Pages

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ εναντια στο ΝΟΜΟσχεδιο ΒΡΟΥΤΣΗ

Ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες, Γονείς και Κηδεμόνες ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ.
Οι ζωές μας, οι άνθρωποι μας, οι οικογένειες μας σε ΚΙΝΔΥΝΟ.
Με το νόμο λαιμητόμο του Κατρούγκαλου
και το νομοσχέδιο καρμανιόλα του Βρούτση,
αν τους αφήσουμε θα μας πετάξουν στον καιάδα!!

Το ανταποδοτικό κεφαλαιοποιητικό σύστημα ασφάλισης Κατρούγκαλου- Βρούτση, ξηλώνει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Διαγράφει οριστικά όλα τα κλεμμένα (84 δις ευρώ), των  ασφαλιστικών μας ταμείων από Κράτος, εργοδότες και Τράπεζες.
Κατοχυρώνει όλες τις ως τώρα περικοπές και αντιασφαλιστικές επιλογές (όπως αύξηση των ορίων ηλικίας, κατάργηση 13ης και 14ης σύνταξης, περικοπές θεραπειών), και ανοίγει το δρόμο για νέες σφαγές στα δικαιώματα μας, θέλοντας να μας σπρώξουν όλους πελάτες στις Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρείες.

Έχουμε πρωταρχικό συμφέρον, θέμα ζωής για μας και τις οικογένειες μας, αυτοί οι νόμοι και τα σχέδια τους, με τους αγώνες μας μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να τα στείλουμε στον αγύριστο.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΩΝ ΣΤΙΣ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ, ΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΒΡΟΥΤΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.
  1. ΚΑΜΙΑ ΠΙΣΤΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ.
  2. ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.
  3. ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ, ΤΗ ΜΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΣΑμεΑ, ΤΗΣ ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ.

Οι ανάπηροι και οι χρόνια πάσχοντες τα πρώτα και δραματικά θύματα, των αντιδραστικών επιλογών στην Ασφάλιση, την Υγεία και τη Πρόνοια.

Έχουμε πείρα!
Όταν ψηφιζόταν ο νόμος λαιμητόμος του Κατρούγκαλου στη Βουλή, διαβεβαίωνε τότε ο Κύριος Υπουργός ότι οι ανάπηροι, έχουν εξαιρεθεί του νόμου και για το λόγο αυτό η ΕΣΑμεΑ στηρίζει το νόμο. Όμως, οι αναπηρικές συντάξεις μειώθηκαν στο μισό (από 300 έως 700€), και οι επιχορηγήσεις της ΕΣΑμεΑ διπλασιάστηκαν για να συνεχίσει τη βρώμικη δουλειά.

Με το νόμο Βρούτση, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ!

Οι συντάξεις θα γίνουν φιλοδώρημα. Ενώ εκεί που θα γίνει κυριολεκτικά σφαγή είναι στις συντάξεις των γονιών που κληρονομούν τα βαριά ανάπηρα παιδιά. Αυτές κυριολεκτικά θα εξαϋλωθούν.  Ενώ το κόστος για μακροχρόνιες θεραπείες, θα φορτωθεί κυριολεκτικά στους ασθενείς και τις οικογένειες τους. Ο καθένας καταλαβαίνει πως εκείνος που δεν έχει να πληρώσει θα μείνει χωρίς θεραπείες με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται.

Μας θέλουν πελάτες στις Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρείες.

Δείγμα για το τι ζούγκλα θα επικρατήσει είναι και η σημερινή στάση των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών σε σχέση με τους ανάπηρους και τους χρόνια πάσχοντες. Πολλές αρνούνται να τους ασφαλίσουν ή ζητούν υπέρογκα ασφάλιστρα για περιορισμένες υπηρεσίες, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που προβλέπεται ρήτρα στα συμβόλαια, ότι σε περίπτωση μακροχρόνιας θεραπείας ή ανικανότητας για δουλειά ο πελάτης θα υποχρεούται να πληρώνει παραπάνω ασφάλιστρα.
Αυτό που θέλουν είναι να εξασφαλίσουν μία ελάχιστη σύνταξη - φιλοδώρημα, και ένα ελάχιστο πακέτο παροχών στην Υγεία και την Πρόνοια,  και από κει και πέρα να σπρώξουν τον εργαζόμενο στη λογική της ατομικής λύσης, στα επαγγελματικά ταμεία και στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Άλλωστε, κοινή επωδός στελεχών του κεφαλαίου, της ΕΕ και των κομμάτων τους στα διάφορα φόρουμ είναι στο όνομα της ανάπτυξης, η μείωση των εργοδοτικών εισφορών, η αύξηση των εισφορών των εργαζομένων και των ορίων συνταξιοδότησης και του ποσοστού των ασφαλισμένων στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  1. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου  – Βρούτση και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  2. Ενιαία Δημόσια καθολική και υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση.
  3. Καμία περικοπή στα επιδόματα ,τις συντάξεις και στις θεραπείες. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
  4. Όχι στα Επαγγελματικά Ταμεία, και τις ιδιωτικοποιήσεις.
  5. ΟΧΙ στην εμπορευματοποίηση των αναγκών μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ!
ΟΛΟΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ!