Pages

Σας καλουμε ΟΛΟΥΣ, την Τεταρτη 15/06/2016 και ωρα 19:00, στην πλατια συσκεψη για την προνοια και την ειδικη αγωγη  που θα γινει στα γραφεαα μας (Χαλκοκονδυλη 37, 2ος οροφος).

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Προς:  
Σωματεία, επιτροπές αγώνα εργαζομένων στην πρόνοια και την ειδική αγωγή, σωματεία και επιτροπής αγώνα εκπαιδευτικών και αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα δημόσια ειδικά σχολεία, συλλόγους ΑμεΑ, χρονιών πασχόντων, γονέων και κηδεμόνων

Σας καλούμε ΟΛΟΥΣ, την Τετάρτη 15/06/2016 και ώρα 19:00, στην πλατιά σύσκεψη για την πρόνοια και την ειδική αγωγή  που θα γίνει στα γραφεία μας (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος).

ΟΧΙ στα σχέδια διάλυσης και ιδιωτικοποίησης της ειδικής αγωγής
ΟΧΙ στην κατάργηση των αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων των ΑμεΑ
ΟΧΙ στην απλήρωτη δουλειά στα Κέντρα Ειδικής Αγωγής (Ν.Π.Ι.Δ.)
ΟΧΙ στις απολύσεις, στην τρομοκρατία και στις μειώσεις μισθών.
ΟΧΙ στα τροφεία και στη φιλανθρωπία.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, συναγωνιστές – συναγωνίστριες, οι  εξελίξεις είναι καταιγιστικές: Πάνω από 2.000 εργαζόμενοι στα Κέντρα Ειδικής Αγωγής (ΝΠΙΔ) παραμένουν απλήρωτοι για μήνες, οι απολύσεις είναι στην ημερήσια διάταξη ενώ οι εργαζόμενοι στο <<Βοήθεια στο Σπίτι>> είναι κυριολεκτικά στον αέρα. Ιδρύματα και ειδικά σχολεία χωρίς υλικά, με ελάχιστο προσωπικό οδηγούνται ουσιαστικά στο κλείσιμο. Τα ειδικά σχολεία μετατρέπονται σε μονάδες στήριξης, καταργούνται τα τμήματα ένταξης, μειώνονται οι αναπληρωτές, γιγαντώνει η ιδιωτική παράλληλη στήριξη. Οι αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα των ΑΜΕΑ βρίσκονται στο σφαγείο του Νόμου Λαιμητόμου.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!

Είναι ανάγκη να ανταλλάξουμε σκέψεις αλλά και να συνδιαμορφώσουμε σχέδιο και απόφαση για ενιαίο, συντονισμένο αγώνα για να μην πέσουν στον καιάδα οι εργαζόμενοι και τα ΑμεΑ αλλά η κυβέρνηση και οι συνοδοιπόροι τους, ο ανταγωνισμός και η κερδοφορία που θέλουν να υπηρετήσουν. Πρέπει να μας γίνει συνείδηση, κανένας μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Τα προβλήματα του κάθε χώρου, κάθε τμήματος των εργαζομένων, των λαϊκών οικογενειών πρέπει να γίνουν ζητήματα του λαϊκού κινήματος. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας! Ένας για όλους και όλοι για έναν. Ο καλά οργανωμένος αγώνας με ενιαία γραμμή και θέληση, μαθητές, γονείς, εργαζόμενοι, αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, λαϊκές επιτροπές μας δίνει δύναμη και πείρα για να απλωθεί και σε άλλους χώρους της πρόνοιας και της ειδικής αγωγής.       

Κάνουμε δική μας υπόθεση την επιτυχία της σύσκεψης την Τετάρτη 15/06/2016 και ώρα 19:00 στα γραφεία μας (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος) αλλά και παίρνει ο κάθε φορέας τα μέτρα του για την επιτυχία της Παράστασης Διαμαρτυρίας την Παρασκευή 17 Ιουνίου στις 13:00 στο Υπουργείο Εργασίας.

Εργαζόμενοι, ΑμεΑ, Χρόνιοι Πάσχοντες, Γονείς και Κηδεμόνες μια γροθιά.


Μπορούμε να τους σταματήσουμε!
Μπορούμε να τους ανατρέψουμε!

Μαχητικά διεκδικούμε:

  • Να βρουν το δικό τους σχολείο τα πάνω από 200.000 παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες που σήμερα είναι εκτός ειδικής αγωγής.
  • Να καλυφθούν όλες οι λειτουργικές ανάγκες των Κέντρων Ειδικής Αγωγής από τον κρατικό προϋπολογισμό με προοπτική ένταξης τους στο δημόσιο.
  • Όχι στις απολύσεις στα Κέντρα Ειδικής Αγωγής - μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων.
  • Να σταματήσουν οι γονείς να πληρώνουν για τις ανάγκες εκπαίδευσης, αποκατάστασης του ανάπηρου παιδιού τους. Είναι ευθύνη του κράτους και πρέπει να την αναλάβει.
  • Αποκλειστικά δημόσια – δωρεάν  και υψηλής ποιότητας υγεία – πρόνοια – παιδεία – ειδική αγωγή.  Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σ’ αυτούς τους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς.
  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για ν’ ανοίξουν κανονικά όλα τα δημόσια σχολεία ειδικά σχολεία και τα τμήματα ένταξης το Σεπτέμβρη με το αναγκαίο μόνιμο εκπαιδευτικό – επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό με δημόσιο σύστημα μεταφοράς.
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστιοί νόμοι και ο νόμος λαιμητόμος. Ενιαίο – δημόσιο – καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

 

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ

Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής και Νήσων
Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα και Σχολεία Ειδικής Αγωγής (Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α.)