Pages

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Να ΠΑΡΕΙ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ μέτρα η κυβέρνηση για να  ανοίξουν κανονικά όλα τα ειδικά σχολεία με όλα τα μέτρα προστασίας και όρους ουσιαστικής εκπαίδευσης.
Πέμπτη 15 Ιούλη στις 7.30 μμ μαζική παράσταση διαμαρτυρίας
της ΣΕΑΑΝ και του ΕΝΙΑΙΟΥ έξω από τη Βουλή, στο Σύνταγμα.

Ενώ το 4ο κύμα της πανδημίας είναι προ των πυλών η κυβέρνηση αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα. Άνοιξε τον Τουρισμό χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Αρνείται να στηρίξει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και μιλάει ακόμη και τώρα για ιδιωτικοποιήσεις και κλείσιμο νοσοκομείων. Οι ανακολουθίες της, η εμμονή στη συμφωνία της ΕΕ με τα εμβόλια, στερεί το λαό μας από και άλλα ασφαλή εμβόλια, και τροφοδοτεί τον ανορθολογισμό.  Την ίδια στιγμή αρνείται να πάρει έγκαιρα, τα αναγκαία μέτρα για να ανοίξουν με ασφάλεια όλα τα σχολεία ειδικής και γενικής εκπαίδευσης τον Σεπτέμβρη. Απευθυνθήκαμε ξανά εδώ και μέρες (01.07.2021), στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ζητώντας συνάντηση, όμως, σιγή ασυρμάτου από πλευράς του Υπουργείου.

Λέγαμε στο αίτημα για την συνάντηση:
Για τα χρόνια προβλήματα που δεν αντιμετωπίστηκαν και μάλιστα εν μέσω πανδημίας αλλά και επικείμενου 4ου κύματος αυτής. Η κατάσταση χειροτέρευσε και φοβόμαστε ότι θα γίνει ακόμη χειρότερη. Για αυτό επιβάλλεται να επισπευτεί η συνάντηση. Γιατί αν δεν παρθούν μέτρα από τώρα, τα παιδιά και οι οικογένειες μας, όπως και οι εργαζόμενοι, όχι μόνο θα αντιμετωπίσουν μια δύσκολη σχολική χρονιά αλλά θεωρούμε ότι παιδιά, γονείς και εργαζόμενοι θα εκτεθούν σε σοβαρούς κινδύνους. Η ιδιωτική μεταφορά, η υποχρηματοδότηση, οι ελλείψεις προσωπικού, οι απαράδεκτες πολλαπλές εργασιακές σχέσεις, η έλλειψη επιστημονικών, αναλυτικών προγραμμάτων, το τραγικό κτηριακό πρόβλημα σε συνδυασμό με την ανεπάρκεια δημόσιων δομών και την κυριαρχία του ιδιωτικού τομέα συνθέτουν ένα άκρως επικίνδυνο παζλ για μας και τις οικογένειες μας».

Για όλα αυτά ανάπηροι, χρόνια πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, έχουμε δώσει αγώνες το προηγούμενο διάστημα. Τους αναγκάσαμε σε κάποιες περιπτώσεις να πάρουν κάποια μέτρα. Όμως τα προβλήματα είναι σοβαρά, εκρηκτικά και η κυβέρνηση, στο όνομα των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει στο Ταμείο της Ανάκαμψης, τα νέα μνημόνια δηλαδή, έχει δρομολογήσει, πατώντας στους προηγούμενους αντιδραστικούς νόμους (Γαβρόγλου, Διαμαντοπούλου), ένα γενικευμένο χτύπημα, στη γενική εκπαίδευση αλλά και στην ειδική αγωγή, όπως ξεκάθαρα ομολογούν με το Εθνικό Σχέδιο για την αναπηρία, που θέλουν να κλείσουν οριστικά τα Ειδικά Σχολεία. Οι αγώνες των μαθητών και των φοιτητών, των αγωνιστών εκπαιδευτικών, των εργαζομένων, των συνδικάτων, της ΣΕΑΑΝ και του ΕΝΙΑΙΟΥ είναι η μόνη διέξοδος.

Απαιτούμε:

  • Να ανοίξει η Ειδική Αγωγή το Σεπτέμβρη με όλα τα μέτρα προστασίας και όρους ουσιαστικής εκπαίδευσης των παιδιών, με επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα Ειδικής Αγωγής για να μπορέσει να εξασφαλιστεί, η μέγιστη αξιοποίηση των υπαρχόντων δομών, των μέσων και του προσωπικού Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, στα πλαίσια ενός ενιαίου κρατικού σχεδίου.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων (ειδικού εκπαιδευτικού, επιστημονικού και βοηθητικού).
  • Να παρθεί ΠΙΣΩ, ΤΩΡΑ το σχέδιο της κυβέρνησης που κατηγοριοποιεί σχολεία, παιδιά και εκπαιδευτικούς.
  • Αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εμβολίων και μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ.
Τέλος, ενώνουμε τη φωνή μας με τους εκπαιδευτικούς των ειδικών σχολείων στα Γιάννενα και Εργατικό Κέντρο, για να μην απελαθούν και να δοθεί άσυλο, στα παιδιά με αναπηρία, Κουρδικής καταγωγής και στις οικογένειες τους, που η κυβέρνηση θέλει να τα στείλει στο πόλεμο και στη φωτιά στο Βόρειο Ιράκ.

 

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.
Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ