Pages

Διεκδικουμε και παλευουμε για ζωη με δικαιωματα.

Τρέχουσα Ανακοίνωση

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)
Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος, τηλ  και φαξ: 210 52 21 411, eskamea@otenet.gr, www.eskamea.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 01/09/2016

          Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου συνεδρίασε με μαζική συμμετοχή η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ.

Παίρνουμε δύναμη από την ανταπόκριση των αναπήρων στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των τελευταίων μηνών. Οι αγώνες για το ασφαλιστικό, μαζί με το εργατικό ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και την κοινωνική συμμαχία, μας δίνουν αισιοδοξία αλλά και μας γεμίζουν ευθύνη. Γιατί υπάρχουν ζωντανές, συνεπείς, αγωνιστικές δυνάμεις που μπορούν να οργανώσουν και να εμπνεύσουν τη λαϊκή αντεπίθεση στη βαρβαρότητα της κυβέρνησης, των μεγαλοεπιχειρηματιών και της ΕΕ.

Δεν είμαστε επαίτες, δε δεχόμαστε να ζούμε με ψίχουλα και ελεημοσύνες! Δε τσιμπάμε στα παιχνίδια αποπροσανατολισμού της κυβέρνησης και των άλλων δυνάμεων του συστήματος της εκμετάλλευσης!

Διεκδικούμε και παλεύουμε για ζωή με δικαιώματα.

Παίρνουμε μαζικά μέρος στα συλλαλητήρια μαζί με το ΠΑΜΕ και την κοινωνική συμμαχία ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και τα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να ανακοινώσει στη Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκη.
- Την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη στις 7 μμ στην Ομόνοια. Προσυγκέντρωση αναπήρων, χρονίως πασχόντων, γονιών και κηδεμόνων, εργαζόμενων στην ειδική αγωγή και την πρόνοια στις 6:30μμ, Πλατεία Βάθη,  Χαλκοκονδύλη και Σωκράτους.
- Το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στις 6 μμ στην πλατεία Αριστοτέλους για τη Θεσσαλονίκη.

  • Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στα σφαγεία των ΚΕΠΑ, το χτύπημα των αναπηρικών συντάξεων και των επιδομάτων των ΑΜΕΑ. Ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και της ΕΕ για την καρατόμησή τους μέσω της σύνδεσης με τα ψίχουλα του ελάχιστου κοινωνικού εισοδήματος.
  • Απαιτούμε να ανοίξουν κανονικά όλα τα ειδικά σχολεία και τα τμήματα ένταξης με τη νέα σχολική χρονιά, πλήρως στελεχωμένα με μόνιμο και εξειδικευμένο εκπαιδευτικό, επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό και με λυμένο για όλα τα παιδιά με αναπηρίες το θέμα της μεταφοράς. Κάλυψη όλων των αιτημάτων των παιδιών για παράλληλη στήριξη από ειδικούς με κατάργηση κάθε πληρωμής από πλευράς των γονιών. Κατάργηση των τροφείων.
  • Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους εργαζόμενους ειδικής αγωγής που φτάνουν μέχρι και τους 15 μήνες

Συντονίζουμε τον αγώνα με μαζική παρουσία της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ έξω από τα ειδικά σχολεία την ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς, Δευτέρα 12 Σεπτέμβρη.

Πλατιά σύσκεψη με Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων από τα ειδικά σχολεία, εργαζομένων στην ειδική αγωγή και εκπαιδευτικών την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη στις 6:30 μμ, στην αίθουσα Λογιστών Κάνιγγος 27, 5ος όροφος.

Στηρίζουμε την πρωτοβουλία εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών και συνδικάτων για την υπογραφή νέας εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης και μεγαλοεπιχειρηματιών για το χτύπημα του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

  • Όχι στα χαράτσια και τη φοροληστεία, όχι στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις.
  • Να σταματήσει η ταλαιπωρία τους από τις εφορίες, αφορολόγητο 50.000€ για το οικογενειακό εισόδημα των ΑΜΕΑ με προσαύξηση 5.000€ για κάθε παιδί. Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 25.000€
  • Να σταματήσει κάθε πληρωμή από τους ανάπηρους, τους χρόνιους πάσχοντες για τα αναγκαία φάρμακα, θεραπείες και τεχνολογικά βοηθήματα. Τέρμα στη κοροϊδία της κυβέρνησης.

 

Δυναμώνουμε τη ΣΕΑΑΝ και τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ. Ο μόνος δρόμος είναι ο καλά οργανωμένος αγώνας σε κάθε χώρο, με τη κοινωνική συμμαχία των ανθρώπων της βιοπάλης, των λαϊκών οικογενειών.

ΤΕΡΜΑ ΣΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.