Pages

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Οι ανάπηροι, οι οικογένειες των ΑμεΑ σε κίνδυνο!

Γονείς και κηδεμόνες ΑμεΑ πάρτε μαζικά μέρος στην,

Γενικη Συνελευση την Κυριακη 8 Μαη 2022 στις 11πμ

στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1 Πλ. Κάνιγγος, 2ος όροφος).

 

  Αποτιμάμε τους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, σχεδιάζουμε τη δράση μας, τους αγώνες μας για το επόμενο διάστημα. Εναντιωνόμαστε στον πόλεμο, την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, στο Εθνικό Σχέδιο για την Αναπηρία που στο όνομα της «προσβασιμότητας», της δήθεν «ένταξης», του «εξορθολογισμού», της «λειτουργικότητας», της «καταπολέμησης των διακρίσεων» θέλουν να κόψουν αναπηρικά επιδόματα, συντάξεις και θεραπείες. Με τα ιδεολογήματα της «αποασυλοποίησης» και της «συμπερίληψης» θέλουν να κλείσουν Ειδικά Σχολεία και Ιδρύματα. Ενάντια στο Νέο ΕΣΥ της παραπέρα ιδιωτικοποίησης της υγείας αλλά και την κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης.

  Τα παιδιά μας, οι οικογένειες μας είναι τα πρώτα δραματικά θύματα από τις επιπτώσεις της πανδημίας, της ακρίβειας, του πολέμου.
Έχουμε πληγεί με τον πιο σκληρό τρόπο από την οικονομική κρίση και τις περικοπές, σε θεραπείες, μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και άλλες παροχές αλλά και από την υποβάθμιση και συρρίκνωση των δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών. Μέσα στην πανδημία χάσαμε κόσμο που θα μπορούσε να είχε σωθεί, ενώ βασανίστηκαν πολλοί περισσότεροι από το σμπαράλιασμα του εμπορευματοποιημένου συστήματος υγείας, πρόνοιας και ειδικής αγωγής.
Σήμερα οι οικογένειές μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε και ένα άνευ προηγουμένου κύμα ακρίβειας στα προϊόντα πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, την ενέργεια, τα καύσιμα κ.α., που καθιστά αδύνατη ακόμα και την κάλυψη στοιχειωδών καθημερινών αναγκών, ενώ τα μέτρα της κυβέρνησης είναι κοροϊδία, είναι εμπαιγμός, δεν απαντάνε στις στοιχειώδης ανάγκες μας. Το διακοσάρι της ελεημοσύνης δεν μπορεί να γίνει το άλλοθι για την εξαθλίωσή μας.
Τον προσωπικό βοηθό που είναι για λίγους και με μεγάλα εισοδήματα, για μικρό χρονικό διάστημα και έξω από κάθε δημόσια δομή, η κυβέρνηση θέλει να τον χρησιμοποιήσει  σαν το τυράκι στη φάκα για να ξηλωθεί ό,τι έχει απομείνει μετά την κρίση και την πανδημία σε δικαιώματα και υποδομές.

Παίρνουμε την υπόθεση της ζωή μας, της ζωής των παιδιών μας στα δικά μας χέρια!
Δίνουμε συνέχεια με την μαζική συμμετοχή και παρουσία μας με τα μπλοκ του Ενιαίου Συλλόγου και της ΣΕΑΑΝ, στην απεργιακή κινητοποίηση την Κυριακή 1η του Μάη στις 10:30πμ στο Σύνταγμα (προσυγκέντρωση στις 9:30πμ στον πεζόδρομο της Κοραή, σταθμός μετρό πανεπιστήμιο). Καλούμε τους φορείς του αναπηρικού και γονεικού κινήματος με αποφάσεις τους των ΔΣ και Γενικών Συνελεύσεων να στηρίξουμε την απόφαση των φορέων που συμμετείχαν στην σύσκεψη στις 29 Μάρτη για την πανελλαδική παναναπηρική κινητοποίηση μέσα στον Μάη για μέτρα προστασίας από την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στα επιδόματα, για την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης αλλά και του ειδικού φόρου στα καύσιμα, των δημοτικών τελών για τα ΑμεΑ και της ρήτρας για το ρεύμα.

Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τα αναγκαία για να ζήσει.
Ασπίδα μας η αλληλεγγύη, κανένας μόνος του στη θύελλα! Όλοι μαζί είμαστε δυνατοί.

   Υ.Γ. Για τη διευκόλυνση των γονιών να πάρουν μέρος στη ΓΣ, σε χώρο του ίδιου κτιρίου, με βοήθεια των εργαζομένων του ΣΕΜΙΣΕΑ για τις ώρες της ΓΣ θα υπάρχει δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Καλό είναι να υπάρξει προσυνεννόηση με τα μέλη του ΔΣ και τα γραφεία του συλλόγου.

Το ΔΣ του Ενιαίου.