Pages

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ 23 & 30 ΜΑΗ 2018

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες όλοι στο δρόμο, όλοι στην Απεργία!
30 του Μάη, μαζί με τα ταξικά συνδικάτα σε όλη την Ελλάδα, απεργούμε και διαδηλώνουμε! Όλοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10:30 στην Ομόνοια! (προσυγκέντρωση της Σ.Ε.Α.ΑΝ. στα γραφεία μας)
Κανείς για δουλειά! Κανείς στο σπίτι! Όλοι στο δρόμο!
Όλοι την Τετάρτη 23 του Μάη στις 12:00 στην παράσταση διαμαρτυρίας της Σ.Ε.Α.ΑΝ. και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων στο υπουργείο Υγείας, για να σταματήσει κάθε πληρωμή για φάρμακα, θεραπείες, εξετάσεις από τις οικογένειες! Να καταβληθούν όλα τα οφειλόμενα από τον ΕΟΠΥΥ.
Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, κάλυψη όλων των απωλειών! Κατώτατος μισθός 751€
Κάτω τα χέρια από τα επιδόματα και τις συντάξεις των ΑμεΑ!
Όχι στα σφαγεία ΚΕΠΑ και ΟΠΕΚΑ!
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
Μέτρα προστασίας των ανέργων, της πρώτης και της δεύτερης κατοικίας. Όχι στους επαίσχυντους πλειστηριασμούς!
Καμιά εμπιστοσύνη στις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης!
Με Μνημόνια και χωρίς Μνημόνια η ανάπτυξη τους είναι για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών που τρέφονται από το πετσόκομμα μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, θεραπειών, την κατακρεούργηση των δικαιωμάτων μας!
Κέρδη και δικαιώματα των εργαζόμενων, των αναπήρων από τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν συμβιβάζονται! Είναι σε αμείλικτο πόλεμο! Όταν δίνουν ένα, οι ταχυδακτυλουργοί της Αριστεράς του συστήματος, είναι για να σου κρύψουν ότι σου κλέβουν δέκα. Ανακοινώνουν Εθνικό Σχέδιο για την Ειδική Αγωγή και δε λένε κουβέντα για το τι θα γίνουν τα δεκάδες χιλιάδες παιδιά με αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες που, σήμερα, είναι εκτός των υπηρεσιών της. Πολύ περισσότερο δε λένε κουβέντα για το εάν θα ενισχύσουν, με προσωπικό και μέσα, τις υπάρχουσες Δημόσιες δομές! Όσο για την υποχρέωση του Κράτους απέναντι σ’ αυτά τα παιδιά ούτε λέξη! Είναι, φαίνεται, «σοβιετικό απολίθωμα»!!!!!! Κοροϊδεύουν λέγοντας ότι αυτοί, οι μάγοι, θα μπορέσουν να ρυθμίσουν (!!!!!) τη ζούγκλα της αγοράς! Τρεις παπάδες με μαγιό!!!!!
Την ίδια στιγμή ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους γονείς θεραπείες μέχρι και δέκα μηνών, αναγκάζοντας πολλά παιδιά να τις σταματήσουν, επειδή οι γονείς τους δεν έχουν να πληρώσουν. Μιλάνε για υπεσυνταγογράφηση, για να κρύψουν τη μείωση κατά 45% των πιστώσεων για την Ειδική Αγωγή, του ΕΟΠΥΥ, από 110 εκ. σε 60, ενώ την ίδια στιγμή το πόρισμα της εμφανιζόμενης επιστημονικής επιτροπής ουσιαστικά επιβεβαιώνει τις καταγγελίες της Σ.Ε.Α.ΑΝ., ότι η λεγόμενη λειτουργικότητα δεν θα είναι μόνο εργαλείο στις περικοπές στα επιδόματα  και στις συντάξεις αναπηρίας, όπως νομοθέτησαν με το Άρθρο 215 του γνωστού πολυνομοσχέδιου-καρμανιόλα, αλλά θα είναι εργαλείο γενικότερων περικοπών στις όποιες παροχές έχουν μείνει στους ανάπηρους, χρονίως πάσχοντες και στις οικογένειές τους.
Δυναμώνουμε τη Σ.Ε.Α.ΑΝ.!
Μαζικοποιούμε τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων!
Δίνουμε τη μάχη μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για την επιτυχία της Απεργίας στις 30 Μάη!
Απομονώνουμε τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό (Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ. - Ε.Σ.Α.μεΑ. καθώς και ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ) που σηκώνουν ανοικτά πλέον τη σημαία της στήριξης της επιχειρηματικότητας και της ΕΕ! Καλούν σε συμμαχία, για να στηριχτεί η κερδοφορία! Ο κατήφορος δεν έχει πάτο!!! Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του!!!!
Παίρνουμε την υπόθεση των δικαιωμάτων μας στα δικά μας χέρια! Τέρμα στη μοιρολατρία, τον συμβιβασμό και τον ατομικισμό! Κανένας μόνος του στη θύελλα! Όλοι στον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση!
Οι κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας είναι γιγάντιες! Ο παραγόμενος πλούτος είναι τεράστιος, μόνο που είναι για τους λίγους! Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να εξασφαλιστεί Δημόσια, Δωρεάν, υψηλής ποιότητας, Υγεία, Πρόνοια, Ειδική Αγωγή για όλους, φτάνει η παραγωγή να γίνει κοινωνική, ούτως ώστε ο πλούτος να γυρίζει σε αυτούς που τον παράγουν, με κριτήριο την κάλυψη των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών.
Κυβέρνηση και ΕΕ για τα κέρδη θέλουν να μας πετάξουν στον Καιάδα! Γι’ αυτά τα κέρδη κάνουν και στηρίζουν τους πολέμους, θέλουν να μας μπλέξουν ακόμα περισσότερο, κάνοντας τα παιδιά μας τροφή για τα κανόνια τους! Είμαστε στο πλευρό του ηρωικού παλαιστινιακού λαού, του λαού της Συρίας, των προσφύγων και των μεταναστών. Όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα, αν δεν ξεσηκωθούμε, θα καεί και το δικό μας!
Όλοι στον αγώνα! Μπορούμε να τους σταματήσουμε, μπορούμε να τους ανατρέψουμε!

 

 Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

Μάης 2018