Pages

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΔΙΑΒΗΤΗ
ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΤΙΣ 18:00.
ΘΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.

Στη σύσκεψη θα κάνουν παρεμβάσεις επιστημονικοί και συνδικαλιστικοί φορείς.

Χρόνιοι πάσχοντες, ανάπηροι, γονείς και κηδεμόνες,
Πληρώσαμε την κρίση, πληρώσαμε την πανδημία έρχονται τώρα και οι περικοπές σε θεραπείες-αναλώσιμα και η ακρίβεια για να μας κάνουν τη ζωή κόλαση.
Όλοι μαζί είμαστε πολύ δυνατοί. Ο καλά οργανωμένος συλλογικός αγώνας μοναδική ασπίδα προστασίας.  Η κινητοποίηση του Ιούνη ενάντια στην ακρίβεια, η κινητοποίηση μέσα στον Αύγουστο στο Υπουργείο Υγείας ενάντια στις περικοπές στα αναλώσιμα υψηλής τεχνολογίας μας δείχνουν τον δρόμο.
Γονείς των παιδιών με διαβήτη, νέοι διαβητικοί, χρόνιοι πάσχοντες,
Η επιχείρηση της κυβέρνησης να κόψει τα αναλώσιμα μέσα στο κατακαλόκαιρο των παιδιών με διαβήτη ήταν ουσιαστικά μια σαφής προειδοποίηση ότι έχουν σχέδιο οι ακριβές θεραπείες, τα σύγχρονα θεραπευτικά μέσα και αναλώσιμα υψηλής τεχνολογίας και τα τεχνολογικά βοηθήματα για τα ΑΜΕΑ να φύγουν από την κάλυψη του ΕΟΠΥΥ, στον βαθμό που υπήρχε, για να κινηθεί η ελεύθερη αγορά τους. Στη λογική αυτού που προωθούν από χρόνια, όλες οι κυβερνήσεις και η ΕΕ της εξασφάλισης ενός ελάχιστου πακέτου παροχών και από εκεί και πέρα οι ασθενείς, οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους, να πληρώνουν από την τσέπη τους, αν θέλουν κάτι παραπάνω.
Οι χρόνιοι πάσχοντες, οι ανάπηροι, τα παιδιά μας σε κίνδυνο.
Οι περικοπές που δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε, σε συνδυασμό με την ακρίβεια διαμορφώνουν ένα εκρηκτικό περιβάλλον. Ξέρουμε καλά το τι πληρώνουμε, τι ταλαιπωρία τραβάμε για μία εξέταση, μια θεραπεία και γι αυτό έχουμε πλήρη συνείδηση το πελώριο ψέμα που είπε ο Πλεύρης στην αντιπροσωπία μας ότι οι διαβητικοί, οι χρόνιοι πάσχοντες δεν πληρώνουν τίποτα για τα αναγκαία. Λες και δεν ξέρει αυτά που πληρώνει ο ανασφάλιστος που κυριολεκτικά είναι στον αέρα, το ότι πολλοί γονείς δανείστηκαν για να αγοράσουν τις αντλίες, άλλοι ανάπηροι το απαραίτητο τεχνητό μέλος ή για το ότι δε βρίσκουμε ραντεβού στον δημόσιο τομέα και αναγκαζόμαστε να πάμε ιδιωτικά.
Μεγάλη η αγωνία των γονιών των παιδιών με χρόνιες παθήσεις (διαβήτη κλπ) μπροστά στη νέα σχολική χρονιά. Το δικαίωμα ΟΛΩΝ των παιδιών να μετέχουν της εκπαιδευτικής/μαθησιακής διαδικασίας χωρίς ΚΑΝΕΝΑ ΕΜΠΟΔΙΟ που σχετίζεται με την πάθησή τους και συνδέεται με την ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ επαρκούς αριθμού σχολικών νοσηλευτών, οι οποίοι με βάση ένα ορθολογικό και επιστημονικά διαμορφωμένο καθηκοντολόγιο θα μπορούν να συνεισφέρουν στην ομαλή ένταξη και πορεία των παιδιών στη σχολική πραγματικότητα και από την άλλη θα είναι πλήρως κατοχυρωμένοι κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Σχολικοί νοσηλευτές που πάλι θα τους ψάχνουμε με το κιάλι για να το βρούμε στα σχολεία της χώρας μας γενικά και ειδικά. Ήταν στραβό το κλίμα, ήρθε και η απαράδεκτη εγκύκλιος του Υπουργείου που βάζει τον γονιό να επιλέξει αν το παιδί του που έχει ανάγκη παράλληλης στήριξης θα έχει ειδικό παιδαγωγό ή νοσηλευτή.

Ο χειμώνας έρχεται απειλητικός αλλά εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να κινδυνεύσουν οι άνθρωποί μας, τα παιδιά μας για να βγάζουν κάποιοι δισεκατομμύρια. Τώρα πριν να είναι αργά οργανωνόμαστε, συντονίζουμε τα βήματά μας, ξεπερνάμε προκαταλήψεις, απογοητεύσεις, μετατρέπουμε την οργή μας, την απελπισία μας σε απόφαση για συλλογικό αγώνα.
Είμαστε στον 21ο αιώνα, η επιστήμη, η τεχνολογία έχει κάνει τεράστια βήματα, δε θα μας γυρίσουν στον μεσαίωνα!

 

Καλούμε τους συλλόγους των διαβητικών, των χρονίως πασχόντων, των ΑΜΕΑ, να πάρουν αποφάσεις συστράτευσης και αγώνα. Ο κάθε εκλεγμένος έχει ευθύνη να συνεδριάσει το ΔΣ να πάρει θέση. Προκαλούμε Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, συσκέψεις.  
Βεβαίως υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να μας χωρίσουν, να μην κινηθεί τίποτα. Οι άνθρωποι της ΕΣΑΜΕΑ, των εταιρειών, της κυβέρνησης, του συστήματος. Τους αφήνουμε στην άκρη.

Συναντιόμαστε στις 17 Σεπτέμβρη για να ανοίξουμε μια καινούργια σελίδα, φωτεινή, αισιόδοξη, αξιοπρέπειας και αγώνα.

Αγωνιστικά διεκδικούμε:

  • Δωρεάν όλα τα σύγχρονα θεραπευτικά μέσα, φάρμακα, αντλίες νέας τεχνολογίας, τεχνολογικά βοηθήματα για ΑΜΕΑ, αναλώσιμα, εξετάσεις, για όσους πάσχουν από διαβήτη, τους χρόνιους πάσχοντες είτε είναι ασφαλισμένοι είτε είναι ανασφάλιστοι. Κανένας διαχωρισμός, καμία εξαίρεση, κανένας αποκλεισμός, κανένα πλαφόν.
  • Γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Κρατικό φορέα παραγωγής, έρευνας και εισαγωγής εκεί που δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, φαρμάκων, σύγχρονων θεραπευτικών μέσων, αντλίες, τεχνολογικά βοηθήματα για ΑΜΕΑ και δωρεάν διάθεσή τους σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με βάση τις ανάγκες στο σύστημα υγείας και μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων.
  • Μέτρα προστασίας των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους από την ακρίβεια.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και του φόρου στα καύσιμα. Κανένα σπίτι χωρίς τα αναγκαία, χωρίς ρεύμα. Απαγόρευση της διακοπής ρεύματος στα σπίτια και των πλειστηριασμών. Κατάργηση των δημοτικών τελών για τα ΑΜΕΑ.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων νοσηλευτών σε όλα τα σχολεία της χώρας μας γενικά και ειδικά για την εξασφάλιση όλων των παιδιών, πολύ περισσότερο των παιδιών με χρόνιες παθήσεις. Να αποσυρθεί η απαράδεκτη εγκύκλιος του Υπουργείου παιδείας στις 15 Ιούνη που βάζει τον γονιό να επιλέξει για το παιδί του αν θα έχει ειδικό παιδαγωγό ή νοσηλευτή.

Δεν είμαστε αναλώσιμοι!
Προασπίζουμε πραγματικά το παιδί μας, τον άνθρωπό μας όταν αγωνιζόμαστε για την εξασφάλιση όλων των παιδιών, όλων των ανθρώπων.