Pages

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττική και Νήσων, Σύλλογος Γονέων ΕΕΕΕΚ ΑΙΓΑΛΕΩ, Πανελλαδικός Σύλλογος Αναπήρων Πολιτών (ΠΑΣΑΠ), Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ «ΚΕΡΑΥΝΟΣ», Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ)

Προς τα ΔΣ συλλόγων, σωματείων, φορέων του αναπηρικού κινήματος, των γονιών ΑμεΑ και των συλλόγων χρονίως πασχόντων

 

Σύσκεψη Σωματείων και Συλλόγων το Σάββατο 14 Μάη στις 7μμ στην αίθουσα Συνδικάτου Οικοδόμων (Βεραντζέρου 1, 2ος όροφος Πλ. Κάνιγγος)

 

ΘΕΜΑ: ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΜΕΡΑΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ, ΤΟΥ «ΝΕΟ Ε.Σ.Υ.», ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Στις 29 Μάρτη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σύσκεψη φορέων του αναπηρικού κινήματος με θέμα την κοινή δράση για την αντιμετώπιση των κινδύνων από την ακρίβεια που απειλεί το λαό και ακόμα περισσότερο τα ΑμεΑ κ οι οικογένειες τους, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.  Στη συγκεκριμένη σύσκεψη συνδιαμορφώσαμε πλαίσιο διεκδικήσεων και με αυτό συμμετείχαμε στην απεργία και τα συλλαλητήρια στις 6 του Απρίλη και με την προοπτική κλιμάκωσης του αγώνα μας με πολύμορφη πανελλαδική δράση.  
Μετά και την άρνηση των λεγόμενων «επίσημων» συνδικαλιστικών οργανώσεων ΕΣΑΜΕΑ, ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ κλπ, να πάρουν τέτοια πρωτοβουλία, ως όφειλαν, θεωρούμε ότι όλοι εμείς που συμφωνήσαμε στο συγκεκριμένο πλαίσιο και ακόμα περισσότεροι σύλλογοι και σωματεία μπορούμε να προχωρήσουμε στον προσδιορισμό ενός συγκεκριμένου σχεδίου προβολής των ζωτικών αιτημάτων του χώρου και μέσα από μια σειρά συσκέψεις, συναντήσεις, ενημερωτικές συγκεντρώσεις, συνελεύσεις σωματείων, συναντήσεις με συλλόγους, συγκρότηση επιτροπών αγώνα εκεί που επιβάλλεται, παραστάσεις διαμαρτυρίας, να καταλήξουμε σε συγκεκριμένη Πανελλαδική Μέρα δράσης, διεκδίκησης και Αγώνα, για την προστασία των παιδιών μας, των ανθρώπων μας, της ίδιας μας της ζωής, των οικογενειών μας.
Η σκέψη-πρόταση είναι η μέρα αυτή να είναι, Σάββατο 18 Ιούνη, με συγκέντρωση το πρωί στο Σύνταγμα για την Αττική κ τους γύρω νομούς, και σε μια πόλη τουλάχιστον σε κάθε Περιφέρεια για την υπόλοιπη Ελλάδα.
Αυτό που διατρανώσαμε, στην πρώτη κινητοποίηση ενάντια στα μέτρα-κοροϊδία στις 18 Μάρτη, στο Υπουργείο Οικονομικών και στις μετέπειτα κινητοποιήσεις απηχεί την κατάσταση και τις ανάγκες μας.
Οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους σε κίνδυνο.

Οι ανάπηροι, οι χρόνιοι πάσχοντες και οι οικογένειές τους, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι χτυπήθηκαν πολλαπλά από την κρίση. Χάθηκε κόσμος που θα μπορούσε να είχε σωθεί, βασανίστηκαν πολλοί περισσότεροι μέσα στην πανδημία από το σμπαραλιασμένο, εμπορευματοποιημένο σύστημα υγείας και πρόνοιας. Έρχεται τώρα η ακρίβεια, ο πόλεμος για τα μερίδια των αγορών, το «Νέο ΕΣΥ» και το εθνικό σχέδιο για την αναπηρία να μας αποτελειώσουν.

Στη σύσκεψη, εφόσον υπάρχει δυσκολία για τη φυσική σας παρουσία και ιδιαίτερα για τους συλλόγους από την επαρχία, θα υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης και παρέμβασης διαδικτυακά, μέσω του link:πατήστε εδώ
Meeting ID: 903 905 0023
Passcode: VmS543

   Συνημμένα σας αποστέλλουμε το πλαίσιο των αιτημάτων που διαμορφώσαμε στη σύσκεψη που μπορούν και στην πορεία να εμπλουτιστούν και να εξειδικευτούν ακόμα περισσότερο.