Pages

ανακοινωση

Το εξεργητικό μήνυμα του Πολυτεχνείου, τα αντιιμπεριαλιστικά του μηνύματα, ο διεκδικητικός του χαρακτήρας του για τα δίκια των εργαζόμενων, των αδικημένων, δεν υπόκεινται σε απαγορεύσεις.
Η πορεία του Πολυτεχνείου στην Αμερικάνικη Πρεσβεία, θα γίνει !!
Γιατί το οφείλουμε στους νεκρούς του, αλλά και στους νεκρούς της πανδημίας στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο, στα παιδιά μας, στις οικογένειες μας, για ένα φωτεινότερο μέλλον. Χρόνια τώρα προσπαθούν να την απαγορεύσουν, τα παπαγαλάκια τους, κυβερνώντες όλων των αποχρώσεων του νατοϊκού τόξου. Νομίζουν ότι βρήκαν ευκαιρία με τη πανδημία, ότι να τα καταφέρουν να την απαγορεύσουν, να την αμαυρώσουν.
Κούνια που τους κούναγε.
Όλα αυτά την ημέρα που βγήκε στη δημοσιότητα η έκθεση του state department που δίνει άλλοθι στις διεκδικήσεις της Τουρκίας, στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο για να μπορέσουν να επεμβαίνουν ως επικυρίαρχοι, ειρηνοποιοί για το μοίρασμα των κοιτασμάτων και των αγωγών.  Γι’ αυτά τα συμφέροντα, γι’ αυτά τους τα σχέδια ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, προετοίμασαν και υπέγραψαν συμφωνίες που μετέτρεψαν όλη την Ελλάδα, σ’ ένα απέραντο αμεικανονατοϊκό στρατόπεδο.  Προς δόξα αυτών που στήριξαν τη φασιστική δικτατορία, που όπλισαν το χέρι των δολοφόνων των αγωνιστών του Πολυτεχνείου. Που οργάνωσαν το πραξικόπημα στη Κύπρο και την Τούρκικη εισβολή.
Προφασίζονται όλοι μαζί την πανδημία (κυβέρνηση, κόμματα του κεφαλαίου, τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ), για την απαγόρευση της πορείας όταν όλοι αυτοί μαζί στήριξαν και στηρίζουν χρόνια τώρα  την ιδιωτικοποίηση της Υγείας και της Πρόνοιας, το άνοιγμα του Τουρισμού μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας, την υποβάθμιση των δημόσιων συγκοινωνιών στο όνομα της ιδιωτικοποίησης με αποτέλεσμα τον συνωστισμό των εκατοντάδων χιλιάδων καθημερινά σε Αθήνα και Θες/νίκη αλλά και των μαθητών στα σχολεία σαν αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης της Παιδείας, με τις συγχωνεύεις σχολείων κ όχι μόνο. Είναι αυτοί που χρησιμοποίησαν την πανδημία για να περάσουν νόμους για την απελευθέρωση των απολύσεων, την απαγόρευση των διαδηλώσεων και των απεργιών, το κόψιμο των επιδομάτων στα ΑμεΑ και ετοιμάζονται να ψηφίσουν το νόμο έκτρωμα για να μπει στο γύψο η συνδικαλιστική δράση για την οριστική κατάργηση του 8ωρου με την επιβολή της 10ωρης εργασίας, γυρνώντας μας στον 19ο αιώνα. Κοράκια δεν είμαστε για τα νύχια σας.
Για όλα αυτά θα διαδηλώσουμε στις 17 του Νοέμβρη με τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας , με τις μάσκες μας, αλλά και με τις οργισμένες φωνές της διεκδίκησης για:

  • Μέτρα προστασίας από τη πανδημία.
  • Την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και Πρόνοιας, με επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, ιδιαίτερα ιδιωτικών νοσοκομείων, ιδρυμάτων για βαριά αναπήρους και γηροκομείων.
  • Να κλείσουν όλες οι αμερικανονατοικές βάσεις, που είναι μαγνήτες θανάτου για το λαό μας και αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

            Οι ανάπηροι, οι χρόνια πάσχοντες, οι γονείς και οι κηδεμόνες από τα φτωχά λαϊκά στρώματα έχουμε τους δικούς μας λόγους ζωτικής ανάγκης να έχουμε τη δική μας θέση στις πειθαρχημένες, μαχητικές, διεκδικητικές πορείες και διαδηλώσεις του Πολυτεχνείου στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα.

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ
Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ