Pages

Κοινη Διαδικτυακη Συνεντευξη Τυπου

Η διαδικτυακή συνέντευξη τύπου θα γίνει μέσω της πλατφόρμας zoom:
Πατήστε εδώ 

Meeting ID:    933 307 6881
password:       48VxP2

Κοινή Διαδικτυακή Συνέντευξη Τύπου της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου Συλλόγου Γονιών ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, την Τετάρτη 3 Φλεβάρη 2021 στις 1.30μμ

με θέματα:

  • Η πανδημία του κορονοϊού, οι επιπτώσεις της στα ΑμεΑ και τους χρόνια πάσχοντες και προβλήματα με τον εμβολιασμό.
  • Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα ΑμεΑ της Κυβέρνησης μύθοι και     πραγματικότητα.

Παρεμβάσεις θα γίνουν από τη Γραμματεία Χρονίων Παθήσεων της ΣΕΑΑν, από εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή και του Σωματείου Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής αλλά και γιατρό εκπρόσωπο των μαχόμενων υγειονομικών.
Παρά τη συστηματική προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκαλύψει τις ευθύνες της για τους χιλιάδες νεκρούς στο 2ο κύμα της πανδημίας η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Η γύμνια του συστήματος υγείας και πρόνοιας, η ανυπαρξία πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, η διασπορά μέσα στα ίδια τα νοσοκομεία και τα ιδρύματα πρόνοιας, αποκαλύπτουν τις εγκληματικές τους ευθύνες. Όμως, από τα πρώτα στοιχεία και τις πρώτες μελέτες στη χώρα μας αλλά και στις άλλες χώρες, όλο και περισσότερο αποκαλύπτεται η βαρβαρότητα της πολιτικής τους με τις επιπτώσεις στους χρόνια πάσχοντες και τους ηλικιωμένους.
Είχαν το θράσος  για τους θανάτους στα ιδρύματα και τους οίκους ευγηρίας να ενοχοποιήσουν τους εργαζόμενους. Εκεί που η συκοφαντική τους επίθεση ξεπέρασε κάθε όριο, ήταν  μετά τη διαρροή του στοιχείου για τους πολλούς θανάτους στις κλινικές covid  λόγω της έλλειψης κρεβατιών ΜΕΘ που έσπευσε ο αναπληρωτής Υπουργός του «όλα καλώς καμωμένα», κος Κοντοζαμάνης, να ενοχοποιήσει τους γιατρούς που μέχρι χθες χειροκροτούσε υποκριτικά.
Είναι ξεδιάντροποι.
Εκεί που η αποθέωση της ατομικής ευθύνης εκτινάχθηκε στα ύψη, για να κρύψουν τις δικές τους εγκληματικές ευθύνες, ήταν οι κλήσεις σε απολογία στους υγειονομικούς επειδή νόσησαν. Θα ζητήσουν την ευθύνη από τους χρόνια πάσχοντες που νόσησαν και πέθαναν από κορονοιό, όπως στη Κλινική «ΤΑΧΙΑΡΧΑΙ» και στα γηροκομεία, λόγω έλλειψης συγκεκριμένων μέτρων προστασίας. Ευθύνη που χρόνια τώρα φόρτωναν στα θύματα, των εργατικών ατυχημάτων-εγκλημάτων της εργοδοσίας αλλά και των θυμάτων της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, από τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές όπως στο Μάτι και αλλού.
Η πανδημία, αξιοποιήθηκε από την  κυβέρνηση ως πρόσχημα ώστε να περάσει στα μουλωχτά όσα δεν μπορούσε να επιβάλλει τα προηγούμενα χρόνια, αυτή αλλά και οι άλλες κυβερνήσεις. Και στο χώρο της πρόνοιας επιβεβαιώνεται η λαϊκή ρήση, ότι «βρήκανε παπά να θάψουνε 5-6». Μαζί με το τσάκισμα εργασιακών δικαιωμάτων, απαγόρευση διαδηλώσεων και απεργιών, ενίσχυση των επιχειρηματιών στην υγεία και τη πρόνοια, έχουμε και το Εθνικό Σχέδιο για τα ΑμεΑ.  Μέσω αυτού θέλουν να αποτελειώσουν να ξεμπερδεύουν με τις όποιες κατακτήσεις έχουν απομείνει για τους ανάπηρους και τους χρόνια πάσχοντες.
Όσον αφορά στον εμβολιασμό, ενώ τον εμφάνιζαν ως πανάκια αποκαλύπτεται και εδώ η γύμνια του συστήματος τους που έχουν αφήσει το φάρμακο (εμβόλια), στα χέρια των μεγαλοεπιχειρηματιών, με αποτέλεσμα να έρχονται με το σταγονόμετρο, ενώ μια σειρά κατηγορίες, από τις πιο σοβαρές χρόνιες παθήσεις όπως νεφροπαθής, μεσογειακή αναιμία, σκλήρυνση κατά πλάκας κλπ, να είναι προς το παρών εκτός προγραμματισμού
Για όλα αυτά θα μιλήσουμε στη συνέντευξη τύπου. Για τους αγώνες που έχει δώσει αυτό το διάστημα το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα. Για το σχέδιο των νέων αγώνων που έχουμε μπροστά μας που είναι περισσότερο αναγκαίοι από ποτέ για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας, τις οικογένειες μας, τις ίδιες τις ζωές μας. 

Η διαδικτυακή συνέντευξη τύπου θα γίνει μέσω της πλατφόρμας zoom:
Πατήστε εδώ 

Meeting ID:    933 307 6881
password:       48VxP2

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ
Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ