Pages

ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΕΠΑ!

 


ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΕΠΑ!
Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Το βασικό και πολύτιμο εργαλείο της κυβέρνησης για περικοπές των αναπηρικών συντάξεων και των επιδομάτων των ΑμεΑ.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕΑΑΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΤΟΥ ΜΑΗ ΣΤΑ ΚΕΠΑ
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 181 Στις 9:00πμ

Την Παρασκευή 26 του Μάη περνάει από Β’ Βάθμια Υγειονομική Επιτροπή η 29χρονη συναδέλφισσα Α.Ν., πάσχουσα από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας με επιθετική μορφή με σοβαρές επιπτώσεις στους όρους ζωής της. Η συναδέλφισσα εργαζόταν για χρόνια, όμως η επιδείνωση της πάθησης της την υποχρέωσε να σταματήσει την δουλειά. Ενώ τα μέλη της επιτροπής είχαν στα χέρια τους τις ανάλογες ιατρικές γνωματεύσεις και εξετάσεις που φανερώνουν το μέγεθος του προβλήματος της, της έδωσε ποσοστό 40% (υλοποιώντας τις κυβερνητικές κατευθύνσεις για περικοπές), αφήνοντας την χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη και επίδομα. Εδώ ας σημειωθεί ότι η νεαρή συναδέλφισσα λόγο των προβλημάτων της αναγκάστηκε να νοσηλευτεί έξι φορές το τελευταίο χρόνο, επειδή η νόσος είναι επιθετική κάνει ειδική θεραπεία που είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο. 
Καλούμε τα μέλη της Β’ βάθμιας υγειονομικής επιτροπής με βάση την επιστημονική και κοινωνική τους ευθύνη να δώσουν στη συνάδελφισσα Α.Ν τουλάχιστον 67% ποσοστό αναπηρίας και να ακυρώσουν την απαράδεκτη, απάνθρωπη και αντιεπιστημονική απόφαση της Α’ βάθμιας επιτροπής των ΚΕΠΑ, ώστε με τους σημερινούς όρους να έχει ασφαλιστική κάλυψη, να μπορεί να κάνει τις απαραίτητες θεραπείες και να έχει ένα εισόδημα – επίδομα για να ζήσει.
Μπορεί η κυβέρνηση να ψάχνει τρόπο και χρόνο το πώς και πότε θα περάσει αυτά που έχει συμφωνήσει με το κουαρτέτο, το σχέδιο για μαζικές περικοπές στα επιδόματα και στις συντάξεις αναπηρίας και χρησιμοποιεί τα ΚΕΠΑ καθημερινά για να συνηθίζουμε σε αυτές τις περικοπές. Με τον αγώνα μας τους δυσκολεύουμε, όμως χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη επαγρύπνηση, δυνάμωμα της αλληλεγγύης, άμεση απάντηση εκεί που χτυπιέται ο κάθε συνάδελφος και συναδελφισσα, η κάθε κατηγορία αναπηρίας. Θυμίζουμε ότι το σχέδιο για μαζικές περικοπές στις συντάξεις και τα επιδόματα αναπηρίας και γενικότερα στην πρόνοια, ήταν ενταγμένο με πολύ συγκεκριμένο τρόπο και χρονοδιάγραμμα μέχρι τέλους του 2016 στο 3ο μνημόνιο. Οι αγώνες των εργαζομένων, του λαού μας, των αναπήρων τους ανάγκασαν να μην μπορέσουν να τα εφαρμόσουν όπως αλώστε κι άλλα μέτρα. Όμως δεν έχουν παραιτηθεί από τα σχέδια τους. Γι’ αυτό τα έχουν εντάξει στην δεύτερη αξιολόγηση, στο 4ο μνημόνιο. Δεν το βάζουμε κάτω συνεχίζουμε τον αγώνα!
Καλούμε τους γιατρούς μέλη των επιτροπών να αρνηθούν το ρόλο που τους έχει αναθέσει αυτή η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες, αυτόν του σφαγέα των δικαιωμάτων των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων. Να απομονώσουν γιατρούς με βαθιά αντιδραστικές αντιλήψεις που λειτουργούν ως κεφαλοκυνηγοί με το αζημίωτο στα πλαίσια των επιτροπών, στη λογική ότι ο ανάπηρος «κοστίζει» ή ότι «εμείς είμαστε υπάλληλοι και τι μπορούμε να κάνουμε;»! Κάθε τίμιος γιατρός που σέβεται την επιστήμη του και τον άνθρωπο πρέπει να ζητήσει μαζί με το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα να σταματήσει η σφαγή. Το να είναι όλες οι αποφάσεις των επιτροπών ενυπόγραφες από τα μέλη τους.

ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ! Επιτέλους υπάρχει η ατομική και η κοινωνική ευθύνη.  

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΘΥΕΛΛΑ!
ΑΣΠΙΔΑ ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΑΑΝ, ΜΕ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ.

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.