Pages

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανάπηροι, χρόνια πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες,
Ξεσηκωμός!!
Το χουντικής έμπνευσης τερατούργημα της κυβέρνησης για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, έχουμε κάθε συμφέρον να συμβάλλουμε κi’ εμείς με τον αγώνα μας να μείνει στα χαρτιά. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις. Συμβάλουμε στον γενικότερο ξεσηκωμό, ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες, συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ
στις 9 του Ιούλη στις 8 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Προσυγκέντρωση 7 μμ στo πεζόδρομο της Κοραή
(στάση μετρό Πανεπιστήμιο).

Πρωτοστατούμε στους συλλόγους μας να πάρουν αποφάσεις. Οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς, στα σωματεία τους, οι συνταξιούχοι αλλά κι οι μαθητές και οι φοιτητές.
Αυτοί, οι λίγοι που συγκεντρώνουν αμύθητα πλούτη από τη δουλειά των πολλών, από την εμπορευματοποίηση των αναγκών μας, από την Υγεία, τη Πρόνοια, την Ειδική Αγωγή, την Αποκατάσταση, το Πολιτισμό, θέλουν να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους, την εξουσία τους.

Τρέμουν την οργάνωση μας, τους αγώνες μας.

Γι’ αυτό η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το 3ο Μνημόνιο, ψήφισε και  το νόμο ενάντια στις απεργίες. Η σημερινή κυβέρνηση έρχεται τώρα να μας απαγορεύσει το δικαίωμα να διαδηλώνουμε, να διεκδικούμε. ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ.
Κανένας πατέρας, καμιά μάνα, καμία λαϊκή οικογένεια δεν θα δεχθεί να μη μπορεί να πάρει  τα φάρμακα για το παιδί της, για το παππού και τη γιαγιά και την ίδια στιγμή να σιωπά.
Κανένας ανάπηρος δε πρόκειται να υποταχθεί βλέποντας την επιστήμη και τη τεχνολογία να κάνουν τεράστια βήματα και αυτός να μη μπορεί να τα χρησιμοποιήσει προς όφελος του, για την βελτίωση της ζωής του επειδή δεν έχει να πληρώσει.
Καμία οικογένεια εργαζόμενου, συνταξιούχου, αυτοαπασχολούμενου, που δουλεύει, που έχει δουλέψει μια ζωή, που προσφέρει, δε θα συμβιβαστεί και δεν θα αποδεχτεί να μην έχει σχολείο που να μορφώνει το παιδί της, δουλειά με δικαιώματα, Υγεία, Πρόνοια με ότι η επιστήμη επιτάσσει.
Είστε μακριά νυχτωμένοι αν νομίζετε πως θα βλέπουμε τα παιδιά μας, τα αδέλφια μας, τους γονείς και τους συναδέλφους μας να σακατεύονται στους χώρους δουλειάς εξαιτίας της έλλειψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και θα μένουμε με σταυρωμένα χέρια.
Γιατί έχουμε μάθει ότι τίποτα ποτέ δε χαρίστηκε, όλα με σκληρούς αγώνες κατακτήθηκαν.
Κύριοι της εξουσίας προσέξτε!
Οι αγώνες είναι σα το νερό στη ζωή. Άμα το θάψεις θα σε θάψει. Αυτό που τρέμετε  περισσότερο βέβαια είναι οι ιδέες. Όπως αυτή, η πιο σημαντική ότι μπορούμε να ζήσουμε χωρίς εσάς τα παράσιτα. Αλλά αυτή ξέρετε ούτε κρεμιέται, ούτε δολοφονείται, ούτε απαγορεύεται όσα μέσα και να χρησιμοποιήσετε.

ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΑΣ!
Όταν αυτή η ιδέα γίνει κτήμα των πολλών, δε θα βρείτε πέτρα να σταθείτε, μεριά για να κρυφτείτε.
Τη σαπίλα σας την είδαμε αυτές τις μέρες της πανδημίας. Με τη γύμνια των νοσοκομείων, με τις δεκάδες χιλιάδες ΑμεΑ που σταμάτησαν τις θεραπείες τους. Με τις δεκάδες χιλιάδες νεκρούς στις χώρες της πολιτισμένης καπιταλιστικής Ευρώπης και τις ΗΠΑ, τη μητρόπολη της δημοκρατίας και του ονείρου.
Με τις επιδοτήσεις δισεκατομμυρίων στους μεγαλοξενοδόχους, τις αεροπορικές εταιρείες, στους μεγαλοβιομηχάνους και τους εφοπλιστές και οι εργαζόμενοι να απολύονται, να αλλάζουν τις συμβάσεις και να μην μπορούν να θρέψουν τα παιδιά τους.
Την είδαμε κύριοι ‘’ευαίσθητοι’’ της Κυβέρνησης, όταν με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω καραντίνας, κόψατε το επίδομα αναπηρίας από τα ορφανά παιδιά που έπαιρναν τη σύνταξη του θανόντα γονιού τους.

Η ελπίδα είναι εδώ!!
 Στους αγώνες θα θεριέψει και θα νικήσει.
Οι ανάπηροι κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με συλλαλητήριο στις 15 Ιούλη, στις 7.30 μμ στο Σύνταγμα.

  • Για μέτρα προστασίας από τη πανδημία.
  • Για αποφασιστική ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας, της Πρόνοιας, της Ειδικής Αγωγής και Αποκατάστασης.
  • Για να εξασφαλιστούν από το κράτος ΔΩΡΕΑΝ, όλες οι θεραπείες  των αναπήρων και των χρονίως πασχόντων με αλλά και χωρίς πανδημία, γιατί πολύ απλά δεν είναι είδος πολυτελείας.

Θα μετρηθούμε με το νόμο σας και θα νικήσουμε.

 

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ