Pages

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Τα χαράτσια και οι περικοπές στην υγεία βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές των ΑΜΕΑ και των χρονίως πασχόντων.

Τετάρτη 10 του Μάη στις 12μμ - Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας.

Μπορεί οι συμβάσεις με τα κέντρα για την ειδική αγωγή να πήγαν για αργότερα όπως ήθελαν οι εργοδότες όμως ο κόφτης στις δαπάνες για την ειδική αγωγή έμεινε με αποτέλεσμα χιλιάδες παιδιά να έχουν σταματήσει τις θεραπείες τους και οι γονείς να περιμένουν για μήνες να αποζημιωθούν από τον ΕΟΠΥΥ ακόμα και γι΄ αυτές τις λίγες θεραπείες που τους καλύπτουν.

Η προπαγάνδα της κυβέρνησης για δωρεάν υγεία δεν μπορεί να κρύψει το έγκλημα ότι χιλιάδες ανάπηροι και χρονίως πάσχοντες κάνουν πλημμελώς τις θεραπείες τους ή τις σταματούν γιατί δεν έχουν να πληρώσουν τις συμμετοχές σε φάρμακα και θεραπείες. Αλλά και το κόστος χιλιάδων φαρμάκων, εξετάσεων και θεραπειών που είναι εκτός της κάλυψης του ΕΟΠΥΥ.

Οι περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση σε δημόσια νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας και το πάγωμα προσλήψεων έχει σαν αποτέλεσμα εξετάσεις, θεραπείες και επεμβάσεις να καθυστερούν επί μήνες ακόμα και χρόνο λόγο των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού, προβλήματα στη συντήρηση, ανανέωση και τον εξοπλισμό σε ιατρικά μηχανήματα και στις υποδομές. Φτάνουν στο σημείο να λείπουν ακόμα και αναλώσιμα. Ο καθένας καταλαβαίνει ότι σε πολλές περιπτώσεις αυτές οι καθυστερήσεις όπως στις περιπτώσεις των καρκινοπαθών, οι επιπτώσεις είναι ανεπανόρθωτες.

Στο όνομα της κρίσης και του χρέους οι ζωές μας είναι σε κίνδυνο ενώ τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών στην υγεία και την ειδική αγωγή είναι σε γοργή ανάπτυξη και στα χρόνια της κρίσης.
Λεφτά για τις επιδοτήσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες και τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών υπάρχουν, αλλά για τις θεραπείες των ΑΜΕΑ, των χρονίως πασχόντων της προστασίας της υγείας του λαού είναι υπό εξαφάνιση.

Γι’ αυτά θα διαμαρτυρηθούμε και θα διεκδικήσουμε στο υπουργείο υγείας την Τετάρτη. Αλλά και για τα νέα μέτρα καρμανιόλα της κυβέρνησης, του κουαρτέτου και κατ’ απαίτηση του ΣΕΒ θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 17 του Μάη.
Δε είμαστε αναλώσιμοι, δεν θα γίνουμε θυσία στο βωμό των κερδών των μεγαλοεργολάβων, μεγαλοεπιχειρηματιών, μεγαλεμπόρων, δανειστών.

Με τον αγώνα μας μαζί με την εργατική τάξη, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με τους βιοπαλαιστές της πόλης και του χωριού, με όλους τους αδικημένους και τους βασανισμένους. Μπορούμε να κτίσουμε μια πανίσχυρη συνέχεια για να μπορέσουμε να   προστατεύσουμε τις ζωές μας, τη ζωή των παιδιών μας.

Να τσακιστεί η εκμετάλλευση και η εμπορευματοποίηση των αναγκών μας για να έρθει στο επίκεντρο ο άνθρωπος και οι ανάγκες του.
  1. Άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό και άμεση καταβολή όλων των οφειλόμενων σε ασθενείς, ανάπηρους και χρόνιους πάσχοντες αλλά και στους υγειονομικούς.
  2. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς.
  3. Εξασφάλιση με ευθύνη του κράτους της έγκαιρης και επαρκούς τροφοδοσίας σε όλα τα φάρμακα. Δωρεάν διάθεση των ειδικών φαρμάκων, των φαρμάκων για τις συνοδούς νόσους και των αναλώσιμων υλικών.
  4. Να σταματήσουν εδώ και τώρα τα σφαγεία των ΚΕΠΑ. Λέμε όχι στην κατακρεούργηση των επιδομάτων και των συντάξεων αναπηρίας.