Pages

παρασταση ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ-ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!

Τετάρτη 2 Νοέμβρη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης στο Υπουργείο Υγείας στις 11:30πμ

Κανένας χρόνιος πάσχοντας-ανάπηρος χωρίς αναγκαία φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες, τεχνολογικά βοηθήματα.
Είναι ευθύνη του κράτους και πρέπει να τα εξασφαλίσει δωρεάν και για όλους! Χωρίς εξαιρέσεις, πλαφόν και αποκλεισμούς. Για ασφαλισμένους και ανασφάλιστους.

Λέει ψέματα η κυβέρνηση ότι υπάρχει μηδενική συμμετοχή για τους χρόνιους πάσχοντες και τα ΑΜΕΑ! Ξέρουμε καλά, αφορά περιορισμένες περιπτώσεις αυτό που λένε κύρια νόσο. Όμως όταν το σύστημα υγείας είναι χωρίς προσωπικό και πρέπει να κάνεις μια εξέταση, μια θεραπεία σήμερα και σου κλείνουν ραντεβού μετά από 6 μήνες ή 1 χρόνο τότε η οικογένειά σου αναγκάζεται να κάνει το παν, να βρει λεφτά, να  πληρώσει για να πας στα απογευματινά εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων ή στον ιδιωτικό τομέα. Όποιος δεν έχει να πληρώσει, το πληρώνει και με τη ζωή του. Άλλωστε μέσα στην πανδημία όλα αποκαλύφθηκαν.

Οι ανασφάλιστοι σε δεινή θέση.

Ούτε τεχνολογικά βοηθήματα δικαιούνται, ούτε κάποια κάλυψη του ΕΟΠΥΥ στον ιδιωτικό τομέα και γυρνάνε από φαρμακείο σε φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ για να βρουν τα φάρμακά τους, αν τα βρουν.
Τα παιδιά με διαβήτη και άλλες παθήσεις δεν δικαιούνται αντλίες νέας τεχνολογίας αλλά ούτε και παλιάς αντιμετωπίζοντας τεράστιους κινδύνους.
Οι νεφροπαθείς στις εφημερίες γυρνάνε από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να βρουν ελεύθερο μηχάνημα για να κάνουν αιμοκάθαρση ενώ οι κινητικά ανάπηροι δε δικαιούνται ούτε αμαξίδιο αλλά ούτε και πατερίτσα.
Έχουμε πείρα. Χρόνια τώρα με δεκάδες αποφάσεις όλες οι κυβερνήσεις έβαλαν συμμετοχή στις εξετάσεις, θεραπείες, έβγαλαν φάρμακα κ.ά. από τη συνταγογράφηση, έκοψαν θεραπείες από παιδιά με αναπηρία, ενώ η απόφαση για τα παιδιά με διαβήτη του καλοκαιριού απέδειξε αυτό που λέμε από καιρό ότι θέλουν να πετάξουν τους χρόνιους πάσχοντες, τα παιδιά με διαβήτη, τους ανάπηρους έξω από τη δωρεάν παροχή ακριβών σύγχρονων θεραπευτικών μέσων, βοηθήματα νέας τεχνολογίας στη λογική του ενός ελάχιστου πακέτου παροχών. Από εκεί και πέρα όποιος θέλει κάτι καλύτερο να πληρώσει από την τσέπη του.

Με τους αγώνες μας τους έχουμε κόψει τη φόρα, έχουμε ακυρώσει, περιορίσει μέτρα.
Όμως ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται.
Έρχονται τώρα με την ακρίβεια, την κρίση και τον πόλεμο να προωθήσουν το νέο Ε.Σ.Υ. και τους νέους κανονισμούς παροχών να μας πετσοκόψουν.
Όλοι στο πόδι! Ορθωνόμαστε σαν ένας άνθρωπος. Με τις κινητοποιήσεις μας μπορούμε να αφήσουμε τα σχέδιά τους στα χαρτιά!

Δείτε τους φοβούνται. Γι αυτό τραβάνε στα δικαστήρια την πρόεδρο της ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών, επειδή πρωτοστάτησε στους αγώνες για να έχουμε τις εξετάσεις μας και τον γιατρό μας στην ώρα του, για την προστασία των δικαιωμάτων των ασθενών. Για ένα σύστημα υγείας ικανό να προστατέψει την υγεία του λαού μας και με πανδημία και χωρίς πανδημία.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τις οικογένειές μας με τη συμμετοχή μας στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία, παλλαϊκό ξεσηκωμό στις 9 Νοέμβρη και στα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα. Για την Αθήνα στις 10:30πμ στα Προπύλαια, προσυγκέντρωση της ΣΕΑΑΝ 10πμ στον πεζόδρομο της Κοραή (στ. μετρό Πανεπιστήμιο) και την ίδια ώρα στον Πειραιά στην Πλατεία Καραϊσκάκη.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Αθήνα, 26/10/22