Pages

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΕΣΚ) ΠΑΡΑ-ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
(Συνδικαλιστές της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων-Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Οι έμποροι της αναπηρίας ανησυχούν!
Για να μην κινδυνεύουν τα συμφέροντας τους ξεπερνούν κάθε όριο ετοιμάζοντας εκλογές βίας και νοθείας στις μεγάλες αναπηρικές οργανώσεις.

Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη στις 11:30 πμ
παράσταση διαμαρτυρίας
των αγωνιστών βαριά αναπήρων
στα γραφεία του συλλόγου Παραπληγικών
Όθωνος Σταθάτου 37-39, στις τρεις γέφυρες.


Αρνούνται να δώσουν στους εκπροσώπους της ΕΣΚ-Παρατετραπληγικών το μητρώο του Συλλόγου για να μην μπορούνε να επικοινωνήσουν με τα μέλη μπροστά στις εκλογές που θα γίνουν. Αληθινά τι φοβούνται;
Σαν να μην έφτανε αυτό ετοιμάζονται να αφαιρέσουν το δικαίωμα ψήφου σε εκατοντάδες συναδέλφους αφού τους ζητάνε συνδρομή 25€ το χρόνο σε ένα σύλλογο που ήταν κλειστός τουλάχιστον δύο χρόνια λόγω της πανδημίας και έχει βάλει στο καταστατικό του εκλογές κάθε 4 χρόνια. Ζητάνε δηλαδή από τα μέλη τους που ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές τουλάχιστον 100€ όταν ιδιαίτερα οι ανάπηροι από τα φτωχά λαϊκά στρώματα χτυπήθηκαν βάναυσα από τις δύο απανωτές κρίσης τα τελευταία χρόνια. Το ίδιο το καταστατικό τους δίνει τη δυνατότητα το ΔΣ να προσδιορίσει την συνδρομή.

Πιο συγκεκριμένα ως προς το μητρώο:
Αρνήθηκαν να δώσουν, προβάλλοντας το νόμο της προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Λες και τα μέλη δεν γράφτηκαν ως παραπληγικοί στον συγκεκριμένο Σύλλογο, με τα ανάλογα πιστοποιητικά. Σαν να μην έφτανε αυτό κατηγόρησαν τον συνδυασμό μας ότι τα τηλέφωνα τα θέλουμε για να τα δώσουμε σε εταιρείες που ασχολούνται με αναπηρικά είδη, και για κομματικούς λόγους. Ενώ είναι αυτοί, που χρόνια τώρα έχουν μετατρέψει τον σύλλογο σε εταιρεία αναπηρικών ειδών και έχουν γεμίσει το περιοδικό με διαφημίσεις εταιρειών από ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης, εταιρείες τεχνολογικών βοηθημάτων για αναπήρους κλπ. Είναι αυτοί που έχουν δώσει το μητρώο σε όλα τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει, και το σημερινό, για να μας στέλνουν ραβασάκια παραμονές των εκλογών. Αλώστε και οι ίδοι που το παίζουν ακομμάτιστοι κοσμούν τα ψηφοδέλτια των διαφόρων κομμάτων εξουσίας όλα αυτά τα χρόνια. Είναι αυτοί που έβαλαν πλάτη την τελευταία δεκαετία για να εφαρμοστεί αυτή η βάρβαρη αντιαναπηρική πολιτική της ΕΕ και των μέχρι τώρα κυβερνήσεων και της σημερινής στο να μετατραπεί η αναπηρία σε εμπόρευμα.

Είναι υποκριτές!
Οι συνδικαλιστές της ΕΣΚ και η ΣΕΑΑΝ ούτε έχουν, ούτε θέλουν να έχουν σχέση με τους επιχειρηματίες του χώρου γιατί απλά θέλουμε να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στο χώρο της υγείας, της πρόνοιας, της αποκατάστασης, του φαρμάκου, των ειδών για αναπήρους. Από την άποψη αυτή ποιος επιχειρηματίας θα θέλει να έχει σχέση μαζί μας αφού θέλουμε την κατάργησή τους;

Βαράνε ντενεκέδες για να κρύψουν τις πομπές τους.
Είναι ολοφάνερη η προσπάθεια της πλειοψηφίας του ΔΣ του συλλόγου να μην επιτρέψει να ακουστεί οποιαδήποτε άλλη άποψη που αμφισβητεί και συγκρούεται με τα συμφέροντα που εξυπηρετούν με το αζημίωτο. Πολύ περισσότερο που η κινητική αναπηρία λόγω του πλήθους της (πάνω από 500.000 στην χώρα μας) αλλά και της σοβαρότητας των προβλημάτων της είναι μία επικερδέστατη επιχείρηση γι’ αυτούς που εκμεταλλεύονται τις ανάγκες μας. Ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης που μόνο μες στην κρίση έγιναν επενδύσεις εκατομμυρίων με πάνω από 1800 κρεβάτια νοσηλείας όταν το δημόσιο δεν έφτιαξε ούτε ένα  και μάλιστα μες στην πανδημία που οι ανάγκες αυξήθηκαν έκλεισαν τα μισά (από 200 σε 100).

Αυτή τη φωνή θέλουν να πνίξουν, της ΕΣΚ, των συνδικαλιστών της ΣΕΑΑΝ, που λόγος και πλαίσιο δράσης αντιστρατεύεται την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ των περικοπών και της ιδιωτικοποίησης της υγείας, της πρόνοιας, της ειδικής αγωγής, της αποκατάστασης, της εμπορευματοποίησης των αναγκών των εργαζόμενων, των αναγκών των αναπήρων. Δεν θέλουν να αποκαλυφθεί ο σύγχρονος καιάδας που μας ετοιμάζουν για τους ανάπηρους από τα φτωχά λαϊκά στρώματα με την ονομασία Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Αναπηρία για τα κέρδη των ολίγων. Γιατί φοβούνται οι κύριοι της πλειοψηφίας την αποκάλυψη στα μάτια των συναδέλφων της συνενοχής τους, της στήριξης αυτής της βάρβαρης πολιτικής.
Ως προς την μείωση της συνδρομής:
Η κατά τα άλλα «δημοκρατική» πλειοψηφία του ΔΣ του ΠΑΣΠΑ ούτε το καταστατικό που τους δίνει αυτήν τη δυνατότητα δεν θέλουν να εφαρμόσουν. Όμως λεφτά διαθέτουν μπόλικα στις εκλογικές περιόδους να πληρώνουν τις συνδρομές αυτών που με διάφορους εκβιασμούς και ταξίματα πατώντας στις ανάγκες τους, εξαγοράζουν την ψήφο τους.

Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν θέση δίπλα στους συνδικαλιστές της ΣΕΑΑΝ που δεν τα δίπλωσαν, που 20 χρόνια τώρα πρωτοστατούν στην οργάνωση του αγώνα ενάντια σε αυτή την πολιτική.

Προειδοποιούμε:
Το ριζοσπαστικό αναπηρικό κίνημα δεν δέχεται φίμωση και ποδηγέτηση της φωνής και της δράσης του! Γι’ αυτό καλούμε τους συναδέλφους παραπληγικούς και κινητικά αναπήρους να μη δεχθούν τέτοιου είδους αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, να συνταχθούν με το αγωνιστικό ριζοσπαστικό αναπηρικό κίνημα της ΣΕΑΑΝ, να γυρίσουν την πλάτη στη συμβιβασμένη πλειοψηφία του ΔΣ του συλλόγου μας, του ΠΑΣΠΑ.

Καλούμε τους συναδέλφους στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη, στις 11:30 πμ στα γραφεία του Συλλόγου Όθωνος Σταθάτου 37-39, στις Τρεις Γέφυρες:

  • για να δοθεί το μητρώο σε όλους τους συνδυασμούς του Συλλόγου όπως έχουν δικαίωμα
  • να μειωθεί η συνδρομή στα 5€ το χόνο για να μπορέσουν να πάρουν μέρος όλοι οι συνάδελφοι χωρίς κανένα εμπόδιο
  • να συμβάλλουν με την δράσης τους στην αποτροπή των σχεδίων νοθείας των εκλογών του συλλόγου.

Στις εκλογές του συλλόγου μας που θα γίνουν στις 16, 17 και 18 Οκτωβρίου στηρίζουμε μαζικά το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της ΕΣΚ Παρα-τετραπληγικών και κινητικά αναπήρων (συνδικαλιστών της ΣΕΑΑΝ).