Pages

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Καμία αναμονή. Κανένας εφησυχασμός

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα καλό στα δικαιώματά μας από την «καινούρια» κυβέρνηση της ΝΔ.

Στην ίδια ρότα, στον ίδιο δρόμο που χάραξε η αντιλαϊκή - αντιαναπηρική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα βαδίσει και θα συνεχίσει και η σημερινή κυβέρνηση. Πατώντας πάνω στα προαπαιτούμενα του 3ου Μνημονίου που όλοι μαζί ψήφισαν (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ΠΟΤΑΜΙ) θα προχωρήσουν σε νέες μαζικές περικοπές σε επιδόματα, συντάξεις αναπηρίας, σε φάρμακα και σε θεραπείες και στις όποιες παροχές έχουν απομείνει για τα ΑμεΑ.

Άλλωστε το Eurogroup στις 8 του Ιούλη, την επομένη των εκλογών, προσδιόρισε και ψήφισε τις προγραμματικές δηλώσεις και της νέας κυβέρνησης. Eurogroup, που με βάση την έκθεση για την Ελλάδα, εκτός των άλλων επιτάσσει μέχρι 31 Δεκέμβρη του ’19 να προχωρήσουν «οι αναδιαρθρώσεις στα επιδόματα των ΑμεΑ» (βλέπε περικοπές). Για αυτό και δεν είπαν κουβέντα οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης στη Βουλή, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων. Αλλά είναι και πρόκληση και βάναυση προσβολή της νοημοσύνης μας να καπηλεύονται τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν με την πολιτική τους και να μιλάνε για τα επιδόματα αναπηρίας ο Τσίπρας και η Γεννηματά.

222 ψήφους είχε πάρει η ψήφιση του 3ου Μνημονίου, που επιβάλλει τη μείωση των δαπανών για την Πρόνοια κατά 900 εκ. ευρώ. Όλοι μαζί στήριξαν τα σφαγεία των ΚΕΠΑ, που έχουν αφήσει πάνω από 70.000 ανάπηρους και χρονίως πάσχοντες χωρίς επιδόματα και χιλιάδες άλλους που έχουν σακατευτεί στη δουλειά, χωρίς την αναπηρική τους σύνταξη. Πάλι το μαύρο μέτωπο μαζί ψήφισε την αναβάθμιση των σφαγείων των ΚΕΠΑ, με τον ΟΠΕΚΑ, με το άρθρο 215 του 2512 το Γενάρη του ’17 και με λεπίδι τη «λειτουργικότητα» που θέσπισαν θα προχωρήσουν στο νέο κύκλο μαζικών περικοπών, όπως προσδιόρισε το νέο Eurogroup.
Γι’ αυτό όταν ήταν αντιπολίτευση η ΝΔ το Γενάρη και το Φλεβάρη του ’19 δε βρήκαν κουβέντα να πουν όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκοβε τα επιδόματα από τα παιδιά με αυτισμό, με το νέο κανονισμό εκτίμησης του βαθμού αναπηρίας, αλλά και τις θεραπείες (λογοθεραπείες, εργοθεραπείες, φυσιοθεραπείες κτλ.) χιλιάδων δεκάδων παιδιών με αναπηρίες και άλλες μαθησιακές δυσκολίες, με το νέο ΕΚΠΥ, τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών του ΕΟΠΥΥ. Αυτή η πολιτική ανεξαρτήτως μείγματος και σύνθεση της Κυβέρνησης, για τους ίδιους λόγους που χτυπάει τους ανάπηρους και τους χρονίως πάσχοντες, θα κλιμακώσει την επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, γιατί έχει ως υπέρτατη αξία τη στήριξη των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών. Δε θα μας πιάσουν στον ύπνο! Είμαστε σε ετοιμότητα! Οργανώνουμε τους αγώνες του αύριο! Δεν τσιμπάμε στους όψιμους «προστάτες» των συμπολιτευόμενων της αντιπολίτευσης, του μαύρου μετώπου των μνημονιακών κομμάτων!!!!

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! Θα εισπράξουν την οργή μας και το καλοκαίρι αν χρειαστεί! Το συνεπές αγωνιστικό αναπηρικό και γονεϊκό κίνημα, η Σ.Ε.Α.ΑΝ., ο Ενιαίος, μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι σε θέση μάχης! Ενάντια στις παραπέρα περικοπές των αναπηρικών συντάξεων και των επιδομάτων των ΑμεΑ με κριτήριο τη «λειτουργικότητα». Ενάντια στη μείωση των δαπανών στην Υγεία, την Πρόνοια και την Ειδική Αγωγή. Την ιδιωτικοποίηση της Υγείας, της Πρόνοιας.

Γι όλα αυτά συζητάμε και παίρνουμε μέτρα στη σύσκεψη Γραμματείας της Σ.Ε.Α.ΑΝ. την Τετάρτη 24 Ιούλη στις 7:30 μ.μ. στην Αίθουσα της Ομοσπονδίας Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

 Αθήνα, 22-7-2019