Pages

ΝΕΑ ΦΙΕΣΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΟΗΘΟ

Νέα φιέστα της κυβέρνησης μπροστά στις εκλογές πουλώντας «ευαισθησία και συμπάθεια» για τα ΑΜΕΑ. Προχθές για την αύξηση 1€ την ημέρα στα επιδόματα, χθες ακόμα μία φορά για τον προσωπικό βοηθό.

Τις τελευταίες μέρες στα κανάλια παίζει νέα φιέστα της κυβέρνησης, αυτή που έκανε το Υπουργείο Εργασίας για τον προσωπικό βοηθό παρουσία του κυρίου Χατζηδάκη και της κυρίας Μιχαηλίδου και του πάντα πρόθυμου και διαθέσιμου Ιωάννη Βαρδακαστάνη, προέδρου της μπουκωμένης με εκατομμύρια ευρώ, ΕΣΑΜΕΑ.. Προσωπικός βοηθός που αν είχαν διοριστεί τόσοι όσες φορές η κυβέρνηση έκανε ανακοινώσεις για τον διορισμό τους θα είχε γεμίσει η Ελλάδα προσωπικούς βοηθούς, ενώ τώρα έχουμε, σύμφωνα με τα δικά τους στοιχεία, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, 50 προσωπικούς βοηθούς και για λίγο (γιατί αφορά πρόγραμμα με ημερομηνία λήξης)  ενώ οι ίδιοι είχαν ανακοινώσει 1.000 για την Αττική από το 2022 και για 2 χρόνια και άλλους 1.000 για το 2023 για την υπόλοιπη Ελλάδα. Όταν οι βαριά ανάπηροι φτάνουν τους 600.000.
Η θέση μας για τον προσωπικό βοηθό

  • Να είναι μόνιμοι εργαζόμενοι, ενταγμένοι σε δημόσια δομή ανάλογη του «βοήθεια στο σπίτι» που θα διατίθεται σε όλους τους ανάπηρους χωρίς αποκλεισμούς με βάση τις ανάγκες.
  • Να καταργηθεί το όριο ηλικίας του αναπήρου που θα κάνει χρήση του προσωπικού βοηθού που θέτει η σχετική υπουργική απόφαση (δε δικαιούνται οι άνω των 65 ετών).
  • Να αποκλειστεί κάθε εμπλοκή εταιρείας, σύγχρονων σκλαβοπάζαρων, στης διάθεση των προσωπικών βοηθών.

Τέλος επειδή δεν τρώμε κουτόχορτο καλούμε τον καθένα να σκεφτεί: είναι δυνατόν αυτοί που αρνούνταν ακόμα και μέσα στην πανδημία να πάρουν καθαρίστριες για τα σχολεία, να πάρουν γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό για τα νοσοκομεία, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και ψυχολόγους για τα ειδικά σχολεία για να μην τρέχουν τα παιδιά το απόγευμα στα διάφορα ιδιωτικά κέντρα, θα διορίσουν από έναν προσωπικό βοηθό για όλους τους ανάπηρους; Πολύ περισσότερο όταν θα αυστηροποιηθούν πάλι τα δημοσιονομικά κριτήρια ως προς τις δαπάνες από το β’ εξάμηνο του 2023; Το είπαμε από την πρώτη στιγμή καθαρά: ο προσωπικός βοηθός χρησιμοποιείται ως το «τυράκι στη φάκα» για να μπορέσουν να προωθήσουν τις επιταγές του 3ου μνημονίου και του Εθνικού Σχεδίου για την αναπηρία που με τους αγώνες μας έχουμε καθυστερήσει. Επιταγές για μείωση των δαπανών για την πρόνοια κατά 50% και το κλείσιμο των ειδικών σχολείων και των ιδρυμάτων για να φορτώσουν το κόστος στην οικογένεια και να μας στείλουν πελάτες στις επιχειρήσεις του χώρου.
Ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, έχουμε να δούμε πολλά μέχρι τις εκλογές.
Οι κυβερνώντες νυν και προηγούμενοι επίδοξοι σωτήρες, αξιοποιώντας τις ευαισθησίες του λαού μας για τα ΑΜΕΑ θα πουλήσουν πολύ «τσάι και συμπάθεια». Εμείς γειωμένοι στις ανάγκες μας, στις ανάγκες των οικογενειών μας ξέρουμε πως ό,τι έχουμε πετύχει , κόντρα στα μεγάλα συμφέροντα και τις πολιτικές της βαρβαρότητας τα πετύχαμε με σκληρούς αγώνες. Όπως ξέρουμε ότι όποια κυβέρνηση σχηματιστεί μετά τις εκλογές είναι δεσμευμένη για μία νέα αντιαναπηρική, αντιλαϊκή επίθεση. Γι αυτό θα χρειαστούν ακόμα πιο αποφασιστικοί αγώνες, μαζί με τους εργαζόμενους με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Πρώτο αγωνιστικό ραντεβού η απεργία και οι μεγάλες συγκεντρώσεις την Πρωτομαγιά. Για την Αθήνα στις 11πμ στο Σύνταγμα.

Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ
Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!

Η γραμματεία της  ΣΕΑΑΝ
Τηλ. επικοινωνίας:
6977325257
6972510719

Αθήνα, 13/4/23