Pages

Προσκληση

Ανάπηροι, χρόνια πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες σε θέση μάχης!

Πρόσκληση
Τετάρτη, 1η Σεπτέμβρη και ώρα 7μμ, πλατιά σύσκεψη της Γραμματείας της ΣΕΑΑΝ στην αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

 • Οργανώνουμε τον αγώνα μας.
 • 4ο κύμα της πανδημίας προς δόξα των πρωτοκόλλων-λάστιχο, για το άνοιγμα του τουρισμού, των μεγαλοξενοδόχων, των εφοπλιστών και των αεροπορικών εταιρειών.
 • Τα Ειδικά Σχολεία ανοίγουν χωρίς κανένα μέτρο. Καμία ενίσχυση, για να εξοικονομίσουν κονδύλια, για να στηρίξουν την ανάπτυξη, την κερδοφορία.
 • Έκαψαν την Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη, χιλιάδες άνθρωποι έμειναν χωρίς σπίτι, χωρίς δουλειά, γιατί δεν είχαν λεφτά να δώσουν για τη δασική προστασία και έδωσαν μονάχα 1,7 εκ. € Ενώ μόνο, για την αποστολή των ελλήνων στρατιωτών για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν πλήρωναν 300 εκ. € το χρόνο.
 • Μας «ζαλίζουν», τα αυτιά με την ανάκαμψη, την προστασία των ευπαθών ομάδων, για να ξηλώσουν ότι έχει απομείνει σε δικαιώματα και δημόσιες υποδομές για την στήριξη των αναπήρων. Και για να ζαχαρώσουν το δηλητήριο, μας μιλάνε για δήθεν ένταξη, αποασυλοποίηση και αποιδρυματοποίηση, καταπολέμηση των διακρίσεων, για ένα σχολείο για όλους, για ίσες ευκαιρίες των ΑμεΑ. Αλήθεια, ποιες ίσες ευκαιρίες έχει το ανάπηρο παιδί του εργάτη, του άνεργου, του αυτοαπασχολούμενου, του βιοπαλαιστή με το παιδί του εφοπλιστή, του μεγαλοεργολάβου και του νεογιάπη; Όλα για να φορτώσουν το κόστος στην οικογένεια, να ανοίξουν διάπλατα τον δρόμο, για την γενίκευση της εμπορευματοποίησης της Υγείας, της Πρόνοιας, της Ειδικής αγωγής, της Αποκατάστασης.

Για όλα αυτά συζητάμε, παίρνουμε θέση, καταστρώνουμε το δικό μας σχέδιο, οργάνωσης του αγώνα υπεράσπισης των παιδιών μας, των ανθρώπων μας, των οικογενειών μας. Διεκδικώντας τη ζωή που μας ανήκει τον 21ο αιώνα. Με σημαία, τις σύγχρονες ανάγκες μας, με βάση αυτά που η επιστήμη έχει κατακτήσει.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ:

 • Στο Εθνικό Σχέδιο για την αναπηρία. Σχέδιο νέων περικοπών. Η στρατηγική της ΕΕ για τα ΑμεΑ, ο καιάδας του 21ου αιώνα.
 • Στα πρωτοκολλά-λάστιχο αντιμετώπισης της πανδημίας.
 • Στη χρησιμοποίηση του εμβολίου για να διχάσουν το λαό. Το γνωστό διαιρεί και βασίλευε για να συγκαλύψουν τις δίκες τους εγκληματικές ευθύνες, που δεν παίρνουν μέτρα ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και Πρόνοιας, που δεν οργανώνουν την ουσιαστική ενημέρωση με βάση τις ανάγκες κ τα ερωτήματα των κατηγοριών όλου του λαού.

Δεν τσιμπάμε στους τυχοδιωκτισμούς των πρώην κυβερνώντων που πουλάνε προστασία , ενώ και με δικούς τους νόμους, σμπαράλιασαν το σύστημα Υγείας-Πρόνοιας , έστρωσαν τον δρόμο, στη λειτουργικότητα, στις περικοπές των ΑμεΑ.
Γυρίζουμε τη πλάτη στη συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΕΣΑμεΑ και της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, την 5η φάλαγγα των εμπόρων της αναπηρίας, στις οργανώσεις των ΑμεΑ.
Το συνέδριο που διοργανώνουν είναι στήριγμα της πολιτικής της κυβέρνησης με τους ανθρώπους των επιχειρήσεων να κυριαρχούν στα όργανα.
Αγωνιστικά διεκδικούμε:

 • Άμεση ενίσχυση ΤΩΡΑ με προσωπικό και μέσα, του δημόσιου συστήματος Υγείας, Πρόνοιας, Ειδικής Αγωγής.
 • Καμία απόλυση εργαζομένου, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών.
 • Επίταξη ΤΩΡΑ του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας, Πρόνοιας, Ειδικής Αγωγής για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά η πανδημία.
 • Εξασφάλιση για το λαό μας, όλων των παγκοσμίως διαθέσιμων εμβολίων.
 • Απεμπλοκή από τη δεσμευτική συμφωνία της ΕΕ και τα παιχνίδια των  φαρμακευτικών εταιρειών. 
 • Να ανοίξουν τα Ειδικά Σχολεία, με πλήρη στελέχωση, με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, άνοιγμα νέων, για να γίνει η αναγκαία αποσυμφόρηση, γιατί όλα τα υπάρχοντα είναι υπεράριθμα έτσι κ αλλιώς.
 • Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ ΔΩΡΕΑΝ και για ΟΛΟΥΣ εμβολιασμένους και μη, γιατί αποτελεί μια βασική προϋπόθεση αντιμετώπισης της διασποράς του ιού.

Οργανώνουμε την αλληλεγγύη μας, γι αυτούς που υποφέρουν, στους πυρόπληκτους, σ αυτούς που χτυπιούνται από την κρίση, την επίθεση της εργοδοσίας. Οργανώνουμε τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης (νερά, τυποποιημένη ξηρά τροφή, ρύζι, μακαρόνια, κονσέρβες, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτικά κτλ) για να τα παραδώσουμε σε όσους τα έχουν ανάγκη. Η συλλογή ειδών θα γίνεται καθημερινά 5 – 7 το απόγευμα κατόπιν συνεννόησης στα γραφεία των συλλόγων μας, Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6972510719 (Γεώργιος), 6973929817 (Γεωργία)
Επίσης για όποιον επιθυμεί μπορεί να συμβάλλει στηρίζοντας και οικονομικά μέσω των λογαριασμών:

 • Του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ στην Τράπεζα Πειραιώς IBAN: GR4301720290005029103572238 
 • Της ΣΕΑΑΝ στην Εθνική ΤράπεζαBAN: GR7101105380000053800473927. 

Ενισχύουμε οικονομικά την ΣΕΑΑΝ. Προμηθευόμαστε τα μπλοκ της λαχειοφόρου αγορά της ΣΕΑΑΝ. Το κάθε μπλοκ έχει 50 λαχνούς με 2€ ο λαχνός η κλήρωση θα γίνει στις 31 του Οκτώβρη 2021.
Εξυγίανση και εκδημοκρατισμός του αναπηρικού κινήματος, γνήσιο αντιπροσωπευτικό, παναναπηρικό συνέδριο, με το σύστημα της απλής αναλογικής στην εκλογή όλων των οργάνων. Χωρίς επιχειρηματίες και ψευτοφιλάνθρωπους.

Να μην λείψει κανείς τη Τετάρτη 1η Σεπτέμβρη , στις 7μμ, από τη σύσκεψη στην αίθουσα Λογιστών «Ναπολέων Σουκατζίδης», (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

 

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.