Pages

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΕΣΚ ΠΑΡΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ (συνδικαλιστές της ΣΕΑΑΝ)
Χαλκοκονδύλη 37, 2ο όροφος πλατεία Βάθης, τηλ: 210-5221411 Site: www.eskamea.gr, email: eskamea@otenet.gr

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΜΑΡΤΗ 2023 ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!
Το έγκλημα στα Τέμπη αποκάλυψε με τον πιο δραματικό τρόπο τη βαρβαρότητα του συστήματός τους που στο όνομα των κερδών σκοτώνει κάθε μέρα τα παιδιά μας, λεηλατεί τις ζωές μας και τις οικογένειές μας.

Τα μικρά και τα μεγαλύτερα «Τέμπη» τα έχουμε ζήσει εμείς οι ανάπηροι στο πετσί μας. Πολλοί από εμάς δε θα είχαμε μείνει ανάπηροι, αν υπήρχε πολιτική πρόληψης της αναπηρίας, δημόσιο δίκτυο πρώιμης διάγνωσης και έγκαιρης παρέμβασης, αν υπήρχαν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και μέτρα προστασίας της ζωής, της ασφάλειας, στο δομημένο περιβάλλον, στους δρόμους, στα σχολεία και στους χώρους άθλησης. Όμως η λογική του «κόστους- οφέλους», του κυνηγητού του κέρδους, κυρίαρχη λογική της σημερινής κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων και της Ε.Ε. ήταν αυτό που σημάδεψε τη ζωή μας. Δεν  υπάρχει κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια που δεν έκοψε θεραπείες από τους κινητικά ανάπηρους, που δεν επέβαλε πληρωμές και συμμετοχή σε φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες, τεχνολογικά βοηθήματα και τεχνητά μέλη. Κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων και των συνδυασμών που έδωσαν νέες άδειες για ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης, ενώ υποβάθμιζαν και έκλειναν τα δημόσια.
Την ίδια στιγμή η ακρίβεια μας σαρώνει! Οι πληρωμές για φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες μας λεηλατούν. Το σμπαράλιασμα και η ιδιωτικοποίηση της υγείας και της πρόνοιας μας βάζει στο κρεβάτι του Προκρούστη. Χάσαμε πολλούς συναδέλφους μέσα στην πανδημία που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί. Εγκλήματα του συστήματος που λειτουργεί με μοναδικό κριτήριο το κέρδος. Άλλωστε τα κέρδη των επιχειρηματιών και ιδιαίτερα των κέντρων αποκατάστασης τα είδαν να απογειώνονται, ενώ οι άνθρωποί μας αφαιμάζονταν ή έμεναν στα αζήτητα χωρίς τις αναγκαίες θεραπείες επειδή δεν είχαν να πληρώσουν.  Το δικαίωμα στη δουλειά, στα αζήτητα.
Όλοι στον αγώνα. Ορθωνόμαστε σαν ένας άνθρωπος για να προασπίσουμε τους ανθρώπους μας, τις οικογένειές μας. Δεν είμαστε αναλώσιμοι Δε θα γίνουμε επαίτες τον 21ο αιώνα. Δε θα γίνουμε βάρος των ήδη τσακισμένων οικογενειών μας.
Παίρνουμε δύναμη και εμείς από τους μεγάλους αγώνες του λαού μας και της νεολαίας για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη που έφεραν στο επίκεντρο το πιο κρίσιμο δίλημμα της εποχής μας: ή τα κέρδη ή οι ζωές μας.

align="justify" class="style6"Απαιτούμε εδώ και τώρα:

 • Μέτρα προστασίας της ζωής μας, της ασφάλειάς μας, των παιδιών μας, στις συγκοινωνίες , στους χώρους δουλειάς, στο δομημένο περιβάλλον.
 • Πολιτική πρόληψης της αναπηρίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται
 • Μέτρα προστασίας από την ακρίβεια
 • Αύξηση 100€ σε όλα τα επιδόματα.
 • Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.000€ σε όλους τους ανάπηρους και χρόνιους πάσχοντες μπροστά στο Πάσχα. Για να μπορέσουν να καλύψουν στοιχειωδώς τις απώλειες του προηγούμενου χρόνου.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ και των ειδικών φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, τα καύσιμα και την ενέργεια.
 • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.
 • Να απαγορευτεί κάθε διακοπή ρεύματος σε σπίτι αναπήρου και λαϊκό σπίτι.
 • Απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης και δεύτερης κατοικίας.
 • Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε πληρωμή για φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες, τεχνολογικά βοηθήματα και τεχνητά μέλη. Θεραπείες με βάση τα παραπεμπτικά των ειδικών. Καμία εξαίρεση, κανένας περιορισμός, κανένα πλαφόν. Είναι υποχρέωση του κράτους να τα εξασφαλίζει δωρεάν και στην ώρα τους για όλους από τον κρατικό Προϋπολογισμό. Ανεξάρτητα αν είναι ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι, Έλληνες ή μετανάστες.
 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην υγεία, την πρόνοια, την ειδική αγωγή, την αποκατάσταση. Καμία απόλυση, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
 • Δημόσια κέντρα αποκατάστασης, με υψηλής ποιότητας και δωρεάν υπηρεσίες, αποφασιστική ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό του Ε.Κ.Α. (πρώην Ε.Ι.Α.Α.) για μαζικές προσλήψεις προσωπικού και ανανέωση και εκσυγχρονισμό του ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού.
 • Δουλειά για όλους τους ικανούς προς εργασία αναπήρους. Όχι στην κοροϊδία των προγραμμάτων ανακύκλωσης της ανεργίας και επιδότησης της εργοδοσίας στο όνομα της «προστασίας των ΑΜΕΑ» !!

Δεν τσιμπάμε στην απάτη της κυβέρνησης με τον προσωπικό βοηθό που μας επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά. Παραμονές των εκλογών κάποιους λίγους που θα είναι για πολύ λίγο, έξω από κάθε δημόσια δομή και μάλιστα στα χέρια εταιρειών.

 • Προσωπικό βοηθό για όσους έχουν ανάγκη, ενταγμένους σε δημόσια δομή με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα, με κριτήριο την κάλυψη των αναγκών όλων των βαριά κινητικά αναπήρων και γενικότερα των ΑΜΕΑ.

Δεν υπάρχουν σωτήρες!
Δεν τσιμπάμε στους τυχοδιωκτισμούς νυν και πρώην κυβερνώντων που στο όνομα της στήριξης της κερδοφορίας και της στρατηγικής της Ε.Ε. μας έφεραν ως εδώ. Αφήνουμε στο χθες τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΠΑΣΠΑ, ΕΟΚΑ και ΕΣΑΜΕΑ που ανέχθηκαν αυτή την κατάσταση όλα αυτά τα χρόνια.

Όλοι μαζί είμαστε δυνατοί. Παίρνουμε την υπόθεση της ζωής μας στα δικά μας χέρια.

Γι αυτό διαδηλώνουμε σήμερα μπροστά στη Βουλή, γι αυτό μαζικά όλοι οι κινητικά ανάπηροι συμμετέχουμε στο κάλεσμα της Σ.Ε.Α.ΑΝ. την Τρίτη 4 Απρίλη στις 13:00 στο Υπουργείο Υγείας για να απαιτήσουμε γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να έχουμε απολύτως δωρεάν όλα τα τεχνολογικά βοηθήματα και τεχνητά μέλη είτε είμαστε ασφαλισμένοι είτε ανασφάλιστοι.

 

Αθήνα 28/3/23