Pages

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες.
Χαιρετίζουμε όλους και όλες εσάς που συμβάλατε στην επιτυχή ολοκλήρωση των εκλογών του Συλλόγου μας.
Δώσαμε μια μεγάλη μάχη μέσα σε αυτές τις δύσκολές συνθήκες της πανδημίας αλλά και των εμποδίων που μπήκαν από μεριάς κάποιων διευθυντών ειδικών σχολείων στο να μην μας δοθεί αίθουσα για να πραγματοποιήσουμε εκδήλωση-ενημέρωση όπως στο σχολικό συγκρότημα της Οριζομύλων στο Αιγάλεω, αυτές οι εκλογές στέφτηκαν με επιτυχία.

Την Κυριακή 14 Νοέμβρη συγκροτήθηκε με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών το νέο ΔΣ το οποίο είναι το εξής:

ΜΠΙΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΑΤΖΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΑΜΑΡΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΟΛΛΑΤΟΥ ΓΙΩΤΑ

ΤΑΜΕΙΑΣ

ΣΚΑΠΕΤΗ ΓΙΑΝΝΑ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΛΑΒΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑ

ΜΕΛΟΣ

ΚΑΤΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΕΛΟΣ

ΑΜΟΙΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ

ΜΕΛΟΣ

ΛΑΛΑΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΜΕΛΟΣ

ΛΙΒΕΡΗ ΣΟΦΙΑ

ΜΕΛΟΣ

ΔΙΑΚΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΕΛΟΣ

Στην πρώτη συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο συζήτησε και πήρε μέτρα.

  • Πρώτον, την άμεση συγκρότηση των συμβουλίων των παραρτημάτων, την επαφή με τα νέα μέλη.
  • Δεύτερον, με βάση την αποδοχή των εκδηλώσεων του Συλλόγου για τα μέτρα προστασία από την πανδημία, την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και το εθνικό σχέδιο για την αναπηρία καταλήξαμε στην επιδίωξη να γίνουν κι άλλες τέτοιες εκδηλώσεις και στην οργάνωση μιας κεντρικής εκδήλωσης μαζί με την ΣΕΑΑΝ που θα κάνουν παρέμβαση ειδικοί επιστήμονες αξιοποιώντας και το διαδίκτυο με βάση τις εξελίξεις με την πανδημία. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η μέρα, ώρα και μορφή της εκδήλωσης.

Όμως η εμπειρία από αυτές τις εκδηλώσεις ανέδειξε και κάτι άλλο: την ανάγκη των γονιών για ολοκληρωμένη επιστημονική ενημέρωση για μια σειρά θέματα και της εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και των διάφορων ειδημόνων της ειδικής επιστημονικής επιτροπής που δεν έχουν επεξεργαστεί ολοκληρωμένο σχέδιο ενημέρωσης με βάση την ιδιαιτερότητα, τις αγωνίες των γονιών με παιδιά με σοβαρά προβλήματα που πολλές φορές ακόμα και οι ειδικοί που παρακολουθούν τα παιδιά τους, τους αποτρέπουν από το να κάνουν το εμβόλιο.
Από την άποψη αυτή ήταν προκλητική η άρνηση του δήμου Αιγάλεω και των διευθυντών του σχολικού συγκροτήματος Οριζομύλων που αρνήθηκαν να παραχωρήσουν ακόμα και το προαύλιο του σχολείου, αφού ο καιρός ήταν καλός, για να γίνει η εκδήλωση του συλλόγου που μίλησε γιατρός για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Εκδήλωση που αναγκαστήκαμε να κάνουμε στον ελεύθερο χώρο μπροστά από την κλειδωμένη πόρτα του σχολείου. Εμείς θα επιμείνουμε σε αυτή τη μορφή αλλά και θα διεκδικήσουμε και θα πιέσουμε στο να γίνει ολόπλευρη ενημέρωση των γονιών των παιδιών με αναπηρία με ευθύνη του κράτους για την πανδημία και τα εμβόλια.

  • Τρίτον, προετοιμασία του συλλόγου σε συνεννόηση με τη ΣΕΑΑΝ και τους αγωνιστές εργαζόμενους και εκπαιδευτικούς της ειδικής αγωγής για τον αγωνιστικό εορτασμό στις 3 Δεκέμβρη Παγκόσμια Ημέρα των ΑμεΑ που αποφασίστηκε να αφιερωθεί στην μνήμη των δεκάδων χιλιάδων αναπήρων και χρονίως πασχόντων θύματα της πανδημίας στα ιδρύματα αλλά και από τη μετατροπή των εμπορευματοποιημένων συστημάτων υγείας σε συστήματα υγείας της μίας νόσου σε αυτές τις χώρες που πλασάρονται χώρες του πολιτισμού και του ονείρου, δεν εξαιρείται ούτε η χώρα μας.

 

Βγαίνουμε πιο ώριμοι, πιο δυνατοί, συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα ενάντια στην βάρβαρη αντεργατική, αντιαναπηρική πολιτική. Στεκόμαστε αλληλέγγυα, δίνουμε το χέρι σε όσους το έχουν ανάγκη.
Μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα μπαίνουμε στην μάχη ενάντια στα βάρβαρα αντιλαϊκά, αντεργατικά μέτρα. Υψώνουμε τη δική μας φωνή, για να διεκδικήσουμε την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των ανάπηρων, των χρονίως πασχόντων, των  παιδιών και συγγενών μας. Συντασσόμαστε με το συνεπές αναπηρικό κίνημα την ΣΕΑΑΝ, ενισχύουμε, δυναμώνουμε τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων. 

Το Δ.Σ.