Pages

Ανακοινωση για το Ιδρυμα Σκαραμαγκα

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10πμ.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στην Υγεία και στην Πρόνοια εναντία στη βάρβαρη αντεργατική πολίτικη της κυβέρνησης, ΕΕ, κουαρτέτου και μεγαλοεπιχειρηματιών. Πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας, της Πρόνοιας και τσακίσματος των εργασιακών δικαιωμάτων.

Όλοι στη συγκέντρωση την Τρίτη στις 17 του Οκτώβρη στις 11πμ στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29)

Το εγκληματικό έργο της κυβέρνησης για το κλείσιμο του ιδρύματος  χρόνιων παθήσεων Σκαραμαγκά ξεκίνησε.
Μεταφέρθηκαν ήδη εχθές 10/10, οι πρώτοι περιθαλπόμενοι σε άλλο ίδρυμα.
Με πρόφαση τα περί ακαταλληλότητας του χώρου μοιράζουν εδώ και εκεί περιθαλπόμενους και εργαζόμενους. Όμως, η εξαθλίωση του χώρου ήταν μια συνειδητή πολιτική, μέσω της υποχρηματοδότησης  και της εγκατάλειψης, της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Κι έχουν το θράσος και εμφανίζουν σήμερα, σαν αποτέλεσμα ευαισθησίας, το κλείσιμο του ιδρύματος!

Μήπως το κλείσιμο του ιδρύματος γίνεται επειδή ο χώρος είναι φιλέτο κατάλληλο για την υγιή επιχειρηματικότητα της κυβέρνησης;;;

Προσοχή! χθες έκλεισαν το ίδρυμα στο Χαϊδάρι με 163 περιθαλπόμενους. Σήμερα το  ίδρυμα Σκαραμαγκά και έπονται και άλλα: Γλυφάδας κλπ. Θέλουν τους βαριά ανάπηρους και τις οικογένειές τους πελάτες του χώρου.
Με τον αγώνα μας, εργαζόμενοι, και οικογένειες των αναπήρων από τα φτωχά λαϊκά στρώματα μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Παλεύουμε και διεκδικούμε: 

  • Ένταξη των εργαζόμενων στα ΒΑΕ.
  • Να μην κλείσει το ίδρυμα Σκαραμαγκά.
  • Γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής για να μπει τέρμα στην άθλια κατάσταση που υπάρχει στα ιδρύματα, να αναβαθμιστούν οι υποδομές, οι συνθήκες περίθαλψης των αναπήρων και των παιδιών του Κέντρου αλλά και οι συνθήκες δουλειάς των εργαζομένων.
  • Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για την αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών σε όλα τα ιδρύματα του κέντρου και την επιστημονική συγκρότηση των τμημάτων του.
  • Να ανοίξουν όλες οι κλειστές πτέρυγες, που με την ανάλογη στελέχωση να μπορούν να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν στην περίθαλψη βαριά αναπήρων και οι οικογένειές τους αδυνατούν να τους στηρίξουν.