Pages

ΠΡΟΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

 

Προς: Τα ΔΣ των Ομοσπονδιών, συνδικάτων, σωματείων, συλλόγων – φορέων του εργατικού λαϊκού κινήματος.

 

Ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων, καλύπτει όλους τους γονείς και κηδεμόνες από όλες τις κατηγορίες των ΑΜΕΑ και των χρονίως πασχόντων. Ο σύλλογος μας στηρίζεται στην αγωνιστική δράση των γονέων και κηδεμόνων ΑΜΕΑ, συμμετέχει δραστήρια στην Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (Σ.Ε.Α.ΑΝ.), στον αγώνα για τα δικαιώματα των παιδιών μας, για τα δικαιώματα των οικογενειών μας.
Ο σύλλογος μας μαζί με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων πήρε μαχητικά μέρος στις κινητοποιήσεις μαζί με τους εργαζόμενους και τους υγειονομικούς, το λαό μας και τα υπόλοιπα φτωχά λαϊκά στρώματα για ουσιαστικά μέτρα προστασίας αντιμετώπισης της πανδημίας, για την προστασία της υγείας του λαού. Πήραμε μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης για τον έλεγχο των συνδικάτων, των απεργιών, την κατάργηση του 8ώρου κλπ. Γιατί εν μέσω πανδημίας, σ’ αυτές τις δύσκολες και επικίνδυνες για τους περισσότερους από εμάς συνθήκες κοπήκαν ακόμα και τα επιδόματα ορφανών παιδιών ΑμεΑ, επειδή έπαιρναν τη σύνταξη του θανόντα γονιού τους. Παρά όμως τις όποιες δυσκολίες και αν αντιμετωπίζαμε καθημερινά σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων με καθημερινή επικοινωνία με τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου. Στηρίξαμε ιδιαίτερα τις οικογένειες που λόγω της κρίσης και της πανδημίας πέρασαν και περνούν δύσκολα.
Γιατί πρώτα θύματα τέτοιων καταστάσεων και αυτής της πολιτικής είναι οι ανάπηροι, οι χρόνια πάσχοντες και οι οικογένειες τους από τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Η άρνηση της κυβέρνησης να πάρει συγκεκριμένα μέτρα προστασίας από την πανδημία είχε πολλαπλές δραματικές επιπτώσεις στους ανθρώπους μας, ιδιαίτερα στους χρόνιους πάσχοντες. Με αφορμή την κρίση και την πανδημία βρήκε η κυβέρνηση την ευκαιρία να προχωρήσει σε μαζικές περικοπές και το κλείσιμο Δημόσιων Ειδικών Σχολείων, Ιδρυμάτων και δομών στην Πρόνοια και στην Ειδική Αγωγή, στο όνομα της συμπερίληψης, της δήθεν ένταξης και στο όνομα της αποσυλοποίησης. Τα παραπάνω είναι ενταγμένα στο Εθνικό Σχέδιο για την αναπηρία.
Γι΄ αυτό είμαστε σε διαρκή κινητοποίηση μαζί με την ΣΕΑΑΝ και τους φορείς του λαϊκού κινήματος. Ο αγώνας αυτός παίρνει δύναμη από την αλληλεγγύη που εξέφρασαν μια σειρά φορείς του λαού μας.
Ο σύλλογος μας στηρίζεται στη συνεισφορά των μελών του, των ανθρώπων του λαού, την οικονομική ενίσχυση επιστημονικών και άλλων φορέων του λαϊκού κινήματος. Δεν παίρνει ούτε 1€ κρατική επιχορήγηση, ούτε θέλει να έχει χορηγούς. Σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης ο σύλλογος είναι πάντα δίπλα σε κάθε ανάπηρο που του κόβουν το ρεύμα, τις θεραπείες, το επίδομα ή τη σύνταξη. Πρωτοστατεί στον αγώνα ενάντια στην συρρίκνωση και υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, πρόνοιας, ειδικής αγωγής και την εμπορευματοποίηση των αναγκών των οικογενειών μας.
          Κοινά τα συμφέροντα – κοινός ο αντίπαλος ασπίδα όλων μας σ’ αυτόν τον αγώνα είναι η αλληλεγγύη.
            Σας καλούμε να ενισχύσετε οικονομικά τη δράση του συλλόγου, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα και τη στήριξη των οικογενειών των αναπήρων και των χρονίως πασχόντων από τα φτωχά λαϊκά στρώματα σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο.
Την οικονομική σας ενίσχυση μπορείτε να την καταθέσετε στον λογαριασμό του ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ στην Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ
IBANG: GR4301720290005029103572238
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας.

Για το ΔΣ του ενιαίου συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ΑΜΕΑ
Αττικής και νήσων

Ο πρόεδρος   Ο γραμματέας
Μπίλης Γιώργος
6972510719
Καμαρινός Γιάννης
6976472901