Pages

παρασταση διαμαρτυριας

Παράσταση διαμαρτυρίας Τρίτη 28 Μάρτη 11πμ στο κτήριο της Κεντρικής Διοίκησης του ΕΦΚΑ (Ακαδημίας 22).

Ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες,
Διαμαρτυρόμαστε και προειδοποιούμε με τη σημερινή μας κινητοποίηση για τη συνέχιση των σφαγείων των ΚΕΠΑ αφήνοντας ανάπηρους, χρόνιους πάσχοντες και τις οικογένειές τους χωρίς τα ελάχιστα που δικαιούνται όπως ένα μικρό επίδομα ή άλλες παροχές ή περιορίζοντας τις όποιες παροχές με μια σειρά κακοστημένες αποφάσεις που δείχνουν τη σκοπιμότητα της λογικής των περικοπών.
Πιο συγκεκριμένα απαιτούμε εδώ και τώρα :

  1.  να δοθεί το επίδομα στην οικογένεια του παρατετραπληγικού παιδιού που ζει με γαστροστομία, που ενώ έχει απόφαση από τον Ιούνη του 2022 δεν έχει πάρει το επίδομα. Απαιτούμε να του καταβληθούν άμεσα τα αναδρομικά, το  κράτος με τις υπηρεσίες του να στηρίξει ολόπλευρα την οικογένεια λόγω της βαρύτητας του περιστατικού και αφού αποδεδειγμένα το πρόβλημα προϋπήρχε του Ιούνη 2022 να διορθωθεί η προηγούμενη απόφαση αναδρομικά και να καταβληθούν τα ανάλογα που οφείλει το κράτος και ο ΕΦΚΑ στην οικογένεια.
  2. Να συγκαλέσει επιτέλους η διοίκηση του ΕΦΚΑ την ειδική δειγματοληπτική επιτροπή ελέγχου των ΚΕΠΑ για να αποκαταστήσει την αδικία σε βάρος της βαριά κινητικά ανάπηρης Β. από την Κέρκυρα, πάσχουσας από σκλήρυνση κατά πλάκας που η Β Υ.Ε. αρνήθηκε να της αναγνωρίσει ότι είναι δικαιούχος του εξωϊδρυματικού επιδόματος-παραπληγίας παρά τις διευκρινίσεις του νόμου , την επιστήμη και την ανθρωπιά.
  3. Να σταματήσει επιτέλους η καταταλαιπώρηση πάσχουσας από σκλήρυνση κατά πλάκας, βαριά κινητικά ανάπηρης από τη Γραμαματικό Αττικής, της Ε.Π. που ενώ εδώ και 6 χρόνια με 2 αποφάσεις των ΚΕΠΑ της αναγνωρίζεται ότι είναι δικαιούχος του επιδόματος παραπληγίας δεν το έχει πάρει. Να της δοθεί άμεσα το επίδομα και να δοθούν άμεσα τα αναδρομικά για όλη αυτή την περίοδο και για την πρώτη και για τη δεύτερη απόφαση.
  4. Να γίνει αποδεκτή η ένσταση του συναδέλφου με σοβαρά προβλήματα βαρηκοΐας και προβλήματα όρασης από το Πολύκαστρο Κιλκίς που η Α Υ.Ε. του μείωσε το ποσοστό κάτω του 50% (48%) για να μην μπορεί να κάνει χρήση του 2643, ποσοστό 50% που έπαιρνε για χρόνια ενώ θα έπρεπε να παίρνει 67% γιατί όταν υπάρχουν 2 αισθητηριακές αναπηρίες κώφωση και όρασης, ανεξάρτητα αν είναι μέσης βαρύτητας τα προβλήματα είναι πολλαπλάσια. Από τη δυνατότητα αυτοεξυπηρέτησης, αυτόνομης διαβίωσης αλλά πολύ περισσότερο στην ένταξη στην παραγωγή, το δικαίωμα στη δουλειά. Απλά εδώ δεν ισχύει το ένα κι ένα κάνουν δύο.
  5. Εξίσου προκλητική είναι η απόφαση Αρ. Γνωστοποίησης: 044-2022-4001/15.11.22, Αρ. Επιτροπής: 09905-2022-12640/14.11.2022, Β Υ.Ε., ΑΣ:9904360  Μαθητή του Κέντρου εκπαίδευσης και αποκατάστασης τυφλών με πολλαπλή αναπηρία, προβλήματα όρασης, νοητική στέρηση κλπ που η Β Υ.Ε. παρά την τεκμηριωμένη ένσταση του αναγνωρίζει ποσοστό αναπηρίας 48%.

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ
Το ΔΣ του Ενιαίου

                                 Αθήνα, 28/3/23

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
6977325257
6972510719