Pages

Ανακοίνωση

 

Έχει περάσει πάνω από ένας μήνας από τότε που ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα (21 Απρίλη) σε νεφροπαθή αιμοκαθαιρόμενο, στην Ιδιωτική Κλινική «Ταξιάρχαι». Ενώ στη συνέχεια, στις 23 Απρίλη ανακοινώνονται δύο θάνατοι. Στις 25 Απρίλη οι θάνατοι είναι 3 ενώ επιβεβαιωμένα κρούσματα σε αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς της κλινικής είναι 21 και στους εργαζόμενους 16. Στις 2 του Μάη ομολογείτε ότι οι νεκροί νεφροπαθείς έφτασαν τους 7. Έκτοτε ουδεμία ενημέρωση υπάρχει για τη πορεία των ασθενών, νεφροπαθών και εργαζομένων.  Αυτό δεν είναι αμέλεια, είναι εγκληματική ευθύνη των ιδιοκτητών και διοικούντων της κλινικής
Ένα έγκλημα που αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι υγεία και επιχειρηματικό κέρδος είναι έννοιες και ανάγκες οι οποίες βρίσκονται σε αμείλικτο πόλεμο. Γιατί ακόμα και τα μέτρα ατομικής προστασίας για τους εργαζόμενους θεωρούνται κόστος από τους εργοδότες, με αποτέλεσμα να εκτίθενται εργαζόμενοι, ασθενείς και οι οικογένειες τους σε κίνδυνο. Οι εργοδότες έλεγαν στους εργαζόμενους ότι  ‘‘η μάσκα τρομάζει τον πελάτη’’. 
        Σε αυτή την κατάσταση, η σιωπή των υπουργείων και των αρμόδιων φορέων είναι εκκωφαντική. Ακόμα και τώρα δεν γνωρίζουμε τη πορεία των ασθενών.


Απαιτούμε να γίνει δημόσια ενημέρωση. Να αποδοθούν ευθύνες και να αποζημιωθούν οι ασθενείς, οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους.


Δεν είναι δυνατόν να δεχθούμε σε δομή Υγείας, που έχει ευθύνη, αποστολή αλλά και την ανάλογη γνώση να προστατέψει  την υγεία και τη ζωή ασθενών όπως οι νεφροπαθείς αλλά και των εργαζόμενων από μια πανδημία, να εμφανίζονται όχι ένα και δύο κρούσματα αλλά πάνω από 40 όπως λένε οι πληροφορίες (τα 38 τα έχουν ομολογήσει), αλλά και οι νεκροί να έχουν ξεπεράσει τους 7 αλλά να μην ξέρουμε πόσοι.
Νομίζουμε ότι δεν είναι τυχαίο, και το σταμάτημα της ενημέρωσης από πλευράς του Υπουργείου αλλά και από τα κανάλια των μεγαλοεπιχειρηματιών. Γιατί πρέπει να προστατέψουν την «Αγία Επιχειρηματικότητα», τους παράγοντες της αγοράς. Το μόνο Θεό που πιστεύουν αυτόν του κέρδους. Γιατί ξέρουν, ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας και προστασίας της υγείας, των εργαζόμενων, του λαού, των ευπαθών ομάδων, χωρίς την επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα με ότι αυτό συνεπάγεται δε μπορεί να κατορθωθεί.
Οι ανάπηροι, οι χρόνια πάσχοντες, μαζί με τους μαχόμενους υγειονομικούς και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα ξέρουμε καλά ότι δεν ξεμπερδέψαμε με την πανδημία. Ο ιός είναι εδώ. Η κυβέρνηση, δεν αξιοποίησε το διάστημα του εγκλεισμού για να δώσει αποφασιστική ενίσχυση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Με 300 γιατρούς και με 3.500 εργαζόμενους ούτε καν τις συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων 2 ετών δεν κάλυψε. Αλλά και αυτοί θα απολυθούν -και πολλοί άλλοι εργαζόμενοι καθώς είναι συμβασιούχοι και επικουρικοί-, εν μέσω πανδημίας αν δεν ξεσηκωθούμε.
Με τον αγώνα μας να επιβάλλουμε το να μην απολυθεί κανείς και να μονιμοποιηθούν όλοι. Γιατί κάποιοι  είναι ικανοί όταν θα απολύονται οι εργαζόμενοι να συρθούν στις πύλες των νοσοκομείων και να χειροκροτούν ως ένδειξη αναγνώρισης!!!
Εμείς πάντων, οι ανάπηροι, οι χρόνια πάσχοντες  με αξιοπρέπεια και οι οικογένειας μας, μπαίνουμε στη πρώτη γραμμή για να στηρίξουμε τη μεγάλη πανυγειονομική απεργία και κινητοποίηση στις 16 του Ιούνη.
Υ.Γ. Ενημερώνουμε ότι στις 27 του Απρίλη, οι δυνάμεις της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, του Ενιαίου Συλλόγου των Γονιών ΑμεΑ και το Σωματείο Εργαζομένων Στις Μονάδες και τα Ιδρύματα και τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής κάναμε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας για το έγκλημα στην Κλινική «Ταξιάρχαι» και καταθέσαμε κοινό υπόμνημα ζητώντας συνάντηση με τη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για τα μεγάλα προβλήματα προστασίας των χρονίως πασχόντων αλλά και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν με το κλείσιμο των Κέντρων Ειδικής αγωγής τα παιδιά με αναπηρίες και οι εργαζόμενοι. Το Υπουργείο που τόσο μας πλημμυρίζει με συμπάθεια από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, δεν βρήκε ούτε λίγα λεπτά να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των «ευπαθών ομάδων» και τους εργαζόμενους που δουλεύουν μαζί τους.
Το πρώτο αίτημα που έκαναν για συνάντηση οι φορείς μας ήταν στις 11 του Μάρτη. Ακόμα περιμένουμε αλλά δεν θα τους αναμένουμε, γιατί ο αγώνας μας καλεί και θα είναι σκληρός.
Όσο υπάρχει το κέρδος θα σκοτώνει το δικαίωμα στην Υγείας, τη Πρόνοια και την  Ειδική Αγωγή.