Pages

ανακοινωση

ΚΑΤ’ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

ΚΑΤΑ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

Η πανδημία δεν έχει τελειώσει ακόμα. Συνεχίζει να επηρεάζει τις ζωές όλου του πληθυσμού και ιδιαίτερα των χρονίως πασχόντων όπως νεφροπαθών, μεταμοσχευμένων, πασχόντων από μεσογειακή αναιμία, ΣΚΠ κλπ.
Το τρίτο κύμα που είναι σοβαρό ενδεχόμενο όπως λένε οι επιστήμονες επιβάλλει να παρθούν κατεπείγοντα μέτρα. Το εμβόλιο αποτελεί ένα όπλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, χωρίς όμως την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), συνολικότερα του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις, με επίταξη του ιδιωτικού τομέα, χωρίς μέτρα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στους μεγάλους εργασιακούς χώρους, στα σχολεία, δεν θα φέρει τα αναγκαία αποτελέσματα για την προστασία της ζωής μας, της υγείας του λαού. Παράλληλα η διαλυμένη ΠΦΥ δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στην απαιτητικότητα του εμβολιασμού  και μάλιστα με ένα καινούργιο εμβόλιο που χρειάζεται εκτός των άλλων, οι εμβολιαζόμενοι να έχουν άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες της για την καταγραφή τυχών παρενεργειών, την παρακολούθησή τους κλπ., πολύ περισσότερο για την αντιμετώπιση του τρίτου κύματος.
Είναι τραγικό να μιλά η κυβέρνηση για φως στο τούνελ όταν το δημόσιο σύστημα υγείας είναι υπό κατάρρευση, όταν παρατηρείτε καθυστέρηση στον εμβολιασμό των υγειονομικών, ενώ παράλληλα δεν έχει καν αρχίσει ο εμβολιασμός των νεφροπαθών σε αιμοκάθαρση, των καρκινοπαθών υπό θεραπεία, των μεταμοσχευμένων, των πασχόντων από κυστική ίνωση, μεσογειακή αναιμία  κλπ που είναι περιπτώσεις άμεσης προτεραιότητας.
Καλούμε το Υπουργείο να πάρει απόφαση  για:

  • Κατ’ επείγων εμβολιασμό των παραπάνω κατηγοριών χρονίως πασχόντων, ξεκινώντας το συντομότερο δυνατόν για την προστασία τους.
  • Εμβολιασμό στις κατά τόπους μονάδες αιμοκάθαρσης, στα δημόσια νοσοκομεία και στις ιδιωτικές κλινικές, στις μονάδες μεσογειακής αναιμίας, στα ιατρεία κυστική ίνωσης, στους χώρους θεραπείας των καρκινοπαθών.
  • Μαζικά – επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους χρόνιους πάσχοντες στους χώρους παρακολούθησής τους και για όσους δεν απαιτείται συχνή παρακολούθησή τους εκεί, να γίνεται κατ’ οίκον από κλιμάκια του ΕΟΔΥ τουλάχιστον ανά 10 – 15 μέρες.
  • Ενίσχυση της ΠΦΥ – μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας και υποχρεωτική ένταξη του συνόλου των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο του εμβολιασμού, την παρακολούθηση των τυχόν παρενεργειών και της περίθαλψης της γενικής νοσηρότητας.

Καταδικάζουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την συκοφαντική επίθεση κατά τον μαχόμενων υγειονομικών από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου με τη βρώμικη ενοχοποίησή τους για τους χιλιάδες θανάτους στο 2ο κύμα της πανδημίας. Η υπόθεση προστασίας της ζωής μας, της υγείας του λαού,  είναι στα δικά μας χέρια, του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, των μαχόμενων υγειονομικών. Με τον αγώνα μας θα καταλογίσουμε και τις ευθύνες για τους χιλιάδες θανάτους, για τις εκατόμβες των νεκρών σ’ αυτούς που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια και σμπαράλιασαν το δημόσιο σύστημα υγείας.

 

Τα λάστιχα και τα κορδόνια από τις μάσκες δεν θα γίνουν ούτε θηλιά στο λαιμό μας, ούτε η μάσκα φίμωτρο. Το πραγματικό εμβόλιο, το πιο αποτελεσματικό είναι ο ασυμβίβαστος οργανωμένος αγώνας ενάντια στη πολιτική που στο όνομα του κέρδους, της στήριξης της κερδοφορίας μας οδηγεί σε εξαθλίωση, σε τραγωδία.

Όλοι στον αγώνα κανένας μόνος του στη θύελλα για να κάνουν γιορτές
όλοι οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες. Είμαστε όλοι σε ετοιμότητα.

για καταγγελίες: Γιώργος Μπίλης: 6972510719
Γιάννης Καμαρινός: 6976472901

 

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.