Pages

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2023

1η Μάη Ημέρα Γιορτής, Μνήμης και Αγώνα των εργατών όλου του κόσμου, των αδικημένων και των βασανισμένων από τη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης, της εμπορευματοποίησης των αναγκών μας, της ζωής μας.

Όλοι στα απεργιακά συλλαλητήρια της Πρωτομαγιάς σε όλη την Ελλάδα, για την Αθήνα στις 11πμ στο Σύνταγμα.
Προσυγκέντρωση της Σ.Ε.Α.ΑΝ. στις 10πμ για την Αθήνα στον πεζόδρομο της Κοραή (σταθμός μετρό Πανεπιστήμιο) και για τον Πειραιά στο ρολόι στο πασαλιμάνι.

 

Ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες,

Ό,τι κι αν κατακτήσαμε όλα τα χρόνια είχαμε ως βάθρο τις μεγάλες κατακτήσεις της εργατικής τάξης μέσα από σκληρούς αγώνες, από το 8ωρο, την κοινωνική ασφάλιση, τη δημόσια υγεία, πρόνοια, τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ.
Η κρίση, η πανδημία, το τσουνάμι της ακρίβειας, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία , τα μικρά και μεγάλα «Τέμπη» της ζωής μας, μας έχουν βάλει μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα:  ή τα κέρδη τους, ή οι ζωές μας. Φωνάχτηκε σε όλα τα συλλαλητήρια απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα, το έγραψαν οι μαθητές με τις τσάντες τους στις αυλές των σχολείων, οι φοιτητές στα αμφιθέατρα του πανεπιστημίου, οι εργάτες στα εργοστάσια και στα γιαπιά, οι ντελιβεράδες στους δρόμους.
Στο όνομα των κερδών, της επενδυτικής βαθμίδας που θα δοθεί με όποια κυβέρνηση αστικής διαχείρισης και απόχρωσης, όπως είπε ο κύριος Στουρνάρας, για τη στήριξη αυτών των κερδών. Δεν έδωσαν τα αναγκαία ποσά για να είναι ασφαλής η γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη ενώ επιδοτούσαν την Hellenic Train με 50 εκατομμύρια τον χρόνο για τη στήριξη αυτών των κερδών αφήνουν τα νοσοκομεία χωρίς προσωπικό και σύγχρονο ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό.
Για τον ίδιο λόγο τα ειδικά σχολεία είναι λίγα και τα κτίρια επικίνδυνα, χωρίς το αναγκαίο προσωπικό, περικόπτουν επιδόματα αναπηρίας και θεραπείες με αποφάσεις όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια. Μας πετάνε 1€ την ημέρα αύξηση παραμονές των εκλογών, όταν η ακρίβεια που κατατρώει τα λαϊκά στρώματα μας έχει φάει πάνω από 25% της αγοραστικής αξίας, δηλαδή 2 με 3 επιδόματα τουλάχιστον, μόνο τα τελευταία 2 χρόνια, εκτός από αυτά που αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε για τις θεραπείες που μας έκοψαν, τις συμμετοχές σε φάρμακα ,εξετάσεις, ή αυτά που δίνουμε στον ιδιωτικό τομέα επειδή δεν βρίσκουμε ραντεβού στο σμπαραλιασμένο, δημόσιο σύστημα υγείας.

Έχουμε πείρα. Έχουμε πάθει και έχουμε μάθει.
Δεν υπάρχουν σωτήρες!
Χωρίς τους αγώνες της εργατικής τάξης, χωρίς τους αγώνες του αγωνιστικού αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα.
Οι αγώνες του τελευταίου διαστήματος στη χώρα μας, οι αγώνες στην υπόλοιπη Ευρώπη, στη Γαλλία, στη Γερμανία αλλά και σε όλο τον κόσμο μας γεμίζουν ελπίδα.
Το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου-ΕΕ-κομμάτων τους στηρίζουν δεν είναι ανίκητο. Οι αγώνες των λαών, του λαού μας μπορούν να το τσακίσουν.

Από το Σικάγο στην Καισαριανή ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική!

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

                                                                                                                    Αθήνα, 25/4/23