σχολεία. Από το Ειδικό Δημοτικό Ραφήνας, λείπουν όλα τα δρομολόγια ενώ από το ΕΕΕΕΚ Ραφήνας, λείπουν 2.
10ο Ειδικό Αθηνών λείπει ένα.
Πολλαπλά αναπήρων Αιγάλεω 15 βαριά ανάπηρα παιδιά δεν ξέρουν πότε θα πάνε σχολείο ή τα μεταφέρουν καθημερινά οι γονείς τους, απ’ όλη την Αττική. Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βούλας δεν έχει καθόλου μεταφορά.
26 σχολεία, που έχουν κάποια δικά τους σχολικά, περιμένουν το στρατό ως οδηγούς ή συνοδούς , μέχρι να διοριστούν οι 71 συνοδοί και οδηγοί, συμβασιούχοι, που κάθε χρόνο προσλαμβάνονται και απολύονται. Αν κάποιος από αυτούς, απηυδήσει και παραιτηθεί τον λένε και αντικοινωνικό. Οι ελλείψεις προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες, είναι τραγικές. Στην υπόλοιπη Ελλάδα, Κεντρική Μακεδονία, Κρήτη κλπ, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Θα δώσουμε σχετικά στοιχεία τις επόμενες ημέρες. Όσον αφορά τη Θεσσαλία, εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον κόσμο που βασανίζεται και ιδιαίτερα στις οικογένειες των ΑμεΑ, θύματα της λογικής του «πάμε κ όπου βγει» της πολιτικής κυβερνήσεων , Δημάρχων και Περιφερειαρχών για να στηρίξουν την κερδοφορία. Για τα Ειδικά Σχολεία στη Θεσσαλία λέμε μια κουβέντα, ευτυχώς που η πλημμυρά έγινε μέρες που ήταν κλειστά τα σχολεία.
Γι όλα αυτά, συντονίζουμε τα βήματα μας με το αγωνιστικό γονεϊκό κίνημα, τους εκπαιδευτικούς που σέβονται το λειτούργημα τους, τους εργαζόμενους στην Ειδική Αγωγή για να δώσουμε γενικευμένη αγωνιστική απάντηση. Επειδή κάποιοι λίγοι διευθυντές σχολείων προσπαθούν να συγκαλύψουν τη βαρβαρότητα της κατάστασης. Τους λέμε δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίξει με τις ζωές των παιδιών μας, των ανθρώπων μας. Κ επειδή οι μέρες είναι πονηρές και συνάμα τραγικές, ας προσέξουν μη γίνουν σταθμάρχες.

 

Με τον αγώνα μας, υψώνουμε ασπίδα προστασίας για τα παιδία μας , τα σπίτια μας, τις οικογένειες μας.

Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ
Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ
15/09/2023

Τηλέφωνα Επικοινωνίας
6977325257, 6972510719

 

Ανακοινωση

 

Καλή σχολική χρονιά σε όλους!
Γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, εργαζόμενους στα σχολεία μας!

Με αγώνα για:
Ασφαλή και πλήρως στελεχωμένα σχολεία για τα παιδιά μας.
Να πάρουν πίσω τις περικοπές των θεραπειών των παιδιών μας.

Όσο και η ψυχή μας να είναι μαυρισμένη, από τις εικόνες των ημερών, είμαστε εδώ οι γονείς με αξιοπρέπεια, με πίστη στο συλλογικό αγώνα, οι τίμιοι αγωνιστές εκπαιδευτικοί και επιστήμονες αλλά και το βοηθητικό προσωπικό, το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, η ΣΕΑΑΝ, όλοι εμείς, που στηρίζουμε ο ένας τον άλλον, που έχουμε παιδιά μας τα παιδιά όλου του κόσμου και με αγώνα και αλληλεγγύη μπορούμε να την κάνουμε καλύτερη τη σχολική χρονιά. Για τα παιδιά μας, που τους το οφείλουμε, για τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους, που δικαιούνται να βλέπουν τα αποτελέσματα της δουλειάς τους, τα παιδιά μας να εξελίσσονται δηλαδή, και να αναγνωρίζεται το έργο τους.
Άλλωστε με αυτόν μας τον αγώνα, κρατήσαμε ανοιχτά τα Ειδικά Σχολεία, όλα αυτά τα χρόνια, γιατί ήθελαν να τα κλείσουν, σημερινοί και πρώην κυβερνώντες. Γιατί αυτή ήταν η απαίτηση της ΕΕ και του 3ου Μνημονίου. Αυτήν την πολιτική στήριξαν και οι δήμοι και οι Περιφέρειες, που έχουν στην αποκλειστική τους ευθύνη την ίδρυση και την ανέγερση νέων σχολείων αλλά και τη μεταφορά των παιδιών. Γι αυτό, αρνήθηκαν να ιδρύσουν νέα, με βάση τις ανάγκες και άφησαν πολλά στα χαρτιά (ΕΕΕΕΚ Αθήνας, Βύρωνα, Ν. Φιλαδέλφεια, Μαρούσι). Αρνήθηκαν επίσης να αντικαταστήσουν, τα ακατάλληλα και επικίνδυνα κτήρια που είναι η πλειοψηφία Ειδικών και Γενικών σχολείων. Στήριξαν το ιδιωτικοποιημένο σύστημα μεταφοράς, ενώ οι χρηματοδοτήσεις προς τα σχολεία ήταν με το σταγονόμετρο.
Όμως με τον αγώνα μας, επιβάλλαμε την παράλληλη στήριξη και τα τμήματα ένταξης, έστω και έτσι που λειτουργούν, αποδεικνύοντας πως ούτε αυτήν την ένταξη, που αυτοί διαφημίζουν, ακόμη και για τις περιπτώσεις που μπορεί να γίνει, δεν στηρίζουν.
Κράτος, που θεωρεί κόστος, μη επιλέξιμες τις δαπάνες για την αναπηρία, την υγεία, την ειδική αγωγή, την αντισεισμική, την αντιπυρική προστασία αλλά και τα αντιπλημμυρικά έργα. Κράτος ικανό που θεωρεί τις δαπάνες επιλέξιμες για τη στήριξη των επενδυτών, των μεγαλοεργολάβων, των εφοπλιστών, για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ αλλά και για τις δυνάμεις καταστολής του λαού που αγωνίζεται.
Όσο μειώθηκε το προσωπικό για τα σχολεία και την υγεία (πάνω από 12.000 άτομα), τα τελευταία 6 χρόνια τόσο αυξήθηκε το προσωπικό για την Αστυνομία. Γι αυτό πριν καν φτάσουμε στο χώρο που θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε, βρίσκονται εκεί, δεκάδες αστυνομικοί, αλλά βγάζουν εγκύκλιο να μοιράζουν μια παράλληλη σε πέντε παιδιά ή έναν νοσηλευτή σε πέντε σχολεία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 • Να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις στα υπάρχοντα σχολικά κτίρια για να καταστούν πλήρως ασφαλή και λειτουργικά. Τα σχολικά κτίρια που δεν μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις να καταργηθούν και να αντικατασταθούν από άλλα κτίρια που με ευθύνη του κράτους θα μπορέσουν να λειτουργήσουν με όρους ασφάλειας.
 • Γενναίο σχέδιο κατασκευής νέων ειδικών σχολείων με σύγχρονες προδιαγραφές για την αντικατάσταση των επικίνδυνων και την ίδρυση νέων ειδικών σχολείων για να γίνει η αναγκαία αποσυμφόρηση των μαθητών από τα υπάρχοντα που στην πλειοψηφία τους είναι υπεράριθμα-επικίνδυνα και να λειτουργήσουν μια σειρά ειδικά σχολεία που σήμερα είναι στα χαρτιά (ειδικά δημοτικά Βύρωνα, Ν. Φιλαδέλφειας, ΕΕΕΕΚ Αθηνών, ΕΝΕΕΓΥΛ Αμαρουσίου κλπ).
 • Να γίνουν τώρα οι αναγκαίες προσλήψεις για να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των ειδικών σχολείων, όλων των παιδιών που χρειάζονται παράλληλη στήριξη και να συγκροτηθούν και να λειτουργήσουν με επιστημονικούς όρους όλα τα τμήματα ένταξης.
 • Να παρθούν πίσω οι απαράδεκτοι εγκύκλιοι για την παράλλη στήρηξη και τους σχολικούς νοσηλευτές.
 • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και αναπληρωτών.
 • Στα πλαίσια του πρωινού ωραρίου τα παιδιά να ολοκληρώνουν όλα τα εκπαιδευτικά και θεραπευτικά τους προγράμματα. Γιατί δεν είναι δυνατόν παιδιά με νοητική στέρηση, αυτισμό, παιδιά με αναπηρίες να είναι από το πρωί μέχρι το βράδυ στον δρόμο. Με διαφορετικά κριτήρια να εκπαιδεύεται το πρωί το παιδί και με άλλα δεδομένα, χωρίς καμία επιστημονική διασύνδεση, να γίνονται οι θεραπείες το απόγευμα. Την ίδια στιγμή οι γονείς να καταταλαιπωρούνται και να αφαιμάζονται οικονομικά. Με βάση αυτήν την ανάγκη, να καθορίζονται τα κενά σε ψυχο-λογο-έργο, αλλά και βοηθητικό προσωπικό και να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις. Γιατί ένας λογοθεραπευτής/εργοθεραπευτής για 50, 100 παιδιά είναι για του κόσμου τα μάτια. Μέχρι να εξασφαλιστεί το παραπάνω, θεραπείες σε όλα τα παιδιά με 100% κάλυψη από τον ΕΟΠΥΥ και το κράτος, χωρίς καμία επιβάρυνση των γονιών με βάση τα παραπεμπτικά των ειδικών. Χωρίς πλαφόν, εξαιρέσεις για ανασφάλιστα και ασφαλισμένα παιδιά ή ηλικιακά όρια.
 • Κανένα σχολείο χωρίς σχολίατρο και νοσηλευτή, χωρίς σχολικό ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό. Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας.
 • Εξασφάλιση μόνιμου προσωπικού καθαριότητας πλήρους εργασίας σε κάθε σχολείο.
 • Να καταργηθούν όλες οι αποφάσεις που περικόπτουν θεραπείες, όπως οι τελευταίες αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων.
 • Να ακυρωθεί η απόφαση για μείωση των θεραπειών των παιδιών του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων. Θεραπείες ΜΟΝΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΑ.
 • Δημόσιο σύστημα μεταφοράς από και προς τα ειδικά σχολεία με ειδικά, ασφαλή και λειτουργικά μέσα αλλά και με εξειδικευμένο προσωπικό. Γιατί το σκαλάκι του σχολικού είναι η είσοδος του σχολείου και αυτός που το υποδέχεται πρέπει να είναι ειδικός και βεβαίως τα σχολικά δε μεταφέρουν πατάτες, μεταφέρουν παιδιά. Να κόψουν το λαιμό τους και να εξασφαλιστούν ΤΩΡΑ όλα τα δρομολόγια, όλα τα παιδιά για να μπορούν από αύριο να πάνε κανονικά σχολείο.

Μαζικοποιούμε το Ενιαίο των γονιών, πυκνώνουμε τις γραμμές της ΣΕΑΑΝ

Ζωντανεύουμε τους συλλόγους στα Ειδικά Σχολεία

Με τον αγώνα μας υψώνουμε ασπίδα προστασίας γύρω από τα παιδιά μας τις οικογένειες μας.

 

Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ
08/09/2023

 

Ανακοινωση

λογοτυπο σεααν

Βαρβαρότητα και πάλι βαρβαρότητα.
Σαπίλα, αηδία του κέρδους η κινητήρια αξία.

Χθες, πετάξανε έναν άνθρωπο στη θάλασσα (που μάλλον είχε και αναπηρία, γεγονός βέβαια, που δε αλλάζει σε καμία περίπτωση τη βαρβαρότητα της πράξης τους), και το καράβι έφυγε σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, αφήνοντας τον να πνίγει. Αν δεν αντιδρούσαν οι επιβάτες δεν θα έπαιρνε χαμπάρι κανένας. Το Λιμενικό άφαντο , αν υπάρχει καμία απεργία ,πριν τους απεργούς θα ήταν στους καταπέλτες.

Πριν λίγες ημέρες, απολύεται μια εργαζόμενη με αναπηρία , από θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς γιατί με τις νέες εργασιακές συνθήκες , η τράπεζα στο μέλλον , δεν θα μπορούσε να αποκομίσει την ανάλογη κερδοφορία , υπεραξία γι αυτούς που τους ενοχλεί η ξύλινη γλώσσα. Η κατά τ΄ άλλα ανεξάρτητη Αρχή, η Επιθεώρηση Εργασίας, ως πόντιος Πιλάτος, παρέπεμψε η υπόθεση να κριθεί στα δικαστήρια.  Πως θα ζήσει η συναδέλφισσα, πως θα πληρώνει τα φάρμακα της; Ψιλά γράμματα, για την επιθεωρήτρια που πρέπει να χτίσει την καριέρα της αλλά και για τις εταιρείες και την Τράπεζα που πρέπει να ενισχύσουν την κερδοφορία τους. Κ ας ανακεφαλαιοποιήθηκε η Τράπεζα, τρεις και τέσσερις φορές , από το αίμα και τον ιδρώτα, των ανθρώπων της βιοπάλης, του ελληνικού λαού. Ούτε ίδρωσε το αυτί της κ. Επιθεωρήτριας ότι γίνεται καθεστώς , οι εταιρείες να απολύουν τους εργαζόμενους όταν παρουσιάσουν ένα πρόβλημα υγείας.

Πριν λίγο καιρό, μια κινητικά ανάπηρη κάηκε στις πυρκαγιές της Μαγνησίας κ οι άνθρωποι της εξουσίας την επέπλητταν γιατί δεν πειθάρχησε στο μήνυμα του 112. Λες και το 112 έχει φτερά και σε παίρνει κ πετάς. Λες κ το κράτος, η πολιτική ηγεσία, οι δήμοι που φοροληστεύουν τον ελληνικό λαό, δεν θα έπρεπε να έχουν συγκεκριμένο σχέδιο, προσωπικό για να βοηθιούνται οι άνθρωποι σε τέτοια γεγονότα, να μπορούν να εγκαταλείψουν την περιοχή τους.

Τα ίδια και χειρότερα στο Μάτι και δεν ξέρουμε τι θα μας βγάλουν οι τελευταίες πλημμύρες.  Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση κόβει θεραπείες από τα παιδιά με αναπηρία, σμπαραλιάζει το σύστημα υγείας, με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι να βλέπουν την κατάσταση τους να χειροτερεύει , μετατρέποντας τη χώρα μας , σε χώρα παραγωγής βαριά αναπήρων.

Ενώ οι τόποι δουλειάς έχουν γίνει κρεματόρια , με 100δες σακατεμένους κάθε χρόνο, χιλιάδες με επαγγελματικές ασθένειες και κοντά στους 200 κάθε χρόνο να πηγαίνουν για το μεροκάματο κ να μην επιστρέφουν στα παιδιά τους, στις οικογένειες τους. Εργοδοτικά εγκλήματα, όλα αυτά στο βωμό του κέρδους.

Οργή και πάλι οργή.
Απόφαση και μόνο απόφαση για μαζικούς αγώνες για την ανατροπή. Γιατί μόνο ο λαός θα σώσει το λαό , αν το αποφασίσει και τότε αλλοίμονο τους.

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑν
06/09/2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

λογοτυπο σεααν ενιαιου συλλογου γονεων και κηδεμονων

Για την κινητοποίηση ΑμεΑ, χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους, στο Υπουργείο Υγείας και τη συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Μ. Θεμιστοκλέους.
«Δεν είμαστε αναλώσιμοι. Η ζωή των παιδιών μας είμαι πολύτιμη», διαμηνύσαμε την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023 έξω από το υπουργείο Υγείας.

Βασική μας απαίτηση στην κινητοποίηση ήταν να μην κόψουν καμία θεραπεία στα παιδιά, να ενισχυθεί αποφασιστικά και να γίνουν μαζικές προσλήψεις στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας 
Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει είχαμε ζητήσει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου από τις 11 Ιούλη. Συνάντηση που δεν έγινε ποτέ, δίχως να λάβουμε κάποια απάντηση. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης οι εκπρόσωποι του Υπουργείου δεν ήταν πουθενά εν αντιθέσει με τους αστυνομικούς, που ήταν δεκάδες. Εν τέλει , έπειτα από την αποφασιστική μας στάση συναντηθήκαμε με τον υφυπουργό Μ. Θεμιστοκλέους.
Στην αρχή της συνάντησης , η αντιπροσωπεία με τεκμηριωμένο τρόπο κατέδειξε τις αποφάσεις και το μηχανισμό των περικοπών των θεραπειών στα παιδιά με αναπηρίες άλλα και στους χρόνια πάσχοντες.
Πιο συγκεκριμένα οι περικοπές αφορούν:

 • Τη μαζική απόρριψη των παραπεμπτικών των ειδικών για παιδιά με αυτισμό, για συνέχιση της ένταξης τους στο μεγάλο πακέτο θεραπειών του ΕΟΠΥΥ, εγκρίνοντας πολύ λιγότερες θεραπείες, αναγκάζοντας τους γονείς να πληρώσουν από την τσέπη τους (τουλάχιστον 400€/μήνα), τις αναγκαίες θεραπείες ή να κάνουν πλημμελή θεραπεία στα παιδιά τους ,-αν δεν έχουν να πληρώσουν-, με δραματικές επιπτώσεις στην εξέλιξη τους, στη πορεία της ζωής τους.
 • Τη μείωση των θεραπειών των παιδιών με βαριές αναπηρίες , επειδή συμπληρώνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους. Λες και παύει η αναπηρία , λες και δε είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι κι μπορούν να εξελιχθούν αλλά και οι θεραπείες είναι αναγκαίες για να διατηρήσουν το επίπεδο δεξιοτήτων , λειτουργικότητας που έχουν κατακτήσει.
 • Τις δραματικές επιπτώσεις στα παιδιά με την καθιέρωση από πλευράς του ΕΟΠΥΥ , της συνταγογράφησης λογοθεραπειών μέσω Skype.

Επίσης, η αντιπροσωπεία κατήγγειλε την απόφαση για ένταξη του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων στον ΕΚΠΥ(Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας), του ΕΟΠΥΥ , που έχει σαν αποτέλεσμα την περικοπή κατά 50% των θεραπειών των παιδιών με αναπηρία και σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες, αλλά και την επιβάρυνση των οικογενειών τους και των ίδιων των αναπήρων για την απόκτηση των αναγκαίων τεχνολογικών βοηθημάτων (αμαξίδια, τεχνητά μελή κλπ, καθώς ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει ένα μικρό μέρος). Με ιδιαίτερη επιμονή και στοιχεία η αντιπροσωπεία, αντέκρουσε τον ισχυρισμό του Υφυπουργού , ότι οι ανασφάλιστοι ανάπηροι και οι χρόνιοι πάσχοντες είναι πλήρως καλυμμένοι. Πιο συγκεκριμένα, μίλησε για τη μη κάλυψη των ανασφάλιστων που δεν μπορούν να κάνουν τις θεραπείες στα παιδιά τους, διότι δεν υπάρχουν αντίστοιχα τμήματα στο δημόσιο (έργο, λογο κλπ) και είναι αναγκασμένοι να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα και να πληρώσουν στο 100% το κόστος, επειδή το κράτος δεν τους καλύπτει. Ενώ την ίδια στιγμή δεν μπορούν να πάρουν για τα παιδιά τους σύγχρονα μέσα, όπως αντλία ρύθμισης ζαχάρου. Την ίδια στιγμή πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους όλο το κόστος για αμαξίδια, τεχνητά μέλη κλπ. Κατάσταση που εκθέτει  σε κίνδυνο την υγεία τους, την ίδια τους τη ζωή.

 Ο κ. Υφυπουργός ύστερα από την τεκμηριωμένη στήριξη των αιτημάτων από πλευράς της αντιπροσωπείας , αναγκάστηκε να παραδεχθεί πως κάποια πράγματα δεν τα ξέρει , όσον αφορά την κάλυψη από πλευράς του ΕΟΠΥΥ και για τους ανασφάλιστους και είπε πως θα απαντήσει μετά από συνεννόηση με τη Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ.

Όσον αφορά, τα τμήματα που κλείνουν για παιδιά με σοβαρές χρόνιες παθήσεις , επέμενε να αμφισβητεί ως προς το κλείσιμο του διαβητολογικού κέντρου του νοσοκομείου παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Ως προς το τμήμα ανοσοανεπάρκειας του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», ενώ στην αρχή αμφισβητούσε τις καταγγελίες για συρρίκνωση και υποβάθμιση με κίνδυνο κλεισίματος του τμήματος , είπε θα επικοινωνήσει με τον Διοικητή του νοσοκομείου για να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις και να δει αν χρειάζονται κάποιες παρεμβάσεις.

Τέλος ενημερώνοντας η αντιπροσωπεία για τη συνάντηση τους συγκεντρωμένους έξω από το Υπουργείο είπε τα παρακάτω:

 • Ότι και αυτή η συνάντηση έγινε κάτω από την αποφασιστική στάση και επιμονή, παρά τις δυσκολίες, των συγκεντρωμένων και ιδιαίτερα των γονιών που μαζί με τα παιδιά τους παλεύαμε μαχητικά για τουλάχιστον 2 ώρες έξω από το Υπουργείο.
 • Το ότι ο Υπουργός αμφισβητούσε το γεγονός ύπαρξης περικοπών και τις καταγγελίες μας σε σχέση με αυτά που βιώνουν οι ανασφάλιστοι , στη συνέχεια δεσμεύτηκε , αφού τα μελετήσει και με συνεννόηση με τη διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ να μας απαντήσει ήταν και αυτό αποτέλεσμα της αγωνιστικής στάσης των συγκεντρωμένων, της μαχητικής πορείας των φορέων που διοργάνωσαν την κινητοποίηση αλλά και τη στήριξη των σωματείων και των οργανώσεων των μαχόμενων υγειονομικών, των εργαζομένων στην ειδική αγωγή και των εκπαιδευτικών.

Η αντιπροσωπεία κάλεσε σε αγωνιστική ετοιμότητα γιατί μόνο με τον αγώνα έχει αποδειχθεί στην πράξη, στη ζωή ότι μπορούμε να αποτρέψουμε μέτρα , να αποσπάσουμε κ σε αυτές τις συνθήκες κατακτήσεις. Γι αυτό είναι αναγκαίο , επειδή η επίθεση είναι γενικευμένη και σε όλες τις πλευρές της ζωής , να συμπαραταχθεί το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα και με τον αγώνα των συνδικάτων των εργαζομένων , ενάντια στο νέο εργασιακό μεσαίωνα, που οδηγούν τα σχέδια της κυβέρνησης για δουλεία μέχρι τα 74,για 13 ώρες δουλειά την ημέρα.
Από την άποψη αυτή, η επιτυχία της μεγάλης σύσκεψης που διοργανώνει η Γραμματεία της ΣΕΑΑν την Τρίτη 5 Σεπτέμβρη στις 7μμ είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ.
Θυμίζουμε ότι στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος και φορείς γενικότερα του λαϊκού κινήματος και θα υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής μέσω zoom.
πατήστε εδώ
Meeting ID: 828 6867 5018
Passcode: 134075

Ένα σχόλιο, αισθανόμαστε την ανάγκη να σχολιάσουμε ξεχωριστά την επιχείρηση του Υφυπουργού κατά τη διάρκεια της συζήτησης , να δικαιολογήσει την απόφαση των θεραπειών εξ αποστάσεως και να το εμφανίσει σαν στοιχείο εξέλιξης κ εκσυγχρονισμό με τις κατακτήσεις της τεχνολογίας και σαν στοιχειό ισότητας  για κάποια παιδιά που ζουν σε μικρά νησιά και δεν μπορούν να έχουν δια ζώσης θεραπείες. Αναγκαίος εκσυγχρονισμός, που όπως είπε είναι με τη σύμφωνη γνώμη του συλλόγου λογοθεραπευτών (;;), και τις κατευθύνσεις του ΠΟΥ. Αντιφάσκοντας ο ίδιος με τον εαυτό του, αναγνωρίζοντας ως γιατρός , ότι η εξ αποστάσεως θεραπεία , δεν  μπορεί  να είναι το ίδιο αποτελεσματική με τη δια ζώσης.
1ον Επιβάλλεται οι σύλλογοι των λογοθεραπευτών να πάρουν δημόσια θέση γι αυτήν την τοποθέτηση του Υπουργείου, πως είναι επιστημονικά αποδεκτό η εξ αποστάσεως λογοθεραπεία σε παιδιά με αυτισμό κ ότι γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη τους.
2ον Αν ανησυχεί ο Υφυπουργός για την κάλυψη των αναγκών , των παιδιών στα μικρά νησιά γιατί δεν παίρνει τα αναγκαία μέτρα ενίσχυσης των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, πρώιμης διάγνωσης και έγκαιρης παρέμβασης, ειδικής αγωγής και αποκατάστασης και χρησιμοποιεί το πρόβλημα τους (απομακρυσμένα) για να ισοπεδώσει το ήδη περιορισμένο επίπεδο κάλυψης των αναγκών του συνόλου των παιδιών με αναπηρία.  Κάλπικο το ενδιαφέρον του Υφυπουργού για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών των μικρών νησιών και εκ του πονηρού το δίλλημα που θέλει να μας βάλει.

Μια είναι η απάντηση από μας.

Υψηλού επιπέδου και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας, Ειδικής Αγωγής, Πρώιμης Διάγνωσης, Έγκαιρης παρέμβασης και Αποκατάστασης για όλα τα παιδία απ άκρη σε άκρη, σε όλη τη χώρα, σε νησιά και βουνά , σε πόλεις και χωριά.

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6977325257,6972510719

 

 

Η Γραμματεία της Σεααν
Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ
04/09/2023

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

λογοτυπο σεααν

Πλατιά σύσκεψη της Γραμματείας της ΣΕΑΑν με τη συμμετοχή φορέων του κινήματος, Τρίτη 5 Σεπτέμβρη στις 7μμ, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος, πλατεία Κάνιγγος).
Βασικοί άξονες συζήτησης:

 • Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, ενάντια στις περικοπές στις θεραπείες των παιδιών μας, των ανθρώπων μας.
 • Αγώνας για να ανοίξει η Ειδική Αγωγή με όρους ασφάλειας, με όλο το αναγκαίο προσωπικό στη θέση του και με λυμένο το θέμα της μεταφοράς.
 • Αντιπαλεύουμε τον εργασιακό μεσαίωνα, που θα συνθλίψει πρώτα απ’ όλα τα ΑμεΑ και τις οικογένειες τους.
   

Οι ζωές μας σε κίνδυνο!!

Θα υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης της σύσκεψης μέσω zoom.
Join Zoom Meeting
πατήστε εδώ
Meeting ID: 828 6867 5018
Passcode: 134075

Κανένας μόνος του στη θύελλα , με τον αγώνας μας και την αλληλεγγύη υψώνουμε ασπίδα προστασίας, γύρω από τους ανθρώπους μας, τα σπίτια μας, τις οικογένειές μας.

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑν
31/08/2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

λογοτυπο σεααν ενιαιου συλλογου γονεων και κηδεμονων

Σημαντική κινητοποίηση αναπήρων, χρονιώς πασχόντων και των οικογενειών τους στο Υπουργείο Υγείας , Πέμπτη 31 Αυγούστου στις 7μμ.

Ενάντια στις νέες περικοπές στις θεραπείες των παιδιών με αναπηρία και των χρονιώς πασχόντων. Το σμπαράλιασμα του συστήματος υγείας και το νέο ΕΣΥ της εμπορευματοποίησης των αναγκών μας. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.
 Νέοι λόγοι που επιβάλλουν την επιτυχία της κινητοποίησης:

 • Οδηγείτε σε κλείσιμο το μοναδικό τμήμα για παιδιά με ανοσοανεπάρκεια στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».
 • Έκλεισε το κέντρο για παιδιά με διαβήτη στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».
 • Κόβουν κατά 50%τις θεραπείες που δικαιούνται παιδιά με αναπηρία με την ένταξη του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ.

Γυρνάνε οι γονείς από διακοπές με τα παιδιά τους και για να κλείσουν ένα ραντεβού με ειδικό γιατρό πρέπει να περιμένουν μήνες, αν όχι χρόνο. Εκτός κ αν πάνε να πληρώσουν στα απογευματινά ιατρεία ή στον ιδιωτικό τομέα.

Δεν θα γίνουμε παρανάλωμα για την επενδυτική βαθμίδα. Την κερδοφορία.

Νέοι σύλλογοι καλούν και συμμετέχουν στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας.

 • Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπήρων Πολιτών
 • Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων:
  • Παιδιών με ανοσοανεπάρκεια «Αρμονία».
  • Του 6ου Ειδικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Αθηνών.
  • Του 10ου  Ειδικού Δημοτικού Αθηνών.
  • Του ΕΕΕΕΚ Πολυαναπήρων Αιγάλεω.

Για την κινητοποίηση έχουν οριστεί οι εξής προσυγκεντρώσεις στις 6.30μμ

 • Σταθμός Μετρό Περιστερίου
 • Σταθμός ΗΣΑΠ Περισσός
 • Hondos center Ομονοίας

Τέλος ανακοινώνεται ότι η πλατιά σύσκεψη της Γραμματείας της Σεααν με τη συμμετοχή εκπροσώπων σωματείων και φορέων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5Σεπτέμβρη στις 7 μμ, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος, πλατεία Κάνιγγος).
Θα υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής και μέσω zoom. Ο σύνδεσμος θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Κανένας μόνος του στη θύελλα , με τον αγώνας μας και την αλληλεγγύη υψώνουμε ασπίδα προστασίας, γύρω από τους ανθρώπους μας, τα σπίτια μας, τις οικογένειές μας!

Η Γραμματεία της Σεααν
Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ

 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

λογοτυπο παπσαπ

Αθήνα 29-08-2023

 

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες το ΔΣ του Συλλόγου μας στηρίζει την κινητοποίηση των φορέων του αγωνιστικού αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος την Πέμπτη 31 Αυγούστου έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 7 το απόγευμα ενάντια στις περικοπές από μια σειρά θεραπειών, εξετάσεων, φαρμάκων στα ΑμεΑ.

Το ΔΣ του ΠΑΣΑΠ καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 31 Αυγούστου στις 7μμ στο Υπ. Υγείας.

Παλεύουμε για:

 • Να παρθούν πίσω όλες οι τελευταίες αλλά και όλες οι παλαιότερες αποφάσεις που περικόπτουν θεραπείες, βάζουν πλαφόν, όρια ηλικίας και εξαιρέσεις.
 • Δωρεάν φάρμακα, θεραπείες, σύγχρονα θεραπευτικά μέσα, τεχνολογικά βοηθήματα για όλα τα παιδιά με αναπηρία, τα ΑμεΑ, τους χρόνια πάσχοντες, με 100% κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κανένα όριο, πλαφόν ή αποκλεισμό σε ασφαλισμένους ή ανασφάλιστους, Έλληνες ή μετανάστες.
 • Γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 • Καμία πληρωμή για εξετάσεις, θεραπείες και επεμβάσεις στα πρωινά ή απογευματινά εργαστήρια, ιατρεία, χειρουργεία.

Για το Δ.Σ του Π.Α.Σ.Α.Π

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Εμμανουήλ Καραΐσκος  Μπίλης Γεώργιος

 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΣ ΕΦΚΑ

λογοτυπο σεααν ενιαιου συλλογου γονεων και κηδεμονων

Προς τον Διοικητή και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΚΑ.
Σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζουν, παιδιά με βαριές αναπηρίες (νοητική στέρηση κλπ),γιατί μετά το θάνατο του γονέα τους , αδυνατούν να λάβουν τη σύνταξη και τις άλλες παροχές  από τον ΕΦΚΑ , επειδή για καιρό δεν έχει συγκροτηθεί και δεν λειτουργεί, η ειδική επιτροπή του ΕΦΚΑ, για την έγκριση και την επιτήρηση , του προσωρινού συμπαραστάτη , του βαριά ανάπηρου που αδυνατεί να διεκπεραιώσει από μόνος του τις προσωπικές του υποθέσεις.
Οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ για να λάβει τη σύνταξη ο βαριά ανάπηρος ,πιέζουν τους οικείους του, να προχωρήσουν στη διαδικασία του μόνιμου δικαστικού συμπαραστάτη. Εδώ όμως υπάρχουν δύο πολύ σοβαρά προβλήματα.

 •  Ο ανάπηρος μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία που παίρνει χρόνο,  πρέπει να ζήσει. Όπως γνωρίζετε υπάρχουν χιλιάδες ασφαλισμένοι, που έχουν σα μοναδικό εισόδημα, τις πενιχρές συντάξεις του ΕΦΚΑ ή τα επιδόματα.
 • Τη στιγμή που δεν υπάρχει από πριν δικαστικός συμπαραστάτης (πριν την απώλεια του γονέα δηλαδή), κ επειδή είναι μια απόφαση υψηλής κοινωνικής ευθύνης γι αυτόν που θα τον αναλάβει. Ταυτόχρονα θα πρέπει να λυθούν κ μια σειρά πρακτικά προβλήματα , που η ποικιλομορφία της ζωής αναδεικνύει , λχ ο αδελφός του παιδιού να ζει αλλού, επαρχία ή εξωτερικό ή να μην υπάρχει αδελφός . Ο ανάπηρος να χρειάζεται να μεταφερθεί σε μια άλλη περιοχή γεγονός που δημιουργεί άλλα ζητήματα, όπως δημιουργία προϋποθέσεων, ανεύρεση κατοικίας όπου μπορεί να φιλοξενηθεί μαζί με το φροντιστή του. Να λυθούν ζητήματα συνεννόησης των ενδιαφερομένων  κ να υπάρχει άνθρωπος , συγγενής ή γείτονας που να θέλει κ να μπορεί να αναλάβει έστω και προσωρινά την ευθύνη στήριξης του ανάπηρου.

Αυτά τα ζητήματα θα έπρεπε το κράτος από πριν να έχει προνοήσει για να μη δημιουργηθούν, μέσω ειδικών υπηρεσιών, κατάλληλα στελεχωμένων Αυτό που έτσι κ αλλιώς δεν συζητιέται κ δεν μπορεί να γίνει ανεκτό είναι να μένει ο ανάπηρος, χωρίς τα στοιχειώδη για να ζήσει. Αυτά που ο ασφαλισμένος γονέας του, με το αίμα και τον ιδρώτα του κατέβαλλε στο ασφαλιστικό του ταμείο για να μπορεί να εξασφαλίσει το ανάπηρο παιδί του, όταν ο ίδιος δεν θα μπορεί να το φροντίσει . Γι αυτό πρέπει να καταβάλλονται άμεσα οι όποιες παροχές, συντάξεις κλπ, χωρίς καμία διακοπή.
Αυτό οφείλετε ως οργανισμός και έχετε την υποχρέωση να το λύσετε άμεσα. Μάλιστα θα έπρεπε να το κάνετε χθες!!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

 • Να καταβληθούν αναδρομικά όλα τα οφειλόμενα συντάξεις κλπ, στους δικαιούχους ανάπηρους.
 • Με απόφαση του ΕΦΚΑ να συγκροτηθεί ειδική επιτροπή που με τον πιο πρακτικό τρόπο , να εγκρίνει και να επιτηρεί την αναγνώριση της ιδιότητας του προσωρινού συμπαραστάτη  για τους φροντιστές , συγγενείς ή άλλους οικείους του ανάπηρου , μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος. Σε κάθε περίπτωση η διοίκηση και οι διευθυντές των περιφερειακών υπηρεσιών να έχουν την ευθύνη για την αντιμετώπιση των όποιων πρακτικών προβλημάτων.
 •  Ο ΕΦΚΑ να καταβάλλει στους ασφαλισμένους του , τα όποια έξοδα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας του δικαστικού συμπαραστάτη (έξοδα δικηγόρων, συμβολαιογραφικές πράξεις, δικαστικά έξοδα).
 • Σε κάθε περίπτωση , ο ΕΦΚΑ θα έπρεπε να έχει και πρέπει να εξασφαλίσει , νομικούς αλλά και κοινωνικούς επιστήμονες (κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους κλπ ) για να συνδράμουν, να στηρίζουν κ να αντιμετωπίζουν τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει αυτή η κατηγορία των ασφαλισμένων.

Περιμένοντας την άμεση ανταπόκριση σας.
Τηλέφωνα Επικοινωνίας:
6977325257, 6972510719

 


Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ
Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ
18/08/2023

                       

ΚΑΛΕΣΜΑ

λογοτυπο σεααν ενιαιου συλλογου γονεων και κηδεμονων

Ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες γονείς και κηδεμόνες,

Πέμπτη 31 Αυγούστου διαδηλώνουμε έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 7μμ.
Ενάντια στις νέες περικοπές στις θεραπείες των ΑμεΑ
Να μπει ΤΕΡΜΑ στο σμπαράλιασμα του συστήματος υγείας και στην εμπορευματοποίηση των αναγκών μας.

Τους τελευταίους μήνες, είναι σε εξέλιξη ένας νέος κύκλος περικοπών στις θεραπείες των ΑμεΑ. Περικοπές που επιβεβαιώνουν ότι το Εθνικό Σχέδιο για την αναπηρία , οι λεγόμενες μεταρρυθμίσεις στην υγεία , δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ελάχιστο πακέτο παροχών για τους πιο εξαθλιωμένους στη λογική «κόστος- όφελος», για τη στήριξη των επιχειρήσεων.
Σήμερα σου λένε, έχεις παράλληλη στήριξη έστω και δύο ώρες την εβδομάδα, δεν χρειάζεσαι ειδικό παιδαγωγό. Αύριο θα σου πουν, έχεις λογο, έργο, στο Ειδικό Σχολείο , δεν χρειάζεσαι ξεχωριστά θεραπείες από τον ΕΟΠΥΥ κ ας είναι ένας λογοθεραπευτής , εργοθεραπέυτής, ψυχολόγος για 100 μαθητές.
Από τις 11 του Ιούλη , ζητάμε συνάντηση με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, μέχρι και σήμερα δεν έχουμε λάβει κάποια απάντηση.

Η υγεία μας, οι ζωές μας, η ζωή των ανθρώπων μας σε κίνδυνο.

Σα να μη φτάνουν όλα αυτά , οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας βρίσκονται σε κατάσταση διάλυσης. Προσωπικό εξαθλιωμένο, σε παράκρουση , από τις ελλείψεις, την εντατικοποίηση , την υπερεφημέρευση, τμήματα που κλείνουν , ,-θες να κλείσεις ένα ραντεβού, πρέπει να περιμένεις μήνες, αν όχι χρόνο-,  πρέπει να μιλήσεις με το γιατρό σου , αλλά πότε να τον δεις , από εφημερία σε εφημερία, κ αν μπορέσεις να τον δεις , τι να πρωτοπείς, όταν έξω από ιατρείο περιμένουν άλλοι 50; Σου ζητά εξετάσεις για να δει την κατάσταση σου εκείνη τη στιγμή αλλά για να μπορέσεις να τις ολοκληρώσεις μπορεί να περάσει και χρόνος. Εκτός κ αν πληρώσεις να πας στον ιδιωτικό τομέα.
Ιδιωτικός τομέας, που γιγαντώνεται, που βγάζει δισεκατομμύρια, ποντάροντας στην αγωνία για τον άνθρωπο μας, στην ανασφάλεια μπροστά στην αρρώστια.  Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στο δημόσιο τομέα , σε απόγνωση , οδηγούνται μαζικά σε παραιτήσεις. 

Θυσία στο όνομα των κερδών.

Πληρώσαμε την κρίση. Χάσαμε μαζικά κόσμο μέσα στην πανδημία, που θα μπορούσε να είχε σωθεί. Χάνεται και σήμερα καθημερινά κόσμος , επειδή δε φτάνει το ασθενοφόρο στην ώρα του αλλά και γιατί δεν γίνεται η επέμβαση, το πρόγραμμα αποκατάστασης την ώρα που πρέπει. Θεραπείες ή/και οι εξετάσεις επειδή απλά δεν έχεις να πληρώσεις. Διότι το κράτος αντιμετωπίζει σαν κόστος την υγεία και τη ζωή σου. Δεν κάνει προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας. Δεν επενδύει σε υποδομές και σε νέο σύγχρονο εξοπλισμό , γιατί θέλουν να μας πάνε πελάτες στον ιδιωτικό τομέα.

Η οργάνωση, ο αγώνας η μόνη διέξοδος.

Έχουμε πείρα. Έχουμε πάθει και έχουμε μάθει. Έχουμε δώσει και αγώνες, που καθυστερήσαμε μέτρα αλλά και ακυρώσαμε κάποια από αυτά. Τώρα περισσότερο από ποτέ, χρειάζονται ακόμη πιο μαζικοί, πιο αποφασιστικοί αγώνες.

Δυναμώνουμε τη ΣΕΑΑν.
Ενισχύουμε τον Ενιαίο.
Είναι και δικοί μας αγώνες, οι αγώνες των μαχόμενων υγειονομικών!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 • Να παρθούν πίσω όλες οι τελευταίες αποφάσεις αλλά και όλες οι παλαιότερες που είχαν πάρει οι προηγούμενες κυβερνήσεις,  που περικόπτουν θεραπείες , βάζουν πλαφόν, όρια ηλικίας και εξαιρέσεις. Μοναδική προϋπόθεση το παραπεμπτικό του ειδικού. Δεν δεχόμαστε επ’ ουδενί, την εφαρμογή της αντιεπιστημονικής απόφασης για θεραπείες εξ αποστάσεως.
 • Ίδρυση δημόσιων δομών ,πρώιμης διάγνωσης και έγκαιρης παρέμβασης ,θεραπείας και αποκατάστασης για τα ΑμεΑ, υψηλής ποιότητας και δωρεάν.
 • Δωρεάν φάρμακα, θεραπείες , σύγχρονα θεραπευτικά μέσα, τεχνολογικά βοηθήματα για όλα τα παιδιά με αναπηρία, τα ΑμεΑ , τους χρόνια πάσχοντες , με 100% κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κανένα όριο , πλαφόν ή αποκλεισμό σε ασφαλισμένους ή ανασφάλιστους, Έλληνες ή μετανάστες.
 • Γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 • Καμία πληρωμή για εξετάσεις, θεραπείες και επεμβάσεις στα πρωινά ή απογευματινά εργαστήρια ,ιατρεία, χειρουργεία.
 • Μαζικές προσλήψεις γιατρών, άλλων επιστημόνων, ειδικών κ άλλου προσωπικού στο δημόσιο σύστημα υγείας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
 • Μαζικές προσλήψεις διασωστών στο ΕΚΑΒ.
 • Λέμε ΟΧΙ στις εγκληματικές αποφάσεις για μεικτά πληρώματα και κάλυψη ιατρικών τμημάτων στα δημόσια νοσοκομεία με εφημερεύοντες γιατρούς άλλων ειδικοτήτων.
 • Άνοιγμα των νοσοκομείων και των τμημάτων που έχουν κλείσει.
 • Αποφασιστική ενίσχυση των τμημάτων για χρόνια πάσχοντες (διαβητολογικά κέντρα, ιατρεία σκλήρυνσης, σπάνιων ασθενειών, δημόσιες μονάδες τεχνητού νεφρού κλπ).
 • Αποφασιστική ενίσχυση των μεταμοσχευτικών κέντρων και της λειτουργίας των ΜΕΘ , για να ξεβαλτώσουν πια οι μεταμοσχεύσεις , για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. 

Η κινητοποίηση στις 31 Αυγούστου στο Υπουργείο Υγείας , να σημάνει ένα νέο ξεκίνημα αγώνων. Να στείλουμε το μήνυμα  ότι δεν είμαστε αναλώσιμοι.
Η υγεία μας , η ζωή των ανθρώπων μας αξίζουν πολύ περισσότερο από τα κέρδη τους.
Όλες οι γραμματείες της ΣΕΑΑν, τα παραρτήματα του Ενιαίου, οι αγωνιστικοί σύλλογοι, ο καθένας και η καθεμία από εμάς , κάνουμε δική μας  υπόθεση, την ενημέρωση , τη μαζική κάθοδο του κόσμου στην κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο.

 

Την Τρίτη 5 Σεπτέμβρη , σε πλατιά σύσκεψη συζητάμε την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα , παίρνουμε μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα αναδειχθούν στην Ειδική Αγωγή με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Στη σύσκεψη καλούνται να πάρουν μέρος εκπρόσωποι φορέων , συλλόγων και συνδικαλιστές από συλλόγους ΑμεΑ και γονέων αλλά και γενικότερα του λαϊκού κινήματος.

Κανένας μόνος του στη θύελλα , με τον αγώνας μας και την αλληλεγγύη υψώνουμε ασπίδα προστασίας, γύρω από τους ανθρώπους μας, τα σπίτια μας, τις οικογένειές μας.


Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ
Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ
17/08/2023

                       

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

λογοτυπο σεααν ενιαιου συλλογου γονεων και κηδεμονων

Εδώ και ένα μήνα περίπου έχουμε αποστείλει αίτημα για συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας (11 Ιούλη). Παράλληλα,  εδώ και 20 ημέρες (20 Ιούλη), έχουμε στείλει αίτημα για συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας .
Για τα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ανάπηροι, οι χρόνιοι πάσχοντες, αρμοδιότητες δηλαδή των υπουργείων τους.
Επιπτώσεις στα ΑμεΑ από την εμπορευματοποίηση της υγείας, της Πρόνοιας, της Ειδικής Αγωγής ,περικοπές σε θεραπείες , τεχνολογικά βοηθήματα , επικίνδυνα ειδικά σχολεία, ανησυχία σε γονείς κ εκπαιδευτικούς , για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία τη νέα σχολική χρονιά. Αν θα μπορέσουν όλα τα παιδιά που έχουν γραφτεί να πάνε σχολείο αλλά και σε τι συνθήκες.
Μέχρι σήμερα, καμία απάντηση στα αιτήματα μας για συνάντηση, ούτε από ένα ούτε από το άλλο Υπουργείο.
Προειδοποιούμε:
Μην παίζουν με τις αγωνίες , την απόγνωση κ την απελπισία πολλές φορές  που οδηγούνται , σαν αποτέλεσμα της πολιτικής τους, οι ανάπηροι, οι χρόνια πάσχοντες κ οι οικογένειές τους.
Όλα αυτά τα χρόνια, της κρίσης , της πανδημίας, της ακρίβειας , των περικοπών κ των ιδιωτικοποιήσεων , έχουμε αποδείξει, ότι τα παραπάνω συναισθήματα , μετουσιώνονται όλο κ περισσότερο σε οργή και απόφαση για αγώνα.
Περιμένουμε άμεσα απαντήσεις, αλλιώς το αγωνιστικό αναπηρικό κ γονεϊκο κίνημα θα δώσει τις δικές του αγωνιστικές απαντήσεις.
ΥΓ: Οργή και πάλι οργή!
Πως γίνεται, όταν ανακοινώνει μια παράσταση διαμαρτυρίας το αγωνιστικό αναπηρικό και γονεϊκό κίνημα, να πηγαίνουν μισή ώρα πριν, δεκάδες αστυνομικοί όλων των μονάδες άλλα κ να την παρακολουθούν κ μέσω drone κ την ίδια στιγμή 200 φασιστοειδή από την Κροατία, να περνούν τα σύνορα, να διασχίζουν τη μισή Ελλάδα κ να μακελεύουν το λαό της Ν. Φιλαδέλφειας κ τους φιλάθλους της ΑΕΚ , χωρίς να παρθεί ένα μέτρο αποτροπής.
Αυτό είναι το κράτος τους!

Οργάνωση & Αγώνας η μόνη διέξοδος!

 


Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ
Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ
08/08/2023

                       

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

λογοτυπο σεααν ενιαιου συλλογου γονεων και κηδεμονων

Η τραγική κατάσταση με την κατασκήνωση για τα ΑμεΑ στην Μπούκα της Αμφιλοχίας , ούτε η μοναδική είναι, ούτε έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία.
Σα δε ντρέπονται!! Μόνο 3000 παιδιά με αναπηρία καλύπτονται από το πρόγραμμα κατασκηνώσεων του κράτους με τις περισσότερες των περιπτώσεων οι συνθήκες να ναι είναι άθλιες.

Βαρβαρότητα κυβέρνησης και Δήμων που στο όνομα του κέρδους έχουν συρρικνώνει τις κατασκηνώσεις στον ελάχιστο βαθμό, ενώ οι συνθήκες είναι απαράδεκτες.

Υποκρισία, τυχοδιωκτισμοί των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, που ενώ συνδιαχειρίζονται το κατασκηνωτικό πρόγραμμα για τα ΑμεΑ, του κράτους, εκμεταλλευμένοι την αγωνία των γονέων για να εξασφαλίσουν έστω κ για λίγες ημέρες διακοπές για τα παιδιά τους αλλά και την απαραίτητη αποφόρτιση της οικογένειας, αποποιούνται την ευθύνη για τα τραγικά προβλήματα  λέγοντας, ότι έχουν στείλει τις παρατηρήσεις τους, κατά καιρούς, ενώ ουδέποτε διεκδίκησαν, ουσιαστικές λύσεις για το πρόβλημα των διακοπών των ΑμεΑ. Την ανάληψη της ευθύνης από το κράτος να τους εξασφαλίσει, με όρους αξιοπρέπειας, ποιοτικές διακοπές.

Μαζί με τα 500χιλιαδες στρέμματα δασών που κάηκαν στις τελευταίες πυρκαγιές, έγινε στάχτη ο μύθος περί του τουριστικού θαύματος κ του επιτελικού κράτους. Με την άκρη της κουρτίνας που σηκώθηκε ( με την περίπτωση της κατασκήνωσης στην Αμφιλοχία) είδαμε, σε τι συνθήκες διαβιούν στις κατασκηνώσεις τα λίγα παιδιά που πηγαίνουν. Αποκαλύπτοντας έτσι τη βαρβαρότητα της πολιτικής τους, ξεσκίζοντας το προσωπείο των δήθεν ευαίσθητων  (Κυβέρνησης και Δήμων), απέναντι σε αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη, τις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες.

Το έγκλημα είναι διαχρονικό, έχουν ευθύνη όλες οι κυβερνήσεις, που μείωσαν τα τελευταία χρόνια στο 50% τις δαπάνες για τις κατασκηνώσεις, έκλεισαν τις περισσότερες κρατικές και δημοτικές κατασκηνώσεις, αφήνοντας αυτό το υποβαθμισμένο πρόγραμμα, που καλύπτει μόλις 3000 παιδιά με αναπηρία, να το διαχειρίζεται η ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, μαζί με κάποιους δήμους.
Την ίδια στιγμή, άνοιγαν το δρόμο στην επιχειρηματική δράση στο χώρο, «νόμιμη ή παράνομη», που οι συνθήκες κ εκεί είναι απαράδεκτες.
Ήταν οι ίδιοι που με αποφάσεις τους, έκοψαν θεραπείες από παιδιά με αναπηρία, επέβαλλαν συμμετοχή σε φάρμακα, θεραπείες κ εξετάσεις αλλά κ τεχνολογικά βοηθήματα. Αφήνοντας τους ανασφάλιστους ανάπηρους, κ ιδιαίτερα τα παιδιά, στο έλεος τους, χωρίς καμία κάλυψή. Ούτε θεραπείες, ούτε τεχνολογικά βοηθήματα.
Μας τάραξαν με τα ρεκόρ με τις αφίξεις κ τις εισπράξεις από τον τουρισμό αλλά ένα μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των λαϊκών οικογενειών κ ιδιαίτερα αυτών με παιδιά με αναπηρία δεν θα κάνουν ούτε μια μέρα διακοπές.
Η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος πολύ έγκαιρα κ φέτος έθεσαν το ζήτημα των διακοπών κ των κατασκηνώσεων των παίδων με αναπηρία, αλλά η κυβέρνηση, σιγή ασύρματου. Στα κανάλια δεν πούλαγε, ενώ οι εμφανιζόμενες συνδικαλιστικές οργανώσεις κ οι διαφορές ΜΚΟ, διαγκωνίζονταν για το μοίρασμα των προγραμμάτων άντε, διατύπωναν κ εγγράφως κάποιες παρατηρήσεις.

Ο αγώνας για το δικαίωμα στις διακοπές των παιδιών με αναπηρία είναι μέρος του αγώνα για μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, με βάση τις κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας.
Αγώνας που έχει στο κέντρο τη ζωή κόντρα στην βαρβαρότητα του κυνηγητού του κέρδους που μας θέλει αναλωσίμους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

 • Να γίνει πλήρης διεύρυνση των καταγγελιών κ διαμοιρασμός των ευθυνών, για την κατασκήνωση στην Μπούκα της Αμφιλοχίας, αλλά κ στις άλλες κατασκηνώσεις.
 • Δημόσιο δίκτυο κατασκηνώσεων για παιδιά με αναπηρία με σύγχρονες προδιαγραφές. Με εξειδικευμένο προσωπικό και με επιστημονικά δομημένα προγράμματα λειτουργίας. Χωρίς καμία επιβάρυνση των γονιών κ καμία εμπλοκή ιδιωτών με οποιονδήποτε πρόσωπο (ΜΚΟ , επιχειρηματίες, συνδικαλιστικές οργανώσεις κλπ).

Οι ζωές των παιδιών μας είναι πολύτιμες και μοναδικές κ δεν τις εμπιστευόμαστε στα χέρια οποιουδήποτε ιδιώτη.

Είμαστε σε ετοιμότητα να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας το αμέσως επόμενο διάστημα, ενάντια στο νέο κύκλο περικοπών στις θεραπείες των παιδιών μας.

 • Να σταματήσει κάθε πληρωμή από τους γονείς.
 • Να μπει τέρμα στη διάλυση των Δημόσιων δομών για ΑμεΑ.
 • Να ανοίξουν το Σεπτέμβρη τα Ειδικά Σχολεία πλήρως στελεχωμένα κ με όρους ασφαλείας ,έχοντας παράλληλα λυμένο το ζήτημα της μεταφοράς για όλα τα παιδιά.
 • Κάλυψη όλων των παιδιών που έχουν ανάγκη από παράλληλη στήριξη κ από τμήμα ένταξης.
 • Ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές σε όλα τα σχολεία, Γενικά κ Ειδικά.

Δυναμώνουμε τη Σεααν κ τον Ενιαίο.
Ζωντανεύουμε, λειτουργούμε, κάνουμε όργανα αγώνα τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων σε όλα τα σχολεία.

 


Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ
Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ

                       

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

λογοτυπο σεααν

Κοράκια δεν είναι για τα νύχια σας, οι σχολές Τυφλών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η Εθνική Τράπεζα, βγάζει προς πώληση , το μερίδιο της , μετά από 60 χρόνια του κεντρικού κτηρίου της σχολής τυφλών Θεσσαλονίκης (Παράρτημα ΚΕΑΤ). Κτήριο που στεγάζει το ΜΟΝΑΔΙΚΟ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο για τυφλούς και παιδιά με προβλήματα όρασης στην Β. Ελλάδα.  Ενώ το παλαιό κτήριο , της σχολής τυφλών Καλλιθέας, μένει εδώ και 24 χρόνια αναξιοποίητο, μετά τις ζημιές που υπέστη από το σεισμό του ‘99 κ έχει γίνει αντικείμενο διεκδίκησης προς εκμετάλλευση από το Ινστιτούτο Αναπηρίας της ΕΣΑμεΑ . Πρωτοπόρο στην εμπορευματοποίηση των αναγκών των αναπήρων και το δήμο της Καλλιθέας.
Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης και των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών (ΕΟΤ,ΠΣΤ και ΕΣΑμεΑ). Που τόσα χρόνια ήξεραν τις παραπάνω εκκρεμότητες και προβλήματα. Συνδιοίκησαν με αγαστή συνεργασία, αρνούμενοι να δώσουν ουσιαστικές λύσεις στα ζητήματα των σχολών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

 

Η ΕΣΚ Τυφλών και η ΣΕΑΑΝ από καιρό έχουν καταγγείλει , την απαράδεκτη κατάσταση, την σύγκρουση για το ποιος θα πάρει προς εκμετάλλευση , το παλιό κτήριο που είναι διατηρητέο στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών στην Καλλιθέα (Θησέως 210),όταν οι υπάρχουσες υπηρεσίες του ΚΕΑΤ και το Ειδικό Δημοτικό Τυφλών Καλλιθέας ασφυκτιούν από την έλλειψη χώρων. Παράλληλα έχουμε καταγγείλει την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση της λειτουργίας του παραρτήματος του ΚΕΑΤ στην Θεσσαλονίκη.
Όταν υπάρχει τεράστια ανάγκη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για την ανάπτυξη νέων τμημάτων , για την εκπαίδευση και αποκατάσταση των τυφλών παιδιών και αυτών με προβλήματα όρασης. Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, είχαμε αναδείξει την ανάγκη ανέγερσης σύγχρονων κτηριακών εγκαταστάσεων για την εκπαίδευση και αποκατάσταση των τυφλών κ με προβλήματα όρασης, παιδιών της Β. Ελλάδας.
Όσον αφορά το παλιό κτήριο του ΚΕΑΤ στην Καλλιθέα , παρά τις κινητοποιήσεις της ΕΣΚ Τυφλών και της ΣΕΑΑν, του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων αλλά και των εργαζομένων του κέντρου, όλες οι κυβερνήσεις από το 1999 μέχρι κι σήμερα , αρνούνται πεισματικά , να δώσουν τις ανάλογες πιστώσεις για να γίνουν οι ανάλογες μελέτες και τα έργα αποκατάστασης των ζημιών από το σεισμό του ’99 αλλά και οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την ανακαίνιση έτσι ώστε να είναι το κτήριο πλήρως λειτουργικό, για μπορέσουν να στεγαστούν οι υπηρεσίες του ΚΕΑΤ αλλά και νέα τμήματα αναγκαία για την εκπαίδευση , αποκατάσταση, ιδιαίτερα την επαγγελματική των παιδιών με προβλήματα όρασης.
Ένοχη σιωπή όλα τα χρόνια, είχε κρατήσει για τα παραπάνω προβλήματα, το στήριγμα όλων των κυβερνήσεων, στην αντιαναπηρική τους πολιτική ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών και η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών. Οργανώσεις , που η πλειοψηφία τους εκπροσωπείται στο ΔΣ του ΚΕΑΤ.
Ενώ σήμερα παίρνουν μέρος στον διαγκωνισμό για τη νομή των εγκαταστάσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μακριά και πέρα από τις ανάγκες εκπαίδευσης των τυφλών μαθητών.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 • Να ακυρωθεί με απόφαση της κυβέρνησης η «πώληση», του ανύπαρκτου μεριδίου της Εθνικής τράπεζας του κεντρικού κτηρίου και των οικοπεδικών εγκαταστάσεων της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης.
 • Να περάσει και τυπικά στην ιδιοκτησία του ΚΕΑΤ – Παράρτημα Θες/νικης,  πράγμα που έπρεπε να έχει γίνει από χρόνια.
 • Να δοθούν οι αναγκαίες πιστώσεις , για να γίνουν οι ανάλογες μελέτες με κατεπείγοντα χαρακτήρα για την ανέγερση νέων σύγχρονων κτηριακών εγκαταστάσεων για τις ανάγκες εκπαίδευσης και αποκατάστασης των τυφλών της Β. Ελλάδας. Καθώς οι υπάρχουσες είναι κ ακατάλληλες κ επικίνδυνες.
 • Να σταματήσει κάθε συζήτηση για την παραχώρηση του παλαιού κτηρίου , γνωστό ως Αμπέτειο η προς χρήση στο δήμο της Καλλιθέας ή στο Ινστιτούτο Αναπηρίας της ΕΣΑμεΑ γιατί δεν είναι για τα δόντια τους , γιατί είναι πέρα για πέρα απαραίτητο για τις ανάγκες εκπαίδευσης κ αποκατάστασης των τυφλών παιδιών και αυτών με προβλήματα όρασης.
 • Να δοθούν οι αναγκαίες πιστώσεις για να γίνει πλήρως λειτουργικό το Αμπέτειο για τις ανάγκες αναβάθμισης και άνοιγμα νέων τμημάτων για την εκπλήρωση των πραγματικών σκοπών του ΚΕΑΤ. Ως μοναδικού δημόσιου κέντρου , που έχει στην ευθύνη του , την εκπαίδευση , την αποκατάσταση και την ολόπλευρη στήριξη των τυφλών κ αυτών με προβλήματα όρασης της χώρας μας, όλων των ηλικιών.

 

Η συμπόρευση του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος και των αγωνιστών τυφλών, με το σύλλογο γονέων και το σωματείο εργαζομένων του κέντρου είναι η μοναδική εγγύηση για την ακύρωση αυτών των εγκληματικών σχεδίων. Για τη διάσωση και την ουσιαστική αναβάθμιση του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

                       


Η Γραμματεία της ΕΣΚ Τυφλών – Συνδικαλιστές της ΣΕΑΑν
17 Ιούλη 2023

Τηλέφωνα Επικοινωνίας
6977325257, 6948940746, 6976724924

                       

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

λογοτυπο σεααν

Η Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν και συνέβαλαν στην επιτυχία της λαχειοφόρου αγοράς για την οικονομική ενίσχυση της ΣΕΑΑΝ. Σας ενημερώνουμε ότι η λαχειοφόρος έληξε το Σάββατο 8 Ιουλίου στην χρονιάτικη εκδήλωση, με την κλήρωση των τυχερών αριθμών.

Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν τα δώρα είναι:

Ο πρώτος αριθμός που κερδίζει ένα εξαήμερο ταξίδι για δυο άτομα στην κεντρική Ευρώπη αξίας 700€! Είναι ο 26196
Ο δεύτερος αριθμός που κερδίζει έναν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής (Laptop) Είναι ο 26091
Ο τρίτος αριθμός που κερδίζει μία Δώρο-επιταγή αξίας 100€ από Σούπερ Μάρκετ Είναι ο 0852 και
Ο τέταρτος αριθμός που κερδίζει μία Δώρο-επιταγή αξίας 100€ από Σούπερ Μάρκετ Είναι ο 13390

Συνεχίζουμε να ενισχύουμε οικονομικά την ΣΕΑΑΝ για να μπορέσουμε να έχουμε τα δικά μας γραφεία. Για τις συναντήσεις μας, την επικοινωνία μας, τις συγκεντρώσεις μας, τις εκδηλώσεις μας. Για να τυπώνουμε το δικό μας ενημερωτικό υλικό, για τη διατήρηση των ιστοσελίδων μας. Έτσι ώστε να μπορούμε να οργανώνουμε τους αγώνες μας. Να στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις μας, τους συναδέλφους μας που κινδυνεύουν ή θα κινδυνέψουν να μείνουν χωρίς φάρμακα, αναγκαίες θεραπείες, χωρίς επιδόματα ή σύνταξη, να απολυθούν ή να μείνουν χωρίς ρεύμα αλλά και χωρίς το φαγητό στο τραπέζι του σπιτιού τους. Να υψώσουμε ακόμα πιο αποφασίστηκα ασπίδα προστασίας ενάντια στους πλειστηριασμούς για να μην βρεθούν ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες και οι οικογένειες τους στο δρόμο.  

ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΣΕΑΑΝ,
ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ
Υπενθυμίζουμε για όσους θέλουν να ενισχύσουν μέσω τραπέζης τους             αριθμούς λογαριασμών.

 • Πειραιώς (ΕΝΙΑΙΟΣ): GR43 0172 0290 0050 2910 3572 238 
 • Εθνική (ΣΕΑΑΝ): GR7101105380000053800473927

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2105221411, 6972510719 και 6977325257


Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ
10/07/2023

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η διοίκηση του ΕΦΚΑ προκαλεί τους αναπήρους και τις οικογένειες τους!!

Από την μια μεριά καλύπτει ανοιχτά, βάρβαρες εγκληματικές αποφάσεις των ΚΕΠΑ, που αφήνουν βαριά ανάπηρους , χωρίς τα αναγκαία για να ζήσουν (θεραπείες, επιδόματα, συντάξεις), και από την άλλη , επειδή η απόφαση των ΚΕΠΑ δικαίωσε βαριά ανάπηρο και του αναγνώρισε , ποσοστό αναπηρία 80% δια βίου, εκπρόσωπος της διοίκησης ενημέρωσε την οικογένεια του, ότι κινεί τη διαδικασία για επανεξέταση.
Η στάση της διοίκησης επιβεβαιώνει, τις καταγγελίες της ΣΕΑΑν και του ΕΝΙΑΙΟΥ, ότι έρχεται νέος κύκλος περικοπών, για να πιαστούν οι δημοσιονομικοί δείκτες, τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης. Άλλωστε, και μόνο η μείωση του προϋπολογισμού του ΟΠΕΚΑ κατά 185 εκατομμύρια για το 2023, ήταν σαφής απόδειξη , ότι η αύξηση κατά 8% των επιδομάτων αναπηρίας πριν τις εκλογές (δλδ 1€/μέρα ή 1,87€/ημέρα), ήταν το «τυράκι στη φάκα», για τα ακόμα χειρότερα που  μας ετοιμάζουν.
Σημειώστε , ότι μόνο οι ανάπηροι , που παίρνουν επιδόματα, -γιατί οι περισσότεροι δεν παίρνουν-, έχασαν από την ακρίβεια από 1000 έως 1800€ μόνο τα τελευταία 2 χρόνια.
Κύριοι της Κυβέρνησης και της Διοίκησης του ΕΦΚΑ, πλανάσθε πλάνην οικτρά, αν νομίζετε πως οι ανάπηροι κ οι οικογένειες τους θα πουν «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω».
            Καλούμε όλους τους ανάπηρους, τους χρόνιους πάσχοντες, τους γονείς & κηδεμόνες σε αγωνιστική ετοιμότητα.
Αν νομίζει η διοίκηση του ΕΦΚΑ , που έζωσε το κτήριο της διοίκησης με πολλαπλάσιες των συγκεντρωμένων αστυνομικές δυνάμεις, στην παράσταση διαμαρτυρίας στις 05/06/2023, ότι θα αποτρέψει την έκφραση της οργής μας κ ότι ξεμπέρδεψε μαζί μας , βαθιά γελασμένοι.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

 • Να αποσύρει η διοίκηση του ΕΦΚΑ την εντολή ακύρωσης της απόφασης που δικαιώνει το συνάδελφο Α.Β.
 • Να δικαιωθούν πέρα για περά οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες που κατακρεουργήθηκαν με τις αποφάσεις των ΚΕΠΑ και της διοίκησης του ΕΦΚΑ.
 • Να μπει ΕΔΩ κ ΤΩΡΑ ΤΕΡΜΑ στα σφαγεία των ΚΕΠΑ.

 

Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας.
Μόνο με τον αγώνα θα υπερασπίσουμε τους ανθρώπους μας και τις ζωές μας.

 

ΥΓ: Αν σε διάστημα μιας εβδομάδας, δεν ενημερωθούμε για τη δικαίωση των συγκεκριμένων συναδέλφων , θα ανακοινωθεί η συγκεκριμένη αγωνιστική μορφή απάντησης στη νέα πρόκληση.

 

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ
Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ
29/06/2023

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

λογοτυπο σεααν

Ντροπή και αίσχος!

Αστυνομικοί πρωτοστατούν για ακόμη μια φορά, σε ρατσιστικές επιθέσεις σε ανάπηρο μετανάστη από τη Νιγηρία.

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ. εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον Ουτσε Οκομπα που δικάζεται σήμερα σε δεύτερο βαθμό, στα δικαστήρια Ευέλπιδων, κτήριο 8, αίθουσα 4 στις 10.30πμ.
Εδώ, ας σημειωθεί, ότι ο Ουτσε Οκομπα είχε συλληφθεί αυθαίρετα και είχε προαχθεί στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων και παραπέμφθηκε για απείθεια, επειδή αρνήθηκε να υπογράψει κατάθεση που δεν γνώριζε τι περιέχει και ζητούσε να του την διαβάσει δικός του άνθρωπος ή ο δικηγόρος του, αφού έχει πρόβλημα όρασης.

Η αυθαιρεσία και ο ρατσισμός σε όλο της το μεγαλείο. Ή είσαι όργανο εξουσίας η δεν είσαι.
Όλως τυχαίως, ο συνάδελφος, δικάστηκε ερήμην, γιατί δεν βρέθηκε η κατοικία του, όταν μένει για 20 χρόνια νόμιμα, στην ίδια διεύθυνση, - εδώ τρέχουν όλα γρήγορα βλέπετε-, και καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλακή, με τρία χρόνια αναστολή.

Ο Ουτσε Οκομπα, και πολλοί άλλοι μετανάστες έχουν πέσει θύμα, πολλές φορές, της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας. Ο Ουτσε Οκομπα που είναι 36 χρόνων, μουσικός από τη Νιγηρία, με πρόβλημα όρασης, είχε κάνει μήνυση γι’ αυτό που όλως τυχαίως είχε μπει στο αρχείο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΉΣΕΙ ΚΆΘΕ ΔΘΩΞΗ ΣΤΟΝ ΟΥΤΣΕ ΟΚΟΜΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΟΥ ΤΑ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΆ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ, ΟΠΩΣ ΈΧΟΥΝ Κ ΟΙ ΥΠΌΛΟΙΠΟΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΊΔΑ ΜΑΣ.


Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ
29/06/2023

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σάββατο 8 Ιούλη στις 8μμ, χρονιάτικο γλέντι της ΣΕΑΑΝ, στην αυλή του Μουσείου της ΠΕΚΑΜ, (πλατεία Ασωμάτων 31, Θησείο).

Γνωριζόμαστε καλύτερα, παίρνουμε δύναμη για τους αγώνες του αύριο, ενισχύουμε τη ΣΕΑΑΝ, με καλή μουσική από τα δικά μας παιδιά, με μεζέ και ποτό.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση της λαχειοφόρου της ΣΕΑΑΝ. 

 

Το πολεμάμε και τραγουδάμε
είναι τρόπος ζωής για μας!

 


Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ
28/06/2023

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σοβαρό πρόβλημα, εγγραφών νέων μαθητών με αναπηρία στα ειδικά σχολεία με την νέα σχολική χρονιά.

Ο Ενιαίος σύλλογος γονέων & Κηδεμονων ΑΜΕΑ Αττικής & Νήσων, συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Πειραιά την Πέμπτη 22 Ιουνη στη 1μμ, στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πειραιά (ελ. Βενιζέλου 35), για την αδυναμία εγγραφής μαθητών στην α’ γυμνασίου του ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας.

 

Ο Σύλλογος μας, με μια σειρά κινητοποιήσεις, πρωτοβουλίες, ανακοινώσεις, έχει αναδείξει , την τεράστια έλλειψη Ειδικών Σχολείων. Τα περισσότερα Ειδικά Σχολεία , είναι υπεράριθμα σε μαθητές.
Πρόβλημα, που σε συνδυασμό με τις ελλείψεις προσωπικού και την ακαταλληλότητα των κτηρίων , -σε σημείο που είναι κ επικίνδυνα-, διαμορφώνουν μια εκρηκτική κατάσταση , με τεράστιες επιπτώσεις στα ίδια τα παιδιά και τις οικογένειες τους. Ενώ ιδιαίτερα επιβαρυντική είναι η κατάσταση για τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους άλλους εργαζόμενους του χώρου.             Αυτή η κατάσταση έχει να κάνει με τη συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης κ όλων όσων έχουν κυβερνήσει ως τώρα αλλά  κ της ΕΕ. Της λογικής δηλαδή, κόστους-οφέλους, της συκοφάντησης των ειδικών σχολείων , γιατί απλά θέλουν να τα κλείσουν, στο όνομα της συμπερίληψης και της δήθεν ένταξης.
Γιατί τα παιδιά με αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες , είναι κόστος για το κράτος τους, όταν πρέπει να λειτουργούν δημόσιες δομές για τις ανάγκες τους , αλλά καλοί πελάτες και κερδοφόρο εμπόρευμα, οι ανάγκες τους για να καλυφθεί ο χώρος από επιχειρήσεις.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

 • Να εγγραφούν όλοι οι μαθητές στην Α’ Γυμνασίου στο ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας.
 • Να βρεθούν άμεσα δημόσια κτήρια κ να στεγάσουν το ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας κ τα άλλα σχολεία, που λειτουργούν σήμερα σε βαθμό επικινδυνότητας.
 • Να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία το Σεπτέμβρη με όρους ασφάλειας και με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων , με βάση τις ανάγκες.
 • Χρηματοδότηση από το κράτος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανέγερσης νέων, σύγχρονων δημόσιων ειδικών σχολείων για να αποσυμφορηθούν τα υπάρχοντα κ να αντικατασταθούν τα επικίνδυνα κτήρια , όπως είναι το ΕΝΕΕΓΥΛ Αιγάλεω, το Πολλαπλά Αναπήρων, το ΕΝΕΕΓΥΛ Περιστερίου , τα Ειδικά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων κ όχι μονό.
 • Να λειτουργήσουν επιτέλους τα Ειδικά Σχολεία που έχουν ιδρυθεί στα χαρτιά κ είναι άκρως αναγκαία όπως το ΕΕΕΕΚ Αθηνών και Περιστερίου , το Ειδικό Δημοτικό Βύρωνα κ Ν. Φιλαδέλφειας κ όχι μόνο.

Ο σύλλογος μα ς το επόμενο διάστημα μαζί με τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους των ειδικών σχολείων θα κλιμακώσει τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες , σύμφωνα κ με τις αποφάσεις της σύσκεψης φορέων που διοργάνωσε.

 

Τα παιδιά μας δεν είναι αναλώσιμα, είναι άνθρωποι με δικαιώματα.

 


Το ΔΣ του Ενιαίου
21.06.2023

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Απολύθηκε, νέα σε ηλικία εργαζόμενη με χρόνια πάθηση, από το PD Solutions (θυγατρική της Πειραιώς, τηλεφωνικό κέντρο για όλη την Ελλάδα), εργαζόμενη που έχει ως άμεσο εργοδότη τη «Mellon» επειδή, δεν έπιανε τα στατιστικά όρια. Η εργαζόμενη δουλεύει εδώ κ εφτά χρόνια στην συγκεκριμένη εταιρεία, που παρά το πρόβλημα υγείας της , το οποίο ήταν γνωστό στην εταιρεία, δεχόταν συνεχείς πιέσεις από τους προϊσταμένους της για «να τα δίνει όλα για την επιχείρηση».

Προειδοποιούμε, το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα , θα δώσει μάχη για την εξασφάλιση της δουλειάς της συναδέλφισσας, για να παρθεί πίσω ΤΩΡΑ η απόλυση.  Για να κλείσουμε το δρόμο στην εργασιακή ζούγκλα που μας οδηγούν.
Για να μην περάσει η λογική να σκοτώνουμε τα άλογα όταν αρρωστήσουν ή όταν γεράσουν.

Εδώ να σημειωθεί, ότι αυξάνονται το τελευταίο διάστημα οι περιπτώσεις όπου εργαζόμενοι με αναπηρία ή χρόνια πάθηση , παρά την αποδεδειγμένη απόδοση τους στη δουλειά, να απολύονται γιατί απλά οι επιχειρήσεις , δεν μπορούν να βγάλουν ακόμη περισσότερο κέρδος από τη δουλειά τους, όπως θα ήθελαν.
Το δίλλημα/σύνθημα που αναδείχθηκε μέσα από τις κινητοποιήσεις για το έγκλημα των Τεμπών , τα κέρδη τους ή οι ζωές μας, ,μας εμπνέει και μας καθοδηγεί, γιατί είμαστε με τη ζωή.
Ένα σχόλιο:
Αυτό που δεν μας είπαν, αυτοί που απέλυσαν τη συναδέλφισσα, είναι ποιο είναι το προσδοκώμενο κέρδος, που θέλει να αποκομίσει η τράπεζα από κάθε εργαζόμενο, ενοικιαζόμενο ή μη,  από την PDS.  Που τέτοια πράγματα;;
Σιγά μην αποκαλύψουν το μηχανισμό της υψηλής τους κερδοφορίας που δεν είναι άλλη από την υπερεκμετάλλευση των εργαζόμενων.
Βέβαια, οι τράπεζες κέρδισαν δισεκατομμύρια απ όλους μας με τις ανακεφαλαιοποιήσεις , που έκαναν για πάρτη τους οι κυβερνήσεις με όλες τις συνθέσεις των τελευταίων κ όχι μόνο χρόνων, από τις μικρό καταθέσεις κ τα διάφορα καταναλωτικά δάνεια.

Κάτω τα χέρια από τους ανθρώπους μας.
Η ζωή θα νικήσει, τη ζούγκλα, τη σαπίλα της κερδοφορίας.

ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ Η ΑΠΟΛΥΣΗ!!


Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ
21/06/2023

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες. ΟΛΟΙ στο μεγάλο συλλαλητήριο συνδικάτων και φορέων στις 8μμ στο Σύνταγμα. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.

Κάντε ησυχία όταν τα παιδιά κοιμούνται..
ΟΧΙ όταν σκοτώνονται..

  Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες ενός συνεχιζόμενου εγκλήματος σε βάρος προσφύγων και μεταναστών στη Μεσόγειο.
Δεν είναι το πρώτο και δυστυχώς δεν θα είναι το τελευταίο.
Οι υπεύθυνοι γι αυτό, δεν είναι άλλοι από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τις κυβερνήσεις και την ελληνική, που με αποφάσεις για επεμβάσεις, πολέμους για τις σφαίρες επιρροής , τα μερίδια αγορών, το κέρδος, έχουν ως αποτέλεσμα φτώχεια, εξαθλίωση, ξεριζωμένους, προσφυγιά.
Το φονικό αυτό ναυάγιο έγινε τη στιγμή που οι κυβερνήσεις και η ΕΕ διαπραγματεύονται το Νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.             Ένα σύμφωνο με το οποίο δίνεται έμφαση στο διαμοιρασμό των απελάσεων και της καταστολής στα σύνορα, απορρίπτοντας αιτήσεις ασύλου , παραμένοντας παράλληλα σε ισχύ ο Κανονισμός του Δουβλίνου ΙΙ με συνέπια να εγκλωβίζονται στη χώρα μας χιλιάδες.
Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να ενισχύεται η δράση των διακινητών, να ξεριζώνονται και να πεθαίνουν χιλιάδες , στα πολλά υποσχόμενα με τρόμο ταξίδια.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

 • Να καταργηθούν οι συμφωνίες: Δουβλίνο ΙΙ, Σύμφωνο ΕΕ-Τουρκίας.
 • Να φτιαχτούν υπηρεσίες ασύλου , στις χώρες συγκέντρωσης προσφύγων (Λιβύη, Τουρκία κλπ) και να τους δίνονται ταξιδιωτικά έγγραφα για τις χώρες προορισμού τους.
 • ΟΧΙ στις δομές-φυλακές στα νησιά.
 • Προστασία του δικαιώματος ασύλου
 • Να μπει ΤΕΡΜΑ στην εμπλοκή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στον πόλεμο.

ΟΧΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΑΙ!
Ας γίνει η οργή μας η φωνή τους.
Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους ξεριζωμένους.

 

Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ
Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ
15.06.2023

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ

Προς τους συλλόγους γονέων & κηδεμόνων των Ειδικών Σχολείων, και γονιών ΑμεΑ στην Ειδική Αγωγή.
Δευτέρα 12 Ιούνη στις 730μμ στην αυλή του Μουσείου της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης ( Εθνικής Αντιστάσεως 33, Περιστέρι), σύσκεψη φορέων, γονιών ΑμεΑ, για τα μεγάλα προβλήματα της Ειδικής Αγωγής (κτηριακό, νέος κύκλος περικοπών στις θεραπείες των παιδιών κλπ).

Αγαπητοί γονείς,
ο σύλλογος μας θεωρεί υποχρέωση του, να απευθυνθεί σε όλους εσάς και να σας καλέσει να συζητήσουμε και να συντονίσουμε ακόμη πιο αποφασίστηκα τις προσπάθειες μας, τους αγώνες μας, για τα μεγάλα προβλήματα της Ειδικής Αγωγής, το μέλλον των παιδιών μας αλλά και των οικογενειών μας.
Πήραμε σημαντικές πρωτοβουλίες τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα με την αρχή της σχολικής χρονιάς, η όποια τελειώνει σε λίγες ημέρες. Αναδείχθηκε ιδιαίτερα αυτό το διάστημα, το ακατάλληλο έως και επικίνδυνο πολλών κτηρίων των ειδικών σχολείων. Πράγμα που το είδαμε όλοι μας σε νέες διαστάσεις μετά τους σεισμούς της Τουρκίας και της Συρίας. Κάναμε επανειλημμένα παρεμβάσεις για τα Ειδικά Σχολεία του δήμου της Αθήνας, το ΕΝΕΕΓΥΛ Περιστερίου, για το κτηριακό των Ειδικών Σχολείων στο Αιγάλεω αλλά και τα Ειδικά Σχολεία στον Άγιο Δημήτριο, που παρότι είναι νεόδμητα είναι και αυτά ακατάλληλα, αφού είναι σε πολυώροφα κτήρια και υπεράριθμα, ενώ είχαμε και θάνατο παιδιού σε σχολείο αλλά και πλημμύρες.
Ταυτόχρονα, αναδείξαμε το απαράδεκτο να υπάρχουν σχολεία στα χαρτιά για χρόνια όπως το ΕΕΕΕΚ Αθηνών, που δεν υπάρχει άλλο στον πρώτο δήμο της χώρας, αλλά και το ΕΕΕΕΚ Περιστερίου που είναι ένας από τους μεγαλύτερους δήμους. Ενώ ανάλογη είναι η κατάσταση με το Ειδικό Δημοτικό του Βύρωνα και της Ν. Φιλαδέλφειας. Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία των Ειδικών σχολείων της Αττικής αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας.
Προβλήματα, που σε συνδυασμό, του κτηριακού με το υπεράριθμο και την ιδιαιτερότητα του μαθητικού πληθυσμού, τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού αναδεικνύουν το επικίνδυνο για τα παιδιά μας, τους εργαζόμενους και τις οικογένειες μας.
Όλοι έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια τα προβλήματα από τις περικοπές στις θεραπείες των παιδιών μας. Δεν υπάρχει κυβέρνηση από το 2012 μέχρι και σήμερα, που δεν πήρε απόφαση για κάποιες περικοπές. Στις θεραπείες (φυσιο/λογο/εργο,κλπ), στα συνολικά πακέτα ή στα παιδιά που ενηλικιώνονται. Παιδιά με αυτισμό, πολλαπλές αναπηρίες κλπ. Ανάλογη είναι η κατάσταση με τα τεχνολογικά βοηθήματα και τα σύγχρονο θεραπευτικά μέσα (πχ παιδιά με διαβήτη).
Κάποια με τους αγώνας μας αποτρέψαμε αλλά πολλά εφαρμόζονται. Όμως, έρχονται τώρα τελευταία, όλο και περισσότερα μηνύματα και αποφάσεις, ότι περνάμε σε έναν νέο κύκλο περικοπών.     Όπως για τους ειδικούς παιδαγωγούς, για παιδιά με παράλληλη στήριξη ή παιδιά που είναι σε τμήμα ένταξης, τις μαζικές απορρίψεις παραπεμπτικών, παιδιών με αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας (ασπεγκερ), που δεν τους εγκρίνουν το μεγάλο πακέτο ή αυτό το πρωτοφανές να μπορούν να γίνονται λογοθεραπείες εξ αποστάσεως. Στη λογική ότι τα παιδιά μας κοστίζουν για το κράτος και τον ΕΟΠΥΥ, ενώ μας θέλουν μια χαρά να είμαστε πελάτες στα ιδιωτικά κέντρα.
Θυσία τα παιδιά μας και οι οικογένειες μας, στους δημοσιονομικούς δείκτες, στα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, στην εμπορευματοποίηση των αναγκών μας.

Ο αγωνιστικός συντονισμός, ο κοινός μας αγώνας, μοναδική ασπίδα για τα παιδιά μας, για τις οικογένειες μας.
Για όλα αυτά θέλουμε να κουβεντιάσουμε και να δράσουμε πριν να είναι αργά, μπροστά στη νέα σχολική χρονιά.
Κοινές οι αγωνίες μας, κοινός πρέπει να είναι κ ο αγώνας μας!

ΥΓ: Στη σύσκεψη για όσους δεν μπορούν να έχουν φυσική παρουσία, θα υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής μέσω zoom. Όποιος ενδιαφέρεται, να επικοινωνήσει μαζί μας για να του αποσταλούν οι κωδικοί.

Περιμένοντας την ανταπόκριση σας
Το ΔΣ

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα σφαγεία των ΚΕΠΑ καλά κρατούν.

Παρασκευή 9 του Ιούνη στις 12.30μμ παράσταση διαμαρτυρίας στην κεντρική διοίκηση του ΕΦΚΑ , Ακαδημίας 22.

Παρά τις συγκεκριμένες καταγγελίες μας, η Διοίκηση του ΕΦΚΑ, αρνήθηκε να δικαιώσει, μια σειρά συναδέλφους και συναδέλφισσες αλλά κ ένα παιδί με αναπηρία , που κατάφορα έχουν αδικηθεί από τις αποφάσεις των σφαγείων των ΚΕΠΑ. Ενώ κ μετά την συγκεκριμένη άρνηση-ανοιχτή συγκάλυψη, βγαίνουν συνεχώς αποφάσεις , με ανοιχτά προκλητικό τρόπο αλλά κ πολλές φορές με επιστημονικά επιτηδευμένο τρόπο. Μειώνουν, κόβουν επιδόματα κ συντάξεις από μια σειρά συναδέλφισσες κ συναδέλφους.
Άλλωστε, εκ των προτέρων έχουν πάρει τα μέτρα τους. Ο προϋπολογισμός του ΟΠΕΚΑ που δίνει τα επιδόματα αναπηρίας είναι μειωμένος κατά 185εκατομμύρια. Η έκθεση της Κομισίον, απαιτεί νέες περικοπές για να πιαστούν οι νέοι δημοσιονομικοί στόχοι, τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης. Η σφαγή των δικαιωμάτων μας για να πιάσουν την επενδυτική βαθμίδα.

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ.
Υψώνουμε ασπίδα προστασίας για κάθε συνάδελφο για κάθε συναδέλφισσα. Σήμερα αυτοί, αύριο εμείς.
Κανένας μόνος του.
Όλοι μαζί είμαστε πολύ δυνατοί!!

Τηλέφωνα επικοινωνίας για αποφάσεις των ΚΕΠΑ, καταγγελίες κλπ 6977325257, 6972510719

                                                      

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ      
          Αθήνα, 05/06/2023

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Το ΔΣ του Ενιαίου με αφορμή τη λήξη της σχολικής χρονιάς, απευθύνεται σε όλους εσάς και σας εύχεται ό,τι καλύτερο για εσάς, τις οικογένειές σας. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια που κάνουν μαζί με τους εκπαιδευτικούς κ τους γονείς όλη τη χρονιά, παρά τις δυσκολίες, τα προβλήματα, από την υποστελέχωση των σχολείων, τη μεταφορά κ τα κτίρια που τα περισσότερα από αυτά είναι από ακατάλληλα έως κ επικίνδυνα.
Την ίδια στιγμή βάρυνε όλους μας κ τα παιδιά μας, όπως και τους εργαζόμενους στην Ειδική Αγωγή, η οικονομική ανέχεια στα σπίτια μας, η ακρίβεια, οι περικοπές. Οι σεισμοί στην Τουρκία και τη Συρία, το έγκλημα στα Τέμπη, ανέδειξαν το πόσο καταστροφική είναι η λογική του «πάμε και όπου βγει».
Ο σύλλογός μας, με τη ΣΕΑΑΝ, μια σειρά συλλόγους ειδικών σχολείων, συλλόγους εκπαιδευτικών, αναδείξαμε, ειδικά αυτήν τη χρονιά, εκτός των άλλων προβλημάτων, το θέμα των επικίνδυνων σχολικών κτιρίων. Αποδείξαμε με συγκεκριμένα στοιχεία ότι επικίνδυνα είναι πολλά κτίρια ειδικών σχολείων, λόγω παλαιότητας, έχουν χτιστεί πριν τον ισχύοντα αντισεισμικό κανονισμό (ΕΝΕΓΥΛ κ ΕΕΕΕΚ Πολυαναπήρων Αιγάλεω), τα οποία έτσι κ αλλιώς είναι ακατάλληλα για Ειδικά Σχολεία (6ο,10ο, Ειδικό Αθηνών, ΕΝΕΓΥΛ Περιστεριού κλπ).
Τα πράγματα είναι ακόμη πιο επικίνδυνα καθώς δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια και απαιτούμενη εκπαίδευση προσωπικού και μαθητών, στον βαθμό που μπορεί να γίνει αυτό,  για την αντιμετώπιση ενός σεισμού, μιας πυρκαγιάς. Σχέδια και εκπαίδευση προσαρμοσμένη στην ιδιαιτερότητα του μαθητικού πληθυσμού των ειδικών σχολείων. Είναι φανερό ‘ότι η μονιμότητα του προσωπικού κ η σωστή αναλογία σε μια τέτοια κατάσταση , εκτός των άλλων είναι πέρα για πέρα καθοριστική.
Όλα λειτουργούν στη λογική ότι «μας κάνουν και χάρη» που υπάρχουν και αυτά τα ειδικά σχολεία, λες και δεν είμαστε στον 21ο αιώνα, λες και δε συμβάλουμε με τη δουλειά μας στον πλούτο της χώρας που με τη φοροαφαίμαξή μας μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και μικροεπαγγελματίες είμαστε αυτοί που καταβάλουμε το 95% των εσόδων του κράτους.
Δε φτάνουν όλα τα παραπάνω. Λόγω της έλλειψης των ειδικών σχολείων, ο μαθητικός πληθυσμός τους είναι πολλαπλάσιος της δυναμικότητας που θα έπρεπε να έχουν, ενώ πολλά από αυτά λειτουργούν σε πολυόροφα κτίρια (Ειδικό Δημοτικό ΕΝΕΓΥΛ κ ΕΕΕΕΚ Αγ. Δημητρίου), πράγμα που επιστημονικά απαγορεύεται. Όλα αυτά τα στοιχεία καθιστούν κυριολεκτικά εκρηκτική την κατάσταση στα ειδικά σχολεία, στην ειδική αγωγή.
 Τα παιδιά μας είναι άνθρωποι με δικαιώματα, εμείς σα γονείς έχουμε κάθε δικαίωμα να διεκδικούμε και να απαιτούμε από το κράτος  να εξασφαλίσει ό,τι η επιστήμη επιτάσσει, για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και αποκατάσταση των παιδιών μας σε ένα πέρα για πέρα λειτουργικό και ασφαλές περιβάλλον.
Γιατί τα παιδιά μας δεν είναι αναλώσιμα, δεν είναι κόστος, όπως αυτοί τα αντιμετωπίζουν, για αυτό συνειδητά υποβαθμίζουν και συκοφαντούν τα ειδικά σχολεία, υπονομεύουν και απαξιώνουν τα προγράμματα εκπαίδευσης, τα έχουν και λειτουργούν σε επικίνδυνα και ακατάλληλα κτίρια, για να μπορέσουν να τα κλείσουν. Πράγμα που δεν το κρύβουν.
Αυτά λένε με το Εθνικό Σχέδιο για την αναπηρία της κυβέρνησης. Αυτά ψήφισαν όλοι μαζί, νυν και πρώην κυβερνώντες στο 3ο μνημόνιο, που περιέχει τις βασικές κατευθύνσεις για την πρόνοια και την αναπηρία.               Αυτά προβάλλουν  σαν απαύγασμα της επιστήμης με ύφος 1000 καρδιναλίων, τα διάφορα κυβερνητικά στελέχη, καλοταΐσμένοι επιστήμονες και συνδικαλιστές της ΕΣΑΜΕΑ και της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ.

ΑΡΚΕΤΑ! ΩΣ ΕΔΩ!

Μετά τις εκλογές ετοιμάζουν ακόμη χειρότερα, ό,τι δεν μπόρεσαν να περάσουν τα προηγούμενα χρόνια με το 3ο Μνημόνιο και Εθνικό Σχέδιο για την αναπηρία, έρχονται να το κάνουν τώρα για τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης. Όπως με τους αγώνες μας ως τώρα τους παρεμποδίσαμε κ δεν τους αφήσαμε να εφαρμόσουν τα ακόμα χειρότερα που μας είχαν ετοιμάσει, με ακόμα πιο μαζικούς αγώνες μπορούμε να τους τα φέρουμε τούμπα.
Καλούμε όλους τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των ειδικών σχολείων είτε με κοινές ανακοινώσεις είτε από μόνοι τους , να βομβαρδίσουμε το Υπουργείο Παιδείας απαιτώντας:

 • Να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για να ανοίξουν με ασφάλεια και πλήρως στελεχωμένα όλα τα ειδικά σχολεία το Σεπτέμβρη.  Να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις στα υπάρχοντα σχολικά κτίρια για να καταστούν πλήρως ασφαλή και λειτουργικά. Τα σχολικά κτίρια που δεν μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις να καταργηθούν και να αντικατασταθούν από άλλα κτίρια που με ευθύνη του κράτους  να μπορέσουν να λειτουργήσουν με όρους ασφάλειας.
 • Γενναίο σχέδιο κατασκευής νέων ειδικών σχολείων με σύγχρονες προδιαγραφές για την αντικατάσταση των επικίνδυνων και την ίδρυση νέων ειδικών σχολείων για να γίνει η αναγκαία αποσυμφόρηση των μαθητών από τα υπάρχοντα και να λειτουργήσουν μια σειρά ειδικά σχολεία που σήμερα είναι στα χαρτιά (ειδικά δημοτικά Βύρωνα, Ν. Φιλαδέλφειας, ΕΕΕΕΚ Αθηνών και Περιστερίου).
 • Να γίνουν από τώρα οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και βοηθητικού για να ανοίξει κανονικά η ειδική αγωγή από τον Σεπτέμβρη.
 • Στα πλαίσια του πρωινού ωραρίου τα παιδιά να ολοκληρώνουν όλα τα εκπαιδευτικά και θεραπευτικά τους προγράμματα. Γιατί δεν είναι δυνατόν παιδιά με νοητική στέρηση, αυτισμό, παιδιά με αναπηρίες να είναι από το πρωί μέχρι το βράδυ στον δρόμο. Με διαφορετικά κριτήρια να εκπαιδεύεται το πρωί το παιδί και με άλλα δεδομένα χωρίς καμία επιστημονική διασύνδεση, να γίνονται οι θεραπείες το απόγευμα. Την ίδια στιγμή οι γονείς να καταταλαιπωρούνται και να αφαιμάζονται οικονομικά. Μέχρι να εξασφαλιστεί το παραπάνω, θεραπείες σε όλα τα παιδιά με 100% κάλυψη από τον ΕΟΠΥΥ κ το κράτος, χωρίς καμία επιβάρυνση των γονιών με βάση τα παραπεμπτικά των ειδικών. Χωρίς πλαφόν, εξαιρέσεις για ανασφάλιστα κ ασφαλισμένα παιδιά.
 • Δημόσιο σύστημα μεταφοράς από και προς τα ειδικά σχολεία με ειδικά, ασφαλή και λειτουργικά μέσα αλλά και με εξειδικευμένο προσωπικό. Γιατί το σκαλάκι του σχολικού είναι η είσοδος του σχολείου και αυτός που το υποδέχεται πρέπει να είναι ειδικός και βεβαίως τα σχολικά δε μεταφέρουν πατάτες , μεταφέρουν παιδιά.
 • Αποφασιστική ενίσχυση με γενναία χρηματοδότηση και προσωπικό των κατασκηνώσεων για ΑΜΕΑ, για να μπορέσουν να πάνε πολλά περισσότερα παιδιά  χωρίς καμία επιβάρυνση των γονιών τους με όρους ασφάλειας και ποιοτικής δημιουργικής απασχόλησης.
 • Διεύρυνση του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού για την κάλυψη 100% του κόστους για 10 ήμερες αλλά και συνοδού εκεί που επιβάλλεται.

 
Είναι κοινές οι αγωνίες όλων μας. Έχουμε δικαίωμα να δούμε τα παιδιά μας ασφαλή και ευτυχισμένα. Έχουμε δικαίωμα, παρά τις δυσκολίες, να είμαστε ευτυχείς.  Ενωνόμαστε όλοι στον αγώνα σαν ένας άνθρωπος
Όλοι μαζί είμαστε πολύ δυνατοί. Δυναμώνουμε τον Ενιαίο, συμβάλουμε να γίνουν πολλές νέες εγγραφές στον σύλλογο. Ζωντανεύουμε τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των ειδικών σχολείων, μακριά από τη χειραγώγηση κάποιων διευθυντών, ανθρώπων της «καριέρας» και του συστήματος και των ανθρώπων της ΕΣΑΜΕΑ και της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ.
Χτίζουμε το δικό μας μέτωπο-συμμαχία με τη ΣΕΑΑΝ, τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ριζοσπαστικό γονεϊκό και γυναικείο κίνημα.

Καλό καλοκαίρι σε όλους. Όλοι στον αγώνα για εμάς και τα παιδιά μας.
Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας.

 

ΥΓ: Λόγω Βουλευτικών Εκλογών, οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΝΙΑΙΟΥ θα πραγματοποιηθούν τέλος Οκτώβρη.  

 

Το ΔΣ του Ενιαίου

Αθήνα 05/06/2023

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος πλατεία Βάθης. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 215221411, www.goneiaamea.gr, info@goneisamea.gr , www.eskamea.gr, seaanamea@gmail.com
Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής (Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α.)
τηλ./fax: 2105221411, 6981527117, 6973467755, e-mail: semisea@yahoo.gr

Περικοπές σε θεραπείες με διάφορα προσχήματα, καθυστερήσεις σε πληρωμές προς τους γονείς από τον ΕΟΠΥΥ, περικοπές επιδομάτων από τον ΕΦΚΑ, η αυστηροποίηση των δημοσιονομικών δεικτών.

Ντροπή!!
Ο ΕΟΠΥΥ έκοψε από παιδί τις απαραίτητες θεραπείες του, με τη δικαιολογία ότι η οικογένεια παρείχε στο παιδί της με δικά  της έξοδα παράλληλη στήριξη στο σχολείο. Σε άλλες περιπτώσεις έχουν κόψει θεραπείες επειδή το παιδί είναι τοποθετημένο σε τμήμα ένταξης. Ενώ, οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, το τελευταίο διάστημα,  έχουν ξεκινήσει και ζητούν από τους γονείς όλο και περισσότερα δικαιολογητικά για την αποζημίωση των θεραπειών των παιδιών τους που έχουν ήδη πληρώσει από την τσέπη τους. Την ίδια στιγμή σε παιδιά με αυτισμό και άλλες βαριές αναπηρίες μειώνονται δραστικά οι θεραπείες γιατί –άκουσον, άκουσον- ενηλικιώθηκαν! Παράλληλα στα ΚΕΠΑ κλιμακώνονται οι αποφάσεις που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, μειώνουν επιδόματα, ενώ δεν είναι λίγες αυτές που τα κόβουν τελείως.
Αυτό όμως που απογείωσε τη βαρβαρότητα που περιμένει τα παιδιά με αναπηρίες και τους εργαζόμενους στην ειδική αγωγή για τη στήριξη της επιχειρηματικής δράσης,  ήταν η απόφαση του ΕΟΠΥΥ για τη συνταγογράφηση λογοθεραπειών εξ αποστάσεως μέσω ίντερνετ, υπονομεύοντας κάθε έννοια επιστημονικής, θεραπευτικής παρέμβασης.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα μέτρα στήριξης των «ευάλωτων και ευπαθών ομάδων».
Θυμίζουμε ότι ο προϋπολογισμός του ΟΠΕΚΑ για το 2023 έχει μειωθεί κατά 183εκατομμύρια ευρώ, ενώ παραμένουν σε ισχύ πάνω από 10 αποφάσεις για περικοπές σε θεραπείες που έχουν πάρει όλες οι κυβερνήσεις ανεξαρτήτου σύνθεσης από το 2013 έως σήμερα. Εργαζόμενοι σε εξουθένωση από την εντατικοποίηση, την απληρωσιά, τη μαύρη εργασία, τις πολλαπλές συμβάσεις εργασίας και την ακύρωση του επιστημονικού τους έργου.
Αυτά είναι τα προαπαιτούμενα του ταμείου ανάκαμψης και του Εθνικού Σχεδίου για την αναπηρία που θα κλιμακωθούν μετά τις εκλογές για να πιαστεί η επενδυτική βαθμίδα. Γιατί ό,τι κόβουν σε θεραπείες, επιδόματα, συντάξεις είναι τα δισεκατομμύρια που κατατίθενται για την επιδότηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Συλλογικά και οργανωμένα  διεκδικούμε:

 • Να σταματήσει τώρα ο εμπαιγμός των οικογενειών, να εγκριθούν και να πληρωθούν όλες οι θεραπείες των παιδιών με βάση τα παραπεμπτικά των ειδικών. Θεραπείες με βάση τις ανάγκες και όχι τα όρια των πετσοκομμένων προϋπολογισμών.
 • Γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό, δωρεάν θεραπείες και σύγχρονα τεχνολογικά βοηθήματα σε όλους τους αναπήρους, τους χρόνιους πάσχοντες χωρίς καμία εξαίρεση, πλαφόν ή αποκλεισμό για ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, Έλληνες και μετανάστες.
 • Ενίσχυση των υπαρχουσών και ανάπτυξη νέων δημόσιων Δομών και υπηρεσιών ειδικής αγωγής και Κοινωνικής Πρόνοιας σε πανελλαδικό επίπεδο, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον ευαίσθητο χώρο της αναπηρίας. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για την κάλυψη όλων των αναγκών σε πρόληψη, θεραπεία, αποκατάσταση των αναπήρων και όλου του λαού.

Ο αγώνας η μόνη διέξοδος.
Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας.
Ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι στην πρόνοια, την ειδική αγωγή και την αποκατάσταση σε συναγερμό.
Το δυνάμωμα, η μαζικοποίηση του Ενιαίου συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ΑΜΕΑ, του ΣΕΜΙΣΕΑ, της ΣΕΑΑΝ, ο κοινός αγώνας μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια.

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
6977325257
6972510719
6973929817

                                                      

                Αθήνα, 26/5/2023

 

 

ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΕΑΑΝ

Ανακοίνωση για παράταση της λαχειοφόρου αγοράς της ΣΕΑΑΝ

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ ανακοινώνει την παράταση της λαχειοφόρου αγοράς για την οικονομική ενίσχυσή της για 40 ημέρες λόγω των επανειλημμένων εκλογικών αναμετρήσεων στη χώρα.

Η κλήρωση θα γίνει το Σάββατο 8 Ιούλη στις 8:30μμ στην ετήσια εκδήλωση της ΣΕΑΑΝ. Ο χώρος θα ανακοινωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.
Καλούμε τους φίλους της ΣΕΑΑΝ που έχουν προμηθευτεί λαχνούς ως τώρα να δείξουν την κατανόησή τους, γιατί η λαχειοφόρος αγορά δεν μπόρεσε να αποδώσει τα αναμενόμενα λόγω του γενικότερου κλίματος που επικρατεί στη χώρα μας τους τελευταίους 3 μήνες.
Θυμίζουμε ότι η ΣΕΑΑΝ δε χρηματοδοτείται από πουθενά και μοναδικοί της χορηγοί είναι οι αγωνιστές ανάπηροι, οι χρόνιοι πάσχοντες, οι γονείς και κηδεμόνες, οι άνθρωποι καλής θέλησης που ενισχύουν από το υστέρημά τους τη ΣΕΑΑΝ για να μπορεί να εξασφαλίζει τα απαραίτητα για την, πλούσια κατά τα’ άλλα, δράση της.
 Δράση, αγώνας με κριτήριο την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των αναπήρων και των οικογενειών τους κόντρα στη βαρβαρότητα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που με κρίση και ανάπτυξη, με πανδημία, ακρίβεια και με πόλεμο τσακίζουν δικαιώματα, τις ίδιες τις ζωές μας, στα μικρά και μεγάλα «Τέμπη» στο όνομα της κερδοφορίας.
Τέλος καλούμε κάθε φίλο και φίλη, κάθε συναγωνιστή και συναγωνίστρια να αξιοποιήσουν αυτές τις 40 ημέρες  για να πιαστούν οι στόχοι της λαχειοφόρου αγοράς της ΣΕΑΑΝ, για να μπορέσουμε να έχουμε την ανάλογη υποδομή και τα μέσα για τους αγώνες του αύριο.

 

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

                                                      

                Αθήνα, 26/5/2023

 

 

ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Το ΔΣ του Ενιαίου και η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ εκφράζουν τα πιο θερμά τους συλλυπητήρια στην Αιμιλία Παλαβού, μέλους του ΔΣ του Ενιαίου, στον Γρηγόρη Σκουρτόπουλο, στην Ηλέκτρα , στους παππούδες, τις γιαγιάδες, και τους συγγενείς για την απώλεια του μικρού Σταύρου.

Γεννηθήκατε, μεγαλώσατε μέσα στον αγώνα, με αγάπη για τον άνθρωπο.
Έχετε μάθει να παλεύετε . Έχετε την απέραντη αγάπη και τη στήριξή μας για να αντιμετωπίσετε την απώλεια του μικρού Σταύρου. Είμαστε δίπλα σας.

 Να είστε δυνατοί, θα τα καταφέρετε.

 

Το ΔΣ του Ενιαίο
Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

                                                      

                Αθήνα, 24/5/2023

 

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΦΚΑ

Προκλητική εμμονή της διοίκησης του ΕΦΚΑ στην καρατόμηση ΑΜΕΑ από τα ΚΕΠΑ

Στις 30 Μαρτίου σε συνάντηση με τον υποδιοικητή του ΕΦΚΑ κ. Παγώνη καταθέσαμε τεκμηριωμένες καταγγελίες για την περικοπή και παρακράτηση επιδομάτων σε άλλες περιπτώσεις από βαριά αναπήρους από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και από αποφάσεις των ΚΕΠΑ.
Σε απάντηση που πήραμε από τον ΕΦΚΑ στις 27 Απριλίου, δόθηκε πλήρη κάλυψη στη βαρβαρότητα των επιτροπών και στις αυθαιρεσίες εις βάρος των ΑΜΕΑ. Όμως και τις τελευταίες ημέρες συνεχίζουν να βγαίνουν αποφάσεις από τα ΚΕΠΑ που εντέχνως αφήνουν χωρίς επίδομα μια σειρά συναδέλφους με υψηλά ποσοστά αναπηρίας. Για παράδειγμα μπορεί να έχεις 90% ποσοστό αναπηρίας αν όμως σου αναγνωρίζεται ποσοστό κάτω του 67% στην κινητική αναπηρία χάνεις το επίδομα παραπληγίας ή λεγόμενο εξωιδρυματικό ύψους 700€. Τέτοιες αποφάσεις βγαίνουν σωρηδόν τα τελευταία χρόνια και τις τελευταίες μέρες από τα ΚΕΠΑ. Κατά τα’ άλλα η ψηφιοποίηση μας μάρανε.
Τα παραπάνω είναι σαφές δείγμα του πως θα υλοποιηθεί στην πράξη η μείωση του προϋπολογισμού του ΟΠΕΚΑ κατά 185 εκατομμύρια και η αύξηση-κοροϊδία του 8% στα επιδόματα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα δε θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.
Τα ματωμένα πλεονάσματα και τα προαπαιτούμενα του ταμείου ανάκαμψης μόνο με ακόμα πιο αποφασιστικούς αγώνες του αγωνιστικού αναπηρικού και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Όλοι σε ετοιμότητα για τους μεγάλους αγώνες που θα χρειαστούν και μετά τις εκλογές.
Γιατί μόνο ο λαός σώζει τον λαό.

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

Αθήνα, 12/5/23

 

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Δευτέρα 15 Μαΐου και ώρα 13:00 παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Νοσοκομείου παίδων «Αγία Σοφία» για τη συρρίκνωση, την υποβάθμιση και τον κίνδυνο να κλείσουν μια σειρά κρίσιμων τμημάτων για παιδιά με σοβαρές χρόνιες παθήσεις (ανοσοεπάρκειας, νευρολογικό, παιδοχειρουργικό κ.ά.)

Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετέχει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων και πασχόντων από ανοσοεπάρκεια .

Χρόνια τώρα οι οικογένειές μας και τα παιδιά μας βιώνουν μια κατάσταση που χειροτερεύει κάθε χρόνο με την υποβάθμιση μια σειράς κρίσιμων τμημάτων του νοσοκομείου και γενικότερα του συνόλου των νοσοκομείων παίδων με την υποχρηματοδότηση, τις μειώσεις προσωπικού, την επιβολή των πολλαπλών εργασιακών σχέσεων σε γιατρούς, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό του νοσοκομείου. Να καθυστερούν για μήνες εξετάσεις, θεραπείες, να κάνουμε «αμάν» για ένα ραντεβού. Πολλές φορές αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε στα απογευματινά ιδιωτικά ιατρεία για να δούμε τους γιατρούς μας, να πληρώνουμε για εξετάσεις και θεραπείες στον ιδιωτικό τομέα. Καθυστερήσεις, ελλείψεις που καταλήγουν στην υπο-παρακολούθηση, υπο-θεραπεία των παιδιών με κίνδυνο στην ίδια τους τη ζωή. Ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που εξετάσεις και θεραπείες δε γίνονται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή των παιδιών μας, επειδή απλά δεν έχουμε να πληρώσουμε.
Η κατάσταση ξεπέρασε κάθε όριο τα χρόνια της πανδημίας με τραγικές συνέπειες για τα παιδιά με χρόνιες παθήσεις. Ενώ η πρόκληση «χτύπησε κόκκινο» με το νόμο για την ιδιωτικοποίηση της δευτεροβάθμιας περίθαλψης του κυρίου Πλεύρη αλλά και με την ιδιωτικοποίηση των ογκολογικών τμημάτων των δύο νοσοκομείων αποσπώντας τα από την κύρια λειτουργία των νοσοκομείων με την ένταξή τους στον Ν.Π.Ι.Δ. «της κυρίας Βαρδινογιάννη».
Το αμέσως επόμενο διάστημα κινδυνεύει να σταματήσει τη λειτουργία του το τμήμα ανοσοεπάρκειας μιας και συνταξιοδοτείται, οριστικά απ’ ότι φαίνεται, ο διευθυντής του τμήματος. Ενώ άλλο ένα κρίσιμο τμήμα, το νευρολογικό είναι με 2 γιατρούς και αδυνατεί να καλύψει ακόμα και τις εφημερίες. Τη στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες παιδιά με σοβαρές νευρολογικές παθήσεις που χρειάζονται τακτική παρακολούθηση και πολλές φορές και έκτακτη αντιμετώπιση, εκτός των άλλων περιστατικών.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

 • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών, γιατρών , νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού.
 • Να γίνει, με τον ταχύτερο τρόπο, η πρόσληψη νέων μόνιμων εξειδικευμένων γιατρών για τα συγκεκριμένα τμήματα αλλά και γενικότερα σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου με βάση τις ανάγκες. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι προσλήψεις  να παραταθεί η παραμονή στο νοσοκομείο γιατρών υπό συνταξιοδότηση άκρως απαραίτητων για τη λειτουργία των συγκεκριμένων εξειδικευμένων τμημάτων.
 • Να σταματήσει κάθε πληρωμή για εξετάσεις, θεραπείες των παιδιών μας στα πρωινά ή τα απογευματινά ιατρεία  και στα εργαστήρια των νοσοκομείων αλλά και κάλυψης του κόστους από το κράτος όταν αυτές δεν μπορούν να γίνουν μέσα στο νοσοκομείο και αναγκαζόμαστε να πάμε στον ιδιωτικό τομέα.
 • Παροχή όλων των σύγχρονων θεραπευτικών μέσων τελευταίας τεχνολογίας χωρίς καμία πληρωμή από τις οικογένειες με 100% κάλυψη από το κράτος ανεξάρτητα αν είμαστε ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι, Έλληνες ή μετανάστες.

Να μπει τέρμα στην εμπορευματοποίηση των αναγκών των παιδιών μας, των οικογενειών μας.

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ
Το ΔΣ του Ενιαίο

                                                      

                Αθήνα, 11/5/23

Τηλ. επικοινωνίας: 6977325257, 6972510719

 

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΑ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Η διαστροφή, η βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Οικογένεια παιδιού με βαριά αναπηρία που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» πληρώνει για την ενοικίαση ειδικού αναπνευστήρα, γιατί το νοσοκομείο δε διαθέτει!!!!

Το παιδί Ε.Π. , 16 χρονών, αφού νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ, του έχει γίνει τραχειοστομία και για να βγει από τη ΜΕΘ χρειάζεται ειδικό αναπνευστηράκι το οποίο το νοσοκομείο δε διαθέτει και πρέπει να πληρώνει η οικογένεια σε ιδιωτική εταιρεία για την ενοικίασή του 300€ το μήνα. Την ίδια στιγμή περιμένει έγκριση από τον ΕΟΠΥΥ για την χορήγηση αναπνευστήρα για το σπίτι που καθυστερεί και σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΕΟΠΥΥ δε θα καλύψει το σύνολο του κόστους και θα πρέπει οι γονείς του να πληρώσουν ένα μεγάλο ποσό. Πράγμα αδιανόητο! Απαράδεκτο!

Απαιτούμε

 • Να καλύψει το νοσοκομείο το κόστος ενοικίασης του αναπνευστήρα.
 • Να προχωρήσει γρήγορα η έγκριση για τη χορήγηση αναπνευστήρα για το σπίτι για το παιδί και να καλύψει το κράτος, ο ΕΠΟΥΥ 100% το κόστος.

ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΝΟΗΘΟΥΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!

 

Η γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
6977325257
6972510719

      Αθήνα, 9/5/23

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Γονείς και κηδεμόνες ΑμεΑ παίρνουμε μαζικά μέρος στη
Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας την Κυριακή 7 Μάη 2023 στις 10:30πμ στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος)

Αποτιμάμε τους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, κάνουμε τον απολογισμό της δράσης του συλλόγου μας, οργανώνουμε τις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ, ψηφίζουμε τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, ορίζουμε ημερομηνία για τις εκλογές του συλλόγου μας και σχεδιάζουμε τη δράση μας για το επόμενο διάστημα.

Παίρνουμε την υπόθεση της ζωή μας, της ζωής των παιδιών μας
στα δικά μας χέρια!

Γονείς και κηδεμόνες. Έχουμε πληγεί με τον πιο σκληρό τρόπο από την οικονομική κρίση, το τσουνάμι της ακρίβειας και τις περικοπές, σε θεραπείες, μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και άλλες παροχές αλλά και από την υποβάθμιση και συρρίκνωση των δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών σε υγεία, πρόνοια, ειδική αγωγή και αποκατάσταση.
Αν δεν υπήρχαν οι αγώνες που κάναμε μαζί με τη ΣΕΑΑΝ, με τα ταξικά συνδικάτα όλο το προηγούμενο διάστημα τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα.
Ακόμα και αυτές οι αυξήσεις στα επιδόματα και τις συντάξεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση παραμονές των εκλογών δε θα γίνονταν αν δεν υπήρχαν αυτοί οι αγώνες. Γιατί ό,τι κόβουν από τους πολλούς είναι πολλά-πολλά κέρδη για τους λίγους που αυτοί στηρίζουν. Βεβαίως και αυτές οι αυξήσεις είναι ένα πολύ μικρό μέρος από αυτά που μας έχουν φάει από την ακρίβεια, τον πληθωρισμό και τις περικοπές.
Συνεχίζουμε αδιάκοπα την μάχη ενάντια την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, στο Εθνικό Σχέδιο για την Αναπηρία και τον πόλεμο. Προειδοποιούμε. Μετά τις εκλογές ετοιμάζουν, ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση θα σχηματιστεί νέο κύκλο περικοπών και ιδιωτικοποιήσεων που στο όνομα της «προσβασιμότητας», της δήθεν «ένταξης», του «εξορθολογισμού», της «λειτουργικότητας», της «καταπολέμησης των διακρίσεων» θα κόψουν αναπηρικά επιδόματα, συντάξεις και θεραπείες, θα επιβάλλουν νέες πληρωμές. Με τα ιδεολογήματα της «αποασυλοποίησης» και της «συμπερίληψης» θέλουν να κλείσουν τα Ειδικά Σχολεία αφού πρώτα τα απαξιώσουν!

Μόνο ο ασυμβίβαστος αγώνας του αγωνιστικού γονεϊκού και αναπηρικού κινήματος, των ταξικών συνδικάτων, του ριζοσπαστικού κινήματος των γυναικών και της νεολαίας μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια.
Διεκδικούμε αυτό που αξίζει σε εμάς και τις οικογένειές μας!!
Ή τα κέρδη τους Ή οι ζωές μας.

 

Το ΔΣ του Ενιαίου
Αθήνα 27/4/23

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση τους ΕΦΚΑ σχετικά με συγκεκριμένες περιπτώσεις αναπήρων με σοβαρά προβλήματα.  Έπειτα από κινητοποίηση στις 28 Μάρτη στα κεντρικά του ΕΦΚΑ κανονίστηκε συνάντηση με τον Υποδιοικητή κ. Παγώνη. Στη συνάντηση εκτέθηκαν αναλυτικά οι περιπτώσεις που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και ο κύριος υποδιευθυντής δεσμεύτηκε ότι θα δώσει απαντήσεις μετά το Πάσχα.
Μετά και από εκ νέου προσπάθεια επικοινωνίας με τη διοίκηση, καμία απάντηση δε λάβαμε και κανένα μέτρο δεν πάρθηκε.
Προειδοποιούμε ότι θα προχωρήσουμε σε κλιμάκωση του αγώνα και σε νέες κινητοποιήσεις.

Η γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

                                                                                                                           Αθήνα, 27/4/23

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
6977325257
6972510719

 

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2023

1η Μάη Ημέρα Γιορτής, Μνήμης και Αγώνα των εργατών όλου του κόσμου, των αδικημένων και των βασανισμένων από τη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης, της εμπορευματοποίησης των αναγκών μας, της ζωής μας.

Όλοι στα απεργιακά συλλαλητήρια της Πρωτομαγιάς σε όλη την Ελλάδα, για την Αθήνα στις 11πμ στο Σύνταγμα.
Προσυγκέντρωση της Σ.Ε.Α.ΑΝ. στις 10πμ για την Αθήνα στον πεζόδρομο της Κοραή (σταθμός μετρό Πανεπιστήμιο) και για τον Πειραιά στο ρολόι στο πασαλιμάνι.

 

Ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες,

Ό,τι κι αν κατακτήσαμε όλα τα χρόνια είχαμε ως βάθρο τις μεγάλες κατακτήσεις της εργατικής τάξης μέσα από σκληρούς αγώνες, από το 8ωρο, την κοινωνική ασφάλιση, τη δημόσια υγεία, πρόνοια, τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ.
Η κρίση, η πανδημία, το τσουνάμι της ακρίβειας, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία , τα μικρά και μεγάλα «Τέμπη» της ζωής μας, μας έχουν βάλει μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα:  ή τα κέρδη τους, ή οι ζωές μας. Φωνάχτηκε σε όλα τα συλλαλητήρια απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα, το έγραψαν οι μαθητές με τις τσάντες τους στις αυλές των σχολείων, οι φοιτητές στα αμφιθέατρα του πανεπιστημίου, οι εργάτες στα εργοστάσια και στα γιαπιά, οι ντελιβεράδες στους δρόμους.
Στο όνομα των κερδών, της επενδυτικής βαθμίδας που θα δοθεί με όποια κυβέρνηση αστικής διαχείρισης και απόχρωσης, όπως είπε ο κύριος Στουρνάρας, για τη στήριξη αυτών των κερδών. Δεν έδωσαν τα αναγκαία ποσά για να είναι ασφαλής η γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη ενώ επιδοτούσαν την Hellenic Train με 50 εκατομμύρια τον χρόνο για τη στήριξη αυτών των κερδών αφήνουν τα νοσοκομεία χωρίς προσωπικό και σύγχρονο ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό.
Για τον ίδιο λόγο τα ειδικά σχολεία είναι λίγα και τα κτίρια επικίνδυνα, χωρίς το αναγκαίο προσωπικό, περικόπτουν επιδόματα αναπηρίας και θεραπείες με αποφάσεις όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια. Μας πετάνε 1€ την ημέρα αύξηση παραμονές των εκλογών, όταν η ακρίβεια που κατατρώει τα λαϊκά στρώματα μας έχει φάει πάνω από 25% της αγοραστικής αξίας, δηλαδή 2 με 3 επιδόματα τουλάχιστον, μόνο τα τελευταία 2 χρόνια, εκτός από αυτά που αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε για τις θεραπείες που μας έκοψαν, τις συμμετοχές σε φάρμακα ,εξετάσεις, ή αυτά που δίνουμε στον ιδιωτικό τομέα επειδή δεν βρίσκουμε ραντεβού στο σμπαραλιασμένο, δημόσιο σύστημα υγείας.

Έχουμε πείρα. Έχουμε πάθει και έχουμε μάθει.
Δεν υπάρχουν σωτήρες!
Χωρίς τους αγώνες της εργατικής τάξης, χωρίς τους αγώνες του αγωνιστικού αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα.
Οι αγώνες του τελευταίου διαστήματος στη χώρα μας, οι αγώνες στην υπόλοιπη Ευρώπη, στη Γαλλία, στη Γερμανία αλλά και σε όλο τον κόσμο μας γεμίζουν ελπίδα.
Το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου-ΕΕ-κομμάτων τους στηρίζουν δεν είναι ανίκητο. Οι αγώνες των λαών, του λαού μας μπορούν να το τσακίσουν.

Από το Σικάγο στην Καισαριανή ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική!

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

                                                                                                                    Αθήνα, 25/4/23

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 6ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου & 6ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Αθηνών
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 9ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αθηνών goneis.enatou.eidikoudim@gmail.com
Ενιαίος σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων info@goneisamea.gr
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 10ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αθηνών
Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων seaanamea@gmail.com

Οι φορείς που συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στον δήμο Αθήνας για την απαράδεκτη κατάσταση με το κτηριακό των ειδικών σχολείων,  καλούμε και άλλους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και εκπαιδευτικών από τα ειδικά σχολεία που έχουν ανάλογα προβλήματα, να συναντηθούμε δια ζώσης (αίθουσα Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος)  ή και διαδικτυακά μέσω teams meeting κάνοντας κλικ εδώ με Meeting ID: 353 630 606 696 & Passcode: 6PNqt6) την Παρασκευή 21 Απρίλη στις 7μμ για να συζητήσουμε την καλύτερη διοργάνωση της κινητοποίησης της Δευτέρας 24 Απρίλη 4μμ και την παραπέρα κλιμάκωση με ακόμα περισσότερους φορείς για σύγχρονα και ασφαλή ειδικά σχολεία για τα παιδιά με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Γιατί το «πάμε και όπου βγει» είναι καταστροφή. Γιατί τα παιδιά μας πρέπει να φτάσουν και να μπορούν να έχουν ό,τι επιτρέπει η σύγχρονη επιστήμη και παιδαγωγική.
Περιμένουμε την ανταπόκρισή σας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
6972510719
6972570690

 

 

ΝΕΑ ΦΙΕΣΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΟΗΘΟ

Νέα φιέστα της κυβέρνησης μπροστά στις εκλογές πουλώντας «ευαισθησία και συμπάθεια» για τα ΑΜΕΑ. Προχθές για την αύξηση 1€ την ημέρα στα επιδόματα, χθες ακόμα μία φορά για τον προσωπικό βοηθό.

Τις τελευταίες μέρες στα κανάλια παίζει νέα φιέστα της κυβέρνησης, αυτή που έκανε το Υπουργείο Εργασίας για τον προσωπικό βοηθό παρουσία του κυρίου Χατζηδάκη και της κυρίας Μιχαηλίδου και του πάντα πρόθυμου και διαθέσιμου Ιωάννη Βαρδακαστάνη, προέδρου της μπουκωμένης με εκατομμύρια ευρώ, ΕΣΑΜΕΑ.. Προσωπικός βοηθός που αν είχαν διοριστεί τόσοι όσες φορές η κυβέρνηση έκανε ανακοινώσεις για τον διορισμό τους θα είχε γεμίσει η Ελλάδα προσωπικούς βοηθούς, ενώ τώρα έχουμε, σύμφωνα με τα δικά τους στοιχεία, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, 50 προσωπικούς βοηθούς και για λίγο (γιατί αφορά πρόγραμμα με ημερομηνία λήξης)  ενώ οι ίδιοι είχαν ανακοινώσει 1.000 για την Αττική από το 2022 και για 2 χρόνια και άλλους 1.000 για το 2023 για την υπόλοιπη Ελλάδα. Όταν οι βαριά ανάπηροι φτάνουν τους 600.000.
Η θέση μας για τον προσωπικό βοηθό

 • Να είναι μόνιμοι εργαζόμενοι, ενταγμένοι σε δημόσια δομή ανάλογη του «βοήθεια στο σπίτι» που θα διατίθεται σε όλους τους ανάπηρους χωρίς αποκλεισμούς με βάση τις ανάγκες.
 • Να καταργηθεί το όριο ηλικίας του αναπήρου που θα κάνει χρήση του προσωπικού βοηθού που θέτει η σχετική υπουργική απόφαση (δε δικαιούνται οι άνω των 65 ετών).
 • Να αποκλειστεί κάθε εμπλοκή εταιρείας, σύγχρονων σκλαβοπάζαρων, στης διάθεση των προσωπικών βοηθών.

Τέλος επειδή δεν τρώμε κουτόχορτο καλούμε τον καθένα να σκεφτεί: είναι δυνατόν αυτοί που αρνούνταν ακόμα και μέσα στην πανδημία να πάρουν καθαρίστριες για τα σχολεία, να πάρουν γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό για τα νοσοκομεία, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και ψυχολόγους για τα ειδικά σχολεία για να μην τρέχουν τα παιδιά το απόγευμα στα διάφορα ιδιωτικά κέντρα, θα διορίσουν από έναν προσωπικό βοηθό για όλους τους ανάπηρους; Πολύ περισσότερο όταν θα αυστηροποιηθούν πάλι τα δημοσιονομικά κριτήρια ως προς τις δαπάνες από το β’ εξάμηνο του 2023; Το είπαμε από την πρώτη στιγμή καθαρά: ο προσωπικός βοηθός χρησιμοποιείται ως το «τυράκι στη φάκα» για να μπορέσουν να προωθήσουν τις επιταγές του 3ου μνημονίου και του Εθνικού Σχεδίου για την αναπηρία που με τους αγώνες μας έχουμε καθυστερήσει. Επιταγές για μείωση των δαπανών για την πρόνοια κατά 50% και το κλείσιμο των ειδικών σχολείων και των ιδρυμάτων για να φορτώσουν το κόστος στην οικογένεια και να μας στείλουν πελάτες στις επιχειρήσεις του χώρου.
Ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, έχουμε να δούμε πολλά μέχρι τις εκλογές.
Οι κυβερνώντες νυν και προηγούμενοι επίδοξοι σωτήρες, αξιοποιώντας τις ευαισθησίες του λαού μας για τα ΑΜΕΑ θα πουλήσουν πολύ «τσάι και συμπάθεια». Εμείς γειωμένοι στις ανάγκες μας, στις ανάγκες των οικογενειών μας ξέρουμε πως ό,τι έχουμε πετύχει , κόντρα στα μεγάλα συμφέροντα και τις πολιτικές της βαρβαρότητας τα πετύχαμε με σκληρούς αγώνες. Όπως ξέρουμε ότι όποια κυβέρνηση σχηματιστεί μετά τις εκλογές είναι δεσμευμένη για μία νέα αντιαναπηρική, αντιλαϊκή επίθεση. Γι αυτό θα χρειαστούν ακόμα πιο αποφασιστικοί αγώνες, μαζί με τους εργαζόμενους με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Πρώτο αγωνιστικό ραντεβού η απεργία και οι μεγάλες συγκεντρώσεις την Πρωτομαγιά. Για την Αθήνα στις 11πμ στο Σύνταγμα.

Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ
Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!

Η γραμματεία της  ΣΕΑΑΝ
Τηλ. επικοινωνίας:
6977325257
6972510719

Αθήνα, 13/4/23

 

ΓΙΑ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΣ ΚΩΦΩΝ

Τα σχολεία των κωφών σε απόλυτη υποβάθμιση, η ανεργία με πρωτοφανή ύψη, οι κωφοί 18 έως 65 ετών χωρίς επίδομα και τώρα τους αφήνουν και χωρίς τις ελάχιστες ώρες κάλυψης των αναγκών τους από διερμηνέα.

Κινδυνεύει να σταματήσει το πρόγραμμα κάλυψης κωφών με διερμηνείς νοηματικής λόγω της υποχρηματοδότησης. Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδας διαχειρίστριας του προγράμματος λόγω των μειώσεων και των ανακολουθειών στη χρηματοδότηση σκοπεύει να σταματήσει το πρόγραμμα κάλυψης με διερμηνείς νοηματικής των κωφών για τις καθημερινές τους ανάγκες. Οι διερμηνείς είναι άκρως απαραίτητοι στη λειτουργία, στην καθημερινή ζωή πολλών κωφών, στη συναλλαγή τους με υπηρεσίες του δημοσίου, στα πανεπιστήμια οι φοιτητές, με τους γιατρούς οι ασθενείς, στις συναλλαγές με τις τράπεζες ή άλλες τους ανάγκες. Ως τώρα το κράτος έδινε ένα ποσό στην Ομοσπονδία κωφών και μέσω της Ομοσπονδίας οι κωφοί έβρισκαν διερμηνέα μέχρι κάποιες ώρες τον μήνα για τις ανάγκες τους. Ενώ αν χρειαζόταν για περισσότερες ώρες, η πλειοψηφία δηλαδή, πλήρωναν από την τσέπη τους.
Πάγια θέση της ΣΕΑΑΝ είναι ότι αυτές οι υπηρεσίες πρέπει να είναι ενταγμένες στο δημόσιο και να λειτουργούν αποκλειστικά με κρατική ευθύνη με μόνιμο προσωπικό και καμία επιβάρυνση των κωφών, δηλαδή να υπάρχουν μόνιμοι διερμηνείς στα πανεπιστήμια, στα νοσοκομεία, στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων και να εξυπηρετούν χωρίς καμία επιβάρυνση όλους τους κωφούς με βάση τις ανάγκες. Ανεξάρτητα αν η Ομοσπονδία κωφών έχει ευθύνη για το πώς λειτουργούσε το πρόγραμμα ως τώρα, γιατί πιθανά κάποιοι να νόμιζαν ότι μπορούν έτσι να χειραγωγούν τους κωφούς, εμείς απαιτούμε άμεση χρηματοδότηση για να μπορέσει να συνεχιστεί το πρόγραμμα μέχρι να λάβει το κράτος συνολικά την ευθύνη, την κάλυψη των αναγκών όλων των κωφών. Γιατί δε γίνεται οι φοιτητές να παρατάνε τις σπουδές τους γιατί τα Πανεπιστήμια δεν έχουν διερμηνείς και οι ώρες που τους δίνει διερμηνέα η Ομοσπονδία να μη φτάνουν επουδενί και οι οικογένειές τους δεν έχουν να πληρώσουν για παραπάνω ώρες.
Θα θέλαμε να πούμε στην ηγεσία της Ομοσπονδίας ότι αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα και της συμβιβαστικής της στάσης, της μετατροπής της Ομοσπονδίας σε ουρά της ΕΣΑΜΕΑ , επιλέγοντας τον ρόλο του ντεκόρ στις διάφορες φιέστες νυν και πρώην κυβερνώντων.
Λέμε στους κωφούς: Εγκαταλείψτε αυτές τις συμβιβασμένες ηγεσίες, ζωντανέψτε τους συλλόγους σας, κάντε τους όργανα διεκδίκησης,  συστρατευτείτε με τη ΣΕΑΑΝ να αγωνιστούμε για επέκταση του επιδόματος για όλους τους κωφούς 18-65 ετών, για αύξηση 100€ σε όλα τα επιδόματα αναπηρίας, για μέτρα προστασίας από την ακρίβεια, για ενίσχυση και αναβάθμιση όλων των σχολείων για κωφούς, για δουλειά σε όλους τους ικανούς προς εργασία ανάπηρους και τους κωφούς της χώρας μας. Κόντρα στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των πρώην κυβερνώντων-επίδοξων σωτήρων.
Η οργάνωση και ο αγώνας η μόνη διέξοδος.
 Γιατί η πρώτη λέξη στη νοηματική που έμαθαν οι κωφοί και η πιο σημαντική είναι η υψωμένη γροθιά και ο αγώνας!

Τηλέφωνα επικοινωνίας
6947983084
6972510719
6977325257

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

Αθήνα, 12/4/23

 

 

ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ με τα ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Ε ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ! ΟΙ ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΙΑΝΟΙ!

Τέρμα στα σόου της κυβέρνησης!

 • 100€ αύξηση σε όλα τα επιδόματα των ΑΜΕΑ
 • ουσιαστικές αυξήσεις στις συντάξεις,
 • έκτακτη ενίσχυση σε όλες τις οικογένειες των ΑΜΕΑ στο ύψος ενός επιδόματος για να μπορέσουν να κάνουν γιορτές και να καλύψουν στοιχειωδώς τις απώλειες του προηγούμενου διαστήματος.
 • Να δοθεί τώρα το επίδομα αναπηρίας σε όλα τα ορφανά παιδιά ΑΜΕΑ που κόπηκε επειδή πήραν τη σύνταξη του θανόντα γονιού τους.

Είναι πρόκληση να στήνει σόου η κυβέρνηση κάθε μέρα μαζί με τα παπαγαλάκια της στα κανάλια ανακοινώνοντας αυξήσεις στα επιδόματα των ΑΜΕΑ, κάθε μέρα και για άλλη κατηγορία, η μεν κυβέρνηση αύξηση 8% (1€ την ημέρα)  και ο δε ΣΥΡΙΖΑ αύξηση 20%. Επιδόματα που ήταν για τουλάχιστον 12 χρόνια παγωμένα ενώ ένα μεγάλο ποσοστό των βαριά αναπήρων δεν παίρνουν τίποτα όπως και το σύνολο αυτών που έχουν ένα μέσο ποσοστό αναπηρίας.
Ως προς τα ορφανά παιδιά που με ένα κλικ της ψηφιακής εποχής τους κόπηκε το επίδομα τον Μάρτη του 2020, η κυβέρνηση μετά τις κινητοποιήσεις της ΣΕΑΑΝ πριν ενάμιση χρόνο ενώ αναγνώρισε το πρόβλημα ακόμα δεν έχει κάνει τίποτα. Φαίνεται ότι και τα ορφανά παιδιά με αναπηρία κρατιούνται σα χαρτί στο μανίκι της προεκλογικής αρένας κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτών που με δικούς τους νόμους κοπήκαν τα επιδόματα, λειτούργησαν τα σφαγεία των ΚΕΠΑ, ψήφισαν όλοι μαζί το 3ο μνημόνιο που επιβάλει μείωση των δαπανών για την πρόνοια κατά 50%. Ενώ με μια σειρά αποφάσεις όλοι τους έκοψαν θεραπείες και επέβαλαν πληρωμές για φάρμακα, εξετάσεις, τεχνολογικά βοηθήματα και τεχνητά μέλη. Την ίδια στιγμή άφησαν τους ανασφάλιστους τελείως στην τύχη τους.
Νισάφι πια! Τέρμα πια στην υποκρισία, στην κοροϊδία.
Δεν υπάρχουν σωτήρες. Η οργάνωση, ο αγώνας η μόνη διέξοδος.

 • Μέτρα προστασίας από την ακρίβεια.
 • Ουσιαστικές αυξήσεις ΤΩΡΑ σε επιδόματα, μισθούς και συντάξεις.
 • Δωρεάν για όλους φάρμακα, θεραπείες, τεχνολογικά βοηθήματα, χωρίς εξαιρέσεις, αποκλεισμούς και πλαφόν.
 • Να επανασυνδεθεί το ρεύμα  σε όλα τα λαϊκά σπίτια και τα σπίτια αναπήρων που έχει κοπεί και να απαγορευτεί κάθε διακοπή.

 

Παλεύουμε για τη ζωή, θα τα καταφέρουμε.

 

Καλές Γιορτές!

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΕΑΑΝ

 Αθήνα, 11/4/23

 

 

ΓΙΑ ΔΗΜ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΓ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Για μία ακόμα φορά η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του Αγίου Δημητρίου ΑΡΝΗΘΗΚΕ να συζητήσει και να πάρει μέτρα για την ασφάλεια των παιδιών στα ειδικά σχολεία!

ΑΙΣΧΟΣ!ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!

Μπορεί να έχουμε ακατάλληλα έως και επικίνδυνα γενικά και ειδικά σχολεία, μπορεί να μην έχουμε δασκάλους, γιατρούς και νοσηλευτές αλλά το κράτος «λειτουργεί αποτελεσματικά». Στέλνει την αστυνομία για να υποδεχθεί τους «ταραξίες ΑΜΕΑ» που διαμαρτύρονται για την κατάσταση».

Χθες Δευτέρα 10 Απρίλη, μαζί με άλλους φορείς εκπαιδευτικών και γονέων κάναμε παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο του Αγίου Δημητρίου για τα προβλήματα ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς στα ειδικά σχολεία της περιοχής, με αφορμή την πλημμύρα και την κατάρρευση της ψευδοροφής στο ειδικό σχολείο Αγίου Δημητρίου, τον θάνατο του παιδιού με αυτισμό στο ΕΕΕΕΚ της περιοχής εν ώρα μαθήματος πριν ενάμιση μήνα. Στο αίτημά μας για να συζητηθεί ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο υποστήριξαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης και άλλοι, η Δήμαρχος και η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου (στηρίζεται από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) αρνήθηκαν προκλητικά «κάνοντας μας τη χάρη» να συζητηθεί εκτός ημερησίας δηλαδή μια διαδικασία χύμα που οι δημοτικοί σύμβουλοι μπορούν να τοποθετηθούν για οποιοδήποτε θέμα. Μια συζήτηση χωρίς αρχή και τέλος χωρίς να παρθεί καμία απόφαση. Δηλαδή άλλος θα μίλαγε για τον φωτισμό, άλλος για τα βουλωμένα φρεάτια, άλλος για τα μπάζα στην τάδε περιοχή και μέσα σε όλα αυτά θα μίλαγαν οι σύμβουλοι και οι φορείς που ήθελαν για το συγκεκριμένο ζήτημα των ειδικών σχολείων. Για να χάνεται η ουσία, να διαχέεται το πρόβλημα και οι ευθύνες αλλά και κανένα μέτρο, καμία δέσμευση.
Παρά τη βάρβαρη και προκλητική στάση τη πλειοψηφίας παραμείναμε για να αξιοποιήσουμε και αυτό το βήμα. Για να αναδείξουμε τα μεγάλα προβλήματα να προβάλουμε τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των παιδιών και των εκπαιδευτικών που έπρεπε άμεσα να παρθούν. Όμως αυτό που συναντήσαμε ήταν μια πέρα για πέρα προκλητική συμπεριφορά. Συνειδητή προσπάθεια από τη δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας να συγκαλύψουν το πρόβλημα, ότι «δεν έγινε και τίποτα» φτάνοντας στο σημείο να μας πουν ότι αν κατέρρεε η ψευδοροφή εν ώρα μαθήματος «δε θα γινόταν και τίποτα» γιατί η ψευδοροφή «είναι φτιαγμένη από ελαφριά υλικά»!!!
Κουβέντα για τον θάνατο του παιδιού ούτε για την έλλειψη ολοκληρωμένων προσεισμικών ελέγχων. Έφτασαν στο σημείο να μας πουν ότι «εργαλειοποιούμε» το πρόβλημα του θανάτου του παιδιού, όπως ισχυρίστηκε η κυρία Δήμαρχος, η κυρία Ανδρούτσου, στα social media.
Εκεί που πραγματικά όμως αναγκάστηκε να ομολογήσει το γιατί αρνήθηκαν ακόμα και τη συζήτηση, το να παρθούν μέτρα προστασίας μετά και από τις συγκεκριμένες καταγγελίες ξεστόμισε τον απώτερο στόχο τους: ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ! Οι εκπρόσωποι των φορέων με συγκεκριμένα στοιχεία τεκμηρίωσαν το επικίνδυνο της λειτουργίας αν δεν παρθούν μέτρα στα δύο ειδικά σχολεία της περιοχής. Τόλμησε να επικαλεστεί η κυρία Δήμαρχος ότι το κλείσιμο των ειδικών σχολείων είναι, «απαίτηση της σύγχρονης παιδαγωγικής επιστήμης και όσοι υποστηρίζουν τα ειδικά σχολεία είναι καθυστερημένοι, θέλουν τα ΑΜΕΑ στον Καιάδα», για να πάρει την πληρωμένη απάντηση από τους εκπροσώπους της ΣΕΑΑΝ ότι σύγχρονος Καιάδας είναι το «σχολείο για όλους» που προκρίνει η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ε.Ε. .Θυμίζουμε στην κυρία Δήμαρχο ότι το κλείσιμο των ειδικών σχολείων είναι κατεύθυνση του Εθνικού Σχεδίου για την αναπηρία, του 3ου μνημονίου που ψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και λοιπούς και απαίτηση της Ε.Ε. για τα ΑΜΕΑ και των επιχειρηματιών. Στη λογική του κόστους οφέλους να ξεφορτωθεί δηλαδή το κόστος το κράτος , να φορτωθεί στην οικογένεια και όσοι γονείς θέλουν εκπαίδευση για τα παιδιά τους να πληρώνουν στα ιδιωτικά, αλλιώς στα «σχολεία για όλους» της κυρίας Κεραμέως και του κυρίου Γαβρόγλου. Σχολεία-αποθήκες των αναπήρων, των παιδιών με αναπηρία, των φτωχόπαιδων ,των Ρομά και των μεταναστών. Γι αυτό απαξιώνουν και συκοφαντούν τα ειδικά σχολεία για να μπορούν αργότερα να τα κλείσουν. Γι αυτό αρνούνται να πάρουν και τα ανάλογα μέτρα προστασίας.
Ο εκπρόσωπος της ΣΕΑΑΝ στην ομιλία του απαντώντας στα περί εργαλειοποίησης έθεσε τα παρακάτω ζητήματα.
Πρώτον , στο συγκεκριμένο σχολείο δεν ήταν πρώτη φορά που πλημμυρίζει. Είναι η Τρίτη φορά τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια. Σαν αποτέλεσμα ζημιάς στις σωληνώσεις του.  
Δεύτερον , όλο και περισσότερο το τελευταίο διάστημα έρχονται καταγγελίες για το επικίνδυνο των ειδικών σχολείων σε όλη την Ελλάδα ακόμα και αυτών των εμφανιζόμενων ως «ασφαλή» , των λεγόμενων νεόδμητων , όπως αυτά του Αγίου Δημητρίου. Και επειδή τα στοιχεία αυτά είναι συνταρακτικά προειδοποίησε τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας: «Προσέξτε! Αν συνεχίσετε να αντιμετωπίζετε τα προβλήματα με αυτόν τον απαξιωτικό τρόπο θα χρησιμοποιηθείτε ως «σταθμάρχες».». Αλλά δήλωσε « εμείς το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, οι αγωνιστές γονείς, οι εκπαιδευτικοί, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δε θα ανεχτούμε για τα παιδιά μας κι άλλα «Τέμπη».»
Τρίτον, αφού ζήτησε έτσι κι αλλιώς να γίνει ολοκληρωμένος προσεισμικός έλεγχος και στα 2 συγκροτήματα γιατί σημείωσε ειδικά για το ΕΕΕΕΚ (Αργοστολίου) ότι υπάρχουν καταγγελίες για κακοτεχνίες κατά την κατασκευή αυτού του τύπου των σχολείων.
Στη συνέχεια παρέθεσε τα συγκεκριμένα στοιχεία που συνιστούν την επικινδυνότητα της λειτουργίας των ειδικών σχολείων.
Α) το απαράδεκτο να λειτουργούν ειδικά σχολεία σε πολυώροφα κτήρια. Τριώροφο του ειδικό δημοτικό και νηπιαγωγείο, τετραώροφο το ΕΕΕΚ με το ειδικό γυμνάσιο-λύκειο.
Β) όλα τα ειδικά σχολεία, επειδή είναι λίγα είναι υπεράριθμα σε μαθητές. Τα συγκεκριμένα , το μεν ειδικό δημοτικό ενώ είναι για 50 μαθητές έχει 93 (παιδιά με νοητική στέρηση, αυτισμό), το δε κτήριο του ΕΕΕΕΚ και του ΕΝΕΕΓΥΛ από 150 μαθητές φτάνει τους 450.
Γ) ελλείψεις προσωπικού
Δ) η πλειοψηφία του προσωπικού εναλλάσσεται είναι αναπληρωτές, συμβασιούχοι.
Συμπερασματικά όλα τα παραπάνω προβλήματα αποτελούν ένα εκρηκτικό μείγμα με κίνδυνο να εκραγεί σε περίπτωση ενός σοβαρού προβλήματος, αντιμετώπισης μιας πυρκαγιάς ή ενός σεισμού. Πώς θα βγουν παιδιά με νοητική στέρηση, αυτισμό και με κινητικά προβλήματα πολλές φορές σε τόσο μεγάλο αριθμό με τόσο λίγο προσωπικό και χωρίς κανένα σχέδιο και εκπαίδευση με βάση την ιδιαιτερότητα των συγκεκριμένων σχολείων.
Τέταρτον, ως προς τον θάνατο παιδιού στο πιο διαφημισμένο σχολείο του ΕΕΕΕΚ του Αγίου Δημητρίου κατήγγειλε την ομερτά της σιωπής. Την απαίτηση που υπάρχει συνολικά για τα σχολεία και πιο συγκεκριμένα για τα ειδικά σχολεία, να υπάρχει σχολιατρική υπηρεσία διασυνδεδεμένη με το σύστημα υγείας με τα αναγκαία μέσα όπως απινιδωτή, με βάση τη συνθετότητα του μαθητικού πληθυσμού των ειδικών σχολείων. Δεν μπορούμε να δεχτούμε να πεθαίνει ένα παιδί με αναπηρία στον χώρο του ειδικού σχολείου και να θεωρείται ένα φυσιολογικό γεγονός. Σιωπηρή επιβεβαίωση των παραπάνω είναι το θέμα που υπάρχει στη σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η αγορά απινιδωτή για το συγκεκριμένο σχολείο. Εκ των υστέρων ανταπόκριση και ύστερα έχετε το θράσος να μιλάτε για εργαλειοποίηση, ανάγκη όμως για ένα τέτοιο εξοπλισμό και όχι μόνο και την αντίστοιχη εκπαίδευση προσωπικού πρέπει να έχουν όλα τα ειδικά σχολεία και τα γενικά αλλά και οι χώροι άθλησης.
Η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος δε θα σταματήσουν εδώ. Παίρνουν πρωτοβουλία για γενικότερη συσπείρωση και αγώνα σε συνεργασία και με άλλους φορείς κινητοποίησης για τα ζητήματα ασφάλειας στα ειδικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Για τα παραπάνω προβλήματα που επιβεβαιώθηκαν στον Άγιο Δημήτρη που υποτίθεται και τα δύο σχολικά συγκροτήματα είναι νεόδμητα εκφράζονται με πιο δραματικό τρόπο στα περισσότερα ειδικά σχολεία της χώρας που είναι ακατάλληλα και επικίνδυνα και ως κτήρια. Άλλωστε η πρωτοβουλία που έχει παρθεί για τα ειδικά σχολεία του δήμου της Αθήνας είναι ένας πρώτος αγωνιστικός σταθμός με την κινητοποίηση έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας στις 24 Απρίλη στις 4μμ (αίθουσα παλαιού δημαρχείου, οδός Αθηνάς, πλατεία Κοτζιά).

Καλούμε τους φορείς του Αγίου Δημητρίου και τον λαό της περιοχής να μην αφήσουμε αναπάντητη τη στάση της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τέλος καλούμε του Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των ειδικών σχολείων, τους συλλόγους των εκπαιδευτικών σε αγωνιστική συμπόρευση με την ομοσπονδία και την ΑΣΓΜΕ για την προστασία των παιδιών μας, των εργαζομένων. Ασυμβίβαστος αγώνας για σύγχρονα και ασφαλή ειδικά και γενικά σχολεία.

Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας

Η γραμματεία της ΣΕΑΑΝ
Το ΔΣ του Ενιαίου

Τηλέφωνο Επικοινωνίας:
697251719

Αθήνα, 11/4/23


ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΓ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ

Τα παιδιά μας σε κίνδυνο!

Σήμερα Δευτέρα 10 Απρίλη στις 3μμη η κινητοποίηση του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμώνων ΑΜΕΑ Αττικής & Νήσεων και της Συντονιστικης Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων έξω από το δημαρχείο Αγίου Δημητρίου (λεωφ. Αγίου Δημητρίου). Για τις καταστροφές που έγιναν μετά από μία βροχή στο ειδικό δημοτικό σχολείο για παιδιά με αυτισμό στον Άγιο Δημήτριο.

 


ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Η κινητοποίηση που είχε αναγγείλει ο Ενιαίος και η ΣΕΑΑΝ για σήμερα στις 4μμ έξω από το δημαρχείο Αγίου Δημητρίου για το ζήτημα των ζημιών του ειδικού σχολείου δε θα πραγματοποιηθεί καθώς αναβλήθηκε το δημοτικό συμβούλιο.

 


ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ!

Μετά από άρνηση του δημοτικού συμβουλίου να συζητήσει σήμερα το έκτακτο θέμα με τις ζημιές στο ειδικό σχολείο Αγίου Δημητρίου από τη βροχή, η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση την Πέμπτη 6 Απρίλη στις 4μμ στο δημαρχείο Αγίου Δημητρίου την ώρα που συνεχίζεται το δημοτικό συμβούλιο.

 


ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ!

Από το πρωί κάνουν τον γύρω του διαδικτύου φωτογραφίες για τις καταστροφές που έγιναν μετά από μία βροχή στο ειδικό δημοτικό σχολείο για παιδιά με αυτισμό στον Άγιο Δημήτριο. Ψευδοροφή που κατέρρευσε, όροφοι που πλημμύρισαν. Αλήθεια αν αυτό γινόταν σε ώρα λειτουργίας του σχολείου τι θα γινόταν;

Επιτέλους!
Εσείς της κυβέρνησης και των δήμων που μετράτε ευρώ το ευρώ όταν είναι να δώσετε για τα σχολεία, για τις σχολικές επιτροπές και είστε γαλαντόμοι όταν είναι να χαρίσετε εκατομμύρια στους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους εργολάβους, είστε επικίνδυνοι!

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

 • Να καταλογιστούν οι ευθύνες, να αποκατασταθούν άμεσα όλες οι ζημιές με όρους πραγματικής ασφάλειας για τα παιδιά μας, για τους εργαζόμενους.
 • Να ελεγχθούν ΟΛΑ  τα ειδικά σχολεία αν πληρούν τους όρους ασφάλειας και αντισεισμικής προστασίας.
 • Να γίνουν οι αναγκαίες επιδιορθώσεις, να αντικατασταθούν τα επικίνδυνα ειδικά σχολεία με νέα σύγχρονα και ασφαλή.
 • Με βάση ότι τα ειδικά σχολεία είναι υπεράριθμα και την ειδική σύνθεση του μαθητικού πληθυσμού (παιδιά σε αμαξίδια, νοητική στέρηση κλπ) να υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο και εκπαίδευση και επάρκεια προσωπικού για να μπορεί να αντιμετωπιστεί μια πυρκαγιά, μια πλημμύρα, ένας σεισμός.

Αντιπροσωπεία του Ενιαίου συλλόγου και της ΣΕΑΑν θα παραβρεθεί σήμερα το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο του Αγίου Δημητρίου και μετά τη σημερινή εξέλιξη αποκτά ξεχωριστή σημασία η κινητοποίηση των φορέων μας τη Δευτέρα 24 Απρίλη στις 4μμ στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθήνας για τα επικίνδυνα ειδικά σχολεία.

 

Υ.Γ. ήταν προκλητικό η κυρία Δήμαρχος του Αγίου Δημητρίου να περιδιαβαίνει στο συγκεκριμένο σχολείο μαζί με τον κύριο Ανδρουλάκη πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για να πουλήσουν ευαισθησία όταν το συγκεκριμένο σχολείο είναι υπεράριθμο γιατί δεν υπάρχουν άλλα ειδικά σχολεία και δεν είχε λάβει τα μέτρα ασφαλείας που θα έπρεπε. Πολύ περισσότερο όταν σε ειδικό σχολείο της περιοχής υπήρξε θάνατος παιδιού με αυτισμό εν ώρα λειτουργίας που «θάφτηκε» σα γεγονός μαζί με το παιδί λες και ήταν το πιο φυσιολογικό.

Αρκετά ως εδώ!
Πάρτε μέτρα προστασίας των παιδιών μας εδώ και τώρα κυβέρνηση-δήμοι-περιφέρειες.

Το ΔΣ του Ενιαίου
Η γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

Αθήνα, 5/4/23

 

 

παρασταση διαμαρτυριας

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 6ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου & 6ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Αθηνών
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 9ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αθηνών goneis.enatou.eidikoudim@gmail.com
Ενιαίος σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων info@goneisamea.gr
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 10ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αθηνών
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΒΥΡΩΝΑ - ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ – ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ»
Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων seaanamea@gmail.com
Ομοσπονδία Γονέων Αττικής


Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθήνας (αίθουσα παλαιού δημαρχείου, Αθηνάς) Δευτέρα 24 Απρίλη στις 4μμ

Αθήνα, 5 Απρίλη 2023

Προς: Τον ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ & το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΣΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Κύριοι,
Επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια με επιστολές, αναφορές και καταγγελίες σας έχουμε εκφράσει την αγανάκτησή μας με την κατάσταση που επικρατεί στα ειδικά σχολεία στον πρώτο δήμο της χώρας.
Με την παρέμβασή μας στο δημοτικό συμβούλιο στις 14 Ιούνη ’22  σας είχαμε υπογραμμίσει ότι η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Είναι ανήκουστο ο πρώτος δήμος της χώρας να είναι ο δήμος με τα λιγότερα, τα πιο επικίνδυνα και ακατάλληλα σχολικά κτήρια της ειδικής αγωγής!
Όπως είναι γνωστό τα άτομα με ειδικές ανάγκες έχουν προτεραιότητα στις προσβάσεις εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις προβλέψεις που απορρέουν από την Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, η οποία έχει κυρωθεί από την χώρα μας με τον Ν. 4074/2012. Η εν λόγω προτεραιότητα αγνοείται παντελώς από το Δήμο Αθηναίων, ο οποίος συνεχίζει να λειτουργεί απαξιοτικά.
Είναι εξοργιστικό να λειτουργεί ένα μόνο ειδικό σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το ΕΝΕΕΓΥΛ στο Θησείο, και το μοναδικό Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Αθηνών που έχει ιδρυθεί με πρόβλεψη για προσωρινή στέγαση αλλά και για ανέγερση νέου σχολείου, να παραμένει στα χαρτιά από το 2018! Αποτέλεσμα αυτού, αφενός τα παιδιά με αναπηρίες να κινδυνεύουν να γίνουν παρανάλωμα σε μια πυρκαγιά ή να κινδυνεύουν να καταπλακωθούν σε ένα σεισμό, αφετέρου να βρίσκονται για ώρες μέσα στα σχολικά για να φοιτήσουν σε σχολείο άλλου δήμου, επειδή ο δήμος της Αθήνας δε διαθέτει το αντίστοιχο σχολείο!!!
Οι εξελίξεις με τον σεισμό στην Τουρκία, η έντονη σεισμική δραστηριότητα στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα, το έγκλημα στα Τέμπη δε μας επιτρέπει να εφησυχάζουμε. Επιβάλλεται εσείς ως υπεύθυνος κρατικός μηχανισμός και με ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας να πάρετε άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα μαζί και με τους άλλους αρμόδιους φορείς ούτως ώστε:

 1. Να γίνει άμεσα αντισεισμικός έλεγχος σε όλα τα ειδικά σχολεία.
 2. Να γίνει πιστοποίηση της πυρασφάλειας και να παρθούν τα αναγκαία επιβαλλόμενα μέτρα.
 3. Να γίνουν όλες οι αναγκαίες παρεμβάσεις στα σημεία που οι ειδικοί επιστήμονες επιβάλλουν.
 4. Να υπάρξει με βάση την κατάσταση κάθε σχολείου συγκεκριμένο σχέδιο εκπαίδευσης προσωπικού και μαθητών, στον βαθμό που μπορεί να γίνει, για την αντιμετώπιση ενός σεισμού ή μιας πυρκαγιάς.
 5. Να παρθούν από τώρα τα αναγκαία μέτρα ώστε τα σχολεία που στεγάζονται σε επικίνδυνα κτήρια να μεταφερθούν σε κτήρια που με ευθύνη του δημοσίου θα πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας και προσβασιμότητας, μέχρι να ανεγερθούν τα καινούργια σχολικά κτήρια με σκοπό να στεγάσουν αυτά τα σχολεία. Πιο συγκεκριμένα για το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο της ΕΛΕΠΑΠ, το 6ο Ειδικό Νηπιαγωγείο που έχει 19 παιδιά σε λυόμενα αλλά και το 10ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, απαιτείται να βρεθούν άμεσα νέες εγκαταστάσεις. Αντίστοιχο κτήριο πρέπει να εξασφαλιστεί και για τη λειτουργία του ΕΕΕΕΚ Αθηνών που παραμένει χωρίς στέγη. Ανάλογη λύση πρέπει να βρεθεί και για το ΕΕΕΕΚ κωφών. Αναλυτική περιγραφή των προβλημάτων των ειδικών σχολείων παρέχεται στο παράρτημα.
 6. Ανέγερση νέων, σύγχρονων, προσβάσιμων ειδικών δημοτικών σχολείων ,νηπιαγωγείων, ΕΝΕΕΓΥΛ και ΕΕΕΕΚ.
 7. Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης των ειδικών σχολείων και τμημάτων ένταξης.

Οι Φορείς μας, οι σύλλογοι γονέων, εκπαιδευτικών, ΑΜΕΑ θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις στο δημοτικό συμβούλιο αν δε δοθούν άμεσα συγκεκριμένες και υλοποιήσιμες λύσεις στις 24 Απρίλη στις 4μμ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
210-5221411
6972510719
6972570690

Παράρτημα με την υφιστάμενη κατάσταση στα ειδικά σχολεία της Αθήνας όπως είναι σήμερα:

 • 1ο  Ειδικό Δημοτικό ΕΛΕΠΑΠ και Νηπιαγωγείο (Κόνωνος 16)
  • Παιδιά σε αμαξίδια σε πολύ μικρούς χώρους για τάξεις, πολύ στενοί διάδρομοι που χρησιμοποιούνται και για διάλειμμα των παιδιών γιατί δεν υπάρχει ουσιαστικά αυλή.
  • Στεγάζεται στην ΕΛΕΠΑΠ που και σε αυτή λειτουργούν τμήματα για ΑΜΕΑ σε επικίνδυνους χώρους
 • 2ο Ειδικό Δημοτικό (Αριστάρχου 24)
  • Έχει πρόβλημα χώρων, συστεγάζεται με γενικό σχολείο.

 

 • 6ο Ειδικό Δημοτικό (πρώην Βουστάσιο Χατζηαποστόλου & Τριανταφυλλοπούλου):
  • 42 μαθητές & μαθήτριες με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή (Αυτισμός) και Νοητική Υστέρηση,
  • έχουν στριμωχθεί σε μικρές αίθουσες ,οι οποίες Δεν ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις των παιδιών
  • O προαύλιος χώρος δεν διαθέτει κανένα παιχνίδι για εκγύμναση και  κανένα παγκάκι για την ξεκούραση των παιδιών
 • 6ο Ειδικό Νηπιαγωγείο (Νικοπόλεως 33):
  • Το εν λόγω σχολείο έχει κορεστεί, φιλοξενεί φέτος 28 νήπια στο σχολείο και 19 στα λυόμενα των Κάτω Πατησίων.

 

 • 9ο Ειδικό Δημοτικό (Πόντου 69-71):
  • 40 μαθητές & μαθήτριες με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή (Αυτισμός), Νοητική Υστέρηση και Σύνδρομο Down<
  • έχουν στριμωχθεί σε μικρές αίθουσες ,οι οποίες Δεν ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις των παιδιών
  • Ο ηλεκτρολογικός εξοπλισμός πρέπει να διορθωθεί και να αντικατασταθεί, για την ασφάλεια των παιδιών και των εργαζομένων.
  • O προαύλιος χώρος δεν διαθέτει κανένα παιχνίδι για εκγύμναση o Δεν υφίσταται ανελκυστήρας, για να διευκολύνεται η πρόσβαση (χωρίς όμως να μειωθεί τετραγωνικό από τον ήδη μειωμένο χώρο)
  • Δεν υπάρχουν αίθουσες χαλάρωσης και ξεκούρασης o ο τεχνολογικός εξοπλισμός χρειάζεται άμεσα να αναβαθμιστεί!
 • 10ο Ειδικό Δημοτικό (Μαράσλειο, Μαρασλή 4):
  • 42 ειδικοί μαθητές
  • Έχει τουαλέτες οθωμανικού τύπου (γούρνες)
  • Στο ίδιο σχολείο υπάρχει αίθουσα που θερμαίνεται με σόμπα υγραερίου καθώς και αίθουσα που φωτίζεται με μπαλαντέζα από το κυλικείο.
  • Οι αίθουσες του εν λόγω σχολείου έχουν να βαφτούν χρόνια.
  • Η σκεπή του γυμναστηρίου είναι υπό κατάρρευση με κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των παιδιών.
  • O προαύλιος χώρος δεν διαθέτει κανένα παιχνίδι για εκγύμναση και κανένα παγκάκι για την ξεκούραση των παιδιών.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ε ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ! ΟΙ ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΙΑΝΟΙ!

Με 24€ αύξηση στα επιδόματα -για όσους τα παίρνουν- και με 55€ αύξηση για κάποιους λίγους πολύ βαριά ανάπηρους δε θα σας ψηφίσουν.
Πολύ περισσότερο, δεν θα δεχτούμε να γίνουμε  το «make up”, η «μπογιά» σας για να πουλήσετε «κοινωνική ευαισθησία» στον λαό που λεηλατείτε όπως και εμάς όλα αυτά τα χρόνια.

Διευκρινίζουμε ότι η αύξηση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν ξεπερνάει τα 50 εκ ευρώ στο σύνολό τους, όσα χαρίζουν δηλαδή κάθε χρόνο μόνο στην Hellenic train για την άγονη!!! γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη. Αφορά μόνο το πολύ 180.000 ανάπηρους που παίρνουν επίδομα μέσω του ΟΠΕΚΑ ενώ εξαιρεί τους ανάπηρους που παίρνουν επίδομα αναπηρίας από τα ασφαλιστικά τους ταμεία. Υπενθυμίζουμε ότι ο προϋπολογισμός του ΟΠΕΚΑ που καλύπτεται 100% από το κράτος είναι μειωμένος για το τρέχον έτος κατά 185 εκ. ευρώ σε σχέση με το 2022. Μήπως τελικά η κυβέρνηση έχει κατά νου αυτήν την πενιχρή αύξηση των επιδομάτων να την καλύψει με την μείωση των δικαιούχων μέσω των «σφαγείων» των ΚΕΠΑ..; Όλα αυτά όταν οι βαριά ανάπηροι στη χώρα μας πλησιάζουν τους 600.000 και δεν παίρνουν κανένα επίδομα.
Οι ανάπηροι και οι χρόνιοι πάσχοντες έχουν πάθει και έχουν μάθει. Δεν τσιμπάνε ούτε στα σώου των πρώην κυβερνώντων που ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνει αύξηση 20% και ο άλλος κάνει βόλτες στα σχολεία των παιδιών με αυτισμό πουλώντας «τσάι και συμπάθεια».
Σας μάθαμε καλά!
Δεν υπάρχει κυβέρνηση τα τελευταία 30 χρόνια ανεξαρτήτου σύνθεσης και απόχρωσης που δεν πήρε αποφάσεις για περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, σε θεραπείες για τα παιδιά με αναπηρία, για επιβολή συμμετοχής σε φάρμακα, εξετάσεις, τεχνολογικά βοηθήματα και τεχνητά μέλη. Ενώ, οι ανασφάλιστοι βιώνουν ένα δράμα αφού είναι τελείως ακάλυπτοι. Όλοι αυτοί μαζί, νυν και πρώην κυβερνόντες, ψήφισαν το 3ο μνημόνιο με 222 ψήφους που επιβάλει μείωση των δαπανών για την πρόνοια κατά 50%, πετσόκομμα των επιδομάτων και των συντάξεων αναπηρίας, κλείσιμο των δημόσιων ειδικών σχολείων και ιδρυμάτων στο όνομα της δήθεν «ένταξης και αποασυλοποίησης». Ενώ, όλοι τους ψήφισαν τους βάρβαρους αντιασφαλιστικούς νόμους με αποκορύφωμα τον νόμο Κατρούγκαλου - Βρούτση που εξαέρωσε τις αναπηρικές συντάξεις. Πολλά από αυτά ενώ έχουν ψηφιστεί, δεν έχουν εφαρμοστεί σαν αποτέλεσμα των σκληρών αγώνων του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τα συνδικάτα, το ριζοσπαστικό γυναικείο και νεολαιίστικο κίνημα. Παρά τη στήριξη που είχαν όλες οι κυβερνήσεις από τις συμβιβασμένες - διεφθαρμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, της ΕΣΑΜΕΑ, της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, της ΓΣΕΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Είναι όμως άτυχοι οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης. Γιατί η ίδια η ζωή βάζει τα δραματικά της διλήμματα και το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, η Σ.Ε.Α.ΑΝ. έχουν κάνει τις επιλογές τους.  Την ώρα που ο κύριος Πρωθυπουργός έκανε τις ανακοινώσεις του, πετώντας ψίχουλα στα μούτρα των ΑΜΕΑ, υπήρχε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας. Για να καλυφθεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ 100% το κόστος από το κράτος και να μην πληρώνουν οι ανάπηροι από την τσέπη τους για τα αναγκαία φάρμακα και θεραπείες, για τα τεχνολογικά βοηθήματα και τεχνητά μέλη. Ανεξάρτητα αν είναι ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αρνήθηκε να συναντηθεί με τους εκπροσώπους της ΣΕΑΑΝ, της ΟΓΕ και του Σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού». Η αναπληρώτρια Υπουργός κα Γκάγκα το έπαιξε αναρμόδια, αλλά και ο κύριος Πλεύρης τι να πει όταν πριν λίγες μέρες δήλωνε στη βουλή - όπως και παλαιότερα ο Ξανθός του ΣΥΡΙΖΑ- ότι «οι ανάπηροι, οι χρόνιοι πάσχοντες έχουν μηδενική συμμετοχή, στις θεραπείες, στα τεχνολογικά βοηθήματα και στα προγράμματα αποκατάστασης». Όταν σε πατέρα με 3χρονο παιδί με βαριά αναπηρία, του ζητούν για μια περιπατητούρα εκτός από αυτά που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ, επιπλέον 1.800€ και στην ακρωτηριασμένη καθαρίστρια που έκοψε το χέρι της στα πλυντήρια του «Αγλαΐα Κυριακού» πριν 7 μήνες, της ζητούν κάμποσες χιλιάδες ευρώ για το τεχνητό μέλος.
Ενώ ένας παραπληγικός για ένα ασφαλές αμαξίδιο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του πρέπει να καταβάλει τουλάχιστον 1500 - 4000€ επιπλέον από αυτά που του καλύπτει ο εοπυυ. Την ίδια στιγμή οι ανασφάλιστοι δεν δικαιούνται ούτε πατερίτσα.
Ακόμα οι συνάδελφοι με προβλήματα όρασης παίρνουν μόνο 100€ για γυαλιά όταν υπάρχουν γυαλιά με ειδικούς κρυστάλλους που μπορεί να στοιχίζουν από 1500 - 3500€.
Εκεί που ο υπουργός της το απογείωσε ήταν όταν διαφήμιζε τα πολύ καλά ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης που οι ανάπηροι δεν πληρώνουν τίποτε. Όταν οι επιχειρηματίες του χώρου απαιτούν και παίρνουν 2000-3000€ τον μήνα για ένα στοιχειώδες πρόγραμμα αποκατάστασης εκτός από αυτά που καλύπτει ο εοπυυ ενώ όταν ο ασθενής είναι παιδί το ποσό φτάνει τα 6000-7000€ τον μήνα,
Ή τα κέρδη της ή οι ζωές της.
Οργάνωση και αγώνας ο μόνος δρόμος.

Η γραμματεία της ΣΕΑΑΝ.

Τρίτη, 4 Απρίλη 2023

 

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

ΕΣΚ ΠΑΡΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ (συνδικαλιστές της ΣΕΑΑΝ)
Χαλκοκονδύλη 37, 2ο όροφος πλατεία Βάθης, τηλ: 210-5221411 Site: www.eskamea.gr, email: eskamea@otenet.gr

Όλοι οι κινητικά ανάπηροι συμμετέχουμε στο κάλεσμα της Σ.Ε.Α.ΑΝ. την Τρίτη 4 Απρίλη στις 13:00 στο Υπουργείο Υγείας !

Μετά την επιτυχημένη κινητοποίηση στο Μέγαρο Μαξίμου στις 29 Μάρτη κλιμακώνουμε τον αγώνα για να απαιτήσουμε γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να έχουμε απολύτως δωρεάν όλα τα τεχνολογικά βοηθήματα και τεχνητά μέλη είτε είμαστε ασφαλισμένοι είτε ανασφάλιστοι.

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους και συναδέλφισσες που με τη μαχητική τους στάση έδωσαν αγωνιστικό περιεχόμενο στην κινητοποίηση, υπεράσπισαν το δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε και να διατυπώνουμε τα αιτήματά μας με πανό και συνθήματα. Παρά την προσπάθεια της ΟΠΚΕ να απαγορεύσει το άνοιγμα του πανό της ΣΕΑΑΝ και των γονιών. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε ο αποκλεισμός του εκπροσώπου της ΕΣΚ στο διοικητικό συμβούλιο του ΠΑΣΠΑ από την αντιπροσωπεία που συναντήθηκε με τον εκπρόσωπου του πρωθυπουργού. Ενώ οι της πλειοψηφίας του συλλόγου ούτε πανό άνοιξαν, ούτε συγκεκριμένα αιτήματα προέβαλαν που να δίνουν λύση στα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βαριά κινητικά ανάπηροι από τα λαϊκά στρώματα. Απ’ ότι φαίνεται είχαν συμφωνήσει σε μια σιωπηλή παρουσία των παραπληγικών έξω από το Μαξίμου και η μαχητική στάση της ΕΣΚ και της ΣΕΑΑΝ τους χάλασε τη σούπα ή και κάποιο σόου που ετοίμαζαν.
Προειδοποιούμε, οι δυνάμεις που ψήφισαν τα μνημόνια, τους εφαρμοστικούς νόμους και συμφωνούν με το ταμείο ανάκαμψης, νυν και πρώην κυβερνώντες,  είναι δεσμευμένοι να προωθήσουν ακόμα πιο άγρια αντιλαϊκά μέτρα.
Υπενθυμίζουμε, ό,τι κατακτήσαμε όλα τα χρόνια με τους παραπληγικούς και τους ανάπηρους στον δρόμο του αγώνα το κατακτήσαμε!
Μόνο με τον αγώνα μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα, να κατακτήσουμε τη ζωή για εμάς και τις οικογένειές μας.

Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!
Το έγκλημα στα Τέμπη αποκάλυψε με τον πιο δραματικό τρόπο τη βαρβαρότητα του συστήματός τους που στο όνομα των κερδών σκοτώνει κάθε μέρα τα παιδιά μας, λεηλατεί τις ζωές μας και τις οικογένειές μας.

Δεν υπάρχουν σωτήρες!
Δεν τσιμπάμε στους τυχοδιωκτισμούς νυν και πρώην κυβερνώντων που στο όνομα της στήριξης της κερδοφορίας και της στρατηγικής της Ε.Ε. μας έφεραν ως εδώ. Αφήνουμε στο χθες τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΠΑΣΠΑ, ΕΟΚΑ και ΕΣΑΜΕΑ που ανέχθηκαν αυτή την κατάσταση όλα αυτά τα χρόνια.

Όλοι μαζί είμαστε δυνατοί. Παίρνουμε την υπόθεση της ζωής μας στα δικά μας χέρια.

Αθήνα1/4/23

 

 

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

Ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες,
Παίρνουμε μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας
Τρίτη 4 Απρίλη στις 13:00 στο Υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 19, Αθήνα)

Για να σταματήσουμε να πληρώνουμε εκτός από αυτά που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ για την αγορά μιας σειράς άκρως απαραίτητων τεχνολογικών βοηθημάτων για βαριά αναπήρους αλλά και τεχνητών μελών. Όπως είναι η περίπτωση ενός παιδιού 3 χρονών με βαριά κινητική αναπηρία που για να πάρει η οικογένειά του μια ειδική περιπατητούρα πρέπει να πληρώσει εκτός από αυτά που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ, επιπλέον 1.800€. Ή ακόμα η περίπτωση ακρωτηριασμένης εργάτριας από εργατικό ατύχημα που καλείται να πληρώσει μερικές χιλιάδες ευρώ για το τεχνητό μέλος πέρα από αυτά που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ.
Είναι πρόκληση να δουλεύεις μια ζωή, πληρώνεις ένα σορό λεφτά εσύ και η οικογένειά σου σε φόρους και εισφορές , η τεχνολογία να κάνει θαύματα και εσύ να πρέπει να πουλάς ό,τι έχεις και δεν έχεις για να την αξιοποιήσεις όταν είσαι σε ανάγκη για να εξασφαλίσει μια ποιότητα ζωής το παιδί σου ή ο άνθρωπός σου. 

Δεν μπορεί ο Υπουργός να δηλώνει με τον «πιο φυσικό τρόπο» ότι οι ανάπηροι δεν πληρώνουν ΤΙΠΟΤΑ για θεραπείες, αποκατάσταση, τεχνολογικά βοηθήματα και εσύ να αναγκάζεσαι να κόψεις θεραπείες από το παιδί σου ή να χρησιμοποιείς ένα ακατάλληλο αμαξίδιο και επικίνδυνο απλά για να εξασφαλίσεις τα στοιχειώδη, επειδή δεν έχεις να πληρώσεις.

Έχουν θράσος οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης , όπως και οι προηγούμενοι, να μας πετάνε στα μούτρα ότι επειδή ζητάμε δωρεάν θεραπείες και τεχνολογικά βοηθήματα σε όλους τους ανάπηρους και τους χρόνιους πάσχοντες με βάση τα παραπεμπτικά των ειδικών ,άκουσον-άκουσον, εμείς εξυπηρετούμε τις εταιρίες!!!

Διεκδικούμε και παλεύουμε:

 • Αυτό που για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτο είναι ότι οι κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας για τα ΑΜΕΑ στην υγεία, την πρόνοια, την ειδική αγωγή, την αποκατάσταση θα πρέπει να είναι δωρεάν σε όλους, χωρίς κανένα αποκλεισμό και κανένα πλαφόν!
 • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, πρόνοια, ειδική αγωγή,  αποκατάσταση. Να απαγορευτεί η επιχειρηματική δράση σε αυτούς τους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς.
 • Ίδρυση δημόσιου τεχνολογικού Ινστιτούτου που θα έχει στην αποκλειστική του ευθύνη την έρευνα και την παραγωγή ειδικών τεχνολογικών βοηθημάτων και τεχνητών μελών για τα ΑΜΕΑ και την εισαγωγή εκεί που δεν μπορεί να γίνει αλλιώς και τη δωρεάν διάθεση σε όλους τους αναπήρους που τα έχουν ανάγκη. Αυτό πάντως δεν εξυπηρετεί τους επιχειρηματίες, άλλα τους εξυπηρετούν.

Τα Τέμπη έβαλαν με τον πιο συμπυκνωμένο, δραματικό τρόπο το μεγάλο δίλημμα:

Ή τα κέρδη τους Ή οι ζωές μας!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
6977325257
6972510719

Αθήνα, 31/3/23

 

 

 

παρασταση διαμαρτυριας

Παράσταση διαμαρτυρίας Τρίτη 28 Μάρτη 11πμ στο κτήριο της Κεντρικής Διοίκησης του ΕΦΚΑ (Ακαδημίας 22).

Ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες,
Διαμαρτυρόμαστε και προειδοποιούμε με τη σημερινή μας κινητοποίηση για τη συνέχιση των σφαγείων των ΚΕΠΑ αφήνοντας ανάπηρους, χρόνιους πάσχοντες και τις οικογένειές τους χωρίς τα ελάχιστα που δικαιούνται όπως ένα μικρό επίδομα ή άλλες παροχές ή περιορίζοντας τις όποιες παροχές με μια σειρά κακοστημένες αποφάσεις που δείχνουν τη σκοπιμότητα της λογικής των περικοπών.
Πιο συγκεκριμένα απαιτούμε εδώ και τώρα :

 1.  να δοθεί το επίδομα στην οικογένεια του παρατετραπληγικού παιδιού που ζει με γαστροστομία, που ενώ έχει απόφαση από τον Ιούνη του 2022 δεν έχει πάρει το επίδομα. Απαιτούμε να του καταβληθούν άμεσα τα αναδρομικά, το  κράτος με τις υπηρεσίες του να στηρίξει ολόπλευρα την οικογένεια λόγω της βαρύτητας του περιστατικού και αφού αποδεδειγμένα το πρόβλημα προϋπήρχε του Ιούνη 2022 να διορθωθεί η προηγούμενη απόφαση αναδρομικά και να καταβληθούν τα ανάλογα που οφείλει το κράτος και ο ΕΦΚΑ στην οικογένεια.
 2. Να συγκαλέσει επιτέλους η διοίκηση του ΕΦΚΑ την ειδική δειγματοληπτική επιτροπή ελέγχου των ΚΕΠΑ για να αποκαταστήσει την αδικία σε βάρος της βαριά κινητικά ανάπηρης Β. από την Κέρκυρα, πάσχουσας από σκλήρυνση κατά πλάκας που η Β Υ.Ε. αρνήθηκε να της αναγνωρίσει ότι είναι δικαιούχος του εξωϊδρυματικού επιδόματος-παραπληγίας παρά τις διευκρινίσεις του νόμου , την επιστήμη και την ανθρωπιά.
 3. Να σταματήσει επιτέλους η καταταλαιπώρηση πάσχουσας από σκλήρυνση κατά πλάκας, βαριά κινητικά ανάπηρης από τη Γραμαματικό Αττικής, της Ε.Π. που ενώ εδώ και 6 χρόνια με 2 αποφάσεις των ΚΕΠΑ της αναγνωρίζεται ότι είναι δικαιούχος του επιδόματος παραπληγίας δεν το έχει πάρει. Να της δοθεί άμεσα το επίδομα και να δοθούν άμεσα τα αναδρομικά για όλη αυτή την περίοδο και για την πρώτη και για τη δεύτερη απόφαση.
 4. Να γίνει αποδεκτή η ένσταση του συναδέλφου με σοβαρά προβλήματα βαρηκοΐας και προβλήματα όρασης από το Πολύκαστρο Κιλκίς που η Α Υ.Ε. του μείωσε το ποσοστό κάτω του 50% (48%) για να μην μπορεί να κάνει χρήση του 2643, ποσοστό 50% που έπαιρνε για χρόνια ενώ θα έπρεπε να παίρνει 67% γιατί όταν υπάρχουν 2 αισθητηριακές αναπηρίες κώφωση και όρασης, ανεξάρτητα αν είναι μέσης βαρύτητας τα προβλήματα είναι πολλαπλάσια. Από τη δυνατότητα αυτοεξυπηρέτησης, αυτόνομης διαβίωσης αλλά πολύ περισσότερο στην ένταξη στην παραγωγή, το δικαίωμα στη δουλειά. Απλά εδώ δεν ισχύει το ένα κι ένα κάνουν δύο.
 5. Εξίσου προκλητική είναι η απόφαση Αρ. Γνωστοποίησης: 044-2022-4001/15.11.22, Αρ. Επιτροπής: 09905-2022-12640/14.11.2022, Β Υ.Ε., ΑΣ:9904360  Μαθητή του Κέντρου εκπαίδευσης και αποκατάστασης τυφλών με πολλαπλή αναπηρία, προβλήματα όρασης, νοητική στέρηση κλπ που η Β Υ.Ε. παρά την τεκμηριωμένη ένσταση του αναγνωρίζει ποσοστό αναπηρίας 48%.

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ
Το ΔΣ του Ενιαίου

                                 Αθήνα, 28/3/23

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
6977325257
6972510719

 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΕΣΚ ΠΑΡΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ (συνδικαλιστές της ΣΕΑΑΝ)
Χαλκοκονδύλη 37, 2ο όροφος πλατεία Βάθης, τηλ: 210-5221411 Site: www.eskamea.gr, email: eskamea@otenet.gr

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΜΑΡΤΗ 2023 ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!
Το έγκλημα στα Τέμπη αποκάλυψε με τον πιο δραματικό τρόπο τη βαρβαρότητα του συστήματός τους που στο όνομα των κερδών σκοτώνει κάθε μέρα τα παιδιά μας, λεηλατεί τις ζωές μας και τις οικογένειές μας.

Τα μικρά και τα μεγαλύτερα «Τέμπη» τα έχουμε ζήσει εμείς οι ανάπηροι στο πετσί μας. Πολλοί από εμάς δε θα είχαμε μείνει ανάπηροι, αν υπήρχε πολιτική πρόληψης της αναπηρίας, δημόσιο δίκτυο πρώιμης διάγνωσης και έγκαιρης παρέμβασης, αν υπήρχαν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και μέτρα προστασίας της ζωής, της ασφάλειας, στο δομημένο περιβάλλον, στους δρόμους, στα σχολεία και στους χώρους άθλησης. Όμως η λογική του «κόστους- οφέλους», του κυνηγητού του κέρδους, κυρίαρχη λογική της σημερινής κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων και της Ε.Ε. ήταν αυτό που σημάδεψε τη ζωή μας. Δεν  υπάρχει κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια που δεν έκοψε θεραπείες από τους κινητικά ανάπηρους, που δεν επέβαλε πληρωμές και συμμετοχή σε φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες, τεχνολογικά βοηθήματα και τεχνητά μέλη. Κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων και των συνδυασμών που έδωσαν νέες άδειες για ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης, ενώ υποβάθμιζαν και έκλειναν τα δημόσια.
Την ίδια στιγμή η ακρίβεια μας σαρώνει! Οι πληρωμές για φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες μας λεηλατούν. Το σμπαράλιασμα και η ιδιωτικοποίηση της υγείας και της πρόνοιας μας βάζει στο κρεβάτι του Προκρούστη. Χάσαμε πολλούς συναδέλφους μέσα στην πανδημία που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί. Εγκλήματα του συστήματος που λειτουργεί με μοναδικό κριτήριο το κέρδος. Άλλωστε τα κέρδη των επιχειρηματιών και ιδιαίτερα των κέντρων αποκατάστασης τα είδαν να απογειώνονται, ενώ οι άνθρωποί μας αφαιμάζονταν ή έμεναν στα αζήτητα χωρίς τις αναγκαίες θεραπείες επειδή δεν είχαν να πληρώσουν.  Το δικαίωμα στη δουλειά, στα αζήτητα.
Όλοι στον αγώνα. Ορθωνόμαστε σαν ένας άνθρωπος για να προασπίσουμε τους ανθρώπους μας, τις οικογένειές μας. Δεν είμαστε αναλώσιμοι Δε θα γίνουμε επαίτες τον 21ο αιώνα. Δε θα γίνουμε βάρος των ήδη τσακισμένων οικογενειών μας.
Παίρνουμε δύναμη και εμείς από τους μεγάλους αγώνες του λαού μας και της νεολαίας για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη που έφεραν στο επίκεντρο το πιο κρίσιμο δίλημμα της εποχής μας: ή τα κέρδη ή οι ζωές μας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

 • Μέτρα προστασίας της ζωής μας, της ασφάλειάς μας, των παιδιών μας, στις συγκοινωνίες , στους χώρους δουλειάς, στο δομημένο περιβάλλον.
 • Πολιτική πρόληψης της αναπηρίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται
 • Μέτρα προστασίας από την ακρίβεια
 • Αύξηση 100€ σε όλα τα επιδόματα.
 • Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.000€ σε όλους τους ανάπηρους και χρόνιους πάσχοντες μπροστά στο Πάσχα. Για να μπορέσουν να καλύψουν στοιχειωδώς τις απώλειες του προηγούμενου χρόνου.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ και των ειδικών φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, τα καύσιμα και την ενέργεια.
 • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.
 • Να απαγορευτεί κάθε διακοπή ρεύματος σε σπίτι αναπήρου και λαϊκό σπίτι.
 • Απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης και δεύτερης κατοικίας.
 • Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε πληρωμή για φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες, τεχνολογικά βοηθήματα και τεχνητά μέλη. Θεραπείες με βάση τα παραπεμπτικά των ειδικών. Καμία εξαίρεση, κανένας περιορισμός, κανένα πλαφόν. Είναι υποχρέωση του κράτους να τα εξασφαλίζει δωρεάν και στην ώρα τους για όλους από τον κρατικό Προϋπολογισμό. Ανεξάρτητα αν είναι ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι, Έλληνες ή μετανάστες.
 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην υγεία, την πρόνοια, την ειδική αγωγή, την αποκατάσταση. Καμία απόλυση, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
 • Δημόσια κέντρα αποκατάστασης, με υψηλής ποιότητας και δωρεάν υπηρεσίες, αποφασιστική ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό του Ε.Κ.Α. (πρώην Ε.Ι.Α.Α.) για μαζικές προσλήψεις προσωπικού και ανανέωση και εκσυγχρονισμό του ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού.
 • Δουλειά για όλους τους ικανούς προς εργασία αναπήρους. Όχι στην κοροϊδία των προγραμμάτων ανακύκλωσης της ανεργίας και επιδότησης της εργοδοσίας στο όνομα της «προστασίας των ΑΜΕΑ» !!

Δεν τσιμπάμε στην απάτη της κυβέρνησης με τον προσωπικό βοηθό που μας επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά. Παραμονές των εκλογών κάποιους λίγους που θα είναι για πολύ λίγο, έξω από κάθε δημόσια δομή και μάλιστα στα χέρια εταιρειών.

 • Προσωπικό βοηθό για όσους έχουν ανάγκη, ενταγμένους σε δημόσια δομή με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα, με κριτήριο την κάλυψη των αναγκών όλων των βαριά κινητικά αναπήρων και γενικότερα των ΑΜΕΑ.

Δεν υπάρχουν σωτήρες!
Δεν τσιμπάμε στους τυχοδιωκτισμούς νυν και πρώην κυβερνώντων που στο όνομα της στήριξης της κερδοφορίας και της στρατηγικής της Ε.Ε. μας έφεραν ως εδώ. Αφήνουμε στο χθες τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΠΑΣΠΑ, ΕΟΚΑ και ΕΣΑΜΕΑ που ανέχθηκαν αυτή την κατάσταση όλα αυτά τα χρόνια.

Όλοι μαζί είμαστε δυνατοί. Παίρνουμε την υπόθεση της ζωής μας στα δικά μας χέρια.

Γι αυτό διαδηλώνουμε σήμερα μπροστά στη Βουλή, γι αυτό μαζικά όλοι οι κινητικά ανάπηροι συμμετέχουμε στο κάλεσμα της Σ.Ε.Α.ΑΝ. την Τρίτη 4 Απρίλη στις 13:00 στο Υπουργείο Υγείας για να απαιτήσουμε γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να έχουμε απολύτως δωρεάν όλα τα τεχνολογικά βοηθήματα και τεχνητά μέλη είτε είμαστε ασφαλισμένοι είτε ανασφάλιστοι.

 

Αθήνα 28/3/23

 

 

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

10 παιδιά με κινητική αναπηρία μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Ηλιούπολης δεν πάνε σχολείο γιατί το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει φροντίσει να υπάρχει οδηγός και συνοδός στο σχολικό!

Ο Σύλλογός μας στηρίζει τον αγώνα των γονιών του ειδικού γυμνασίου-λυκείου Ηλιούπολης για να πάνε σχολείο οι 10 μαθητές που είναι κλεισμένοι στο σπίτι τους επειδή δεν υπάρχει οδηγός. 20 χρόνια τώρα κυβερνήσεις ανεβοκατεβαίνουν, υπουργοί αλλάζουν αλλά όλοι τους είναι δογματικά κολλημένοι να έχουν τη μεταφορά των μαθητών των ειδικών σχολείων στα χέρια των ιδιωτών και για κάποια ειδικά σχολεία που έχουν δικά τους σχολικά να μην προσλαμβάνουν μόνιμο προσωπικό. Να προσλαμβάνουν 72 οδηγούς και συνοδούς με συμβάσεις, 6μηνες κατά κανόνα και τους υπόλοιπους μήνες τα παιδιά να είναι ή σπίτι τους ή να μεταφέρονται από τον στρατό.
Απαιτούμε εδώ και τώρα να εξασφαλιστεί με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας η παρακολούθηση των μαθημάτων από όλους τους μαθητές του ειδικού γυμνασίου-λυκείου Ηλιούπολης. Είναι υποχρέωσή τους και να κόψουν το λαιμό τους και να δώσουν την πιο ενδεδειγμένη λύση.
Αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της στήριξης της επιχειρηματικής δράσης μέσα και έξω από τον δημόσιο τομέα και στον χώρο της ειδικής αγωγής. Πολιτική που έχει πρώτα απ’ όλα αρνητικές επιπτώσεις στα ίδια τα παιδιά και τις οικογένειές τους γιατί το σκαλάκι του σχολικού για ένα παιδί με αναπηρία είναι η πόρτα του σχολείου. Είναι αυτό που έλεγε μια 15χρονη με κινητική αναπηρία «δε δέχομαι να με κατεβάζει ο οποιοσδήποτε από το σχολικό, θέλω αυτός που με κατεβάζει να τον νιώθω σαν αδελφό μου».

 

Το ΔΣ του Ενιαίου
Αθήνα, 21/3/23

 

 

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!

Aπό τον Ιούνη του 2022 έκοψαν το επίδομα σε παιδί με βαριά τετραπληγία από τους Μυτιληνιούς της Σάμου. Το επίδομα δεν καταβάλλεται στην οικογένεια με τις τεράστιες ανάγκες επειδή υπάρχει «σύγχυση» από ποια υπηρεσία θα καταβληθεί. Αρκετά!
Εδώ και τώρα να δοθούν όλα τα αναδρομικά και να καταβληθεί κανονικά το επίδομα στην πληρωμή του Μάρτη.

Επιτέλους το ψηφιακό σας κράτος ας λειτουργήσει έστω για αυτό.

Για όλα αυτά και για μια σειρά αποφάσεις-σφαγεία των ΚΕΠΑ την Τρίτη 28 Μάρτη στις 11πμ θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά του ΕΦΚΑ (Ακαδημίας 22).

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
6977325257
6972510719

 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΕΑΑΝ

Αθήνα, 20/3/23

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΕΑΑΝ

Όλες οι δυνάμεις στη μάχη! Οι ζωές μας αξίζουν!

Συνεδρίασε η γραμματεία της Σεααν και μετά την πλούσια συζήτηση που ακολούθησε την εισήγηση κατέληξε στα παρακάτω:

Πρώτον, να καλέσει όλους τους ανάπηρους, τους χρόνιους πάσχοντες, τους γονείς και κηδεμόνες να στηρίξουν ολόπλευρα με τη συμβολή τους, τη συμμετοχή τους την επιτυχία των μεγάλων κινητοποιήσεων των εργαζομένων, της νεολαίας, του λαού μας για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη. Για την προστασία της ζωής μας.  Οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι δε θα επιτρέψουν να περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης αλλά και των πρώην κυβερνώντων για τη συγκάλυψη της πραγματικής αιτίας που οδήγησε σε αυτό το έγκλημα, που δεν είναι άλλη από το κυνηγητό του κέρδους, τη λογική του κόστους-οφέλους, των ιδιωτικοποιήσεων. Λογική που υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή με την πολυδιάσπαση του ΟΣΕ, το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων, το ξεπούλημα των πιο κερδοφόρων κομματιών, αυτό της μεταφοράς των εισιτηρίων στην Hellenic train. Πολιτική που άφηνε όπως και στους άλλους κρατικούς τομείς να τους νέμονται οι μεγαλοεργολάβοι μιας και το κράτος τους είναι κι αυτό των ιδιωτών. Γι αυτό και ιδιωτικοποιούν την υγεία, την πρόνοια, την αποκατάσταση και την ίδια στιγμή οι εναπομείναντες δομές του δημοσίου λειτουργούν ως χώροι δράσης των επιχειρηματιών, των ιδιωτών ή προθάλαμοι των ιδιωτικών επιχειρήσεων. Όπως γίνεται με τα νοσοκομεία, την ειδική αγωγή και όχι μόνο. Η προστασία της ζωής, το «ΩΣ ΕΔΩ» που ακούγεται αυτές τις μέρες και το «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ» εκτίμησαν οι συμμετέχοντες ότι πρέπει να διαπερνά ακόμα πιο αποφασιστικά τη δράση του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος.
Δεύτερον, την Πέμπτη 23 Μάρτη στις 11πμ παράσταση διαμαρτυρίας της ΣΕΑΑΝ στα κεντρικά του ΕΦΚΑ στην Ακαδημίας, για τις περικοπές σε βάρος συναδέλφων και συναδελφισσών με μια σειρά αποφάσεις των σφαγείων των ΚΕΠΑ.
Τρίτον, την Τρίτη 4 Απρίλη στις 13:00 το μεσημέρι κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας ενάντια στην επιβολή συμμετοχής από τον ΕΟΠΥΥ για την αγορά μιας σειράς άκρως απαραίτητων τεχνολογικών βοηθημάτων για βαριά αναπήρους αλλά και τεχνητών μελών. Όπως είναι η περίπτωση ενός παιδιού 3 χρονών με βαριά κινητική αναπηρία που για να πάρει η οικογένειά του μια ειδική περιπατητούρα πρέπει να πληρώσει εκτός από αυτά που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ 1.800€. Ή ακόμα η περίπτωση ακρωτηριασμένης εργάτριας από εργατικό ατύχημα που καλείται να πληρώσει μερικές χιλιάδες ευρώ για το τεχνητό μέλος πέρα από αυτά που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ.
Τέταρτον, η ΣΕΑΑΝ θα στηρίξει και το επόμενο διάστημα μαζί με τον Ενιαίο τις κινητοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων από μια σειρά ειδικά σχολεία με αιχμή το ακατάλληλο και επικίνδυνο των σχολικών κτιρίων. Πιο συγκεκριμένα παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθήνας που 9 μήνες μετά την προηγούμενη κινητοποίηση του Ιούνη του ’22 δεν έχει κάνει τίποτα ούτε για να μεταφερθούν σε ασφαλή κτίρια τα ειδικά σχολεία που λειτουργούν σε επικίνδυνα όπως της ΕΛΕΠΑΠ, του 10ου και του 6ου αλλά ούτε έκανε και τίποτα για να λειτουργήσει επιτέλους το μοναδικό ΕΕΕΕΚ του δήμου της Αθήνας που είναι στα χαρτιά για πολλά χρόνια. Παραμένοντας ο δήμος της Αθήνας, ο μεγαλύτερος δήμος της χώρας με τα λιγότερα ειδικά σχολεία, τα πιο ακατάλληλα και τα πιο επικίνδυνα και με ένα μοναδικό σχολείο ΕΝΕΕΓΥΛ στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με αποτέλεσμα οι μαθητές του δήμου Αθήνας, παιδιά με αναπηρίες να είναι επί ώρες στα σχολικά λεωφορεία επειδή για να πάνε σε ένα ΕΕΕΕΚ ή σε ένα ΕΝΕΕΓΥΛ πηγαίνουν σε άλλους δήμους γιατί δεν υπάρχουν τέτοια σχολεία στον δήμο της Αθήνας.
Στην ίδια λογική στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του δήμου Αιγάλεω, του ΕΝΕΕΓΥΛ Περιστερίου, αλλά και την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας για την ανάδειξη του κτηριακού προβλήματος των σχολείων.
Πέμπτον, η σύσκεψη της γραμματείας πήρε συγκεκριμένα πρακτικά μέτρα  για να αντιμετωπιστούν οι καθυστερήσεις σε σχέση με την οικονομική εξόρμηση της ΣΕΑΑΝ και της λαχειοφόρου που γίνεται γι αυτό το λόγο. Κάλεσε όλες τις επιμέρους γραμματείες της ΣΕΑΑΝ , το ΔΣ του Ενιαίου και τα Παραρτήματα να συνδέσουν όλες τις δραστηριότητές τους με την επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης και της λαχειοφόρου, γιατί χωρίς μια στοιχειώδη υποδομή, χωρίς τα ανάλογα μέσα, γραφεία ανακοινώσεις, τηλέφωνα, ιστοσελίδες δεν μπορούν να υπάρχουν αγώνες αύριο, σε μια περίοδο που οι αγώνες είναι πιο αναγκαίοι από ποτέ.
Ως γνωστόν η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος ούτε κρατικές επιχορηγήσεις αλλά ούτε και μεγαλοχορηγούς και σπόνσορες έχουν. Πώς να έχουν άλλωστε όταν με συνέπεια αντιπαλεύουν την πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ και αντιστρατεύεται την επιχειρηματική δράση στην υγεία, την πρόνοια, την ειδική αγωγή, την αποκατάσταση, το φάρμακο και τα τεχνολογικά βοηθήματα.

Θυμίζουμε ότι στα πλαίσια της οικονομικής εξόρμησης είναι σε εξέλιξη η λαχειοφόρος αγορά, η κλήρωση θα γίνει τέλος του Μάη σε ειδική εκδήλωση, τιμή του λαχνού είναι 2€ και κληρώνονται τα εξής δώρα:
1ο: Ένα εξαήμερο ταξίδι στην Ευρώπη για δύο άτομα αξίας 700€
2ο: Ένας φορητός υπολογιστής (laptop)
3ο: Μία δωρο-επιταγή αξίας 100€ από σούπερ μάρκετ
4ο :Μία δωρο-επιταγή αξίας 100€ από σούπερ μάρκετ

 Λαχνούς για όποιος θέλει να αγοράσει μπορεί να προμηθευτεί από τα μέλη, τους φίλους της  Σεααν, από τα γραφεία καθημερινά 10πμ-4μμ ή να απευθυνθεί με email: seaanamea@gmail.com

Τέλος η Γραμματεία της Σεααν με οργή αντιμετώπισε τις τελευταίες δηλώσεις της κυρίας Μιχαηλίδου για τον προσωπικό βοηθό και την αυτόνομη και ημι-αυτόνομη διαβίωση των ΑΜΕΑ που επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες μας ότι θέλουν να χρησιμοποιηθούν ως μέσον από τη μία πλευρά για το ξήλωμα ό,τι έχει απομένει στην πρόνοια, στην ειδική αγωγή και στην αποκατάσταση και από την άλλη να εμφανιστεί η κυβέρνηση όπως έκαναν και οι προηγούμενες μπροστά στις εκλογές με τη βοήθεια των καναλιών ως πολύ «ευαίσθητη» και ότι νοιάζεται και παίρνει μέτρα για τους ανάπηρους, ή αλλιώς όπως αρέσκονται να λένε, τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι.

 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΕΑΑΝ

Αθήνα, 17/3/23

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κλιμακώνουμε τον αγώνα! Οι ζωές μας αξίζουν! Τα κέρδη τους- Οι νεκροί μας
Οι ανάπηροι, οι χρόνιοι πάσχοντες, οι γονείς και κηδεμόνες παίρνουμε μαζικά μέρος στην Πανελλαδική Πανεργατική απεργία και τα συλλαλητήρια την Πέμπτη 16 Μάρτη. Για την Αθήνα 11:30 στα Προπύλαια, προσυγκέντρωση της ΣΕΑΑΝ, τον γονέων και κηδεμόνων και άλλων φορέων του αναπηρικού κινήματος στις 10:30πμ στον πεζόδρομο της πλατείας Κοραή (σταθμός μετρό Πανεπιστήμιο).

Η δολοφονία στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί! Αυτή είναι η απάντηση των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων, των εργαζομένων, των φοιτητών, των μαθητών, του λαού μας. Αυτό δείχνουν οι τεράστιες παλλαϊκές κινητοποιήσεις που απαιτούν να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα! Δε θα τους αφήσουμε να αποτινάξουν τις ευθύνες τους ούτε αυτή η κυβέρνηση ούτε οι προηγούμενες. Να πληρώσουν ΤΩΡΑ όλοι οι υπεύθυνοι! Ακυρώνουμε με τον αγώνα μας όλα τα σχέδια συγκάλυψης νυν και πρώην κυβερνώντων, μεγαλοδημοσιογράφων και καναλιών.
Οι ανάπηροι , οι χρόνιοι πάσχοντες, ο λαός μας, πληρώσαμε με τους χιλιάδες νεκρούς που χάθηκαν μέσα στην πανδημία ενώ θα μπορούσαν να είχαν σωθεί. Χαμένες ζωές, καταστραμμένες περιουσίες στις πλημμύρες, στις πυρκαγιές, στη Μάνδρα, στο Μάτι γιατί απλά τα έργα δεν ήταν επιλέξιμα, γιατί το μόνο επιλέξιμο γι αυτούς είναι τα κέρδη.

Το έγκλημα αυτό έχει ιστορία, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στο σύστημα του κέρδους, που θεωρεί τις ζωές μας αναλώσιμες.

Υ.Γ. Η ΣΕΑΑΝ έχει πάρει όλα τα μέτρα για τη μαζική κάθοδο των αναπήρων στο συλλαλητήριο. Όσοι συνάδελφοι θέλουν βοήθεια να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο των γραφείων 210-5221411 και στο 6977325257

 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΕΑΑΝ

Αθήνα, 14/3/23

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή!
Όλοι την Κυριακή 12 Μάρτη στο μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο οργής και αγώνα στις 12:00 στο Σύνταγμα.
Η προσυγκέντρωση για τις δυνάμεις της ΣΕΑΑΝ, του Ενιαίου συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και νήσων και άλλων φορέων του αναπηρικού κινήματος στις 11:00 στον πεζόδρομο της πλατείας Κοραή (σταθμό μετρό Πανεπιστήμιο).

Χαιρετίζουμε τις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις στις 8 Μάρτη σε όλη την Ελλάδα! Ο λαός, νεολαία, οι ανάπηροι, οι χρόνιοι πάσχοντες αποδείξαμε ότι δε μασάμε την κυβερνητική προπαγάνδα σχετικά με το έγκλημα στα Τέμπη. Η οργή, η αγανάκτηση που νιώθουμε έχει αποτυπωθεί με τον πιο δυναμικό τρόπο σε όλες τις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών.

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! ΝΑ ΜΗ ΣΥΓΚΑΛΗΦΘΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!

Συμμετέχουμε στη νέα παλλαϊκή κινητοποίηση την Κυριακή 12 Μάρτη στις 12:00 στο Σύνταγμα. Καλούμε όλους τους ανάπηρους, τους χρόνιους πάσχοντες, τους γονείς και κηδεμόνες ΑΜΕΑ να δώσουν και πάλι το αγωνιστικό «παρών» ενάντια στην πολιτική που θεωρεί τις ανάγκες μας κέρδος, τα παιδιά μας αναλώσιμα.

ΤΩΡΑ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΕΑΑΝ

Αθήνα, 10/3/23

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή!
Όλοι την Τετάρτη στο μεγάλο απεργιακό συλλαλητήριο οργής και αγώνα στις 12:30 στα Προπύλαια.
(Προσυγκέντρωση στις 12μμ στο Πεζόδρομο της Κοραή).

Οι 57 νεκροί στα Τέμπη οι δεκάδες τραυματίες οι κατεστραμμένες οικογένειες δεν ήταν ένα φυσικό γεγονός, ούτε αποτέλεσμα ενός τυχαίου ανθρώπινου λάθους ενός άπειρου σταθμάρχη. Ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα!

Στο όνομα του κέρδους, των ιδιωτικοποιήσεων, την στήριξη των επενδυτών θυσιάστηκαν τόσα νέα παιδιά. Χάθηκε το χαμόγελο από τόσες μάνες και πατεράδες φίλους συγγενείς.
Δεν δικαιούται κανείς από αυτούς που κυβέρνησαν να χύνει κροκοδείλια δάκρια μπροστά στις κάμερες. Γιατί όλοι μαζί κομμάτιασαν τον ΟΣΕ για να τον ξεπουλήσουν, απόλυσαν εκατοντάδες έμπειρους εργαζόμενους για να μειώσουν το κόστος. Αρνήθηκαν να εγκαταστήσουν τα συστήματα ασφαλείας ξανά και ξανά…Οι κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων για να μη στενοχωρηθούν οι επενδυτές.

Κανάλια των μεγαλοεργολάβων και μεγαλοεπιχειρηματιών ούτε εσείς δικαιούστε να δηλώνετε ότι δεν ξέρατε. Θάβατε όλες τις ανακοινώσεις των εργαζομένων, συκοφαντούσατε τις κινητοποιήσεις τους ότι ταλαιπωρούν τον κόσμο για τα μικροσυμφέροντα τους. Κι ας προειδοποιούσαν οι ανακοινώσεις τους για την επερχόμενη τραγωδία και ας απεργούσαν, και ας τους τραβολογάγανε στα δικαστήρια επειδή απαιτούσαν μέτρα προστασίας, σύγχρονα μέτρα ασφαλείας για να προστατευτούν οι ζωές των επιβατών και των εργαζομένων.

Άλλωστε και οι αγώνες του αναπηρικού κινήματος οι καταγγελίες μας τα αιτήματα μας την ίδια αντιμετώπιση δεν έχουν;
Είτε αυτό αφορούσε τους χρόνιους πάσχοντες που χάθηκαν μέσα στην πανδημία ενώ θα μπορούσαν να είχαν σωθεί. Είτε το 4 χρόνο παιδί με αυτισμό που χάθηκε εν ώρα θεραπείας μέσα στην πολυδιαφημισμένη και πολύ χρηματοδοτούμενη ΕΛΕΠΑΠ στα Γιάννενα.
Εδώ στείλαμε συγκεκριμένο κατάλογο επικινδύνων Ειδικών σχολείων που πολλά από αυτά είναι μάσα στο Δήμο της Αθήνας. Ο μεν οργανισμός αντισεισμικής προστασίας που του κοινοποιήσαμε την καταγγελία επέλεξε να σωπάσει ενώ ο πολύ προβεβλημένος δήμαρχος Αθήνας Κος Μπακογιάννης, για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου, την επομένη μέρα από την κινητοποίηση που κάναμε στο Δημοτικό συμβούλιο και τις τεκμηριωμένες καταγγελίες που καταθέσαμε μαζί με τους εκπροσώπους της Λαϊκής Συσπείρωσης, είχε το θράσος ο ανεκδιήγητος να εγκαινιάσει μία τουαλέτα για ΑΜΕΑ με τις κάμερες μέσα σε ένα Γενικό Σχολείο.

Είναι επικίνδυνοι!!!
Να τους στείλουμε στα τσακίδια!

Ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες Όλοι στο πόδι!

Στηρίζουμε όλες τις κινητοποιήσεις καταδίκης του εγκλήματος των Τεμπών.

Ως εδώ!!! Αυτή τη φορά πρέπει να πληρώσουν οι υπεύθυνοι!

 

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ
Αθήνα 6/3/2023

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι 57 νεκροί στα Τέμπη οι δεκάδες τραυματίες οι κατεστραμμένες οικογένειες δεν ήταν ένα φυσικό γεγονός, ούτε αποτέλεσμα ενός τυχαίου ανθρώπινου λάθους ενός άπειρου σταθμάρχη. Ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα!

Στο όνομα του κέρδους, των ιδιωτικοποιήσεων, την στήριξη των επενδυτών θυσιάστηκαν τόσα νέα παιδιά.. Χάθηκε το χαμόγελο από τόσες μάνες και πατεράδες φίλους συγγενείς.
Δεν δικαιούται κανείς από αυτούς που κυβέρνησαν να χύνει κροκοδείλια δάκρια μπροστά στις κάμερες. Γιατί όλοι μαζί κομμάτιασαν τον ΟΣΕ για να τον ξεπουλήσουν, απόλυσαν εκατοντάδες έμπειρους εργαζόμενους για να μειώσουν το κόστος. Αρνήθηκαν να εγκαταστήσουν τα συστήματα ασφαλείας ξανά και ξανά…Οι κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων για να μη στενοχωρηθούν οι επενδυτές.

Κανάλια των μεγαλοεργολάβων και μεγαλοεπιχειρηματιών ούτε εσείς δικαιούστε να δηλώνετε ότι δεν ξέρατε. Θάβατε όλες τις ανακοινώσεις των εργαζομένων, συκοφαντούσατε τις κινητοποιήσεις τους ότι ταλαιπωρούν τον κόσμο για τα μικροσυμφέροντα τους. Κι ας προειδοποιούσαν οι ανακοινώσεις τους για την επερχόμενη τραγωδία και ας απεργούσαν, και ας τους τραβολογάγανε στα δικαστήρια επειδή απαιτούσαν μέτρα προστασίας, σύγχρονα μέτρα ασφαλείας για να προστατευτούν οι ζωές των επιβατών και των εργαζομένων.

Άλλωστε και οι αγώνες του αναπηρικού κινήματος οι καταγγελίες μας τα αιτήματα μας την ίδια αντιμετώπιση δεν έχουν;
Είτε αυτό αφορούσε τους χρόνιους πάσχοντες που χάθηκαν μέσα στην πανδημία ενώ θα μπορούσαν να είχαν σωθεί. Είτε το 4 χρόνο παιδί με αυτισμό που χάθηκε εν ώρα θεραπείας μέσα στην πολυδιαφημισμένη και πολύ χρηματοδοτούμενη ΕΛΕΠΑΠ στα Γιάννενα.
Εδώ στείλαμε συγκεκριμένο κατάλογο επικινδύνων Ειδικών σχολείων που πολλά από αυτά είναι μάσα στο Δήμο της Αθήνας. Ο μεν οργανισμός αντισεισμικής προστασίας που του κοινοποιήσαμε την καταγγελία επέλεξε να σωπάσει ενώ ο πολύ προβεβλημένος δήμαρχος Αθήνας Κος Μπακογιάννης, για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου, την επομένη μέρα από την κινητοποίηση που κάναμε στο Δημοτικό συμβούλιο και τις τεκμηριωμένες καταγγελίες που καταθέσαμε μαζί με τους εκπροσώπους της Λαϊκής Συσπείρωσης, είχε το θράσος ο ανεκδιήγητος να εγκαινιάσει μία τουαλέτα για ΑΜΕΑ με τις κάμερες μέσα σε ένα Γενικό Σχολείο.

Είναι επικίνδυνοι!!!
Να τους στείλουμε στα τσακίδια!
Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί!

Να γίνουμε των νεκρών όλοι εμείς η φωνή!!!
Ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες Όλοι στο πόδι!

Στηρίζουμε όλες τις κινητοποιήσεις καταδίκης του εγκλήματος των Τεμπών.
Όλοι την Κυριακή στις 5 του Μάρτη στις 11.00 το πρωί στο Σύνταγμα.

Ως εδώ!!! Αυτή τη φορά πρέπει να πληρώσουν οι υπεύθυνοι!

 

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ!

Τρίτη 28 Φλεβάρη στις 5μμ παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

Πριν λίγες μέρες καταβλήθηκαν τα επιδόματα στους αναπήρους, χρονίως πάσχοντες περικομμένα από 50€ έως 130€ ανάλογα με το επίδομα. Με ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚΑ προφασίστηκε «τεχνικό πρόβλημα» και ενημέρωνε σε πρώτη φάση ότι η διαφορά θα καταβληθεί με το επίδομα τέλος του Μάρτη και στη συνέχεια, αφού μέτρησε τις αντιδράσεις, μήνυσε ότι η διαφορά θα καταβληθεί  με έκτακτη κατάθεση στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Προφάσεις εν αμαρτίες.
Σε όλους είναι γνωστό ότι ο προϋπολογισμός για τον ΟΠΕΚΑ για το 2023 είναι μειωμένος πάνω από 200εκατομμύρια ευρώ. Ακόμα είναι γνωστό ότι νυν και πρώην κυβερνώντες έχουν δεσμευτεί με το 3ο μνημόνιο που όλοι μαζί ψήφισαν τον Αύγουστο του 2015 για περικοπές πάνω από 50% στις δαπάνες για τα επιδόματα και την πρόνοια. Το ομοιόμορφο της περικοπής και η αναλογικότητα δεν παραπέμπουν σε τεχνικό λάθος.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ!

Η χθεσινή περικοπή ακόμα και αν είναι προσωρινή είναι δείγμα τι θα ακολουθήσει μετά τις εκλογές, με όποια κυβέρνηση κι αν σχηματιστεί. Πληρώσαμε ξανά και ξανά την κρίση τους και την ανάπτυξή τους. Με την αγωνιστική μας κινητοποίηση, με την οργή μας να τους δώσουμε το μήνυμα!!!

ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ! Δε θα γίνουμε αναλώσιμοι για τα κέρδη των λίγων. Δεν τσιμπάμε στα παραμύθια του ΟΠΕΚΑ και της κυβέρνησης ούτε στους επίδοξους σωτήρες. Με τους αγώνες μας αποτρέψαμε τα χειρότερα, ακόμα πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά δυναμώνοντας της ΣΕΑΑΝ, τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και νήσων, την αλληλεγγύη, προστατεύουμε τους ανθρώπους μας, τις οικογένειές μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

Αθήνα, 28/2/23

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Βραδιά Τιμής & αλληλεγγύης

Πέμπτη 2 του Μάρτη στις 8.30μμ στην Αίθουσα της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργών Ιματισμού και Δέρματος (Χαλκοκονδύλη 37, 5ος όροφος).

Με την εκδήλωση-μουσική βραδιά, τιμούμε τον Τούρκο αγωνιστή και δραστήριο μέλος της ΣΕΑΑν Κουρτ Τζαφέρ και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στα θύματα, που επλήγησαν στις γείτονες χώρες από το φονικό σεισμό.
Ο Κουρτ Τζαφερ που πέθανε απροσδόκητα στη χώρα μας πριν από 3 μήνες, είχε μείνει ανάπηρος από τα βασανιστήρια και την πολυήμερη απεργία πείνας στα Λευκά κελία της Τουρκίας. Αφού διέφυγε , ζούσε σαν πολιτικός πρόσφυγας τα τελευταία 20 χρόνια στην χώρα μας και έπαιρνε δραστήρια μέρος σε όλους τους αγώνες και τις εκδηλώσεις με τα μπλοκ του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος, συντροφιά πάντα με τον σκύλο του «Σύντροφο».
Στην εκδήλωση-μουσική βραδιά θα πάρουν μέρος φίλοι κ συναγωνιστές από την πατρίδα του όπου και θα παίξουν μουσική  μαζί με τα συγκροτήματα της ΣΕΑΑν.
Όποιος επιθυμεί μπορεί να φέρει πράγματα για τους σεισμοπαθείς (κουβέρτες, πάνες μωρών/ενηλίκων, σερβιέτες, γάλα σε σκόνη , ορούς, γάζες, επιδέσμους, σαπούνια, μωρομάντηλα κλπ).

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ
Το ΔΣ του Ενιαίου
 22/02/2023

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Ενιαίος σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ΑΜΕΑ, στηρίζει και συμμετέχει στην κινητοποίηση των εργαζομένων του νοσοκομείου παίδων «Αγία Σοφία» την Πέμπτη 23 Φλεβάρη και ώρα 13:00 στην πύλη του νοσοκομείου.

 • Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση τμημάτων του νοσοκομείου για να φτιαχτεί το Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία Ογκολογικό Κέντρο Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ».
 • Ενάντια στην παραπέρα υποβάθμιση του νοσοκομείου λόγω της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης που οδηγεί στο κλείσιμο ζωτικών τμημάτων για τη ζωή των παιδιών μας.

 

Αγώνας τώρα:

 • Για να μην περάσει η μετατροπή του Παιδοογκολογικού σε ΝΠΙΔ.
 • Μόνιμες προσλήψεις όλου του απαραιτήτου προσωπικού σε όλα τα τμήματα.

  

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Γονείς και κηδεμόνες, στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνουν οι σύλλογοι γονέων των ειδικών σχολείων του δήμου Αιγάλεω την Πέμπτη 23 Φλεβάρη στις 8μμ στο Δημαρχείο του Αιγάλεω (Ιερά Οδός 364 & Κάλβου. Στάση Μετρό Αγ. Μαρίνα).

Ενάντια στα τεράστια και διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολικά κτήρια στον δήμο Αιγάλεω, κτήρια άκρως ακατάλληλα και επικίνδυνα για τα παιδιά και τους εργαζόμενους-εκπαιδευτικούς. Πόσο μάλλον όταν τα κτήρια αυτά στεγάζουν ειδικά σχολεία και υποδέχονται παιδιά με αναπηρίες ακόμα και παιδιά με πολλαπλές αναπηρίες. Κτήρια όπως το τυφλών πολύ-αναπήρων και του ΕΝΕΕΓΥΛ στα πολυκλαδικά.
Το ΕΕΕΕΚ τυφλών πολυαναπήρων στεγάζει πάνω από 80 μαθητές, τους έχει δοθεί αίθουσα σε πάνω όροφο χωρίς ράμπα ή ειδικό ασανσέρ για να έχουν πρόσβαση τα παιδιά και αναγκάζονται να στοιβάζονται σε αίθουσες στο ισόγειο. Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αιγάλεω (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Αιγάλεω), αριθμεί 134 μαθητές και 44 άτομα προσωπικό, οι 134 μαθητές με αυτισμό και κινητικές αναπηρίες που φοιτούν στο ΕΝΕΕΓΥΛ, αναγκάζονται να πηγαίνουν στις τουαλέτες που βρίσκονται στον 1ο όροφο, χωρίς ράμπα, τουαλέτες που είναι άκρως ακατάλληλες για ειδικό σχολείο και μη προσβάσιμες σε μαθητές με κινητική αναπηρία. Αλλά και το σχολικό συγκρότημα των ειδικών σχολείων στην Ορυζομύλων που ενώ οι προδιαγραφές του είναι για 100 παιδιά στεγάζει τέσσερα διαφορετικά ειδικά σχολεία με πάνω από 300 μαθητές  από 5 μέχρι 22 χρονών.
Αυτή η κατάσταση είναι αποτελέσματα της χρόνιας υποχρηματοδότησης, της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής της συκοφάντησης και συρρίκνωσης των ειδικών σχολείων. Τα σχολεία αυτά είναι προσβολή για εμάς, τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς και σε αυτές τις συνθήκες καθίστανται και επικίνδυνα σε ένα σοβαρό γεγονός (σεισμό, πυρκαγιά κλπ). Σε συνδυασμό με την έλλειψη σε εκπαιδευτικό, επιστημονικό και λοιπό βοηθητικό προσωπικό, χωρίς μόνιμες εργασιακές σχέσεις απαξιώνουν κάθε εκπαιδευτική ανάγκη των παιδιών μας. Όλα αυτά οι φορείς μας τα είχαν αναδείξει με ανακοινώσεις και κινητοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα. Όμως δήμος και κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες,  σφύριζαν αδιάφορα.

 

Δεν μας κάνουν χάρη, είμαστε στον 21ο αιώνα, τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα να εκπαιδεύονται σε ασφαλείς χώρους με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, με σύγχρονα επιστημονικά, αναλυτικά προγράμματα, με επαρκές μόνιμο προσωπικό ώστε να ανοίγεται στα παιδιά μας η προοπτική ένταξής τους στην κοινωνία και την παραγωγή.

 

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

 • από τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς (Δήμο, Κυβέρνηση κλπ) να γίνουν άμεσα όλες οι αναγκαίες και απαραίτητες παρεμβάσεις για τη βελτίωση των υπαρχόντων σχολικών εγκαταστάσεων.
 • Να ξεκινήσει τώρα η διαδικασία για τη δέσμευση χώρων και το χτίσιμο νέων σύγχρονών ειδικών σχολείων για να αντικατασταθούν τα σημερινά ακατάλληλα κτήρια του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. και των τυφλών-πολυαναπήρων και του ειδικού δημοτικού Αιγάλεω. Να ιδρυθούν νέα ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων για να αποσυμφοριθούν τα υπεράριθμα ειδικά σχολεία που στεγάζονται στην Ορυζομύλων και τα άλλα σχολεία της Δυτικής Αθήνας.
 • Να αποπερατωθεί και να λειτουργήσει το ΕΕΕΕΚ Περιστερίου που χρόνια έχει μείνει στα χαρτιά.

Η ασφαλής, σύγχρονη και ολοκληρωμένη εκπαίδευση των παιδιών μας είναι υποχρέωση του κράτους και πρέπει να την αναλάβει.

Τα ΔΣ του Ενιαίου.
Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.     

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ :
ΕΕΕΕΚ μαθητών με προβλήματα όρασης και πολλαπλές αναπηρίες (Μ.Π.Ο.Π.Α) (πρώην τυφλών –πολυαναπήρων).
ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Αιγάλεω.
ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω Ορυζομύλων.

Γονείς και κηδεμόνες των ειδικών σχολείων του δήμου Αιγάλεω. Μετά από την πετυχημένη κινητοποίηση που πραγματοποίησαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των ειδικών σχολείων του Δήμου Αιγάλεω στις 14 του Φλεβάρη, σε καλούν να πάρεις μέρος την Πέμπτη 23 Φλεβάρη στις 8μμ στο Δημαρχείο του Αιγάλεω. Όπου θα γίνει σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τα ειδικά σχολεία του δήμου Αιγάλεω και τα προβλήματα αυτών με τη συμμετοχή όλων των δημοτικών παρατάξεων, των εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας των σχολείων και τους εκπροσώπους των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.

Τα τεράστια και διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολικά κτήρια όπου στεγάζονται τα ειδικά σχολεία στον δήμο Αιγάλεω, έχουν εξεγείρει τόσο τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων τους όσο και τους εργαζόμενους σε αυτά ( εκπαιδευτικούς, βοηθητικό και επιστημονικό προσωπικό).
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα εν λόγω ειδικά σχολεία στο Αιγάλεω έχουν έρθει στο φώς της δημοσιότητας, προβάλλοντας τις απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί η ειδική αγωγή στο Αιγάλεω και παρόλη τη δημοσιοποίηση αυτών, δεν έχουμε λάβει μια σαφή και συγκεκριμένη τοποθέτηση από μεριάς του Δήμου.
Δεν δεχόμαστε άλλη κοροϊδία!

Εδώ και τώρα ΖΗΤΑΜΕ την δέσμευση από τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς (Κυβέρνηση, Αρμόδια Υπουργεία,  Δήμος) ότι θα ξεκινήσουν άμεσα όλες οι αναγκαίες και απαραίτητες παρεμβάσεις για τη βελτίωση των υπαρχόντων σχολικών εγκαταστάσεων : Προσβασιμότητα-ράμπες. Άμεση βελτίωση κτηριακών υποδομών. Συνθήκες υγιεινής, τουαλέτες. Ορθολογική αξιολόγηση χώρων, τεχνική υποστήριξη. Αποσυμφόρηση ειδικών σχολείων της Ορυζομύλων και άμεση ανέγερση νέων χώρων.  

 

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Οι προσπάθειες μας θα συνεχιστούν για τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ !

 

Τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων
ΕΕΕΕΚ μαθητών με προβλήματα όρασης και πολλαπλές αναπηρίες (Μ.Π.Ο.Π.Α) (πρώην τυφλών –πολυαναπήρων).
ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Αιγάλεω.
ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω Ορυζομύλων.

 

 

 

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!
ΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΡΙΚΗ

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΚΡΕΜΑΤΟΡΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Τετάρτη 22 Φλεβάρη στις 6μμ έξω από το γηροκομείο της ντροπής ( Φιλικής Εταιρείας 15, Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, Κορυδαλλός)

Η «Αγία Επιχειρηματικότητα» σε όλο της το μεγαλείο! Η υποκρισία και η μετάθεση ευθυνών πρώην και νυν Υπουργών, πρώην και νυν Περιφερειαρχών-Δημαρχαίων χτυπάει κόκκινο!

Αυτά είναι τα αποτελέσματα μιας πολιτικής του «όλα πωλούνται και όλα αγοράζονται» και του «σκοτώνουμε τα άλογα όταν γεράσουν». Να δουλεύεις μια ζωή και όταν έρθουν τα γεράματα και είσαι ανήμπορος να μην υπάρχει κάτι να απαγκιάσεις, να ακουμπήσεις. Να γίνεσαι αντικείμενο εκμετάλλευσης του κάθε ιδιώτη. Αυτό είναι το κράτος που διαχειρίστηκαν όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή, χρόνια τώρα που δεν υπάρχει κανένα δημόσιο γηροκομείο, οίκος ευγηρίας.  Κράτος και κράτη που η γύμνια τους φάνηκες μέσα στην πανδημία αλλά και κάθε μέρα που περνάει αποκαλύπτεται η βαρβαρότητά του. Πότε στα Χανιά, πότε στην Ιεράπετρα, στην Ξάνθη, στις Σέρρες, στην Κομοτηνή αλλά και στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και τώρα στον Κορυδαλλό μέσα στην Αττική, προχθές στο Ελληνικό.  Φευγαλέα μέσα στην πανδημία γιατί οι εικόνες από τα κανάλια τους εξαφανίστηκαν γρήγορα, αποκαλύφθηκε η βαρβαρότητα που βίωσαν οι ηλικιωμένοι, οι βαριά ανάπηροι με τις εκατόμβες των νεκρών στην «πολιτισμένη» τους Ευρώπη. Βεβαίως και στη χώρα του «ονείρου» τις ΗΠΑ, που είχαν πρωτιά σε αυτό το πογκρόμ εξολόθρευσης των ηλικιωμένων και των βαριά αναπήρων. Όμως γι αυτά ούτε έρευνες έγιναν, ούτε ευθύνες καταλογίστηκαν.
Όμως οι ευθύνες θα καταλογιστούν και θα τις καταλογίσουν οι λαοί με τους αγώνες τους, ο λαός μας  οι ανάπηροι, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

 • Ανθρώπινη περίθαλψη σε ασφαλή χώρο όλων των ηλικιωμένων, μέχρι χθες τροφίμων, του γηροκομείου της φρίκης.
 •  Να καταλογιστούν άμεσα όλες οι ευθύνες και να πληρώσουν άμεσα οι υπεύθυνοι.
 •  Άμεση ίδρυση δημόσιων γηροκομείων και ιδρυμάτων για βαριά ανάπηρους που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν με υψηλής ποιότητας και δωρεάν υπηρεσίες ανοιχτής ή κλειστής, μόνιμης ή προσωρινής φιλοξενίας.
 • Ένταξη στο δημόσιο των υπαρχόντων ιδιωτικών που έχουν ανθρώπινες προδιαγραφές και μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων και όσα είναι ακατάλληλα και επικίνδυνα να κλείσουν με μεταφορά των περιθαλπόμενων σε δημόσιες δομές μαζί με τους εργαζόμενους.

 

Η παραπάνω τραγική εξέλιξη επιβεβαιώνει την από χρόνια διακηρυγμένη θέση της ΣΕΑΑΝ και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος ότι δεν μπορούν παιδιά, ηλικιωμένοι, βαριά ανάπηροι που δεν μπορούν να υπερασπίσουν τον εαυτό τους να είναι στα χέρια ιδιωτών.

Πριν μας πνίξει η μπόχα από τη σαπίλα τους ΩΣ ΕΔΩ! Όλοι στον αγώνα!

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

Αθήνα, 16/2/23

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συντονίζουμε τον αγώνα μας μαζί με τα ταξικά σωματεία, τους συλλόγους και τους φορείς Της Δυτικής Αττικής. Παίρνοντας μέρος στην κινητοποίηση τo Σάββατο 18 του Φλεβάρη, στις 11πμ στο σταθμό μετρό Άγιος Αντώνιος στο Περιστέρι και πορεία προς το δημαρχείο και στην κινητοποίηση το Σάββατο 4 του Μόρτη,στις 11πμ στην πλατεία Δημαρχείου στο Χαϊδάρι.

Ενάντια στην υποβάθμιση του ΕΣΥ και την εμπορευματοποίηση του.
Για ουσιαστικά μέτρα προστασίας για την υγεία του λαού, για αποκληστικά δημόσια και δωρεά υγεία, πρόνοια και αποκατάσταση.    

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν πείρε κανένα ουσιαστικό μέτρο πρόληψης και αντιμετωπίσεις της πανδημίας αλλά τα έριχνε όλα στην ατομική ευθύνη. Άφησε τα δημόσια νοσοκομεία χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας, με το ελάχιστο προσωπικό τους εξουθενωμένο να δίνουν την μάχη να αντιμετωπίσουν την πανδημία με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτουν, με σμπαραλιασμένη την ΠΦΥ.  Η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο δεν πείρε μέτρα να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, κάνοντας προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές, δεν άνοιξε κανένα από τα κλειστά νοσοκομεία που έκλεισε η ίδια το προηγούμενο διάστημα και διατήρησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ενίσχυσε τα κέντρα υγείας γενικότερα την ΠΦΥ, δεν επίταξε τις ιδιωτικές δομές υγείας-πρόνοιας αλλά έφερε και ψήφισαν μαζί ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ το Ν/Σ έκτρωμα για το νέο ΕΣΥ. Ο νόμος αυτός προβλέπει συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, απολύσεις προσωπικού στα νοσοκομεία, κλείσιμο νοσοκομείων, την μετατροπή των δημοσίων νοσοκομείων σε επιχειρήσεις κλπ.

Ένα τέτοιο νοσοκομείο που στενάζει είναι το ΑΤΤΙΚΟΝ που είναι το μοναδικό στην Δυτική Αττική και εξυπηρετεί δεκάδες χιλιάδες ασθενείς. Με αποτέλεσμα να στοιβάζονται σε ράντζα, να έχουν πολύωρη αναμονή για να εξεταστούν, το προσωπικό δεν επαρκεί να αντιμετωπίσει τα περιστατικά κλπ. αυτό είναι αποτέλεσμα της συνεχούς απαξίωσης, υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης τους δημόσιας υγείας διαχρονικά απ’ όλες τις κυβερνήσεις.

Η προάσπιση της Υγείας του λαού δεν μπορεί να περιμένει.

Απαιτούμε:

 • Δημιουργία πλήρους δωρεάν Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη Δυτική Αθήνα.
 • Άμεσες και προσλήψεις μόνιμων υγειονομικών για να καλυφτούν οι ελλείψεις και να αξιοποιηθούν όλες οι υποδομές του νοσοκομείου μας.
 • Μονιμοποίηση συμβασιούχων και επικουρικού προσωπικού.
 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο νοσοκομείο Αττικόν.
 • Να ανοίξει τώρα το Λοιμωδών (Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα») ως σύγχρονο, πλήρες δημόσιο και δωρεάν νοσοκομείο.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ, ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΥΓΕΙΑ!

Το ΔΣ του Ενιαίου

 

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων σας καλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας το Σάββατο 18 του Φλεβάρη, στις 6μμ στην αίουσα «Ν. Σουκατζίδης» της Ομοσπονδίας λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).
Τη μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης θα έχει το νεανικό συγκρότημα της ΣΕΑΑΝ.
Υγεία και χαρά στις οικογένειές σας, με αισιοδοξία, δύναμη στους αγώνες του 2023.

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.
Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων ΑΜΕΑ.
Αθήνα, 10/2/23

 

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Καταγγελία για τις συλλήψεις και την τρομοκρατία σε εργαζόμενους σε ιδιωτικό κέντρο ειδικών θεραπειών

Κινητοποίηση σήμερα το απόγευμα, 1 Φλεβάρη στις 6μμ στο κέντρο «Θεραπαίζουμε» (Δημητρακοπούλου 11, Παλαιό Φάληρο)

Η Συντονιστική επιτροπή αγώνα αναπήρων και ο Ενιαίος σύλλογος γονέων ΑΜΕΑ στηρίζουμε την εργαζόμενη στο κέντρο ειδικών θεραπειών «Θεραπαίζουμε» που διεκδίκησε τα δικαιώματά, της, τον μισθό της  αρνούμενη να επιστρέψει το δώρο Χριστουγέννων που δικαιούται όπως ζητούσαν οι εργοδότες της.
Ως γονείς παιδιών που πηγαίνουν σε κέντρα θεραπειών, αποκατάστασης, ως ανάπηροι που χρειαζόμαστε τέτοιες παροχές καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της εργοδοσίας που με τραμπουκισμό και απειλές έφτασε μέχρι την απόλυση της εργαζόμενης.
Ακόμα περισσότερο καταγγέλλουμε τις χθεσινοβραδινές εικόνες ντροπής όπου η εργαζόμενη μαζί με το Σωματείο της το Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α. έκανε παρέμβαση μοιράζοντας ανακοινώσεις για να ανακληθεί η απόλυση και να μη δώσει ούτε ένα ευρώ από τα δεδουλευμένα της πίσω στους εργοδότες και τελικά οι άνθρωποι που φροντίζουν τα παιδιά μας βρέθηκαν να συλλαμβάνονται.

Η αλληλεγγύη είναι η ασπίδα μας!
Κάτω από την παρέμβαση του κόσμου και την πίεση έξω από το αστυνομικό τμήμα οι εργαζόμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Δε θα ανεχτούμε την τρομοκρατία, τις απειλές! Οι ανάπηροι, οι χρόνιοι πάσχοντες, οι γονείς και κηδεμόνες ΑΜΕΑ είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων που παρέχουν υπηρεσίες άκρως αναγκαίες για εμάς και τα παιδιά μας. Όπως εμείς πέφτουμε στα χέρια των διάφορων ιδιωτών του χώρου λόγω έλλειψης δημόσιων και δωρεάν δομών και κέντρων για να καλυφθούν οι ανάγκες σε πρόνοια, υγεία, ειδική αγωγή και αποκατάσταση, έτσι και οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν εξαντλητικά ωράρια, από κέντρο σε κέντρο για να μπορέσουν να ασκήσουν τον επάγγελμά τους και να επιβιώσουν αντιμετωπίζοντας καθημερινά τέτοιες απαράδεκτες καταστάσεις.

Συμμετέχουμε και καλούμε στη σημερινή κινητοποίηση έξω από το κέντρο ειδικών θεραπειών «Θεραπαίζουμε» (Δημητρακοπούλου 11, Παλαιό Φάληρο) στις 6μμ.

Όλοι μαζί είμαστε δυνατοί! Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ
Το ΔΣ του Ενιαίου

Αθήνα 1/2/23

 

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!
ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΑΝΕΡΓΗ ΜΗΤΕΡΑ ΑΝΑΠΗΡΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Καλούμε κάθε ανάπηρο, χρόνιο πάσχοντα, γονέα και κηδεμόνα την Πέμπτη 26 Γενάρη στις 9 πμ στον ΔΕΔΔΗΕ (Λ. Γαλατσίου 3) για την επανασύνδεση του ρεύματος στην οικογένεια με ανάπηρο παιδί.
 
Είναι τεράστιες οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων, αφού με τις πολιτικές που εφαρμόζουν αναγκάζει τον λαό μας να ζει στην φτώχια και στην εξαθλίωση, να ζει μέσα στα σκοτάδια.   
Κυβέρνηση και όμιλοι της ενέργειας είναι προκλητικοί! Θέλουν να μας συνηθίσουν ότι οι οικογένειες μας θα παγώσουν μπροστά στον χειμώνα. Γι αυτό η συζήτηση περί επιδότησης της μείωσης καταναλώσεων, να ντυνόμαστε καλύτερα και μέσα στο σπίτι και με όλα αυτά να θέλουν να μας γυρίσουν στον μεσαίωνα.

Το αγωνιστικό αναπηρικό και γονεϊκό κίνημα από την πρώτη στιγμή πρωτοστάτησε στους αγώνες ενάντια στην ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια. Προειδοποιήσαμε να μην υπάρξει διακοπή ρεύματος σε κανέναν ανάπηρο, σε κανένα λαϊκό σπίτι.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! ΝΑ ΕΠΑΣΥΝΔΕΘΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗΣ!

Η γραμματεία της ΣΕΑΑΝ
Το ΔΣ του Ενιαίου

 

 

ΣΥΣΚΕΨΗ ΝΕΩΝ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΣΕΑΑΝ

Νέοι ανάπηροι απορρίπτουμε αυτό που ζούμε, διεκδικούμε το μέλλον μας.

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στις 6:30μμ στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργών (Χαλκοκονδύλη 37, 5ος όροφος) ή και διαδικτυακά μέσω zoom Meeting ID: 903 905 0023 ανοιχτή συζήτηση για τα προβλήματα των νέων αναπήρων και χρονίως πασχόντων και η οργάνωση του αγώνα για τη διεκδίκηση λύσεων.

Θα υπάρξει παρέμβαση «οι αγώνες των νέων αναπήρων χθες και σήμερα»

Φίλες και φίλοι, μαθήτρια, μαθητή, φοιτήτρια, φοιτητή, νέοι άνεργοι, εργαζόμενοι,
Αυτά που βιώνουμε μας συνθλίβουν. Το μέλλον αβέβαιο αν όχι σκοτεινό. Έχουμε ολόκληρη τη ζωή μπροστά μας, μπορούμε με τον αγώνα μας, μαζί με το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, τους εργαζόμενους να τη ζήσουμε με αξιοπρέπεια και δικαιώματα.
Σήμερα μας λένε «πάρτε ένα επιδοματάκι και καθίστε σπίτια σας». Αλλά και αυτό έχουν σχέδιο να το πετσοκόψουν. Πολλοί δεν έχουν ούτε αυτό ούτε τα στοιχειώδη. Όλοι ξέρουμε τι γίνεται στα σχολεία, χωρίς μέσα, σπουδάζουμε, με τεράστια προσπάθεια με πολύ αγώνα των γονιών μας και των εκπαιδευτικών. Κάποιοι από εμάς καταφέρνουμε και μπαίνουμε στο πανεπιστήμιο. Για τμήματα προσβασιμότητας μας λένε, που στις περισσότερες των περιπτώσεων μοιάζει με ανέκδοτο, αγώνας να φτάσουμε στο πανεπιστήμιο και να γυρίσουμε που πολλοί από εμάς δεν τα καταφέρνουν. Διερμηνείς νοηματικής ούτε για δείγμα, για να τυπώσεις βιβλία Braille μόνο αν έχει κάμποσες χιλιάδες ευρώ από απόθεμα, πού κουβέντα για εποπτικά μέσα. Αν είσαι σε αμαξίδιο το πολύ να μείνεις στην είσοδο του αμφιθέατρου (σε όσα φτάσεις) και αν ο γονιός σου μπορεί να είναι μαζί σου ή αν έχει να πληρώσει συνοδό. Πολλοί από εμάς τα παρατάνε και όσοι τα καταφέρουμε να πάρουμε πτυχίο κατά κανόνα μας πετάνε στο περιθώριο, αφού προσλήψεις δε γίνονται εκτός αν έχουμε κάποιοι μπάρμπα στην Κορώνη ή μπαμπά να τα ακουμπάει.
Νισάφι πια!
Τώρα όλο και περισσότερο μας πετάνε στα μούτρα ότι κοστίζουμε, αλλά εμείς θέλουμε να δουλέψουμε, να προσφέρουμε στην κοινωνία. Αλλά στην κοινωνία τους, στο σύστημά τους όλο και περισσότερη φτώχεια και μιζέρια για τους πολλούς και για τους λίγους όλο και περισσότερος πλούτος. Δε χωράμε, μας πνίγει!
Τώρα μπροστά στις εκλογές κυβέρνηση και πρώην κυβερνώντες θα πουλήσουν ξανά ευαισθησία, αγάπη και συμπάθεια. Ως εδώ! Δεν τσιμπάμε! Παίρνουμε τη ζωή μας στα δικά μας χέρια.
Ακουμπάμε στο αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα. Μπράτσο με μπράτσο, ο ένας με τον άλλον. Όλοι μαζί είμαστε δυνατοί! Σωτήρες δεν υπάρχουν ούτε μπορούμε να ζούμε με ελεημοσύνες ούτε να πληρώνουν οι τσακισμένες οικογένειές μας.
Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της ΣΕΑΑΝ, συγκροτούμε Επιτροπή Αγώνα Νεολαίας. Συμβαδίζουμε με το αγωνιστικό νεολαιϊστικο κίνημα, τους αγωνιστικούς φοιτητικούς συλλόγους, το συντονιστικό μαθητών Αθήνας, τα ταξικά συνδικάτα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
6947983084
6947738574

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ
Αθήνα 11/1/23

 

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ

ΤΗΣ ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ ΤΟ 2023!

Η ΣΕΑΑΝ εύχεται σε όλους τους ανάπηρους, τους χρόνιους πάσχοντες, τους γονείς και κηδεμόνες ό,τι το καλύτερο να φέρει το 2023.

Υγεία, χαρά, δύναμη, αισιοδοξία για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα δύσκολα που έχουμε μπροστά μας.           
Πίστη στον συλλογικό αγώνα και στην αλληλεγγύη γιατί ο καθένας μόνος του είναι καταδικασμένος.

Η ακρίβεια, ο νέος νόμος-έκτρωμα για την υγεία και το εθνικό σχέδιο για την αναπηρία, των περικοπών και των ιδιωτικοποιήσεων, η νέα κρίση και ο πόλεμος έρχονται να σαρώσουν ότι άφησαν όρθιο τα μνημόνια και η πανδημία. Τώρα οι νόμοι της αγοράς τους, το κυνηγητό του κέρδους μας αφήνουν και χωρίς φάρμακα. Η απελπισία, η μοιρολατρεία, η αναμονή κάποιου σωτήρα, των εκλογών, θα είναι ολέθρια. 
Με τους αγώνες μας όλα τα τελευταία χρόνια αποτρέψαμε τα πολύ χειρότερα. Η μαζικοποίηση της ΣΕΑΑΝ , των αγωνιστικών συλλόγων, η ενίσχυση του Ενιαίου Συλλόγου γονέων ΑΜΕΑ, του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος θα είναι η πραγματική ασπίδα προστασίας για εμάς και τις οικογένειές μας. Θα είναι το βάθρο για να πατήσουμε για τους μεγάλους αγώνες του αύριο, μαζί με τους εργαζόμενους, τον λαό μας, για μια ζωή με δικαιώματα για την κοινωνία των ονείρων μας.  Το χρωστάμε στα παιδιά μας, στους εαυτούς μας, στις οικογένειές μας.

Απευθυνθείτε στη ΣΕΑΑΝ και τον Ενιαίο για κάθε πρόβλημά σας αν σας έκοψαν το ρεύμα, αν κινδυνεύει το σπίτι σας να βγει σε πλειστηριασμό, αν σας έκοψαν από τα ΚΕΠΑ.

Κανένα σπίτι αναπήρου χωρίς ρεύμα, χωρίς τα απαραίτητα. Κανένας χωρίς τις αναγκαίες θεραπείες. Κανένα παιδί χωρίς το σχολείο του, χωρίς θέρμανση.

Όλοι μαζί είμαστε πολύ δυνατοί, θα τα καταφέρουμε.

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας
210-5221411
6977325257
69 72510719

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΕΑΑΝ
ΑΘΗΝΑ, 3/1/23

 

 

Ανακοινωση

Προκλητική και αυθαίρετη απόφαση του ΕΟΠΥΥ για το κόψιμο των νοσηλίων σε βαριά χρόνιο πάσχοντα.
Παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου στις 10πμ στον ΕΟΠΥΥ του Πειραιά (Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 19 και Καραολή κ Δημητρίου, Πειραιάς)

 

Από τον Σεπτέμβρη 2022, χωρίς καμία ενημέρωση της οικογένειας ο ΕΟΠΥΥ σταμάτησε να καταβάλει τα νοσήλια σε βαριά χρόνιο πάσχοντα και με νοητική στέρηση με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 90% τον Ι.Ρ.Κ., ενώ μέχρι τότε τα κάλυπτε από το 2010 έως τον Αύγουστο 2022. Η ιδιωτική δομή απαιτεί μέχρι σήμερα 5.000€ από την οικογένεια αλλιώς θα βγάλει στον δρόμο τον περιθαλπόμενο.
Σε εξώδικη διαμαρτυρία της οικογένειας από 14 Νοέμβρη 2022 ο ΕΟΠΥΥ αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις ενώ αρνείται να προτείνει τη μεταφορά του Ι.Ρ.Κ. σε ανάλογη δομή. Στην άρνηση καταβολής των νοσηλίων αναφέρει ότι δεν μπορούν να καταβληθούν νοσήλια για τέτοια περίπτωση σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, όταν είναι γνωστό ότι δεν υπάρχουν δημόσιες δομές και πολλοί βαριά ανάπηροι που χρειάζονται ειδική φροντίδα όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, απευθύνονται σε ιδιωτικές δομές φροντίδας ηλικιωμένων που μπορούν να περιθάλψουν τέτοια περιστατικά ανεξαρτήτου ηλικίας. Ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση του ΕΟΠΥΥ μετά από 12 χρόνια να μην συνεχίσει να καλύπτει το περιστατικό και να αρνείται να αναλάβει την ευθύνη να τον μεταφέρει σε ανάλογη δομή. Η παραπάνω εξέλιξη μαζί με ανάλογα περιστατικά σηματοδοτεί ένα σχέδιο να ξεφορτωθεί το κόστος περίθαλψης των πολύ βαριά αναπήρων ο ΕΟΠΥΥ και το κράτος. Δηλαδή να φορτωθεί το όλο κόστος της περίθαλψης, της φροντίδας η ίδια η οικογένεια
Απαιτούμε εδώ και τώρα

 • να σταματήσουν οι εκβιασμοί στην οικογένεια και να συνεχίσει ο ΕΟΠΥΥ να καταβάλει τα νοσήλια αδιαλείπτως εκτός αν η αρμόδια υπηρεσία αναλαμβάνει την ευθύνη να μεταφέρει τον χρόνιο πάσχοντα Ι.Ρ.Κ. σε ανάλογη δομή, ικανή να μπορεί να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα της πάθησής του (ειδικός τρόπος διατροφής κλπ).
 • ίδρυση δημόσιων δομών με υψηλής ποιότητας και δωρεάν υπηρεσίες για την περίθαλψη και φιλοξενία βαριά αναπήρων, προσωρινής ή μόνιμης παραμονής, ανοιχτής ή κλειστής φροντίδας με κάλυψη του κόστους της λειτουργίας τους 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 • Γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 • Καμία επιβάρυνση της οικογένειας των βαριά αναπήρων και χρονίως πασχόντων για φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες, τεχνολογικά βοηθήματα και νοσήλια. Είναι ευθύνη του κράτους και πρέπει να την αναλάβει 100%.

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας
6972510719
6973987208

 

Το ΔΣ του Ενιαίου
Αθήνα, 2/1/23

 

 

Παλαιότερες Ανακοινώσεις

ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Ανακοινώσεις 2022

Ανακοινώσεις 2021

Ανακοινώσεις 2020

Ανακοινώσεις 2019

Ανακοινώσεις 2018 και προγενέστερες

Απαντάμε με γενικό ξεσηκωμό!