Pages

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Ενιαίος Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων εκφράζει από καρδιάς τα συλλυπητήρια του, στη μητέρα του παιδιού με αυτισμό που έχασε πρόσφατα τη ζωή του από το κορονοϊό. Δηλώνει ότι θα σταθεί δίπλα της αυτές τις δύσκολες στιγμές. Συγχαίρουμε παράλληλα τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους του σχολείου του παιδιού, για τη στήριξη τους προς την οικογένεια και στη μάνα του παιδιού.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία για συγκέντρωση της ΕΛΜΕ του Πειραιά, στη περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης (Τσόχα 15, Αμπελόκηπους), τη Τρίτη 9 Μάρτη στη 1μμ.

Μπροστά στο 3ο κύμα της πανδημίας, οι διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών και του αγωνιστικού γονεϊκού και αναπηρικού κινήματος, είναι περισσότερο αναγκαίες από ποτέ. Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης που έναν χρόνο μετά την πανδημία, έχει αφήσει αθωράκιστο το σύστημα υγείας, χωρίς γιατρούς και προσωπικό. Αρνείται προκλητικά να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα, αφήνοντας τον να κερδοσκοπεί, στο πόνο και στην αγωνία του λαού μας, ενώ χρήσιμο και έμπειρο προσωπικό και μέσα μένουν «εκτός μάχης», στο πόλεμο με τον κορονοϊό. Έχουν ακέραιη την ευθύνη για τους ασθενείς και το προσωπικό που βασανίζονται στα δημόσια νοσοκομεία, και για τους θανάτους, για τη θνητότητα που έχει αυξηθεί λόγω covid αλλά και από άλλες ασθένειες λόγω της μετατροπής του συστήματος υγείας σε σύστημα της «μιας νόσου».

Το αγωνιστικό γονεικό κίνημα, μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στην ειδική αγωγή και των εκπαιδευτικών, αγωνίστηκε και θα συνεχίσει να αγωνίζεται πιο μαχητικά για:

  • Ανοιχτά ειδικά και γενικά σχολεία. Καθώς η θέση του κάθε μαθητή και του εκπαιδευτικού είναι στο σχολείο (ειδικό και γενικό). Με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας, όπως έγκαιρα έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας και έχουμε επιβεβαιωθεί.
  • Άνοιγμα νέων δομών με ό,τι αυτό συνεπάγεται, με ευθύνη του κράτους για την αναγκαία αραίωση του πληθυσμού, αλλά και για λόγους εκπαιδευτικούς και μέτρα προστασίας από την πανδημία. Γιατί όλα τα ειδικά σχολεία, έτσι κ αλλιώς και πριν την πανδημία ήταν υπεράριθμα, μέχρι και 100% πάνω από το κανονικό.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, επίταξη του ιδιωτικού τομέα, έτσι ώστε μέσα στο κανονικό εκπαιδευτικό ωράριο να γίνονται όλες οι απαραίτητες θεραπείες των παιδιών (λογοθεραπείες, ψυχοθεραπείες, εργοθεραπείες κλπ), για να μην είναι τα παιδιά και οι γονείς από το πρωί μέχρι το βράδυ στο δρόμο. Πολύ πιο αναγκαίο από ποτέ τώρα εν μέσω πανδημίας.
  • Επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων και να διατεθούν για τη μεταφορά των παιδιών στα σχολεία, για να εξασφαλιστεί η αναγκαία αραίωση και κατά τη μεταφορά.
  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς και μαθητές, κάθε βδομάδα.
  • Να εμβολιαστούν τώρα όλοι οι εργαζόμενοι και εκπαιδευτικοί της ειδικής αγωγής και όσοι μαθητές είναι πάνω από 18 χρονών. Γιατί έχουμε μπει στο 3ο μήνα των εμβολιασμών και ούτε αυτοί αλλά ούτε οι χρόνια πάσχοντες έχουν εμβολιαστεί ακόμα.
  • Να προμηθευτούν και να αξιοποιηθούν τώρα όλα τα εμβόλια που είναι ασφαλή και διαθέσιμα.

Η προστασία της ζωής των παιδιών μας, των οικογενειών μας, είναι στα δικά μας χέρια. Με τον αγώνα μας θα τα καταφέρουμε.

Γυρίζουμε τη πλάτη, στις συμβιβασμένες, διεφθαρμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ και ΕΣΑμεΑ , που έχουν μείνει θλιβεροί, να υμνολογούν αυτές τις κρίσιμες ώρες τη κυβέρνηση και την ΕΕ για το εθνικό σχέδιο για την αναπηρία και τη στρατηγική της ΕΕ για τα ΑμεΑ που δημοσιεύθηκε πριν λίγες ημέρες. Το καιάδα της αναπηρίας του 21ου αιώνα. Είναι πιο επικίνδυνοι από ποτέ.

Δυναμώνουμε αγωνιστικά το αγωνιστικό αναπηρικό και γονεϊκό κίνημα, τη ΣΕΑΑΝ και τον ΕΝΙΑΙΟ.

Το ΔΣ του ΕΝΙΑΟΥ