Pages

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

1η Μάη 2021

Τα κέρδη τους - οι νεκροί μας!
Βαδίζουμε στον δρόμο της ανατροπής!

 

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες τιμούμε την εργατική Πρωτομαγιά.! Δίνουμε το αγωνιστικό παρών στα απεργιακά συλλαλητήρια στις 6 του Μάη μαζί με τα ταξικά εργατικά συνδικάτα σε όλη την Ελλάδα.
Για την Αττική στις 10πμ στο Σύνταγμα.
(Προσυγκέντρωση της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου στις 9:30πμ στο πεζόδρομο της Κοραή. στον Πειραιά στις 10:30πμ στην Πλ. Καραϊσκάκη
και για το Λαύριο 11πμ στο άγαλμα του Μεταλεργάτη).

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες,
Την ώρα που η πανδημία σαρώνει και οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 10.000 στη χώρα μας. Την ώρα που οι υγειονομικοί και οι ασθενείς εξαθλιώνονται και οι χρόνιοι πάσχοντες σταματούν τις θεραπείες τους γιατί το σύστημα υγείας μετατράπηκε σε σύστημα της μίας νόσου, ο ιδιωτικός τομέας θησαυρίζει με την αγωνία και το φόβο των εργαζόμενων για την υγεία των ίδιων, των παιδιών και των οικογενειών τους. Η κυβέρνηση σαν να μην συμβαίνει τίποτα, με τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών, πανηγυρίζουν για την επιστροφή «στην κανονικότητα».
            Η ξεδιαντροπιά ξεπερνάει κάθε όριο.
Μέσα σε αυτή τη τραγική κατάσταση, 135 χρόνια από την ηρωική θυσία των εργατών του Σικάγο το Μάη του 1886 και 101 χρόνια από την κατάκτηση του 8ώρου στην Ελλάδα, η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται να καταργήσει αυτήν την ιστορική κατάκτηση της εργατικής τάξης ικανοποιώντας το διακαή πόθο των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και των μεγαλέμπορων. Γιατί ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Στην ουσία έρχεται να καταργήσει κάθε έννοια ωραρίου στη δουλειά γενικεύοντας την ελαστικότητα στην εργασία, να καταργήσει την πληρωμή των υπερωριών. Μας θέλουν εργαζόμενους – σύγχρονους σκλάβους.
Τα ΑΜΕΑ, οι χρονίως πάσχοντες και οι οικογένειες τους δεν μπορούσαν να εξαιρεθούν από την θανατηφόρα επιχείρηση «ευαισθησία» της κυβέρνησης. Το Εθνικό Σχέδιο για τα ΑΜΕΑ, η εξειδίκευση δηλαδή, για την χώρα μας της στρατηγικής της ΕΕ για την αναπηρία, επιβεβαιώνουν ότι τίποτα δεν θα αφήσουν όρθιο. Κλείσιμο ειδικών σχολείων στο όνομα της συμπερίληψης και της δήθεν ένταξης, κλείσιμο των ιδρυμάτων στο όνομα της αποσυλοποίησης, κατακρεούργηση επιδομάτων και συντάξεων αναπηρίας στο όνομα του ανορθολογισμού και της λειτουργικότητας. Κυριολεκτικά, ο καιάδας του 21ου αιώνα.
Ταυτόχρονα η κυβέρνηση θέλει να βάλει τη συνδικαλιστική δράση και τις λαϊκές κινητοποιήσεις στον γύψο. Και επειδή γνωρίζουν ότι η λαϊκή δυσαρέσκεια θα ενταθεί προσπαθούν να επιβάλλουν με την καταστολή σιγή νεκροταφείου, αξιοποιώντας τόσο τους προηγούμενους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων όσο και την συναίνεση των ξεπουλημένων εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστικών οργανώσεων των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΣΑΜΕΑ, ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ.
Δεν θα τους περάσει!
Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να έχουμε όλοι δουλειά, μισθούς αξιοπρεπείς, να ζούμε χωρίς το βραχνά της ανασφάλειας και της ανεργίας, να είμαστε καλυμμένοι με ένα ευρύ και ολοκληρωμένο σύστημα κοινωνικών υπηρεσιών υγείας, πρόνοιας, ειδικής αγωγής και αποκατάστασης. Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης, η ζωή του εργαζόμενου, του ανάπηρου, του γονιού με ανάπηρο παιδί,  θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά βελτιωμένη αν η παραγωγή και η επιστημονική γνώση δεν ήταν στα χέρια των επιχειρηματιών που υποτάσσουν τα πάντα στην μεγιστοποίηση του κέρδους. 
Η ζωή με δικαιώματα, με αξιοπρέπεια δεν μπορεί να είναι στους σχεδιασμούς τους γιατί αφενός για αυτούς ο ανάπηρος, ο χρόνιος πάσχοντας, το παιδί με αναπηρία και η οικογένεια τους θεωρείται κόστος, αφετέρου οι ανάγκες τους κερδοφόρο εμπόρευμα για τους επιχειρηματίες.
Δεν τσιμπάμε στους τυχοδιωκτισμούς των πρώην κυβερνόντων που θέλουνε να γίνουν «χαλίφηδες στην θέση του χαλίφη». Δεν ξεχνάμε ότι αυτοί γενίκευσαν την σφαγή στα ΚΕΠΑ και στον ίδιο νόμο που χτυπούσαν το δικαίωμα στην απεργία με το άρθρο 215 πέρασαν την λειτουργικότητα, το σύγχρονο λεπίδι για την κατακρεούργηση των δικαιωμάτων των ΑΜΕΑ.
Η ηρωική θυσία των εργατών του Σικάγο το Μάη του 1886 και οι διαχρονικοί αγώνες και οι κατακτήσεις του εργατικού ταξικού κινήματος αποτελούν σύμβολο στον αγώνα ενάντια στους εκμεταλλευτές, στους εμπόρους των αναγκών μας.
Πρέπει να πάρουμε την υπόθεση της ζωής μας, του αγώνα στα δικά μας  χέρια. Μπορούμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας κόντρα στο κεφάλαιο, στην ΕΕ, κόντρα στο συμβιβασμό και την υποταγή, να γυρίσουμε την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες του αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος, την ΕΣΑΜΕΑ και την ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ κι όλους αυτούς που μας έφτασαν ως εδώ.
         
Αγωνιστικά διεκδικούμε:

  • Να παρθούν τώρα πίσω το νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ωρου. Το σχέδιο για την αναπηρία της κυβέρνησης.
  • Επίταξη τώρα του Ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, για να ενταχθούν όλες οι δομές Υγείας, Πρόνοιας, Ειδικής Αγωγής, τα μέσα και οι εργαζόμενοι (γιατροί,  λοιπό υγειονομικό και βοηθητικό προσωπικό) σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πανδημία. Να ανοίξουν και νέες δημόσιες δομές στην Πρόνοια και την Ειδική Αγωγή γιατί όλες οι υπάρχουσες είναι υπεράριθμες.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών. Καμία απόλυση. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ιδιοκτητών στην υγεία, την πρόνοια, την ειδική αγωγή.
  • Εξασφάλιση για το λαό μας όλων των εμβολίων που είναι διαθέσιμα και ασφαλή.
  • Εξασφάλιση των θεραπειών και της τακτικής παρακολούθησης όλων των χρονίως πασχόντων. Να μπει τέρμα στο σύστημα ΥΓΕΊΑΣ της μιας νόσου.
  • Να μπει τέρμα στα σφαγεία των ΚΕΠΑ και το λεπίδι, τη λεγόμενη λειτουργικότητα, για τα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας.
  • Δωρεάν, όλες οι απαραίτητες θεραπείες, φάρμακα, εξετάσεις, τεχνολογικά βοηθήματα για ανάπηρους και χρόνια πάσχοντες.
  • Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Καμία απόλυση αναπήρων, γονιών και κηδεμόνων.
  • Σταθερό ωράριο εργασίας και μείωση του εργάσιμου χρόνου, χωρίς μείωση μισθών. Κατάργηση όλων των ευέλικτων μορφών εργασίας.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
Δυναμώνουμε τη Σ.Ε.Α.ΑΝ., μαζικοποιούμε τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων. Ξεπερνάμε φόβους, απογοητεύσεις, δισταγμούς, αναστολές!
Η 1η Μάη μάς διδάσκει να πιστέψουμε στη δύναμή μας!
Παλεύουμε ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης που γεννά φτώχεια, ανεργία, πολέμους, προσφυγιά και νέους ανάπηρους.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.
Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ