Pages

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η πανδημία των περικοπών και η σφαγή των ΚΕΠΑ ρημάζει τους ανάπηρους και μέσα στις γιορτές.
Η ξεδιάντροπη στάση της Κυβέρνησης να μην καλύψει χιλιάδες ανάπηρους που έληγαν οι αποφάσεις των ΚΕΠΑ μες στη πανδημία, αφήνει χωρίς επίδομα και σύνταξη χιλιάδες ανάπηρους και χρόνια πάσχοντες.
Ενώ τα ΚΕΠΑ ακόμα και για τις λίγες περιπτώσεις που εξετάζουν αυτό το διάστημα σφαγιάζουν με προκλητικό τρόπο ότι έχει απομείνει. Οφείλουμε να τους αναγνωρίσουμε ότι εκτός των άλλων είναι και ευρηματικοί, στο να εξασφαλίσουν την περικοπή.
Σε μια σειρά περιπτώσεις, που έχουν πολλαπλά προβλήματα υγείας, μπορεί να μην μειώσουν/κόψουν το ποσοστό αναπηρίας όμως αλλάζοντας τα ποσοστά αναπηρίας από τα ξεχωριστά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τους αφήνουν χωρίς σύνταξη ή επίδομα. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις των Α. Μ. και της Κ.Ν. που ενώ παίρνουν συνολικό ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, χάνουν το επίδομα παραπληγίας γιατί τους αποδίδουν ποσοστό στην κινητική αναπηρία στο 60% ενώ για να πάρεις το επίδομα παραπληγίας χρειάζεται ποσοστό πάνω από 67%. Όταν κάποιες επιτροπές αρνούνται να κόψουν το επίδομα ή την σύνταξη έρχεται ο διευθυντής του ασφαλιστικού ταμείου – πως τυχαίνει αυτό να γίνεται συχνά στο Περιστέρι – και κάνουν προσφυγή για ακύρωση της απόφασης.
Την ίδια στιγμή η παράταση της ισχύος των αποφάσεων μέχρι 31/12 που πέρασε με τροπολογία στη Βουλή με το κλείσιμο των ΚΕΠΑ στο τελευταίο lockdown άφησε απ’ έξω όλους αυτούς που είχαν μπλοκαριστεί στα ΚΕΠΑ από το πρώτο lockdown  και λόγω των περιορισμένων συνεδριάσεων για την περίοδο που λειτούργησαν δεν εξετάστηκαν οι περιπτώσεις τους ή δεν πρόλαβαν να εξεταστούν αυτοί που έκαναν αίτηση για πρώτη φορά. Ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουν μπλοκαριστεί στα ΚΕΠΑ γιατί δεν μπορούν να έχουν πρόσφατη ιατρική εξέταση γιατί τα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία της μιας νόσου. Και φταίχτης και δαρμένος. Και δεν μπορείς να παρακολουθήσεις τη πορεία της ασθένειας σου, της θεραπείας σου, δεν μπορείς να κάνεις τις αναγκαίες επεμβάσεις, είσαι και χωρίς δουλειά, αλλά και το φιλεύσπλαχνο κράτος της αγάπης και της συμπάθειας σε αφήνει και χωρίς επίδομα και σύνταξη αναπηρίας. Έρχονται και αυτοί που ενώ Κυβέρνησαν πριν λίγο καιρό και με δικούς τους νόμους κόβουν επιδόματα και συντάξεις το παίζουν προστάτες των ΑμεΑ όπως αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ.
Το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα δεν θα αφήσει τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να χαθούν από τον λοιμό της πολιτικής της Κυβέρνησης. Συσπειρωνόμαστε ΤΩΡΑ στη ΣΕΑΑΝ και στον ΕΝΙΑΙΟ. Απευθυνόμαστε στα σωματεία μας. Καταγγέλλουμε τις συγκεκριμένες περιπτώσεις των περικοπών.
Είμαστε όλοι σε μαχητική ετοιμότητα. Αν τώρα η κυβέρνηση δεν πάρει τα επείγοντα αναγκαία μέτρα να εξασφαλίσει τους ανάπηρους και τους χρόνια πάσχοντες μες στις γιορτές θα απαντήσουμε μαχητικά με το τρόπο που ξέρει το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα. Η πανδημία ρημάζει το λαό μας, τους εργαζόμενους, τους ανάπηρους, τους χρόνια πάσχοντες, γιατί η κυβέρνηση αρνήθηκε να θωρακίσει το σύστημα υγείας και εκτός των άλλων άφησε χιλιάδες χρόνια πάσχοντες χωρίς θεραπείες και εξετάσεις. Άφησε τους εργαζόμενους έρμαια των εργοδοτών χωρίς μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και στα ΜΜΜ, και μας καλεί σε ομοψυχία για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία.

Τα λάστιχα και τα κορδόνια από τις μάσκες δεν θα γίνουν ούτε θηλιά στο λαιμό μας, ούτε η μάσκα φίμωτρο. Το πραγματικό εμβόλιο, το πιο αποτελεσματικό είναι ο ασυμβίβαστος οργανωμένος αγώνας ενάντια στη πολιτική που στο όνομα του κέρδους, της στήριξης της κερδοφορίας μας οδηγεί σε εξαθλίωση, σε τραγωδία.

Όλοι στον αγώνα κανένας μόνος του στη θύελλα για να κάνουν γιορτές
όλοι οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες. Είμαστε όλοι σε ετοιμότητα.

για καταγγελίες: Γιώργος Μπίλης: 6972510719
Γιάννης Καμαρινός: 6976472901

 

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.