Pages

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

1η του Μάη, μέρα αγώνα για τα δικαιώματα των εργατών όλου του κόσμου!

Οι ανάπηροι, οι χρόνιοι πάσχοντες είτε είμαστε εργαζόμενοι, είτε άνεργοι, έχουμε τη δική μας θέση στο μεγάλο απεργιακό συλλαλητήριο την Κυριακή 1η Μάη στις 10:30 π.μ στο Σύνταγμα.
(προσυγκέντρωση στις 9:30 π.μ στον πεζόδρομο της Κοραή, σταθμός μετρό Πανεπιστήμιο).

Η ακρίβεια και ο πόλεμος ήρθαν να σαρώσουν ό,τι άφησαν πίσω η κρίση και η πανδημία.
Οι οικογένειές μας σε κίνδυνο, το supermarket “ζεματάει”, οι λογαριασμοί μας προκαλούν απελπισία, ο πόλεμος προκαλεί φρίκη. Οργιζόμαστε, μετατρέπουμε την οργή μας σε οργανωμένο, συντονισμένο αγώνα γιατί είναι η μόνη διέξοδος.

Τα 200 ευρώ ελεημοσύνης της κυβέρνησης δε μας ικανοποιούν. Η εφαρμογή του “προσωπικού βοηθού” για λίγους και για λίγο δεν ικανοποιεί τις ανάγκες μας όταν μάλιστα τα χειρότερα έρχονται με το “νέο ΕΣΥ” και το Εθνικό Σχέδιο για την αναπηρία, την αποσάθρωση του δημόσιου χαρακτήρα  της υγείας, της πρόνοιας, της ειδικής αγωγής και αποκατάστασης, την εμπορευματοποίηση των αναγκών μας.

Συμπορευόμαστε με τα ταξικά συνδικάτα, το αγωνιστικό γυναικείο και νεολαιίστικο κίνημα. Συγκροτούμε μια πανίσχυρη κοινωνική συμμαχία για να προστατευτούμε από τη λαίλαπα. Για να μη γίνουμε παρανάλωμα στους σχεδιασμούς για το κυνηγητό των κερδών μιας χούφτας ομίλων.

Αγώνας για:
Μέτρα προστασία από την ακρίβεια και τον πόλεμο.

  • Γενναία αύξηση όλων των επιδομάτων τουλάχιστον 100€ από 01/01/22. Κανένα επίδομα αναπηρίας και καμία σύνταξη κάτω από 600€
  • Καμία πληρωμή για φάρμακα, θεραπείες, εξετάσεις, τεχνολογικά βοηθήματα, κανένα “πλαφόν” στους προϋπολογισμούς του ΕΟΠΥΥ. Κάλυψη όλου του κόστους 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό με βάση τα παραπεμπτικά των ειδικών.
  • Όχι στο νέο ΕΣΥ και το Εθνικό Σχέδιο για την αναπηρία της εξαθλίωσης και της εμπορίας των αναγκών μας της ίδιας της ζωής μας. Γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από το κράτος.
  • Επαναφορά των επιδομάτων αναπηρίας στα ορφανά παιδιά ΑμεΑ που κόπηκε επειδή παίρνουν τη σύνταξη του θανόντα γονιού τους. Επέκταση των επιδομάτων στις κατηγορίες που μέχρι σήμερα δεν παίρνουν (κωφοί, πάσχοντες από άνοια, Alzheimer κ.ά.). 
  • Κατάργηση όλων των δημοτικών τελών για όλα τα ΑμεΑ και τους χρόνιους πάσχοντες.
  • Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης. Αυξήσεις στο ύψος του πληθωρισμού.
  • Επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.
  • Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα,διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.
  • Καμιά συμμετοχή στον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα. Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου.

 

Προκαλούμε συνεδριάσεις Δ.Σ-Γ.Σ στους συλλόγους μας. Κουβεντιάζουμε, διαμορφώνουμε τα αιτήματά μας. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για πανελλαδική μέρα δράσης και αγώνα για την προστασία των οικογενειών μας, για τα δικαιώματα των ΑμεΑ. 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΕΑΑΝ

Αθήνα 28/4/22