Pages

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Το ότι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είναι επικίνδυνη, το συνειδητοποιήσαμε ιδιαίτερα οι γονείς των ΑμεΑ μέσα στην πανδημία.
Άλλωστε το συνειδητοποίησαν και οι γονείς κάθε παιδιού, που κινδύνευσε ή απόκτησε πρόβλημα με το άνοιξε – κλείσε των σχολείων, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, χωρίς καμία λογική. Το ότι είναι τόσο ανεγκέφαλοι, το ότι βγάζει αποφάσεις που δεν πατάει σε καμία λογική, ξεπερνά κάθε όριο.
Τα παιδιά με σοβαρά προβλήματα, που εντάσσονται στο πρόγραμμα της κατ’ οίκον διδασκαλίας, αυτά και οι οικογένειες τους, ενημερώθηκαν πριν λίγες μέρες, πως όσα δεν έχουν βαθμολογηθεί από τους κατ’ οίκον διδάσκοντες θα δώσουν προαγωγικές εξετάσεις σε όλα τα μαθήματα, πλην γυμναστικής (!!!), ανεξάρτητα αν τα διδάχθηκαν ή όχι και για πόσο τα διδάχθηκαν.
Ύστερα από τις αντιδράσεις μιας σειράς συλλόγων και γονιών και την τηλεφωνική παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Δελλή, με νέα εγκύκλιο που κυκλοφόρησε σήμερα το Υπουργείο Παιδείας επιβεβαίωσε τον παραπάνω χαρακτηρισμό μας και το πόσο έχει επαφή με την πραγματικότητα της Ειδικής Αγωγής, που εκφράστηκε με τη γνωστή δήλωση της κυρίας Κεραμέως το Σεπτέμβρη του 2020,  ότι δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερων μέτρων προστασίας για τα Ειδικά Σχολεία επειδή οι τάξεις είναι ολιγάριθμες των 3 με 4 ατόμων!!
Με τη νέα εγκύκλιο το Υπουργείο, ορίζει ότι τα κατ’ οίκον διδαχθέντα παιδιά δίνουν προφορικά προαγωγικές εξετάσεις για όλα τα μαθήματα που ο κατ’ οίκον δάσκαλος / καθηγητής δεν έχει βάλει βαθμό. Η γραφειοκρατική παράκρουση του Υπουργείου φέρνει γονείς και παιδιά σε πανικό.
1ον για να μην τρελαθούμε, θα δώσουν προαγωγικές εξετάσεις τα παιδιά με πολύ σοβαρά προβλήματα που έχουν διδαχθεί κατ’ οίκον όταν το Υπουργείο, έστω και την τελευταία στιγμή δέχθηκε ότι κανένα παιδί της Γενικής και της Ειδικής εκπαίδευσης, δεν θα δώσει προαγωγικές εξετάσεις εξαιτίας της κατάστασης λόγω της πανδημίας.
2ον Πως γίνεται παιδιά που δεν έχουν διδαχθεί καθόλου κάποια μαθήματα ακόμα και ξένες γλώσσες να πάνε να δώσουν προαγωγικές;
3ον, Αλήθεια, μα δεν ξέρουν οι καρεκλοκένταυροι του Υπουργείου, Πολιτική ηγεσία και υπηρεσιακά στελέχη, ότι οι κατ’ οίκον διδάσκοντες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων δεν έχουν δικαίωμα βαθμολόγησης των παιδιών επειδή δεν ανήκουν στη σχολική μονάδα (τυπικά), που ανήκει το παιδί;
Αλήθεια, θεωρούν μέσο στήριξης και όχι προσβολής αυτών των παιδιών και των γονιών τους αυτό που ψιθυρίζουν στα αυτιά των γονιών ότι η εξέταση θα είναι  εικονική;

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

  • Να αποσυρθούν η ως άνω εγκύκλιος και αποφάσεις.
  • Να σταματήσει κάθε διαδικασία προαγωγικών εξετάσεων, που δεν πατάνε σε καμία λογική και να βαθμολογήσουν τα παιδιά οι πραγματικοί του δάσκαλοι / καθηγητές, ανεξάρτητα σε ποια σχολική μονάδα ανήκουν. Οι εκπαιδευτικοί δηλαδή, που δίδαξαν αυτά τα παιδιά κατ’ οίκον αυτό το χρόνο. Βεβαίως για τα μαθήματα που τα διδάξαν, και αν ο βαθμός είναι προαγωγικός να προαχθούν συνολικά για την τάξη.
  • Επιτέλους ας κυριαρχήσει η στοιχειώδης λογική. Δεν σας φταίνε τα παιδιά και οι γονείς.

Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:
Γιάννης Καμαρινός : 6976472901
Αιμιλία Παλάβού:  6972774601