Pages

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

 

Αγαπητοί γονείς και αγαπητά παιδιά, εργαζόμενοι και εκπαιδευτικοί της ειδικής αγωγής, καλή σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη και αισιοδοξία.
Σας απευθύνουμε κάλεσμα συστράτευσης στον αγώνα για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της νέας σχολικής χρονιάς, της ειδικής αγωγής στην χώρα μας, του αύριο των παιδιών μας και των οικογενειών μας. 

Σηκώνουμε τοίχο προστασίας για τις οικογένειες μας. Οργανώνουμε τον αγώνα για να ακυρώσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης, της ΕΕ και των μεγαλοεπιχειρηματιών που έχουν στόχο το ξεθεμελίωμα σε ό,τι έχει απομείνει από τις κοινωνικές κατακτήσεις για να εξασφαλίσουν κονδύλια για τη στήριξη της «αγίας» επιχειρηματικότητας! Για να στείλουν εμάς και τα παιδιά μας πελάτες στις επιχειρήσεις τους.   
Σας καλούμε να συμμετάσχετε στη σύσκεψη που διοργανώνει ο σύλλογός μας με τα Δ.Σ. των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των ειδικών σχολείων και των κέντρων ειδικής αγωγής και φορέων εργαζόμενων και εκπαιδευτικών του χώρου, τη Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη, στις 19:00 στην αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος Όροφος, Αθήνα).
Ελάτε να συζητήσουμε για τις ανάγκες των παιδιών μας που δεν καλύπτονται από το δημόσιο ειδικό σχολείο, είτε αυτό ανοίξει σήμερα, είτε λειτουργήσει στην ώρα του, είτε όχι.

Γιατί αυτό το ειδικό σχολείο είναι συνολικά υποβαθμισμένο με ελλείψεις στην υλικοτεχνική του υποδομή, με εργαζόμενους και εκπαιδευτικούς αναπληρωτές, που εναλλάσσονται κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα μέχρι να εξοικειωθεί το παιδί να φεύγουν και να έρχεται κάποιος άλλος.
Γιατί τα ειδικά σχολεία και τα τμήματα ένταξης είναι ελάχιστα σε σχέση με τις ανάγκες αφού πάνω από 200.000 παιδιά με αναπηρία ή μαθησιακές δυσκολίες παραμένουν εκτός των δομών της ειδικής αγωγής με τραγικές συνέπιες για την πορεία της ζωής τους αλλά και των οικογενειών τους.
Γιατί ακόμα και τα υπάρχοντα ειδικά σχολεία λειτουργούν χωρίς επιστημονικά αναλυτικά προγράμματα, χωρίς συστηματική παρέμβαση με βάση το πρόβλημα του κάθε παιδιού, με αποτέλεσμα να χρυσοπληρώνουμε, όσοι μπορούμε ακόμα, τις ειδικές παιδαγωγικές υπηρεσίες στα απογευματινά ιδιωτικά κέντρα.

Ελάτε να συζητήσουμε για την «ένταξη», τη «συμπερίληψη», τις «ίσες ευκαιρίες» με τις οποίες μας παραμυθιάζουν και πατάνε πάνω στην αγωνία μας για το μέλλον των παιδιών μας.
Εκμεταλλεύονται την απόγνωσή μας, εφόσον δεν βοηθηθήκαμε ποτέ να καταλάβουμε το μέγεθος του προβλήματος των παιδιών μας, τις ανάγκες τους, τα δικαιώματα τους. Ακόμα και στον πρόσφατο νόμο που έφεραν στη Βουλή μονό ευχολόγια κάνουν για τα δικαιώματα των ΑμΕΑ ενώ δεν προβλέπει ούτε ένα μέτρο που είτε άμεσα είτε μακροπρόθεσμα θα ωφελήσει τα παιδιά μας.
Για ποιες ίσες ευκαιρίες μιλάνε, όταν πολλοί από μας είμαστε άνεργοι, απολυμένοι, υποαπασχολούμενοι ή μας έχουν πετσοκόψει τον μισθό και τη σύνταξη ή κάνουμε αμάν να κρατήσουμε την δουλειά μας ή το μικρομάγαζο από τον ανταγωνισμό και τα χαράτσια;
Που είναι οι δημόσιες μονάδες πρόληψης, πρώιμης διάγνωσης, έγκαιρης παρέμβασης, συμβουλευτικής και υποστήριξης των γονιών αλλά και όλης της οικογένειας; Που είναι η φροντίδα για τα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά μας; Που είναι οι δομές που θα τα στηρίξουν όταν εμείς δεν θα βρισκόμαστε πια εδώ; Που είναι τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τα παιδιά μας αλλά και πόσα από τα παιδιά μας θα βρουν δουλειά όταν η ανεργία στα ΑμΕΑ που είναι ικανά προς εργασία τσακίζει κόκκαλα φτάνοντας στο 95%;

Μπορεί το σχέδιο για τις μαζικές περικοπές στα επιδόματα και στις συντάξεις αναπηρίας να αναγκάστηκαν να το μεταφέρουν από το 3ο στο 4ο μνημόνιο, κάτω από τους αγώνες μας. Όμως, ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Δεν έχουν παραιτηθεί!
Την ίδια στιγμή στα ΚΕΠΑ γίνεται σφαγή με τις μειώσει ποσοστών αναπηρίας, ενώ χιλιάδες γονείς περιμένουν για μήνες τα χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ για τις θεραπείες των παιδιών τους. Με κατεύθυνση της κυβέρνησης, έχουν μετατρέψει τα σχολεία σε πλυντήριο μεγαλοεφοπλιστών και μεγαλοεργολάβων που πουλάνε ευαισθησία, εντάσσοντας τις χορηγίες στο κόστος διαφήμισης και κάνουν τα παιδιά μας μέσο για τα επενδυτικά τους σχέδια με τη βοήθεια κάποιων διευθυντών που δρουν από κοινού με στελέχη της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ.
Όλοι αυτοί, η  κυβέρνηση, η ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, η ΕΣΑΜΕΑ, θα παρελάσουν από τις εκδηλώσεις έναρξης της σχολικής χρονιάς των ειδικών σχολείων. Χώνουν ανθρώπους τους στους Συλλόγους για να σε καλέσουν να κρατηθείς για το καλό του παιδιού σου μακριά από τον αγώνα, τον Ενιαίο, τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (Σ.Ε.Α.ΑΝ.), το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Γύρισε τους την πλάτη. Γι’ αυτούς η ενασχόληση με την αναπηρία είναι κέρδος! Το παιδί σου έχει ολόκληρη ζωή μπροστά του και θέλει ολόπλευρη στήριξη και εξασφάλιση και κυρίως για μετά, όταν εμείς οι γονείς δεν θα μπορούμε να το φροντίζουμε. Το παιδί σου κι εσύ έχεις δικαιώματα, όπως όλα τα παιδιά και οι άνθρωποι των λαϊκών οικογενειών. Μόνο με τον συλλογικό αγώνα μπορούμε να τα κατακτήσουμε. 
Μαζικοποιούμε, δυναμώνουμε τον Ενιαίο Σύλλογο. Ζωντανεύουμε τους συλλόγους σε κάθε ειδικό σχολείο, στρατευόμαστε με τη ΣΕΑΑΝ.
Παλεύουμε και Διεκδικούμε:

  • Ν’ ανοίξουν τώρα όλα τα ειδικά σχολεία, πλήρως στελεχωμένα με μόνιμο προσωπικό.
  • Να διοριστούν τώρα όλοι οι απαραίτητοι εκπαιδευτικοί και συνοδοί για την παράλληλη στήριξη.
  • Καμία πληρωμή από τους γονείς για παράλληλη στήριξη και συνοδεία, ειδική αγωγή και εκπαίδευση. Είναι υποχρέωση του κράτους και πρέπει ν’ αναλάβει.
  • Κανένα παιδί με αναπηρία στο σπίτι του επειδή δεν υπάρχει το ανάλογο μόνιμο προσωπικό και η δημόσια και δωρεάν ειδική σχολική μονάδα για να τον στηρίξει.
  • Άμεση καταβολή των οφειλόμενων από τον ΕΟΠΥΥ στις οικογένειες των ΑμΕΑ. Γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό στον ΕΟΠΥΥ για να εξασφαλιστούν δωρεάν όλες οι αναγκαίες θεραπείες για τα παιδιά μας χωρίς καμία περικοπή.
  • Κάτω τα χέρια από τα επιδόματα των ΑμΕΑ και τις αναπηρικές συντάξεις.
  • Άμεση ίδρυση όλων των αναγκαίων κρατικών δομών με δωρεάν υπηρεσίες στην πρώιμη διάγνωση και παρέμβαση, στην εκπαίδευση, την ειδική αγωγή και την αποκατάσταση.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, υψηλής ποιότητας υγεία, πρόνοια, παιδεία και ειδική αγωγή.

ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ
ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ

ου